Dodaj do ulubionych

prof. CHAZAN czy prof. DĘBSKI którego wybrać ?

23.03.06, 15:41
jestem w ciąży i mam różne informacje od różnych osób który leprzy który jest
leprzym fachowcem , który interesuje się pacjętką i dzieckiem nie chodzi o
kase i ich tytuły tylko o porządnego lekarza bardzo was prosze o opinie
informacje

sylwia
Obserwuj wątek
    • bodzia78 Re: prof. Chazan czy prof. Dębski którego wybrać 09.04.06, 23:24
      zdecydowanie prof. Chazan... Przemiły człowiek, skromny i o bardzo dużej
      wiedzy... polecany szczególnie dla osób które dbają nie tylo o medyczne aspekty
      ciąży... Znam go osobiście i mam b. dobre doswiadczenia...
      prof. Dębskiego też znam - jest zadufany w sobie i czasami beszczelny...
      kolezanke z plamieniem odesłał po wizycie do domy TRAMWAJEM... Omal nie
      poroniła... Dla mnie to po prostu szczyt głupoty... a wiem co piszę smile...
      mimo,że dopiero teraz odkrywam uroki bycia w ciąży... Pozdrawiam smile
      • ewa_mewa Re: prof. Chazan czy prof. Dębski którego wybrać 10.04.06, 13:22
        Dziewczyno, Chazan to prawicowy oszołom o ktorym swego czasu było bardzo głośno,
        ze względu na swoje skandalizne decyzje (chodziło m.in.dostęp do badań
        prenatalnych) został usunięty ze stanowiska krajowego konsultanta ds położnictwa
        i ginekologii.
        No chyba, że jestes zwolenniczką światopoglądu spod znaku LPR, Radia Maryja i
        Naszego Dziennika.
        Boże, chroń nas przed takimi debilami
        • majka995 Re: prof. Chazan czy prof. Dębski którego wybrać 10.04.06, 14:10
          Ewa_mewa ma rację co do prof.Chazana. On ma poglądy jak LPr, zresztą dużo na
          ten temat czytałam.Co do jego fachowości to nie wiem, wiem natomiast że
          prof.Dębski jest dobrym fachowcem. Koleżanka dzięki niemu zaszła w ciąze i
          bardzo go chwaliła. Jest natomiast drogi bo wizyta to koszt oik.300zł. Na
          Madalińskiego tam gdzie pracuje prof.Chazan jest prof.Leibschang. Jest
          fantastycznym człowiekiem i świetnym fachowcem. A jesli moge cos doradzić to
          polecam swojego gina prof.Smolarczykas z karowej. prowadził moje dwie ciąże.
          jest świetnym człowiekiem i doskonałym fachowcem. Miałam dwie sytuacje w zyciu
          w których się sprawdził jako lekarz, bardzo mi pomógł a chodzi głównie o to
          zeby lekarz był dobry nie tylko wtedy kiedy jest dobrze ale wtedy kiedy coś się
          dzieje. prof.Smolarczyk sprawdził sie w 100%. Jak chcesz pogadac to pisz na
          priv lub na gg 6027741
          Pozdrawiam
        • mavva Re: prof. Chazan czy prof. Dębski którego wybrać 10.04.06, 14:21
          No chyba, że jestes zwolenniczką światopoglądu spod znaku LPR, Radia Maryja i
          > Naszego Dziennika.

No proszę, jad o nienawiści oświeconych wkroczył już nawet w ginekologię.
          Czy wyznawany światopogląd ma wpływ na to, jakim kto jest fachowcem?
          Dobrze, że to napisałaś, teraz, jak będę szła do jakiegokolwiek lekarza, to
          spytam o światopogląd, nie daj Boże, żeby był debliny, jak to uczenie określiłaś.
          • anita.anita80 Re: prof. DĘBSKI 10.04.06, 16:26
            Zdecydowanie prof. DĘBSKI podziwiam tego człowieka
            • franchi Re: prof. DĘBSKI 10.04.06, 17:54
              ja sie wypowiem a propos Debskiego, bo chodze do niego. Otóz: rzeczywiście
              mówią o nim ze to fachowiec ale moje wizyty przebiegają tak: spóźnia sie około
              40 minut (standard), wypytuje co słychac, bada 9ostatnio jak mnie badał to
              myślałam ze zejde, tak bolało), generalnie, ja sama prosiłam o glukoze (a
              jestem w 36 tyg!!!), spieszy się no bo jak sie ma 3 etaty to sama
              rozumiesz... . Konkluzja: jak nic nie jest złego - to spokojnie mozesz do niego
              iść. Jakby coś się działo - lepiej mieć lekarza "dla Ciebie" - co to da numer
              na komórke, odbierze telefon!!!, pamięta Cię i ma czas, bo to ważne. On mnie
              cały czas odsyła do siebie do szpitala mówiąc ze "przecież wszystko będzie
              dobrze" ale ja potrezbuje odpowiedzi na pytania, szczegóły.... . Generalnie ja
              rodze w Damianie,wiec mogłabym kazać sobie dać mi Debskiego ale nie zrobię tego
              właśnie ze względu na to że on jest zbyt zajety! a poza tym gdybym rodziła u
              niego w szpitalu, to też z góry wiadomo ze go nie będzie przy porodzie!! (chyba
              ze za ok 3000 zł), ale to sie nie kalkuluje bo wtedy lepiej iść od razu do
              Damiana. No to by było tyle.
              Chazana nie znam, ale jak przyjmuje na Madalińskiego - daruj sobie kochana, tam
              jak lekarz nie stoi nad głową położnych, pielęgniarek, to generalnie nie jest
              ciekawie!
            • kasia19812 Re: prof. DĘBSKI 01.07.06, 17:18
              moje doświadczenia z prof Dębskim w linku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=40983221&a=44528345
          • reyhana swiatopogląd? oczywiscie ze ma 01.07.06, 18:47
            ginekolog, który odmawia kobiecie badan prenatalnych ze względu na swoje
            poglady religijne a wbrew dobru pacjentki, na wlasne zyczenie obniza swoja
            wiarygodnosc.

omijac szerokim łukiem takich "fachowców"!
    • plum0123 Re: prof. Sawicki 12.04.06, 14:18
      A ja polecam prof. Sawickiego. Przemiły człowiek, znakomity fachowiec.
    • ania.silenter prof. Dębski 12.04.06, 15:35
      Prowadził moje dwie ciąże - pierwszą z komplikacjami, gestozą, zakończoną w 31
      tc, w 30 tc stwierdził u mnie gestozę (z ciśnieniem 130/90, bez obrzęków i
      białka w moczu, nie wiem po jakich objawach, ale tydzień później ciśnienie
      miała 186/120, byłam opuchnięta jak balon i nie pracowały mi nerki), jego
      natychmiastowa decyzja o cc uratowała życie mojej Oli, która już słabła i nie
      rosła od 3 tygodni - i drugą ciążę, zupełnie normalną.
      Jest tak jak dziewczyny piszą - jest czasem niemiły, oschły (choć mnie chyba
      trochę lubił bo zawsze wszystko dokładnie wyjaśniał i był miły), spóźnia się,
      je, ale jest świetnym fachowcem. Aha - uratował dwie ciąże mojej przyjaciółki
      (Krzysia i Piotrusia).
      pozdrawiam
    • spa76 Re: prof. chazan czy prof. DĘBSKI którego wybrać 03.07.06, 14:43
      a musi być prof.? nie może byc zwykly ginekolog-położnik, dla którego
      prowadzenie ciązy do głównie zajęcie, nie zajety swoją karierą, zarządzaniem
      takim czy innym ośrodkiem?
      poszukaj kompetentengo doswiadczonego lekarza - będzie tańszy, pewnie bardziej
      dyspozycyjny, a namiary na profesorów zostaw na wypadek gdyby sie działo cos
      szczególnego (tfu, tfu).
      • kasia19812 Re: prof. chazan czy prof. DĘBSKI którego wybrać 03.07.06, 19:17
        Spa 76 podzielam twoje zdaniesmile
    • laminja :) 04.07.06, 09:16
      Obaj uważają, że ból porodowy to ból fizjologiczny wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka