miimiimii 29.08.05, 12:00 słyszałam, ze podobno okropnie ciężko jest się "załapać" na poród w św.zofii. czy rzeczywiście nie ma szans? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jpetryka Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:14 ja bede rodzic w Zofii w listopadzie. Wiedzialam ze nielatwo tam sie zalapac wiec ciaze prowadzi mi lekarz pracujacy w tym szpitalu (ale przyjmujacy w prywatnym gabinecie). Dzieki temu nie powinnam miec klopotow z przyjeciem. Na kiedy masz termin? Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:22 ..no my na 28 wrzesień.. tyle tylko, że nie jesteśmy z wawy, więc prowadzenie ciąży 300km stąd było średnim pomysłem. teraz ooje jesteśmy przerażeni porodem i chcielibyśmy mieć możliwie najwyższy standard opieki medycznej i najlepsze warunki. hmm.. więc jak powinniśmy uderzać..? zamierzamy zjechac do warszwy już w przyszłym tygodniu i czekać do terminu. myślisz, ze mamy jakies pole manewru? pieniądze nie grają roli Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:31 Cześć ja rodziłam w Zofii w czerwcu. I poród, opiekę wspominam fantastycznie. Myślę, że w Waszym przypadku najlepszym rozwiązaniem byłoby podpisanie umowy z położną. Ale załatwiaj to już teraz bo na początku września może już być za późno. Z tego co wiem położne nie przyjmują zapisów w tym miesiącu w którym jest już termin porodu. tak więc wejdź na stronę szpitala www.szpitalzelazna.pl, tam znajdziesz spis położnych i zacznij dzwonić. Możesz się zapisac telefonicznie a wszystkich formalności dokonasz już po przyjeździe do Warszawy. Jeżeli żadna położna nie będzie miała wolnych terminów to chyba pozostaje Ci tylko podpisanie umowy z lekarzem. Niestety szpital jest bardzo oblegany i to co do niedawna było gwarancją przyjęcia czyli np. lekarz prowadzący czy szkoła rodzenia akredytowana przy szpitalu w chwili obecnej już tą gwarancją nie jest. Indywidualna połozna do porodu jest więc najlepszym rozwiązaniem, a nie ukrywam, że daje równiez poczucie bezpieczeństwa i komfortu podczas porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka1111 Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 15.11.05, 22:08 szpital św. zofii-wielkie halo...-zwykły,miejski szpital(raczej wiejski) .wykreowany na ,,gwiazdę ,, przez kilka wplywowych osób.wszystko dziala na zasadzie-,,zaplacisz -masz,,-nic nie poparte merytorycznym przygotowaniem personelu .kazde powikłanie,z którym nie moga sobie poradzić odsyłają do kliniki na ul. czerniakowskiej(szpital orłowskiego lub na ul. karową) wiem- bo sama to przeżyłam. zastanówcie się gdzie rodzicie....! w wa-wie są 4 kliniki i tylko 4!!!!!!!!!!! poza wymienionymi to klinika na starynkiewicza i w szpitalu bródnowskim- wszystkie inne to dno!!!!!!!!! ja po nieuanym cieciu cesarskim na żelaznej trafiłam do kliniki w szpitalu orłowskiego na czerniakowskiej 231- tam uratowali mi życie polecam wszystkim ten szpital Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 16.11.05, 13:07 A ja mialam zwykly, niepowiklany porod na Czerniakowskiej i wspominam go bardzo niesympatycznie. Na pewno nie bede tam rodzic drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:36 We wrześniu oddają Bródnowski, powinno się trochę rozluźnić. W październiku i wrześniu jest mniej porodów niż w wakacje, więc może nie będzie takich tłumów. Jednoosobową salę wykupywać nie musisz-ani przy wykupowaniu położnej, ani przy zwykłym porodzie, ale może być ciężko z wolną dwójką( są tylko dwie). Jeżeli nie leżałaś w św Zofii ani nie skończyłaś SR- koszt 1-nki 1000zł. Jeżeli chcesz się tam dostać- najlepiej jechać jak skurcze są już częste- o 5 min, wtedy nie odsyłają. W razie czego ze szpitali w któryh jest niezła opieka nad rodzącą polecany są jeszcze Solec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_11 Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:23 Ja też chodzę prywatnie do lekarza pracującego w Sw. Zofii. Zeby napewno się tam dostać należy albo być pacjentką lekarza tam pracującego, albo chodzić do ich szkoły rodzenia bądź też wykupić położną do porodu (1500,00 zł + 800 zł obowiązkowo za pokój jednoosobowy. Inaczej szansa mizerna dostania się tam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_11 Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:29 Jeśli pieniądze nie grają roli to podpisz umowę na poród z daną położną ze szpitala Św. Zofii (dziewczyny na forum bardzo dobrze wyrażały się o Marzenie Obsowskiej i Monice Drozdziel) - to wyniesie 1500,00 zł plus musisz wykupic pokój jednoosobowy (cena 800-1000,00 zł). Ja jeszcze prawdopodobnie skorzystam ze znieczulenia zewnątrzoponowego - niestety to też koszt 500,00 zł. Wszystko to razem daje sporą kwotę ale jestem panikarą więc wolę odmówić sobie innych rzeczy a miec zapewnione lepsze warunki i dobrą położną. Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:35 eee.. no czyli można jednak jakoś to rozegrać, obwarować się umową i mieć pewny poród..? super a mogłabyś jakoś "naświetlić" mi jak to wszystko dopiąć? indywidualna opieka położnej super, a pokój itak chciałam jednoosobowy, więc ok. tylko jak to zformalizować? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_11 Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:43 Wejdź na stronę www.szpitalzelazna.pl , tam są podane nr telefonów do polożnych i zadzwoń do którejś z nich (ja będę rodziła z Marzeną Obsowską). Ona powie Ci dokładnie co dalej (jedziesz tam na "rozmowę" z kartą przebiegu ciąży, później podpisujesz umowę). Ja mam termin na początek grudnia więc mam w połowie października się tam pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:46 Ja jeszcze polecam Ule Tataj-Puzyna i Madzie Witkiewicz( choć Magda chyba będzie zawalona..) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:50 Ja rodzilam z Anią Kalinowską. I co najważniejsze, umowa nie gwarantuje przyjęcia do szpitla. Jednak podpisanie umowy gwarantuje Ci tzw. pierwszeństwo. Zawsze jak będziesz już odczuwała bóle, dzwonisz do położnej a ona pilotuje całą sprawę tak żeby zatrzymać dla Ciebie salę i żebyś mogła urodzić na Żelaznej. I tak jak napisałam powyżej, dzwoń już teraz bo we wrzesniu może być za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 16.11.05, 18:06 Ja rodzilam w Sw. Zofu miesiac temu (juz!) i mialam planowana cesarke ze wzgledow medycznych prowadzil mnie lekarz z tego szpitala. Wieksozosc dziewczyn kotre tam spotkalam mialy jkais zwiazek z tym szpiatlem (polozna, lekarz, szkola rodzenia), ale nie wszytskie. Jestem bbb zadowolona z tego szpitala. Poczynajc od samego zabiegu przez warunki (choc trwal tam remont, ale sie juz konczy) a przedewszytkim z personelu! Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 29.08.05, 12:51 dzwoniłam)) rozmawiałam właśnie z tą panią) aaaaaaaaaaaaaaale się cieszę) no super w tym tygodniu jedziemy do wawy na jakieś 2dni, więc umówiłyśmy się na spotkanie aaaale to było proste! superfajnie! dzięki wielkie normalnie nie masz pojęcia jak się cieszę.. naprawdę jestem duuużo spokojniejsza) pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa MASZ TERMIN NA 28 WRZESNIA?JAK TO JEST MOZLIWE??? 16.11.05, 18:34 skad wiesz w listopadzie, ze masz termin na koniec wrzesnia. chyba ze ja tu czegos nie jarze jak to jest? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
agulec.majulec Re: MASZ TERMIN NA 28 WRZESNIA?JAK TO JEST MOZLIW 16.11.05, 18:55 fakt, nie jarzysz )))))))) daty założenia wątku Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: MASZ TERMIN NA 28 WRZESNIA?JAK TO JEST MOZLIW 16.11.05, 18:59 a widzisz... no przyznaje, na to nie wpadlam. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
council Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 17.11.05, 19:16 Panie Boże ty widzisz i nie grzmisz!!!Kobiety czy nie widzicie że same nakręcacie kokosowy interes tego szpitala który jest publiczny i ma podpisany kontrakt z NFZ a położne są etetowymi pracownicami tego szpitala,o lekarzach to już nawet szkoda wspominać.Dziewczyny nie dajmy się zwariować,te kwoty które tu padają przyprawiają mnie o ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_sz25 Bułka z masłem!! 17.11.05, 22:21 Ja rodziłam swą pierworodną w Zoski i nie bylo najgorzej ostatnia faza porodu trwała 40 minut a mała urodziła sie z wagą 3600 i 57 cm .A ja jestem barzdo niska i przed porodem ważyłam 45 kg.także bez obaw!! Odpowiedz Link Zgłoś
marmia Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 18.11.05, 10:56 Nieprawda ż etrzeba podpisywać umowy ani takie tam aby dostać się do tego szpital! Wystarczy miec lekarza prowadzącego z tamtąd lub Uczestniczyć w zajęciach szkoły rodzenia którejś z położnych tego szpitala ja tak zrobiłam i miałam gwarancję przyjęcia! którą było zaświadczenie ukończenia kursu! Odpowiedz Link Zgłoś
dlaagi Re: czy rzeczywiście tak ciężko rodzić w zofii??? 25.11.05, 13:10 Czy możecie podać namiary na lekarzy z Żelaznej przyjmujących prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś