Dodaj do ulubionych

Poród w Warszawie

10.02.06, 18:46
Który szpital polecacie w W-wie? Gdzie najlepiej, najprzyjemniej, najtaniej
... itp.
Obserwuj wątek
    • wustyle Re: Poród w Warszawie 10.02.06, 21:36
      kazdy szpital jest dobry, dopoki cos pojdzie nie tak...
    • migdula Re: Poród w Warszawie 10.02.06, 22:56
      Rodziłam 2 razy. Raz na Inflanckiej (2001), raz na Solcu(2004). Moje wrażenia: Inflancka-plusy: rodziłam w rodzinnej sali, więc było intymnie. Położna cud-miód p. Małgorzata Domosud. Minusy: Unikać lekarza o nazwisku Koprowicz - mnie potraktował przedmiotowo, a zszył mnie tak, że położne nie mogły potem tego rozpruć. W ogóle jako najbardziej bolesne z porodu pamiętam właśnie to szycie. Poza tym szpital oczekiwał podarunku w postaci 15 (czy 20) sztuk pieluch tetrowych, no i trzeba było za wszystko zapłacić 500 zł. Solec: położna trafiła mi się w porzo, lekarka nieco oficjalna, ale za to profesjonalna. Nie ma tam sal rodzinnych, są boksy oddzielane parawanem, ale wcale nie traci to na intymności, a jest bardzo przyjemnie, bo położne słuchają radia i przy muzyczce można się pięknie wyluzować. Poza tym koszty: Zero zł. Zdecydowanie polecam Solec! Tylko jedna uwaga: gdy leży się po porodzie dłużej niż przepisowe 2-3 dni, to cholery można dostać, bo pod prysznicami syf i malaria! a tak na marginesie: koniecznie idź na poród z osobą towarzyszącą! wtedy personel pracuje jak trzeba, zapewniam.
      • lolinka2 Re: Poród w Warszawie 10.02.06, 23:20
        ech migdula, masz stare dane- na Solcu porodówka jest śliczna, gorzej z położnictwem (wieloosobówki). No i te śliczne sale są bezpłatne wink)
        Aczkolwiek nic mnie nie zachwyciło tak, jak św Zofia- najspokojniej, najmilej, tylko cholerka nie najtaniej....
        • migdula Re: Poród w Warszawie 10.02.06, 23:31
          No proszę, na Solcu ślicznie?! że też się nie załapałam... leżałam przez tydzień w takim syfie, że aż mnie na depresję brało. się pospieszyłam o dwa latka, cholerciasmile a Zośka słyszałam, że przereklamowana..?
          • lolinka2 Re: Poród w Warszawie 10.02.06, 23:39
            Autentycznie widziałam Solecką porodówkę i jest bardzo ładna.
            Czy Zofia jest przereklamowana...? moim zdaniem nie.
            Jestem i będę wielkim zwolennikiem tego szpitala, bo tam moja szpitalna fobia się jeszcze nie objawiła (jedyne miejsce w życiu). Normalnie dostaję kota na sam widok szpitala, a tam czuję sie... o dziwo dobrze. Niesamowity spokój wprowadzają położne i lekarze tam pracujący. Są skupieni na pacjentce- ostatnio gdy trafiłam tam na izbę musiałam się natychmiast położyć i położna siedziała ze mną w gabinecie przez kawał czasu (kolejka była) aż lekarz obsłużył wszystkie pacjentki przede mną i dr sam do mnie przyszedł, a nie ja do niego. Poprzednio spotkałam panią dr zainteresowaną niezwykle mną jako całością, poza narządem rodnym... Tego się na codzień nie spotyka.
            Powiem tak- personel z Solca jest uprzejmy, personel z Zofii jest słodki.
            No i podejście do naturalności porodu też inne.
            • migdula Re: Poród w Warszawie 10.02.06, 23:57
              znaczy sie do trzech razy sztukasmile za trzecim podejściem pójdę do Zofii! ze względu na tę panią dr, co była zainteresowana osobą a nie narządem - to rzeczywiście osobliwe (niestety). ja na ogół trafiam na hydraulików, a nie na ginekologów...
            • gloria2 Re: Poród w Warszawie 11.02.06, 12:31
              Ja się też szykuje do porodu na Żelaznej. Do tej pory miałam kontakt z dwoma
              lekarzami zwiazanymi z tym szpitalem i potwierdzam to co powiedziała lolinka.
              Być może to moje subiektywne odczucie, ale personel tego szpitala cechuje
              delikatność, empatia i wysoki poziom kultury osobistej, znacznie powyżej
              średniejsmile.
            • ileczka76 Re: Poród w Warszawie 23.02.06, 10:06
              Drogie Panie,
              czy któraś z Was zna może dr Jędrzejewskiego?? polecił mi go podczas usg dr
              Makowski z
              Contenty w Pruszkowie. ponoć pracuje w szpitalu przy Żelaznej - chciałabym
              rodzić w tym szpitalu i dlatego chcę zapisać się prywatnie do któregoś z
              lekarzy pracujących tam. słyszałyście może o takim lekarzu??
              a może polecicie kogoś innego z Żelaznej?? dzięki z góry za info.
    • amwaw Re: Poród w Warszawie 11.02.06, 11:47
      Żelazna
      najlepiej
      zdecydowanie najprzyjemniej
      nie natną
      nie golą
      poród aktywny
      dostajesz natychmiast dziecko
      ..
      tylko nie najtaniej..
    • kw_klos Re: Poród w Warszawie 11.02.06, 20:19
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. To będzie mój pierwszy poród wieć jestem
      "zielona".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka