Dodaj do ulubionych

prof Respondek-Libarska - kto był na echo i usg?

03.10.06, 17:41
mam pytanie - która z Was była na echo serca płodu i usg genetycznym u p.
prof Respondek-Liberskiej? Wiem, ze p. prof jest jednym z najlepszych
specjalistów w Polsce od echo serca płodu. Ale czy wykonuje też usg
gentyczne? I gdzie lepiej pójśc, tj. gdzie jest lepszy sprzęt - na ul.
Zielonej czy Nawrót w Łodzi. No i w jakim okresie wykonuje sie badanie echo
serca bo usg gen. podobno miedzy 21 a 24 tc. Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • ithilhin Re: prof Respondek-Libarska - kto był na echo i 03.10.06, 18:13
      USG z echem serca jest wykonywane w polowie ciazy bo to jest najlepszy czas na
      wykrycie ewentualnych nieprawidlowosci. podczas tego USG sa ez mierzone wszelkie
      konczyny i sprawdzany rozwoj innych narzadow wewnetrznych - ukladu pokarmowego,
      moczowego, takze budowa lozyska i unaczynienie pepowiny. czyli taki full serwis.
      w poprzedniej ciazy bylam w Lodzi u profesor Respondek i bylam bardzo
      zadowolona. byla dokladna i przy tym bardzo mila, wszystko wyjasnila. badanie
      trwalo ponad pol godziny. natomiast nie wiem gdzie jest lepszy sprzet, mysle, ze
      mozesz zadzwonic w oba miejsca i zapytac jaki sprzet do USG tam maja.
      • jula05 Re: prof Respondek-Libarska - kto był na echo i 03.10.06, 18:31
        Dzięki za odpowiedź. Zapisana jestem do p. prof na początku 24 tc (niestety
        wczęsniej wyjeżdzą stad taki termin), mam nadzieję, ze nie jest to za późno. A
        powiedz gdzie TY byłaś na badaniu- na Zielonej czy Nawrót? Bo z tego co sie
        dowiadywałm to na Zielonej maja usg 3D, a na ul. Nawrót 2D.
    • lena99 Re: prof Respondek-Libarska - kto był na echo i 03.10.06, 18:33
      Hej, też byłam u prof.Respondek i bardzo polecam. Dokładna i miła, u mojego
      dziecka wykluczyła podejrzenie wady serca i rzeczywiście urodziło się
      zdrowiutkie.
      Co do sprzętu to ja byłam na ul.Nawrot, nie wiem jak jest gdzieś indziej, wg
      mnie sprzęt b. dobry, to było najdokładniejsze usg w całej ciąży (a miałam w
      różnych miejscach). Jeśli jeszcze będę w ciąży to też przyjadę do niej choć mam
      kawałek drogi. I tak jak przedmówczyni napisała - wykonuje echo serca i usg
      genetyczne.
      • jula05 Re: prof Respondek-Libarska - kto był na echo i 03.10.06, 18:38
        Bardzo dziękuje za odpowiedż i rady. O to mi chodziło. Ja też nie jestem z
        Łodzi, ale właśnie chce jechac do pani prof. Mój ginekolog mi ją poleciłą jako
        najlepszego specjalistę w tej dziedzinie.
      • edyta2881 prof. Respondek - Liberska 03.10.06, 18:45
        Ja byłam u prof. w 22 tc na ul.Nawrot 2a mój lekarz prowadzący polecił mi ,
        gdyż Pani prof. ma bardzo dobrą opinię wśród lekarzy( nie tylko w Polsce) jest
        bardzo dobrym kardiologiem , w czasie USG wykryła małe nieprawidłowości w
        serduszku i w żółądku, dlatego po 3 tyg po raz kolejny miałam USG tym razem na
        ul.Zielonej . Dzidziuś został bardzo dokładnie przebadany , okazało sie ze już
        wszystko jest dobrze się rozwinęło. Wizyta trwała ponad godzinę w tym 17 min
        nagrania na DVD Pani prof wszystko dokładnie tłumaczyła . Polecam a w
        szczególności USG na ul. Zielonej ( lepiej wszystko widziałam , lepszy i
        większy monitor ). Pozdrawiam
        • jula05 Re: prof. Respondek - Liberska 03.10.06, 18:49
          Dziękuję za odpwiedz. Można na Was liczyć. Chyba jednak będe musiał pójść na
          ul. Nawrót bo na ul. Zielonej zapisy są dopiero od 25.10, a ja bede wówczas w
          24 tc i boje się że może już będzie trochę późno tj. niedokładnie będzie widać
          serce.
          • edyta2881 Re: prof. Respondek - Liberska 03.10.06, 19:22
            ale ja byłam w 22 na ul. Nawrot i w 25 t.c własnie na ul. Zielonej i dopiero
            wtedy dobrze sie wykształciło serduszko, dlatego uważam że będziesz bardziej
            zadowolona jak pójdziesz na Zieloną ( ja mam porównanie ) . Pozdrawiam
            • jula05 Re: prof. Respondek - Liberska 04.10.06, 20:34
              dziękismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka