Dodaj do ulubionych

gdzie rodzic? Wrocław

18.06.06, 20:57
Witam, także nie bawem będę mąmą. Mam dopiero 20 lat i zero doświadczenia...
Aktualnie przebywam w Irlandii, ale urodzę małego w Polsce. Mam termin na 25
września. Mam wiele pytań. Który szpitla we Wrocławiu wybrać? Dużo dobrego
czytałam o Trzebnicy. Intryguje mnie też kwestia czy będę mogła rodzić
intymnie tzn. w osobnej sali?
Przoszę przybliżcie mi to wszytsko choć trochę..
Obserwuj wątek
    • iwonagos Re: gdzie rodzic? Wrocław 18.06.06, 21:55
      Tylko nie Dyrekcyjna. Brochów godny polecenia, Trzebnica również. Tak normalnie
      na NFZ trudno będzie rodzić w osobmnej sali.
      • martulka79 Re: gdzie rodzic? Wrocław 18.06.06, 22:34
        Ja rodzilam na Brochowie i polecam porod rodzinny. Sale bardzo przytulne, tylko
        ja i maz, polozona przychodzila od czasu do czasu mnie zbadac.Do dyspozycji
        prysznic i pilki.Ja jestem zachwycona, chociaz panikowalam bardzo.Balam sie
        najbardziej tej calej otoczki(lewatywa, golenie, niemila polozna) a milo mnie
        wszystko zaskoczylo.Po porodzie zostawili nam maluszka na 2 godz, uczylam sie
        go karmic.Polecam jak najbardziej!
        • magdzia1233 Re: gdzie rodzic? Wrocław 22.06.06, 19:52
          witam.chcialabym sie dowiedziec ile taki porod kosztuje.mam termin na koniec
          sierpnia.pozdrawiam
          • martulka79 do magdzia1233 25.06.06, 21:02
            Płaci sie cegielke na fundacje.My dalismy 100zl,musisz tez miec zgode
            ordynatora,przyjmuje we wtorki o 12,wpisuje zgode w karte ciazy.
    • wandzia9 Re: gdzie rodzic? Wrocław 22.06.06, 09:43
      hmm... podobno Trzebnica jeden z leprzych szpitali i jak masz możliwośc to rodz
      tam. Złego słowa nie słyszałam, same dobre. A brałas pod uwage szpital
      Kamińskiego? Ja tam miałam rodzić, mam termin na 20 lipca ale niestety
      zamknięty do 23 lipca sad. Położne sa urzejme, jest tez dobra opieka maluszka po
      porodzie.
    • joanna238 Re: gdzie rodzic? Wrocław 22.06.06, 14:13
      Nie patrz na szpital, kolorowe sale,tylko na specjalistów.W końcu będziesz tam
      tylko kilka dni.To nie wczasy ani senatorium.Trzeba pomyśleć o wszystkim,a gdyby
      się coś działo z dzidziusiem to co zrobi Trzebnica- przewiezie noworodka do
      Wrocławia na oddział np. patologii,lub gdy byłby potrzebny fachowy sprzęt.Nie
      zrozum mnie ,zle ale trzeba brać pod uwagę każdą ewentualność.Specjaliści i
      sprzęt to jest najważniejsze a atmosfera to moze być w kawiarni.Ja właśnie
      polecam Dyrekcyjna pod tym kątem.Krążą złe opinie o położnych z tego
      oddziału-nieprawda, za to lekarze konkretni.
      Pozdrawiam iżyczę wszystkiego co najlepsze Tobie i Twojemu dzidziusiowi.
      • martulka79 Re: gdzie rodzic? Wrocław 22.06.06, 15:18
        Jesli chodzi o Brochow, to opieka po porodzie tez dobra. Moj synek mial wade
        serduszka i odrazu pierwszego dnia ja wykryto. Skierowano nas na kardiologie na
        Kaminskiego.Oczywiscie przyjechala po niego karteka do przewozenia noworodkow.
        Lekarze informuja o wszystkim.Wiec nastepny plus dla Brochowa!
        • dzingus Re: gdzie rodzic? Wrocław 29.06.06, 12:30
          czyli Brochow jest okej? a co powiecie o Klinikach na Chalbinskiego?
      • ela124 Re: gdzie rodzic? Wrocław 24.06.06, 00:50
        Joanno 238,jeżeli sama miałaś cc, to nie dawaj dobrych rad, tym którzy chcą
        urodzić na Dyrekcyjnej naturalnie, bo to co innego. Położne są takie jakie są a
        jak się urodzi zdrowe dziecko to problemów nie ma. Ale zanim się urodzi na
        Dyrekcyjnej to trzeba przejść horrror skurczy po oksy i otumanianie Dolarganem.
        • joanna238 Re: gdzie rodzic? Wrocław 24.06.06, 08:20
          Wiesz skąd moja opinia?Na pięknym oddzaiale straciałam jedną 40 tygodniowa
          ciąże. Położne owszem miłe,dobre warunki i co z tego?Moja Mała nie żyje , bo nie
          było kompetentnych lekarzy , bo nie było porządnego sprzętu, trzeba było czekać
          na erkę i przewozić dziecko do odległej kliniki gdzie po 15 godzinach zmarła,
          może gdyby była natychmiastowa pomoc-sprzęt, większa wiedza, a nie tylko fajne
          położne i ładne łazienki byłoby inaczej. Dletego wiem co mówie i obstawiam
          Dyrekcyjną po moich doświadczeniach.
          • ela124 Re: gdzie rodzic? Wrocław 24.06.06, 19:51
            No tak, ładne łazienki to nie wszystko gdy brak profesjonalizmu i dobrych
            lekarzy. Ja też uważam, że na Dyrekcyjnej są dobrzy lekarze, może nie do końca
            wszyscy ale większość, ja gdybym miała teraz mieć drugą cc to mogłabym się
            zdecydować na Dyrekcyjną ale na poród naturalny to niestety nigdy. Dobrze, że
            teraz z Tobą i dzieckiem wszystko dobrzesmile.
            Serdecznie pozdrawiam
            Ela
            • yoka1 Re: gdzie rodzic? Wrocław 25.06.06, 19:11
              popieram joanne238. piekne sale to nie wszystko, najwazniejsze jest zaplecze specjalistyczne i ewentualna pomoc w tym samym szpitalu 'w razie czego' bez koniecznosci wozenia dziecka erka. nalezy pamietac, ze jesli porod przebiega bez komplikacji i z dzidziusiem jest ok, to kazdy szpital wydaje sie byc ok. problwmy zaczynaja sie, jak zaczyna sie dziac cos zlego. czesto mlode mamy nie biora tego pod uwage.
          • jooska2 do joanny 238 26.06.06, 09:29
            Joanno, napisz moze wiec ku przestrodze w jakim szpitalu przezyas te traume ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka