czer_ka 31.05.05, 09:16 Witam wszystkie Panie, i mam mam pytanko: macie jakieś opinie na temat szkoły rodzenia i porodu w szpitalu w Wołomine??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajtanka Re: szpital w Wołominie 31.05.05, 10:32 moja szwagierka tam rodziła i była bardzo zadowolona. Jest tam mozliwośc porodu w wodzie podobno, choć ona rodziła normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
alamama Re: szpital w Wołominie 31.05.05, 18:04 Ja rodziłam tam 5 lat temu. Może wiele się nie zmieniło Wtedy wszyscy niemal pukali się w czoło, że wybieram szpital powiatowy, a nie ekskluzywna Zofię, ale było naprawde w porządku. Świetne warunki do rodzenia w pokoju rodzinnym, słynna wanna i b. miłe położne (no może oprócz jednej). Ja rodziłam z moim lekarzem prowadzącym (dr Ostrowski - nie wiem czy jeszcze tam pracuje, ale fajny był) i moż e dlatego byłam bardzo zadowolona z opieki, poporodowej też. Polecam, a wiem co mówię, bo 3 miesiące temu rodziłąm na Starynkiewicza, gdzie też było ok, ale jednak bez porównania. W Wołominie było bardziej komfortowo. Odpowiedz Link Zgłoś
czer_ka Re: szpital w Wołominie 01.06.05, 07:44 Bardzo dziękuję za info, coraz częściej biorę pod uwagę ten szpital, chociaż "mój" lekarz jest z Madalińskiego... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: szpital w Wołominie 01.06.05, 14:34 Ja tez slyszalam wiele dobrego o tym szpitalu i mimo, ze mieszkam w Falenicy biore go pod uwage. Moja znajoma rodzila tam w pazdzierniku i jest bardzo zadowolona. Miala swietna opieke i mogla rodzic z mezem bez dodatkowych oplat. Wczesniej umowila sie z polozna z tego szpitala, kobieta ma duze doswiadczenie i swietne podejcie. Zaplacila jej za opieke i porod 500zl. Dzieki temu zanim dojechala do szpitala wszytsko bylo dla niej przygotowane i miala doskonala opieke w trakcie i po porodzie. Jesli zdecyduje sie na ten szpital tez bede chciala umowic sie z ta polozna. Odpowiedz Link Zgłoś
czer_ka Re: szpital w Wołominie 02.06.05, 09:23 a masz może jakieś namiary na położną, o której wspominałaś? na kiedy masz termin porodu? ja na 16 września. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: szpital w Wołominie 02.06.05, 12:34 Ja mam termin na 18 pazdziernika. Moge zadzwonic do znajomej i wziac od niej ten numer do poloznej. Ona sie z nia umowila w szpitalu, obejrzala oddzial i ustalila z nia warunki wspolpracy. Wiem, ze Pani czekala na jej telefon, ze zaczal sie porod i dotarla do szpitala jeszcze przed znajoma by przygotowac dokumenty, sale i sprzet dla niej Odpowiedz Link Zgłoś
czer_ka Re: szpital w Wołominie 02.06.05, 13:13 Wybieram się "zwiedzić" szpital w najbliższą sobotę, i jeśli możesz załatwić jakiś namiar do tej pani to będę wdzięczna. Możesz pisać na forum, albo na skrzynkę na gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mkostki Re: szpital w Wołominie 09.06.05, 21:35 Rodziłam w Wołominie w lipcu 2004 i jestem bardzo zadowolona. Rodziłam z Małgosią Olszewską, która super się mną zajmowała w trakcie porodu i po nim. Miał to byc poród do wody, ale za sugestią Małgosi na samo parcie wyszłam z wanny -powiedziała, że ze względu na rozmiary główki dziecka mogę mieć problem, a na lądzie łatwiej mi będzie pomóc. Opieka poporodowa bardzo dobra, także opieka nad dzieckiem. Pediatra przychodzi na każde żądanie. Położne noworodkowe fajne. To chyba jeden z nielicznych szpitali, gdzie mąż może zostać na noc, w opłaconej pojedynczej sali - mój był ze mną cały czas. Jedyny mankament to mało komfortowe wyposażenie gabinetów zabiegowych i do badań, bo porodówka superkomfort. No i brak toalety i łazienki nawet w płatnych pokojach (mówię o tych, gdzie przebywasz po porodzie). No a toaleta na położniczym - czarna rozpacz, mała dawno nieremontowana klita, cholernie niewygodna, i nie wygląda zbyt sterylnie . Z prysznicami troche lepiej. Za to personel w większości super. Na peany pochwalne zasługuja szczególnie 2 osoby - połozna Małgosia Olszewska i ginekolog-połoznik dr Aleksandra Stelmach. Coraz bardziej się skłaniam ku drugiemu porodowi także tam, choć to dość daleko, a teraz gdy mały synek będzie czekał w domu to już nie jest takie obojętne. Mam na myśli konieczność kursowania w tę i z powrotem przez tatę... Pozdrawiam Jeśli nie uzyskałaś telefonu do położnej, napisz do mnie na maila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
gadusia1 Re: szpital w Wołominie 21.06.05, 17:26 Szkoła rodzenia jest prowadzona przez położną małgosie olszewska - super połozna! Ona odbiera równiez porody wodne, a co do samego porodu w wodzie - to jest super sprawa pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 do Gadusi 1 07.10.05, 20:53 poprosze o namiary na szkołę rodzenia Olszewskiej Gosi Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
greengarden Re: szpital w Wołominie 04.08.05, 15:36 Rodziłam tam w kwietniu 2005 r. Miał być poród do wody. Ciąża przebiegała książkowo. Niestety ze względu na skaczące tętno dziecka i zielone wody płodowe nie pozwolono mi urodzić do wody. Poza tym miałam jeszcze pecha trafić na najgorszego lekarza z dyżuru, który szył mnie nie czekając aż zadziała znieczulenie miejscowe. Z tego powodu nie zdecydowałabym się tam rodzić ponownie. Natomiast na plus mogę zaliczyć: naprawdę dobrą i ciepłą położną z dyżuru (szkoda, że to nie ona mnie szyła) i możliwość wzięcia płatnej sali poporodowej, gdzie można cały czas przebywać z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
sly11 Re: szpital w Wołominie 08.10.05, 09:39 rodziłam tam 2 razy - raz bez problemów - pierwszy poród bardzo długi po odpłynięciu wód płodowych bez skurczów a drugi książkowy. Polecam zdecydowanie. Sale bardzo komfortowe - jedynie łazienki pozostawiają trochę do życzenia. Położne bardzo w porządku. Pielęgniarki pediatryczne też. Mile widziana pomoc męża i obecność. W jednej i drugiej sali możliwość wykonania masaży wodnych (immersja wodna). Polecam zdecydowanie. A Małgosia Olszewska jest wspaniałą położną. Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: szpital w Wołominie 08.10.05, 12:13 Kto ma namiary na szkołę rodzenia Małgosi Olszewskiej?? Proszę pilne Odpowiedz Link Zgłoś
nureczka1 Re: szpital w Wołominie 08.10.05, 16:31 Ja dopiero będę rodziła w Wołominie, choć już powinnam mieć to za sobą bo termin porodu miałam na 2 października. Nic powiedzieć nie mogę, bo nie wiem jak będzie na wywoływanym porodzie. Chodziłam natomiast do szkoły rodzenia Małgosi Olszewskiej i gorąco polecam, a Małgosia to przesympatyczna osoba i napewno bardzo pomocna. Wszystkie osoby, które znam i które z nią rodziły są bardzo zadowolone. kontaktować się z Małgosią najlepiej jest za pomocą tel. kom: 0604-300-271. Pozdrawiam Nurka Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: szpital w Wołominie 08.10.05, 18:16 Nureczka dzięki za namiar na panią Małgosię Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: szpital w Wołominie 08.10.05, 18:53 Zadzwoniłam do p.Małgosi i po tym co mi powiedziała o szkole rodzenia nie mam wątpliwości że będę własnie chodziła do niej. Jesli wszystko bedzie tak jak mi to opisała to napewno będę zadowolona Jeszcze raz Nurka dziekuję bo nigdzie nie mogłam znaleźć namiaru na p.Gosię Odpowiedz Link Zgłoś