Dodaj do ulubionych

Co programem dla mam na MAzowszu????

IP: *.* 15.10.01, 11:33
Hejblagam o wtlumaczenie mi jednej rzeczy: jestem w pierwszych tygodnaich ciazy i musze wybrac jakiegos lekarza- wiem ze jst taki program MAMA TATA i JA ktory finansuje wszystko kobietom z MAzowieckiej KAsy chorych. Czy ktos z tego korzystal i czy to jest w porzadku?Po drugie- czy mozna to polaczyc- i np badania miec za darmo w ramach tego programu ale chodzic do lekarza prowadzacego ciaze prywatnie (tzn placic tylko z akonrolne wizyty te 40-60 zl miesiecznie?)i w ogole gdzie ja mam sie zglosic najpierw i co zrobic?!!!zdezorientowana CLEO
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Co programem dla mam na MAzowszu???? IP: *.* 15.10.01, 11:51
      program o którym piszesz istnieje - sama jestem nim objęta - niestey nie wszyscy lekazre maja podpisane stosowne umowy. Ja poszłam najpierw do gabinetu prywatnego i tam sie dowiedziałam że moge skorzystać ztakiego programu. W jego ramach nie płacę za wizyty badania kontrolne (nawet na toksoplazmozę) i za dwa usg. ALe ponieważ moja ciąża wymaga większej ilosci badań i usg - za niektóre rzeczy pąłciłam. Ale i tak jestem zadowolona bo to zawsze jakieś oszczęności
      • Gość: guest Re: Co programem dla mam na MAzowszu???? IP: *.* 15.10.01, 12:04
        ale jedncozesnie chodzisz do tego prywatrnego? i jemu refunduje kasa chorych?czy tez musialas zmienic lekarza?cleo
        • Gość: guest Re: Co programem dla mam na MAzowszu???? IP: *.* 15.10.01, 12:08
          zaczełam u prywatnego i do niego chodzę a jemu refunduje kasa chorych - niestey nie wszyscy lekazre maja podpisane takie umowy ale możesz śmiało zapytac bo niektórzy sie do tego podobno nie przyznają (pewnie dostają za to mniej kasy) . W każym arzie mój przyjmuje w dówch gabinetach - w prywatnej przuychodni - i tam własnie przyjmuje zgodnei z programem ale drugi gabinet ma gdzie indziej i tam już trzeba za wizyty płacić . Ja nie bardzo to rozumiem ale ciesze sie że mam szansę skorzystać z bezpłątnych wizyt które niczym nei róznią sie od tych za 50 zł na dzień dobry
          • Gość: guest Re: Co programem dla mam na MAzowszu???? IP: *.* 15.10.01, 12:23
            czy ten lekjarz to facet?czy ejstes z warszawy moze?czy ew mozesz napsiac cos na moj mejl wiecej ??dzieki z awyjasnienie!cleo
            • Gość: guest Re: Co programem dla mam na MAzowszu???? IP: *.* 19.10.01, 14:32
              Czesć, jestem z Warszawy i w styczniu urodzę dziecko, Jest taki program o który pytasz. Ja wybrałam szpital przy placu Starynkiewicza 1/3 w Warszawie. Jak dotąd jestem bardzo zadowolona w opieki i wogóle z traktowania kobiet w ciąży, wszystkie badania i wizyty sa bezpłatnie. Bardzo polecam ten szpital. Mój e-mail dawidczyk@itc.com.pl, jak masz pytania pisz śmiało.Cleo napisała/ł:> czy ten lekjarz to facet?> czy ejstes z warszawy moze?> czy ew mozesz napsiac cos na moj mejl wiecej ??> dzieki z awyjasnienie!> cleo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka