17.08.05, 22:00
Czy jest jakieś dziewczyny które rodziły w Orzepowicach??Jeśli tak to co
sądzicie o tym szpitalu??Ja w tym szpitalu rodziłam 3 lata temu,teraz jestem
znowu w ciąży i podobno od tego czasu dużo się zmieniło.
Moja kochana córunia
Moja kochana Agatka
Obserwuj wątek
    • hella76 Re: Rybnik!! 19.08.05, 21:55
      witam.Ja rodzilam w 2001.Tez jestem ciekawa jak jest teraz.,Pozdrawiam i prosze
      o informacje/
    • anja.t Re: Rybnik!! 22.08.05, 08:55
      Tylko nie tam. Rodziłam tam w 2003 roku - dziecko ledwo przeżylo poród.
      Rodziłam ponad 20 godzin, mało kto sie mna interesował. Lekarze zaczęli
      interweniowac jak było na prawde źle. Chyba ze zapłacisz porządnie to może się
      toba zajmą.
      • kasial70 Re: Rybnik!! 22.08.05, 23:08
        A ja się nie zgadzam. Pamiętaj, że od tego czasu zmienił się ordynator.
        Rodziłam w marcu tego roku i jestem bardzo zadowolona. Gorąco polecam.
        • anja.t Re: Rybnik!! 23.08.05, 08:25
          Ale nie sądzę, aby pozostały personel - połozne i pielegniarki z oddziału
          noworodków - sie zmienił. Wtrakcie mojego porodu zmieniły sie 3 położne i kazda
          była strasznie opryskliwa. Nie mówiąc już o pielęgniarkach na oddziale
          noworodków - ze względu na niedotlenienie moje dziecko znalazlo się na
          intensywnej terapii, wiec byłam na sali bez dziecka - żadna pielęgniarka przez
          całą noc nie przyszła zobaczyc czy w ogóle żyję. A ja mało nie zjechalam pod
          prysznicem. Dodam że byłam na sali sama, wiec nawet nie miałby kto zawołać o
          pomoc.
          • kasial70 Re: Rybnik!! 23.08.05, 14:21
            Jeżeli chodzi o pielegniarki noworodkowe - zgadzam się - +/- połowa z nich była
            delikatnie mówiąc nieprzyjemna. Co do opieki po porodzie - fakt, że położne nie
            zaglądały zbyt często,ale obok łóżka był telefon, więc można było dzwonić w
            razie potrzeby. Po przewiezieniu na salę zostałam poinformowana o tamtejszych
            zwyczajach, a w razie konieczności wyjścia pod prysznic czy do toalety miałam
            dzwonić po położną, i sama nie wstawać, więc gdybym "zjechała" pod prysznicem,
            byłaby to wyłącznie moja lekkomyślność. Poza tym fakt, że położne
            nie "zaglądały" nie oznacza, że byłam ciągle sama, bo stale ktoś się pojawiał -
            choćby pielęgniarki noworodkowe czy salowe, które sprzątały chyba z 5 razy
            dziennie, stażystki itp. Zresztą dla mnie osobiście najważniejsza była
            porodówka, a tam personelowi nie mam nic do zarzucenia, choć "przewinęłam" się
            tam przez kilka zmian. Położne naprawdę przemiłe i bardzo pomocne, lekarze
            delikatni. Jedyne czego mi brakowało to możliwości porodu w pozycji innej niż
            półleżąca oraz bardziej skutecznej ochrony krocza.
            • anja.t Re: Rybnik!! 23.08.05, 15:17
              Mnie niestety Pani na oddziale noworodkowym powiedziała, ze jak chce to moge
              iść pod prysznic i tyle. Przez całą noc nikt nie przyszedł, a sprzataczki w
              nocy niestety nie sprzatają.
              A na porodówce, po tym jak dziecko wyladowało na intensywnej pani położna na
              sali poprodowej spytała mnie się: a "w razie czego" jak dziecko by miało na
              imie? nic dodac, nic ując - mam nadzieje, że ta pani juz nie pracuje
              • ma.ry.ja.ne Re: Rybnik!! 12.09.05, 13:56
                Dużo słyszałam takich opinii na temat tego szpitala i zaczynam sie zastanawiac
                czy rodzic w tym szpitalu.Mam jeszcze troszke czasu na zastanowienie sie ktorz
                szpital wzbrac.Dużo słyszałam na temat nowego ordynatora.Dowiedziałam sie,że
                nie jest delikatny podczas badania,że nie interesuje sie za bardzo pacjetkami.
                Bardzo sobie chwale byłego ordynatora dr.Rogoszewskiego.
                • anja.t Re: Rybnik!! 12.09.05, 14:05
                  Moje kolezanki tez chwaliły sobie Rogoszewskiego, ale chodziły do niego na
                  wizyty prywatnie. Bez kasy gość jest okropny!
                  • twoja_mandarynka Re: Rybnik!! 16.09.05, 16:03
                    Ja zamierzam rodzić w Żorach bo właśnie tam pracuje mój gin dr Rogoszewski.
                    Przeszłam przez kilku lekarzy i uważam go za najlepszego specjalistę. O
                    rybnickim szpitalu nie słyszałam jeszcze ani jednej dobrej opinii. Moja
                    koleżanka rodziła tam przed miesiącem i z tego co opowiadała przeżyła horro.
                    Cały dzień siedziała z bólami na korytarzu i nikt się nawet nie zainteresował.
                    Zresztą szkoda słów aby pisać o tym szpitalu. Nie prowadzi nawet zajęć ze
                    szkoły rodzenia. Ja jeżdżę na takie zajęcia do szpitala do Żor i uważam że to
                    naprawdę świetny szpital i bardzo miła obsługa.
                    • zdral Re: Rybnik!! 17.09.05, 14:49
                      Każdy szpital dla jednych jest beznadziejny a dla drugich - super. Wszystko zależy od ludzi na zmianie. Ja z kolei nie słyszałam dobrze o szpitalu w Żorach. Nie słyszałam też nic dobrego o Wodzisławiu a właśnie tam wybiera się moja koleżanka, której ten szpital gorąco polecano.
                      Moim zdaniem wszędzie jest dobrze o ile nie ma komplikacji.
                      Rodziłam w Rybniku w 2003. Od początku było wiadomo że będzie cesarka (położenie miednicowe). Poród rozpoczął się niespodziewanie (nagle odeszły mi wody) i nie mogę na nic narzekać jeśli chodzi o oddział położniczy.
                      Na noworodkowym zaczęły się problemy. Dziecko było nidożywione wewnątrzmacicznie. Nie chciało ssać. Podłączono je do kroplówki i też nie mogłam miec go przy sobie a nie każdej zmianie odpowiadało to że siedzę przy nim cały czas (usłyszałam nawet że mam go tyle nie głaskać). Kiedy już zaczął ssać zapomniano mnie zawołać na karmienie mimo wyraźnego polecenia pani ordynator. Chyba cud sprawił, że wyszliśmy po regulaminowych 7 dobach.
                      Teraz znowu spodziewam sie dziecka. Termin mam na luty i mimo wszystko zamierzam rodzić w Rybniku. Ludzie wszędzie są różni. Nie wiem czy na podobne panie nie trafię w Żorach czy Wodzisławiu a w Rybniku wszystko dobrze znam. Postanowiłam tylko że będę bardziej pyskata.
                      Pozdrawiam gorąco
                      M.
                      P.S
                      Zachęcam do opisywania swojego porodu na stronie:
                      www.rodzicpoludzku.pl
                      Brakło mi tych opinii kiedy podejmowałam decyzję o wyborze szpitala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka