Dodaj do ulubionych

LIM ginekolog

17.12.05, 00:01
Czy możecie mi polecić dobrego ginekologa w Limie. Wygląda na to, że jestem w
ciąży i chciałbym, żeby prowadził ją ktoś rekomendowany przez Was.
Obserwuj wątek
    • beniamina Re: LIM ginekolog 17.12.05, 08:53
      ja chodzę do dr Janika i nie narzekam. Co prawda facet jest małomówny i jeżeli
      chcesz coś wiedzieć to musisz sie sama zapytać, ale za to robi wszystkie
      wymagane badania i jest dostępny (bez problemu do niego się dostaniesz). Robi
      również USG.
      Dobry jest też podobno Maj. Ale ciężko się do niego dostać.
    • visenna2 Re: LIM ginekolog 17.12.05, 09:15
      Chodziłam do dr. Polkowskiego i było ok.
      • jajofka Re: LIM ginekolog 17.12.05, 11:42
        przykro mi ale odradzam dr Janika, w 12 tyg ciazy "wykryl" u mnie lozysko
        przodujace i stwierdzil ze lada chwila poronie. nie musze mowic, ze w 12 tyg
        nie ma jeszcze lozyska..... ciaza dobiega konca i ani chwili nie byla zagrozona.
        polecam prof. Pawla Kaminskiego, konkretny, meski, szarmancki i bardzo
        kompetentny, tylko tez, trudno sie dostac.... smile
        pozdrawiam i zycze milych 9 mc smile
        • zolza78 Re: LIM ginekolog 19.12.05, 13:33
          prof. Kamiński może i jest męski i szarmancki, ale niestety, żaden z niego
          lekarz. skoro o skierowanie na podstawowe badania krwi i moczu musiałam prosić
          ze trzy razy... w końcu mi je przepisał, z wyraźną adnotację, że "na specjalne
          życzenie pacjentki". Raz na trzy miesiące to chyba nic nadzwyczajnego, żeby w
          ciąży robić badania krwi i moczu...? Zmieniłam lekarza czym prędzej.
    • linka555 Re: LIM ginekolog 17.12.05, 18:52
      A ja polecam dr Chlabicza, ale najbardziej dr Skórską, tylko strasznie ciężko
      się do niej dostać. Obydwoje są rewelacyjni.
    • paleczka78 Re: LIM ginekolog 17.12.05, 19:21
      ja ci polecam dr Ewę Barcz. jest poprostu Super. do niej chodzą lekarki z limu
      • anja.t Re: LIM ginekolog 18.12.05, 22:17
        linka555 możesz mi coś więcej napisać o dr. Chlabiczu? Czy jest problem dostać
        od L4? Po skończeniu 6 miesiąca mam zamiar iść na zwolnienie i nie wiem czy da
        mi je bez problemu.
      • misia.20 Re: LIM ginekolog 27.12.05, 23:18
        podpisuję się pod tym całym sercem.Dr Barcz jest wyjątkowa!!!
    • kjagoda Re: LIM ginekolog 19.12.05, 08:49
      A ja zdecydowanie odradzam dr Chlabicza. To koszmar, który prześladuje mnie od
      6 lat. Miał dyżur w szpitalu na Inflandzkiej kiedy rodził się mój synek. Nie
      miał ochoty pofatygować się , żeby sprawdzić czy wszystko o.k. Potem okazalo
      się , że Krzyś ma ponad 4 kg, jest źle ułożony. Urodził sie niedotleniony z
      pękniętym obojczykiem. Pan doktor tłumaczył się , że skoro to drugi poród i
      urodziłam już dziecko o wadze 3.5 kg to nie zdawał sobie sprawy, że moga byc
      takie kłopoty przy drugim dziecku. A jak powiedział, rzeczywiście nie mam
      warunków do rodzenia dużych dzieci.
      Okropny typ. I był do tego bardzo bardzo niesympatyczny.
      Może inaczej traktuje swoje prywatne pacjentki.
      • kjagoda Re: LIM ginekolog 19.12.05, 12:22
        Ups. Sorry Inflanckiej oczywiściesmile
        • strzalcia Re: LIM ginekolog - Chlabicz 19.12.05, 13:17
          Oooo, a ja przec ciąża chodzilam do Chlabicza, no i bylo ok, ale nie bylam
          wtedy w ciązy. teraz bylam na pierwszej wizycie ciążowej i moim zdaniem jest ok
          (nie liczac tego, ze mnie opiep...ze spoznilam sie 40 minut), robi USG, dosc
          czesto, kieruje na wszystkie badania. Ale tak jak mowie - to moja pierwsza
          wizyta ciążowa. A swojką drogą - to mam wrazenie, ze jesli chodzi o L4 to
          niestety niechętnie...ale moze sie mylę, i mam nadzieje, ze sie mylę wink)
          • variacja Re: LIM ginekolog - Chlabicz 19.12.05, 14:39
            Znakomite są: dr Krystyna Kęsicka (pracuje też w IMiD), dr Skórska i Skórzewska
            (pracują tez na KArowej).
          • anja.t Re: LIM ginekolog - Chlabicz 19.12.05, 14:40
            Ja pierwszą ciazę wspominam fatalnie. Lekarz, który miał dyzur był po prostu
            straszny. ale ja do niego nie chodziłam i nie dałam mu w łapę. A podobno jak
            się do niego chodzi prywatnie to jest spoko.
            A własciwie nie chodzi mi o lekarza do porodu tylko do prowadzenia ciąży.
            strzalcia daj znac jak bedziesz próbowała od niego wydębic zwolnienie.
            Ja idę jutro na "połówkowe". I mam własnie zamiar zagadac, ze chce zwolnienie
            za miesiąc.
            • anja.t Re: LIM ginekolog - Chlabicz 19.12.05, 14:45
              Sorry, ale o dr Skórskiej nie chcę nawet słyszeć.
              • strzalcia Re: LIM ginekolog - Chlabicz - do anja.t 19.12.05, 16:25
                Szczerze mowiac to wlasnie jestem na zwolnieniu od niego, ale sama poprosilam
                poniewaz mam straszne zawroty głowy i nie jestem w stanie dojezdzac do pracy.
                powiedzialamz e dojezdzam 2 godz z kilkoma przesiadami i powiedzial ze
                jednorazowo moze dac w takiej sytuacji (tym bardziej ze widzial jak wygladam),
                ale dal mi odczuc ze wiecej nie da. chyba ze zle to odebralam. Aczkolwiek nie
                sądze zeby po tygodniu mi przeszlo moje "wspaniale" samopoczucie. no i nie wiem
                co robic....
                • anja.t Re: LIM ginekolog - Chlabicz - do anja.t 20.12.05, 14:28
                  Po dzisiejszej wizycie wiem że zmieniam lekarza. Spytałam go wprost czy da mi
                  zwolnienie - odpowiedział, ze nie ma podstaw. A ja juz na prawdę nie mam siły.
                  Mam stresujacą pracę, dziecko 3 letnie i te dojazdy....
                  • gosik_26 Re: LIM ginekolog - Chlabicz - do anja.t 20.12.05, 15:38
                    ja za to stanowczo odradzam dr.Szałkowskiego;
                    chodziłam do niego przed ciążą i naprawdę byłam bardzo zadowolona; potem
                    zgłosiłam się do niego na wizytę w celu potwierdzenia ciąży - to był wtedy 5-ty
                    tydzień; zrobił mi USG dopochwowe, powiedział, że wszystko jest o.k. i że
                    jestem w jak najbardziej fizjologicznej ciąży; pytałam go, czy mogę bez obaw
                    wybrac się na urlop - samolotem, na 2 tygodnie, w ciepłe strony; powiedział, że
                    nie widzi żadnych przeszkód - tylko, żebym na słońcu się nie wylegiwała;
                    2 dni później, będąc w pracy, zaczęłam krwawić - i to nie było parę kropel,
                    tylko naprawdę poważne krwawienie; zwolniłam się z pracy, zadzwoniłam do niego,
                    chciałam od razu przyjechać, żeby sprawdził, co się dzieje, a on mnie
                    zwyczajnie olał ! kazał przyjechać następnego dnia na USG - chyba tylko po to,
                    żeby sprawdzić, czy już poroniłam, czy może jeszcze nie...
                    roztrzęsiona, płacząc zadzwoniłam do znajomej, która - jak wiedziałam - od lat
                    chodzi prywatnie do lekarki i ma do niej pełne zaufanie, żeby podała mi do niej
                    telefon; tego samego dnia wieczorem mnie przyjęła, dokładnie przebadała -
                    okazało się, że ciąża jest zagrożona... przez najbliższe 1,5 miesiąca
                    siedziałam w domu na zwolnieniu, brałam duphaston i parę innych leków;
                    boję się myśleć, co by było, gdybym w porę nie trafiła do dr.Rymkiewicz, gdybym
                    wsiadła w samolot i poleciała na urlop do Egiptu - jak to mieliśmy z mężem w
                    planach... teraz dzięki niej i ja i dziecko czujemy sie dobrze i mam nadzieję,
                    że dalej wszystko też będzie o.k. smile
                    wszystkim dziewczynom szczerze odradzam doktora Szałkowskiego !
                    gosia
    • first_baby Re: LIM ginekolog 20.12.05, 17:10
      NIe znam lekarzy z LIM, ale jeśli chcesz mieć dobrego lekarza, który jest
      troskliwy i daje bez problemu zwolnienia, to polecam dr Radiukiewicza z
      przychodni przyszpitalnej na ul. Madalińskiego w Warszawie. JEst to kierownik
      przychodni. Ja do niego chodzę i jest naprawdę rewelacyjny!
      • strzalcia Re: LIM ginekolog 20.12.05, 22:30
        Niestety nie kazdy moze sobie pozwolic na chodzenie do innego lekarza (tzn.
        spoza LIM). W moim przypadku - moja firm aprzyjmuje zwolnienia tylko i
        wyłącznie z LIM - bo z nimi maja podpisana umowe...
        • magdalenax Re: LIM ginekolog 21.12.05, 05:46
          Ja polecam dr Kuźlika. Jesli chcesz wiedziec o nim cos wiecej napisz do mnie
          prosze na priv.

Magda
          • anja.t Re: LIM ginekolog 21.12.05, 10:00
            Napisz proszę na gazetowego maila.
            • ewa_mewa Re: LIM ginekolog 27.12.05, 10:51
              Skórzewska niestety od stycznia już nie będzie pracowała w Limie i nie wiem
              gdzie teraz będzie. Szczerze mówiac, troche wyrolowała dziewczyny które u niej
              prowadziły ciąże, bo nawet ich osobiście nie raczyła poinformować (w tym mnie,
              ale na szczescie juz mam lekarza, moze to i dobrze bo Skorzewska była bardziej
              endokrynologiem niz ginekologiem i porodami sie w ogóle nie zajmuje)
    • menamimi Re: LIM ginekolog 27.12.05, 12:04
      Pierwszą ciążę prowadził mi dr. Wielgoś, ale niestety nie pracuje już w LIM-ie.
      Rodziłam w szpitalu w którym on pracuje.
      Poleciłabym Ci moją ginekolog - dr. Bieńkowską do niej teraz chodzę, ale ona
      niestety nie robi USG tylko kieruje do kogoś innego, a to sie wiąże z dwoma
      wizytami. No ale jeśli to ci nie przeszkadza to polecam.
      Dziewczyny polecaja też dr. Maja - on robi też USG i widziałąm, ze dużo
      dziewczyn w ciąży do niego chodzi.
    • mysza_myszynska Re: LIM ginekolog 28.12.05, 23:01
      a ja absolutnie odradzam dr. Siekierskiego. Trafilam do niego bo dr. Maj nie
      miala terminow i takiego gbura i chama jeszcze nie spotkalam. Nie powiedzial mi
      jednego dobrego slowa, a tylko mocno nastraszyl, zupelnie nie majac ku temu
      podstaw. Trzymajcie sie od niego z daleka!!!
      • oj_blanek Re: LIM ginekolog 29.12.05, 14:48
        Doktora Maja to nie wiem czy polecam. Zlece tylko podstawowe badania. Boi sie
        podwazyc decyzje innego lekarza, nie ma swojego zdania. No ale jest mily,
        sympatyczny.Tylko czy to najwazniejsze dla mojego dziecka. Wiadomo, ze w ciazy
        emocje robia swoje i milo jest, jak lekarz pasuje jakos, ale chyba kurcze nie
        chodzi o to zeby potem sie okazalo, ze lekarz czegos nie sprawdzil, nie
        dopilnowal. Czasem sie udaje i wszystko jest ok, ale lepiej dmuchac na
        zimne.Maj tego nie robi.
        • myszka777 Re: LIM ginekolog 29.12.05, 15:30
          a ja polecam dr Minikę Antepowicz - wspaniała kobieta , doskonale rozumie obay
          dziweczyn w ciązy, rzeczowo opowiadała na moje pytania, nie lekceważyła żadnych
          objawów; na poczatku ciąży gdy do niej trafiłam (troche przez przypadek, bo
          tylko ona tego dnia miała wolne miejsca, a ja właśnie po dodatnim teście
          MUSIAŁAM pójść do gina) podeszła do mnie bardzo po ludzku i z dużym szacunkiem
          do moich obaw (często nie mających medycznych podstaw), bez problemu wypisuje
          też zwolnienia lekarskie, jeśli tylko kobieta czuje, że lepiej będzie jej na
          zwolnieniu to ona to szanuje, ja sama jak na razie chodzę do pracy, ale już
          kilka razy pani dr zapytała mnie czy chcę zwolnienie
          jedyny minus to to, że ona sama nie robi USG i kieruje od innych lekarzy, ale
          dla mnie to żadna przeszkoda - po prostu druga wizyta - a i tak wszystko w
          ramach abonamentu
          a! i jeszcze jedno - jak byłam na USG u Makowskiego, gdy dowiedział się że
          Antepowicz prowadzi moja ciążę, powiedział że to dobra specjalistka - dla mie
          to wystarczjąca rekomendacja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka