Dodaj do ulubionych

MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil?

06.06.06, 16:57
Jakie sa Wasze wrazenia porodowe i poporodowe? Czy warto tam sie wybrac? Bo
myslalam o Ujastku, ale przeraza mnie ilosc porodow na dobe w tym szpitalu i
brak miejsc w salach porodowych i poporodowych.
Obserwuj wątek
    • sofi76 Re: MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil? 06.06.06, 17:17
      No obecnie jest po 9, 10 porodów. U mnie problem się rozwiązal z miejscem bo
      musze mieć cesarkę i będzie w piatek na Ujastku. Też jestem z Ruczajusmile
      Pozdrawiam
      • hanusia74 Re: MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil? 06.06.06, 18:44
        Hej, ja tez mam zamiar rodzic na Ujastku i tez najprawdopodobniej bedzie
        cesarka, ale pod koniec czerwca. Napisz jak juz bedziesz po, bo jestem
        strasznie ciekawa jak to wszystko wyglada. Ja rowniez mieszkam na Ruczaju(-:
        Trzymam za ciebie kciuki w piatek, powodzenia!
      • majah1 Re: MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil? 06.06.06, 18:49
        www.zoz-mswia.krakow.pl/gin.htm
        to stonka do oddzialu gin-położ na Galla.
        Byłam zwiedzić ten oddział, mały, intymny, nie ma rooming-in, wieć dzieci nie
        są z mamą cały czas, tylko na sali noworodków. Przynoszone są do karmienia. Dla
        nie których to zaleta dla innych wada.
        Oddział nie jest zbyt nowoczesny, raczej stary, ale mają ładną sale do porodow
        rodzinnych.
        Ja też mam dylemat dt. MWSiA czy Ujastek.

Bylam tu i tu. na Ujastku luxusy, łazienki, 2 os. sale, tylko z tą opieką
        poporodową kiepsko, wszystko robisz sama, położne i pielegniarki maja taki młyn
        że jesteś skazana na pomoc rodziny. A ponieważ ja jestem sama wybiore raczej
        szpital, w którym mi choć troszke pomogą przy dziecku!

Cały czas zastanawiam się nad wyborem.
        • majah1 MSWiA kontra Ujastek cd... 06.06.06, 19:03
          Wczoraj dzzwonilam do kolezanki , ktora miala cc na Ujastku. Potwierdzila że
          raczej musisz sobie radzić sama z opieką nad noworodkiem. Zabierają tylko na 1
          noc (pomimo że na dniach otwartych mówią że na 2). Rodzina moze być przy tobie
          od 10 rano do wieczora. Stwierdziła że gdyby nie pomoc mamy i męża to nie wie
          jakby sobie radziła z pielegancją maluszka bo rana ją bolała i nie mogła ani
          chodzić,ani stać. To mnie troche przeraża, bo u mnie rodzinka pracuje, a mąż
          mieszka w innym mieście. Nawet jak weźmie urlop, to słabo go sobie wyobrażam
          jak zmienia pileuszke noworodkowi.
          Zreszta wpisz sobie w wyszukiwarke Ujastek, poczytasz więcej.

MSWiA.
          Przed cc robia 2-3 lewatywy, golą i trzeba być 1 dzień wcześniej (troche to
          głupie)
          Mam tylko nadzieje ze dają dziecko do karmienia na życzenie dziecka,a nie
          położnej !!!Aha, maluszki są ubierane w szpitalne ciuszki. Dopiero przy wypisie
          w swoje.
          uff, tyle wiem...
    • penelina Re: MSWiA Krakow-czy ktos tam ostatnio rodzil? 06.06.06, 20:28
      Przeczytaj sobie jeden z wątków i mój w nim post .

Ja zdecydowanie odradzam MSWiA, chociaż - fakt faktem - pojawiają się czasem na
      tym forum opinie przychylne tej placówce.

Co do Ujastka - polecam z czystym sumieniem ( mam nadzieję, że jest tam teraz
      tak samo dobrze, jak było w 2003 roku ).

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka