Dodaj do ulubionych

Docent Niemiec

27.12.05, 00:39
Cześć!
Mam pytanie, czy ktoś zna docenta Niemca z Warszawy? Co o nim sądzicie, czy
Waszym zdaniem jest to dobry lekarz i można mu zaufać?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • joanna1668 Re: Docent Niemiec 28.12.05, 11:29
      Prowadzil moja pierwsza ciaze,teraz jestem w 34 tc i tez ja prowadzi.To
      naprawde dobry specjalista.Naprawde go polecam.
      • fantaisie Re: Docent Niemiec 28.12.05, 11:54
        Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
        Czy rodziłaś może w IMiD, jeśli tak, to możesz coś na ten temat mi napisać?
        Pozdrawiam
    • edit30 Re: Docent Niemiec 29.12.05, 13:47
      Ja chodzilam do niego do 6 miesiaca i gdy powiedzialam, ze nie chce rodzic w
      Damianie pan doktor stracil zainteresowanie mna. Jesli chcesz rodzic u niego w
      Damianie to ok, jsli nie to zmienilabym lekarza na kogos ze szpitala gdzie
      zamierzasz rodzic.
      • fantaisie Re: Docent Niemiec 29.12.05, 15:37
        To ja mam zupełnie odwrotną sytuację, na moją propozycję Damiana, powiedział że
        raczej nie, i zaprasza mnie do IMiD.
    • dosiamamafilipa Re: Docent Niemiec 29.12.05, 16:42
      hej
      prowadzil maja pierwsza ciaze panstwowo w IMiDZ, zenada, zadna zz wizyt nie
      trwala dluzej niz 5 min. w calej ciazy zbadal mnie tylko 1 raz i to tylko na
      moje rzadnie kiedy przypomnialam o pobraniu materialu do posiewu. Moze jak sie
      do niego prywatnie chodzi to jest inaczej. owszem przemily nąszlandzki itp. ale
      chyba nie tego sie oczekuje od lekrza prowadzacego ciaze na kazda wizyte to ja
      mu musialam przypominac jakie badania musimy zrobic i na co chce skierowanie
      (ktore naturalnie dostawalam bez problemu)mily sympatyczny itp ale bardzo
      bardzo czesto nie bylo go w terminie wyzaczonych wizyt bo to operacja to
      konferencja i trzbya bylo chodzic kilka razy zeby go zastac, gdybym nie byla na
      zwolnieniu po prostu nie mialbym na niego czasu. Ale jak przyjechalam na izbe
      przyjec ze skierowaniem od niego mimo ze nie bylo miejsc przyjecto mnie, jednak
      potem na obchodzi nawet mnie nie poznal smile
      Teraz nie trzeba juz miec do IMiDZ skierowania wiec chodze tam do innej pani
      doktor bardzo kompetentnej, skrupulatnej i obowiazkowej ponad wszystko. Czuje
      sie bezpieczna i doinformowana.
      pzdr,
      dorota
      • joanna1668 Re: Docent Niemiec 29.12.05, 19:20
        Nigdy nie bylo mowy o Damianie.CC bylo w IMiD,ktore on robil osobiscie.Teraz
        czyli w obecnej ciazy dostalam skierowanie na amniopunkcje,ze wzgledu na
        wiek,ktore bylo robione w IMiD,a do tego w szybkim dosyc terminie.Oczywiscie
        bezplatnie.Teraz juz mam zaplanowany termin na drugie cc,a juz na miesiac
        wczesniej bede miala robione co tydzien KTG w IMiD.Ciaze prowadze prywatnie
        czyli jedna wizyta na m-c,podczas ktorej mam robione usg.Poniewaz mam anemie
        ciezarnych doc. rozwaza polozenie mnie do szpitala.Jednym slowem fachowa
        opieka,troska i zrozumienie.Na kazde moje pytanie dostaje od niego wyczerpujaca
        odpowiedz.Uwazam,ze to naprawdedobry fachowiec.Pozdrawiam.Jak bedziesz chciala
        jeszcze porozmawiac to moj nr gg 4787333
        • agma11 Re: Docent Niemiec 29.12.05, 19:25
          czy mozesz podac na iwary na niego; zarówno prywatnie jak i w szpiatalu
        • fantaisie Re: Docent Niemiec 29.12.05, 20:45
          Bardzo dziękuję!!!
          Pojawię się na gg i bardzo chętnie pogadamsmile
          Ja mam o nim bardzo dobre zdanie jako o człowieku i lekarzu, byłam ciekawa
          opinii innych dziewczyn. W sytuacji kryzysowej pomógł mi bardzo szybko,
          odpowiada na wszystkie moje maile, odbiera telefony, jak ma go nie być daje mi
          wcześniej znać. Nigdy na nic mnie nie na ciągał, wręcz przeciwnie, jak chciałam
          coś zrobić prywatnie to namawiał mnie na państwową opiekę.
          Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Tobie i maleństwu
          • jacko77 Re: Docent Niemiec 23.01.06, 16:30
            Witam mile panie. Aktywnie uczestnicze w ciazy z moja zony i tez mam swoja
            opinie na temat docenta. Chodzimy prywatnie - i jest ok. Pytamy, odpowiada,
            dzwonimy - pomaga. Ale jak raz bylismyw IMID na umowione badanie i zobaczylismy
            jak traktuje te panie "po państwowemu" to hmm - zenada... Wizyta pań trwala mx
            7 min. Nie mówiąc o tym, że się spóxnił 40 min.
            Ale docent ma jedną, niepowtarzalną zaletę - po wymienieniu jego nazwiska
            wszystkie badania, usłgi a ogólnie mówiąc drzwi w IMID otwierają sie na ościerz.
            Pozdrawiam wszystkie panie.
    • melka_x Re: Docent Niemiec 23.01.06, 18:41
      Po części prowadził moją ciążę w IMiDz (po części - bo chodziłam również
      prywatnie do innego lekarza). Bardzo wiele mu zawdzięczam (podobnie zresztą jak
      mojemu lekarzowi prowadzącemu i jeszcze kilkoma innymi z instytutu). Uważam, że
      to jeden z najlepszych polskich położników, przy ciążach wysokiego ryzyka warto
      się więc do niego podobijać. Nie widziałam żadnej różnicy między traktowaniem
      pacjentek z instytutu, a tymi z prywatnego gabinetu. Minus - dr Niemiec często
      wyjeżdża, trzeba się więc liczyć z przekładaniem wizyt i z tym, że nie w każdej
      chwili może odebrać telefon. Przy ciążach z komplikacjami wymagających
      częstszych wizyt niż raz w miesiącu i częstych kontaktów tel. bardziej sprawdza
      się jako ktoś w rodzaju konsultanta, uzupełnienie podstawowej opieki niż lekarz
      prowadzący, który powinien być do dyspozycji pacjentki niemal w każdym momencie.
      • justakoko Re: Docent Niemiec 24.01.06, 09:49
        hej,
        dr Niemiec prowadził moją ciążę i rodziłam z nim w Damianie. Nie namawiał mnie
        na Damiana.Powiedział: proszę przyjść obejrzeć Damiana i IMID i się zdecydować
        gdzie Pani woli.
        Jak mój mąż zobaczył IMID to się przeraził i na szczęście wybraliśmy Damiana.
        Było super.
        Całą ciążę aż się nie mogłam doczekać na kolejne wizyty u niego.Działał na mnie
        bardzo kojąco, uspokajająco, nie denerwował mnie jakimiś banialukami. Bardzo
        konkretny specjalista, jak dla mnie najlepszy. zawsze mogłam na niego liczyć.
        na szczęście nie musiałam sprawdzać jak się zachowuje w ekstremalnych
        sytuacjach ale mnie nigdy nie zawiódł, nie olał ani na nic nie naciągał.
        Polecam go, ale jest specyficzny więc nie każdemu podpasuje - dla mnie super.
        • jordan32 Re: Docent Niemiec 24.01.06, 10:49
          Dziewczyny a jak jest z uzysakniem zwolnienia na dwa miesiące przed porodem,
          czy dr robi jakieś problemy? zastanawiam się nad Niemcem i Pancześnikiem.
          Akurat dr Niemiec ma przewagę, że pracuje na Kasprzaka i w razie problemów
          zawsze mogę tam uderzać, a dr Pancześnik tylko w Damianie. Bradzo prosze o
          namiary do dr Niemca, będę bardzo wdzięczna. czy prowdzi ciąże od początku, czy
          mozna się do niego przenieść w 5 miesiącu. No i jeszcze jedna kwestia, czy
          mimo, że nie przyjuje w Damianie, może przyjmować tam porody? Wiem, że jest tam
          wymieniony jako konsultant od porodów. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie!!!
          • justakoko Re: Docent Niemiec 24.01.06, 11:33
            Dr Niemiec przyjmuje porody w Damianie mimo że nie przyjmuje tam jako
            ginekolog, przyjmuje prywatnie tylko w swoim gobinecie.
            Nie mam juz jego wizytowki bo rodziłam 2 lata temu, ale mam ciagle jego
            komórkę: 602264856.Przyjmuje w centrum za kinem Luna,ale moze ktos inny ci poda
            dokładny adres. albo zadzwon to on ci powie.
            • beataaw Re: Docent Niemiec 24.01.06, 13:04
              Prywatny gabinet docenta znajduje sie dokładnie na ul.Wyzwolenia 14a/145
              tel.431-83-83, w srody od 16.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka