Dodaj do ulubionych

co wiecie o dr Osóbko - Morawski

21.06.06, 11:34
Słyszałam, że to specjalista w dziedzinie wykrywania wad serca u płodu. I
teraz mam problem Roszkowski czy Osóbko-Morawski.
Obserwuj wątek
    • makasia1 Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 21.06.06, 12:50
      Witam, też się przyłączm. Mam dylemat do którego lekarza iść na USG połówkowe,
      mój lekarz prowadzący podał mi oba te nazwiska i nie wiem którwego wybrać.
      Pozdrawiam
      • dagma1 Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 21.06.06, 13:22
        witam
        korzystalam z jego uslug USG na ul Narbutta
        jest bdb specjalista i ma super sprzet.
        znakomity specjalista od wykrywania wad serc to slawana dr Dangel, ktora
        rowniez przyjmuje w klinice na Narbutta.
        • amargo Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 21.06.06, 18:43

dr Dangel przyjmuje u dr Roszkowskiego i na Karowej
          u dr Osobki od serduszka przyjmuje dr Piotrowska
          • etka_a Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 10.09.06, 23:57
            dr Dangel nie przyjmuje już u dr Roszkowskiego, tylko na ul. Agatowej w
            Warszawie
      • hannabartek Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 21.06.06, 15:58
        Z tego co słyszałam obydwaj są bardzo dobrzy, z tą różnicą, że dr Roszkowski
        nie zawsze jest sympatyczny dla pacjentów (moja koleżanka była u Niego na USG).
        Oczywiście nie jest to aż tak istotne. Powodzenia.
    • amargo Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 21.06.06, 18:46
      to moj gin- profesjonalista w kazdym calu
      jest specjalista od wykrywania wad u plodow, ale nie kardiologiem
      ma super sprzet do usg (2d)i nie zamienilabym go na zadnego innego wink
      • madaska Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 21.06.06, 23:31
        byłam u obydwu, ale z racji na dość nieprzyjemne podejście do pacjentek dr
        roszkowskiego wybrałam Osóbkę-Morawskiego i przy nim pozostałam, naprawdę
        polecam!
    • laminja Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 22.06.06, 00:14
      Dr Osóbka-Morawski, więc o dr. Osóbce-Morawskim smile) Dobry specjalista od USG.
      Tej samej klasy co Roszkowski.
      • rademenes1 Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 22.06.06, 09:49
        laminja napisała:

> Dr Osóbka-Morawski, więc o dr. Osóbce-Morawskim smile) Dobry specjalista od USG.
        > Tej samej klasy co Roszkowski.
        >
        Jasne, dr. Osóbce-Morawskim , chcialam, zeby bylo pewne o jakiego lekarza
        pytam. Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
    • leszczynka_sz Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 22.06.06, 08:15
      Robiłam usg połówkowe u niego i byłam bardzo rozczarowanasad( specjalistą być
      może i jest świetnym, ale podejście do pacjenta pozostawia wiele do życzenia -
      miałam wrażenie, że to jakaś 'taśma', raz, dwa, byle szybko, bo kolejne
      pacjentki już czekają w korytarzu. Nie było czasu, żeby spokojnie porozmawiać,
      popytać się i czegoś więcej się dowiedzieć, a traktowanie jest bardzo
      bezosobowe - poprostu kolejny przypadek.
      • elkmat Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 26.06.06, 14:56
        Zgadzam się. Nieprzyjemny a wręcz niekulturalny. Nie wiem - może miał taki
        dzień , ale mi popsuł całą radość z usg, zwłaszcza że wtedy dowiedzieliśmy się
        o płci dziecka. Na moje pyt. na ile procent jest pewny żę to chłopak odburknął
        że to nei alkohol żeby było na % i wyszedł z pokoju... Ok - pytanie może nie
        należało do najinteligentniejszych ale profesjonalista odpowiada nawet na
        debilne pytania uprzejmie. Nie polecam , bo jest wybór.
    • limecia Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 23.06.06, 13:00
      To mój lekarz prowadzacy... do 18 tc chodziłam do innego, był super miły,
      poświęcał mi 40- 50 minut uwagi czułam sie u niego dowartościowana myslłam, że
      mam najlepsza opiekę pod słońcem.. ale kiedy poszłam z problemem czyli bólami
      brzucha.. byłam u n iego tylko 10 minut .. przestraszył sie,. że moge byc
      pacjentka z komplikacjami i mnie zbył
      Wtedy zadzwoniłam do do osóbki.. nie znał mnie (telefon z netu wziełam) była 21
      wieczorem, a on spokojnie wysłuchał i doradził co to może być.. podsziekowałm
      za pomoc ( nie obiecywałam , że przyjde do niego na wizytę) ale zapisałm sie
      juz nastepnego dnia..
      Wiem , że jest drogi, wiem równiez ze jak nic sie nie dzieję wizyta trwa
      krótko, ma sie wrażenie , że taśmowo, ale ten lekarz poinformowałm mnie jakie
      badania moge zrobić w ciąży i co one dają.. mogłam sobie wybrać ( poprzed\ni
      mnie nie informował) a jakość USG jest wysoka..na opisie sa wszystkie
      najwazniejsze rzeczy.. ( poprzednie USG nie opiosywało nawet połowy rzeczy- to
      u poprzedniego lekarza) jest szczery powiedział mi, że jestem zbyt puszyta na
      to , żeby ocenic stan jakiegos tam narządu u dziecka i że musimy poczekać jak
      będzie większe.....
      To że załatwia sprawy szybko nie oznacza, że nie wiem co robi.. wydaje sie byc
      mocno konkretny w swoich wypowiedziach.. nie stara sie kobiety straszyć, ale
      zwraca uwagę na pewne rzeczy..
      Ja wolę szybko i sensowanie niz długo i bez sensu...
      • apple13 Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 06.09.06, 10:13
        Ja też chodzę do Osóbki. Jestem jak na razie bardzo zadowolona z Jego opieki.
        Rzeczywiście, gdy wszystko jest dobrze z dzidzią, wizyta trwa krótko - co nie
        oznacza, że Dr nie odpowiada na zadawane przeze mnie pytania. Jeśli są jakieś
        problemy, wizyta trwa tyle, ile trzeba.

Jeśli między wizytami dzieje się coś niedobrego, spokojnie mogę do Niego
        zadzwonić (jeśli akurat nie może odebrać, to oddzwania!), a w razie
        konieczności pzyjść na nieumówioną wizytę.
        Jedyny minus to (jak dla mnie) ceny.
        I z tego co wiem, to posiada już USG 4D.

Pozdrawiam smile
    • laminja dr Osóbka - Morawski 06.09.06, 10:28
      Jest równie dobry.
      • mysz56 Re: dr Osóbka - Morawski 06.09.06, 16:39
        możecie podać namiary na Osóbkę Morawskiego?
        • mamamilusi1 Re: dr Osóbka - Morawski 07.09.06, 12:58
          Przesyłam link do strony jego kliniki - www.diagmed.waw.pl/
          • jonaska Re: dr Osóbka - Morawski 07.09.06, 14:31
            ja dwa razy robiłam usg u Roszkowskiego (połówkowe i to w 12tyg) i wybieram sie
            trzeci raz w 34 tyg. był bardzo miły, delikatny, pożartował, pocieszył...podał
            reke...
            polecam....
    • alicja0 Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 12.09.06, 23:50
      Moje ciąże prowadzi inny lekarz, ale zawsze na USG chodzę do Osóbki Morawskiego
      i przez te kilka lat dobrze go poznałam (choć on na pewno mnie nie kojarzy w
      tym tłumie pacjentek smile)
      Uważam, że jest dobrym specjalistą w zakresie USG, ma dobry sprzęt i miałam
      okazję widzieć jego radość, gdy sobie kupował coś nowego do tego sprzętu -
      widać, że to jego konik smile)
      Jest kulturalny, konkretny i dużo informuje. Na pytania dotyczące spraw w
      praktyce nie możliwych w 100% do ustalenia przez samo USG (np. czy dziecko
      rozwija się prawidłowo, czy ma jakieś wady itp.), Osóbka zawsze odpowiada z
      dłuższym wykładem, że "takie badanie to nie daje gwarancji" itp. itd. - może to
      sprawiać wrażenie, że się usprawiedliwia, ale znając różne humory pacjentek,
      zapewne były i takie, które obrażały się, gdy potem z ich dzieckiem było
      inaczej.
      A prawda jest taka, że faktycznie USG daje pewien obraz płodu, mniej czy
      bardziej dokładny, jednak wszystko jest w fazie intensywnego rozwoju i wiele
      może się zmienić. Gdy są ewidentnie duże wady np. narządów wew. dziecka czy
      mózgu, to USG może to wykazać, ale przy mniejszych wadach - nigdy nie ma się
      100% pewności i Osóbka woli uprzedzić zainteresowane pacjentki, żeby potem się
      nie czepiały.
      Ja jestem z niego b.zadowolona. I jest chyba tańszy od Roszkowskiego, więc
      wybór jest prosty smile)
      Nie robi echa serca płodu - może ewent. stwierdzić jakąś wadę i skierować do
      kontroli do kardiologa np. dr A. Piotrowskiej, która jest b.dobrym specjalistą
      echa serca u płodu i współpracuje z Osóbką Morawskim.
      • katarzynabobak Re: co wiecie o dr Osóbko - Morawski 13.09.06, 10:02
        Poznałam wielu ginekologów, ale po raz pierwszy ktoś opowiedział mi o dziecku
        tyle, ze jestem spokojna mimo, że od badania mijaja już 2 tygodnie.A jak łapie
        schize to siadam przed dvd i słucham jeszcze raz tego co powiedział- pomaga.
        Faktycznie zastrzegał się, ze nie wszystko wie, nie jest Panem Bogiem, ale to
        moim zdaniem dobrze o nim swiadczy.Ceny bez przesady, znam wyższe. Zresztą
        warto wydac te kase.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka