fantaisie 27.12.05, 00:39 Cześć! Mam pytanie, czy ktoś zna docenta Niemca z Warszawy? Co o nim sądzicie, czy Waszym zdaniem jest to dobry lekarz i można mu zaufać? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna1668 Re: Docent Niemiec 28.12.05, 11:29 Prowadzil moja pierwsza ciaze,teraz jestem w 34 tc i tez ja prowadzi.To naprawde dobry specjalista.Naprawde go polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Docent Niemiec 28.12.05, 11:54 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Czy rodziłaś może w IMiD, jeśli tak, to możesz coś na ten temat mi napisać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edit30 Re: Docent Niemiec 29.12.05, 13:47 Ja chodzilam do niego do 6 miesiaca i gdy powiedzialam, ze nie chce rodzic w Damianie pan doktor stracil zainteresowanie mna. Jesli chcesz rodzic u niego w Damianie to ok, jsli nie to zmienilabym lekarza na kogos ze szpitala gdzie zamierzasz rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Docent Niemiec 29.12.05, 15:37 To ja mam zupełnie odwrotną sytuację, na moją propozycję Damiana, powiedział że raczej nie, i zaprasza mnie do IMiD. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: Docent Niemiec 29.12.05, 16:42 hej prowadzil maja pierwsza ciaze panstwowo w IMiDZ, zenada, zadna zz wizyt nie trwala dluzej niz 5 min. w calej ciazy zbadal mnie tylko 1 raz i to tylko na moje rzadnie kiedy przypomnialam o pobraniu materialu do posiewu. Moze jak sie do niego prywatnie chodzi to jest inaczej. owszem przemily nąszlandzki itp. ale chyba nie tego sie oczekuje od lekrza prowadzacego ciaze na kazda wizyte to ja mu musialam przypominac jakie badania musimy zrobic i na co chce skierowanie (ktore naturalnie dostawalam bez problemu)mily sympatyczny itp ale bardzo bardzo czesto nie bylo go w terminie wyzaczonych wizyt bo to operacja to konferencja i trzbya bylo chodzic kilka razy zeby go zastac, gdybym nie byla na zwolnieniu po prostu nie mialbym na niego czasu. Ale jak przyjechalam na izbe przyjec ze skierowaniem od niego mimo ze nie bylo miejsc przyjecto mnie, jednak potem na obchodzi nawet mnie nie poznal Teraz nie trzeba juz miec do IMiDZ skierowania wiec chodze tam do innej pani doktor bardzo kompetentnej, skrupulatnej i obowiazkowej ponad wszystko. Czuje sie bezpieczna i doinformowana. pzdr, dorota Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1668 Re: Docent Niemiec 29.12.05, 19:20 Nigdy nie bylo mowy o Damianie.CC bylo w IMiD,ktore on robil osobiscie.Teraz czyli w obecnej ciazy dostalam skierowanie na amniopunkcje,ze wzgledu na wiek,ktore bylo robione w IMiD,a do tego w szybkim dosyc terminie.Oczywiscie bezplatnie.Teraz juz mam zaplanowany termin na drugie cc,a juz na miesiac wczesniej bede miala robione co tydzien KTG w IMiD.Ciaze prowadze prywatnie czyli jedna wizyta na m-c,podczas ktorej mam robione usg.Poniewaz mam anemie ciezarnych doc. rozwaza polozenie mnie do szpitala.Jednym slowem fachowa opieka,troska i zrozumienie.Na kazde moje pytanie dostaje od niego wyczerpujaca odpowiedz.Uwazam,ze to naprawdedobry fachowiec.Pozdrawiam.Jak bedziesz chciala jeszcze porozmawiac to moj nr gg 4787333 Odpowiedz Link Zgłoś
agma11 Re: Docent Niemiec 29.12.05, 19:25 czy mozesz podac na iwary na niego; zarówno prywatnie jak i w szpiatalu Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Docent Niemiec 29.12.05, 20:45 Bardzo dziękuję!!! Pojawię się na gg i bardzo chętnie pogadam Ja mam o nim bardzo dobre zdanie jako o człowieku i lekarzu, byłam ciekawa opinii innych dziewczyn. W sytuacji kryzysowej pomógł mi bardzo szybko, odpowiada na wszystkie moje maile, odbiera telefony, jak ma go nie być daje mi wcześniej znać. Nigdy na nic mnie nie na ciągał, wręcz przeciwnie, jak chciałam coś zrobić prywatnie to namawiał mnie na państwową opiekę. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Tobie i maleństwu Odpowiedz Link Zgłoś
jacko77 Re: Docent Niemiec 23.01.06, 16:30 Witam mile panie. Aktywnie uczestnicze w ciazy z moja zony i tez mam swoja opinie na temat docenta. Chodzimy prywatnie - i jest ok. Pytamy, odpowiada, dzwonimy - pomaga. Ale jak raz bylismyw IMID na umowione badanie i zobaczylismy jak traktuje te panie "po państwowemu" to hmm - zenada... Wizyta pań trwala mx 7 min. Nie mówiąc o tym, że się spóxnił 40 min. Ale docent ma jedną, niepowtarzalną zaletę - po wymienieniu jego nazwiska wszystkie badania, usłgi a ogólnie mówiąc drzwi w IMID otwierają sie na ościerz. Pozdrawiam wszystkie panie. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Docent Niemiec 23.01.06, 18:41 Po części prowadził moją ciążę w IMiDz (po części - bo chodziłam również prywatnie do innego lekarza). Bardzo wiele mu zawdzięczam (podobnie zresztą jak mojemu lekarzowi prowadzącemu i jeszcze kilkoma innymi z instytutu). Uważam, że to jeden z najlepszych polskich położników, przy ciążach wysokiego ryzyka warto się więc do niego podobijać. Nie widziałam żadnej różnicy między traktowaniem pacjentek z instytutu, a tymi z prywatnego gabinetu. Minus - dr Niemiec często wyjeżdża, trzeba się więc liczyć z przekładaniem wizyt i z tym, że nie w każdej chwili może odebrać telefon. Przy ciążach z komplikacjami wymagających częstszych wizyt niż raz w miesiącu i częstych kontaktów tel. bardziej sprawdza się jako ktoś w rodzaju konsultanta, uzupełnienie podstawowej opieki niż lekarz prowadzący, który powinien być do dyspozycji pacjentki niemal w każdym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: Docent Niemiec 24.01.06, 09:49 hej, dr Niemiec prowadził moją ciążę i rodziłam z nim w Damianie. Nie namawiał mnie na Damiana.Powiedział: proszę przyjść obejrzeć Damiana i IMID i się zdecydować gdzie Pani woli. Jak mój mąż zobaczył IMID to się przeraził i na szczęście wybraliśmy Damiana. Było super. Całą ciążę aż się nie mogłam doczekać na kolejne wizyty u niego.Działał na mnie bardzo kojąco, uspokajająco, nie denerwował mnie jakimiś banialukami. Bardzo konkretny specjalista, jak dla mnie najlepszy. zawsze mogłam na niego liczyć. na szczęście nie musiałam sprawdzać jak się zachowuje w ekstremalnych sytuacjach ale mnie nigdy nie zawiódł, nie olał ani na nic nie naciągał. Polecam go, ale jest specyficzny więc nie każdemu podpasuje - dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
jordan32 Re: Docent Niemiec 24.01.06, 10:49 Dziewczyny a jak jest z uzysakniem zwolnienia na dwa miesiące przed porodem, czy dr robi jakieś problemy? zastanawiam się nad Niemcem i Pancześnikiem. Akurat dr Niemiec ma przewagę, że pracuje na Kasprzaka i w razie problemów zawsze mogę tam uderzać, a dr Pancześnik tylko w Damianie. Bradzo prosze o namiary do dr Niemca, będę bardzo wdzięczna. czy prowdzi ciąże od początku, czy mozna się do niego przenieść w 5 miesiącu. No i jeszcze jedna kwestia, czy mimo, że nie przyjuje w Damianie, może przyjmować tam porody? Wiem, że jest tam wymieniony jako konsultant od porodów. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: Docent Niemiec 24.01.06, 11:33 Dr Niemiec przyjmuje porody w Damianie mimo że nie przyjmuje tam jako ginekolog, przyjmuje prywatnie tylko w swoim gobinecie. Nie mam juz jego wizytowki bo rodziłam 2 lata temu, ale mam ciagle jego komórkę: 602264856.Przyjmuje w centrum za kinem Luna,ale moze ktos inny ci poda dokładny adres. albo zadzwon to on ci powie. Odpowiedz Link Zgłoś
beataaw Re: Docent Niemiec 24.01.06, 13:04 Prywatny gabinet docenta znajduje sie dokładnie na ul.Wyzwolenia 14a/145 tel.431-83-83, w srody od 16. Odpowiedz Link Zgłoś