kociczka_3 Re: MSWiA Warszawa? 09.10.16, 09:51 Podbijam temat Czy ktoś ma może doświadczenia stamtąd z ostatniego czasu? Będę tam rodzić i jestem ciekawa opinii... Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
lumtecua Re: MSWiA Warszawa? 31.10.16, 21:05 witam czy znajdzie się bieżąca opinia z porodu naturalnego? cc to inna historia bo jak rodzilam pierwsze dziecko na inflanckiej to po cc kobiety mialy taryfe ulgowa a te co sn byly po porodzie poganiane. i jak z lazienkami bo są na korytarzach??? Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: MSWiA Warszawa? 31.10.16, 21:58 j m.facebook.com/groups/514476788718955/ Odpowiedz Link Zgłoś
aga.aga22 Re: MSWiA Warszawa? 18.10.16, 09:21 Cześć, ja generalnie polecam choć swoje wątpliwości miałam. Urodziłam pod koniec 2015, (cc nieplanowe). Polozne są bardzo w porządku, szczególnie te z patologii ciąży ale na poridowce też. Polozne noworodkowe może trochę zdystansowane ale myślę że maja dużo odpowiedzialności. Świetny oddział neo, bardzo ciepła i oddana pani ordynator. Miałam wywolywany poród, ale jak po dobie nic się nie działo i zaczęły się komplikacje to od razu cc które wspominam świetnie. Bardzo szybko doszłam do siebie mimo drenu na dwa dni. Opieka zaraz po cc tez super. Sale porodowe sa chyba dwie, jedynka i dwójka - trafiłam do dwójki i to było kiepskie, dziewczyna obok rodziła i tak krzyczała że wpadlam w histerię tzn nic złego się nie działo, jej prawo, do mnie buegalu i uspokajali ze ta pani to tak wyjątkowo, po prostu taka specyfika dwojki. Warunki pozostale na sali fajne, jest worek, ktg, łazienka obok, wygodne łóżka. Sale poprodowe gorzej, większość to trójki, goście sa ciągle, i trudno odpocząć. Fajny podgrzewany przewijak dla noworodków. Łazienka obok na korytarzu, ale za mało na tyle pacjentek. Jest czysto generalnie. Jedzenie okropne. Panie salowe głośne. Położne pomocne ale jest ich mało a pacjentek dużo, czulam się jednak zaopiekowana. Na przyjęcie czekałam raz b dlugo -awaria systemu, raz szybko, personel moim zdaniem b. kompetentny. Odpowiedz Link Zgłoś
kociczka_3 Re: MSWiA Warszawa? 18.10.16, 09:28 Aga.aga22, wielkie dzięki za informacje 😺 Mam tam mieć CC właśnie i stąd mam jeszcze jedno pytanko - długo Cię trzymali w szpitalu po zabiegu? Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.aga22 Re: MSWiA Warszawa? 18.10.16, 10:12 Proszę bardzo Nie mam przy sobie teraz wypisu i serio nie pamiętam dokładnie kiedy wyszłam, chyba po 5 pelnych dobach/ nocach, czyli chyba standardowo. Jeśli masz planowane cc to pewnie zglaszasz się dzień wcześniej na oddział, kładą wtedy nie na porodowke a naa patologię ciąży, a rano przechodzisz na porodowke czyli drzwi obok, przynajmniej tak było. Na patologii warunki "bytowe" są odrobinę gorsze, ale położne prawie wszystkie sa bardzo fajne. A i nie zdziw się jak w połowie nocy pacjentki będę mialy podlaczane ktg Chyba że jesteś jakoś inaczej umowiona albo coś się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.aga22 Re: MSWiA Warszawa? 18.10.16, 13:52 Jeszcze a propos karmienia piersią - u mnie niestety nie bylo kontaktu skóra do skóry tylko dano mi na sali operacyjnej synka do pocalowania. Z karmieniem nie miałam większych problemów, mimo ze cc, ale położne podpowiadają, tylko kazda ma inne raady Warto czatowac na Panią konsultantke laktacyjna w łososiowym wdzianku, bardzo pomaga, sprawdza ale trzeba cierpliwości i jest dużo chętnych wiec czasem się dlugo na nią czeka. Warto nawet na później wziąć jej telefon jak juz mialyby byc problemy w domu (kontakty sa wywieszone na korytarzu na porodowce, jak chodziłam do szkoły rodzenia to mieliśmy tm wycieczkę, mozna sobie wtedy spisac). Mohe dziecko bylo dokarmione pierwszej nocy chyba, ja nic o tym nie wiedziałam ale byłam o cc woec uznalam ze ok i nie miałam pretensji, drugiej nocy sama poprosiłam jesli bym nie dala rady, bo nie miałam siły, ale wmiedzczasoe co 2-3h przystawianie i maluszek jadł. W szpitalu zachęcają do kp. Odpowiedz Link Zgłoś
kociczka_3 Re: MSWiA Warszawa? 19.10.16, 07:13 super, wieeeeeelkie dzięki za obszerną relację Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: MSWiA Warszawa? 25.04.17, 10:05 Może ktoś się wypowie jeszcze o szpitalu MSWiA. Jestem w pierwszym trymestrze dopiero, pierwszy poród na Żelaznej, ale kolejny chciałabym w MSWiA, bo mam najbliżej od domu. Mam kilka pytań: - czy dziecko jest z matka od samego porodu (na sali pooperacyjnej i potem na oddziale) ? - czy możliwa jest obecność męża podczas porodu przez cc ? - ile dni trzymają po cc, jeśli nie ma żadnych komplikacji ? - co powinnam zrobić żeby zapisać się tam na planowe cc ? Odpowiedz Link Zgłoś
malykwiatuszek Re: MSWiA Warszawa? 25.04.17, 23:23 Powiem to co wiem, bo do niedawna byłam pewna że tam będę rodzić (mam stamtąd lekarza prowadzącego). Po cc, jeśli nie ma komplikacji to standardowo trzymają 4 doby. Jeśli masz wskazania do cc, to tam raczej nie robią z tym problemu. Zazwyczaj cc wykonują po skończonym 39 tyg. Jeśli już będziesz miała skierowanie od swojego lekarza to przychodzisz na rozmowę kwalifikacyjną do szpitala. Nie wiem do końca czy do kogoś konkretnego (mój lekarz miał po prostu sam mnie umówić), dowiedz się najlepiej dzwoniąc tam lub poszukaj czy nie ma info na stronie szpitala. Z tego co wiem to chyba mąż nie może przebywać z tobą w sali w czasie cięcia. Odpowiedz Link Zgłoś