marzena_ruczaj 06.06.06, 16:57 Jakie sa Wasze wrazenia porodowe i poporodowe? Czy warto tam sie wybrac? Bo myslalam o Ujastku, ale przeraza mnie ilosc porodow na dobe w tym szpitalu i brak miejsc w salach porodowych i poporodowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofi76 Re: MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil? 06.06.06, 17:17 No obecnie jest po 9, 10 porodów. U mnie problem się rozwiązal z miejscem bo musze mieć cesarkę i będzie w piatek na Ujastku. Też jestem z Ruczaju Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanusia74 Re: MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil? 06.06.06, 18:44 Hej, ja tez mam zamiar rodzic na Ujastku i tez najprawdopodobniej bedzie cesarka, ale pod koniec czerwca. Napisz jak juz bedziesz po, bo jestem strasznie ciekawa jak to wszystko wyglada. Ja rowniez mieszkam na Ruczaju(-: Trzymam za ciebie kciuki w piatek, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 Re: MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil? 06.06.06, 18:49 www.zoz-mswia.krakow.pl/gin.htm to stonka do oddzialu gin-położ na Galla. Byłam zwiedzić ten oddział, mały, intymny, nie ma rooming-in, wieć dzieci nie są z mamą cały czas, tylko na sali noworodków. Przynoszone są do karmienia. Dla nie których to zaleta dla innych wada. Oddział nie jest zbyt nowoczesny, raczej stary, ale mają ładną sale do porodow rodzinnych. Ja też mam dylemat dt. MWSiA czy Ujastek. Bylam tu i tu. na Ujastku luxusy, łazienki, 2 os. sale, tylko z tą opieką poporodową kiepsko, wszystko robisz sama, położne i pielegniarki maja taki młyn że jesteś skazana na pomoc rodziny. A ponieważ ja jestem sama wybiore raczej szpital, w którym mi choć troszke pomogą przy dziecku! Cały czas zastanawiam się nad wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 MSWiA kontra Ujastek cd... 06.06.06, 19:03 Wczoraj dzzwonilam do kolezanki , ktora miala cc na Ujastku. Potwierdzila że raczej musisz sobie radzić sama z opieką nad noworodkiem. Zabierają tylko na 1 noc (pomimo że na dniach otwartych mówią że na 2). Rodzina moze być przy tobie od 10 rano do wieczora. Stwierdziła że gdyby nie pomoc mamy i męża to nie wie jakby sobie radziła z pielegancją maluszka bo rana ją bolała i nie mogła ani chodzić,ani stać. To mnie troche przeraża, bo u mnie rodzinka pracuje, a mąż mieszka w innym mieście. Nawet jak weźmie urlop, to słabo go sobie wyobrażam jak zmienia pileuszke noworodkowi. Zreszta wpisz sobie w wyszukiwarke Ujastek, poczytasz więcej. MSWiA. Przed cc robia 2-3 lewatywy, golą i trzeba być 1 dzień wcześniej (troche to głupie) Mam tylko nadzieje ze dają dziecko do karmienia na życzenie dziecka,a nie położnej !!!Aha, maluszki są ubierane w szpitalne ciuszki. Dopiero przy wypisie w swoje. uff, tyle wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil? 06.06.06, 20:28 Przeczytaj sobie jeden z wątków i mój w nim post . Ja zdecydowanie odradzam MSWiA, chociaż - fakt faktem - pojawiają się czasem na tym forum opinie przychylne tej placówce. Co do Ujastka - polecam z czystym sumieniem ( mam nadzieję, że jest tam teraz tak samo dobrze, jak było w 2003 roku ). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś