Dodaj do ulubionych

Szpitale Wrocław + Trzebnica

16.11.06, 11:54
Trochę zaczynam się gubić szukając informacji o szpitalach we Wrocławiu.Są
one wymieszane i już sama nie wiem co myślec.Jeżeli nie macie nic przeciwko ,
to pozwoliłam zobie założyc wątek zbiorczy dla wszystkich szpitali
wrocławskich + Trzebnica( bo zauważyłam że wiele kobiet z Wrocławia również
bierze ją pod uwagę).Dla każdego znanego mi szpitala( mam nadzieję że nie
pominę jakiegoś a jak tak to dopisac proszę) założę " podwątek"smilepod którym
można wpisywac co się myśli na ten temat i może osoby które mają jakieś
doświadczenie i wiedzą cos o danym szpitalu wespra radą.( warunki, fajne lub
zupelnie niefajne polożne,lekarze, opieka poporodowa, jak załatwiac niektóre
rzeczy czy warto chodzic do szkoły rodzenia przy tym szpitalu
itd).Chiałabym , żeby informacje były zebrane w jakis uporządkowany sposób
myśle , że wielu nam ułatwiłoby to wybórsmile Pozdrawiam przyszłe mamy i te
które już ciesza się swoimi dzidziusiamismile
Obserwuj wątek
    • isabe Brochów ------------------------------> 16.11.06, 11:56
      Szpital na Brochowie
      • hila27 Re: Brochów ------------------------------> 16.11.06, 19:09
        bardzo dobrze ,poród przez cc-nie umówiony, lekarze w porządku a połozne po
        prostu super na prawde polecam
        • olaolika Re: Brochów ------------------------------> 17.11.06, 09:26
          rodzilam w pazdzierniku 2004 r. Porod sn, opieka na porodowce mila i fachowa,
          lekarz rowniez w miare. Natomiast pozniej maly koszmar, polozne na oddziale
          okropne a niektore nawet wredne, byla chyba jedna ktora okazala troche
          serca.Niechetnie odpowiadaly na pytania, i tak naprawde przyniosly dziecko i
          nic dalej ich nie obchodzila, mloda mama pierworodka bez doswiadczenia byla
          zdana na sama siebie. Ogolnie nie polecam, ale moze teraz jest inaczej.
          Za 2 m ponownie zostane mama i tym razem wybralam Trzebnice.
          • klara17 Re: Trzebnica ------------------------------> 17.11.06, 09:43
            tysiąc razy...
            wszystko na super...
            rodziłam w grudniu 2005
            Poród sn szybki połozna i lekarka bardzo pomocne,fachowe,miłe,dyskretne
            po porodzie to juz sam miód na moje serce
            pielęgniarki na każde zawołanie,lekarz pediatra fachowo i dogłebnie wyjaśniajacy
            wszystko
            Polecam
            • klara17 Re: Brochów ------------------------------> 17.11.06, 09:45
              tu rodziłam w styczniu 2001 roku.
              dzieki temu szpitalowi omało nie umarł mój synek
              dzieki temu szpitalowi nie karmiłam piersia ,bo połoznym szkoda było czasu na
              pomoc przy przystawieniu do piersi-przeważnie przynoszone miałam nakarmione
              dziecko(!)
              Dzieki temu szpitalowi nie chciałam mieć wiecej dzieci
            • ciapek7 Re: Trzebnica ------------------------------> 10.12.06, 09:26
              Jak rodzić , to tylko w Trzebnicy , nie mogę powiedzieć żadnego złego słowa ,
              wszystko super ! Jeśli chcesz o coś konkretnie zapytać , pisz na priva
              gazetowego smile
          • marta_atram Re: Brochów ------------------------------> 21.12.06, 23:08
            Również rodziłam w październiku 2004 na Brochowie. Planowana cesarka, opieka
            ginekologiczna super. Natomaist po porodzie tragedia, brak jakichkolwiek
            informacji, beznadziejne położne....odliczałam dni do domu.
            • domiangli Re: Brochów ------------------------------> 29.12.06, 12:09
              hej rodzilam na Brochowie w pazdzienriku 2006 jestem bardzo zadowolona. Sam
              porod - (porod rodzinny), warunki na sali super opieka medyczna tez bez zarzutu
              trafilismy na super polozna- taka z sercem, nie podobalo mi sie ze o wsyztsko
              trzeba pytac co robia co podlaczaja jakie leki podaja niestety sami o tym nie
              informuja. NA odziele polozniczym niektore polozne do rany przyloz a niektore
              jakby pracujace za kare. Generalnie jeste zadowlona z opieki. Moja rada jesli Ty
              sie usmiechasz to ludzie wokol CIebie takze sie do CIebie usmiechaja smile POWODZENIA
      • ksiezniczka256 Re: Brochów ------------------------------> 05.01.07, 17:54
        Urodziłam 31.12.2006 - cc po kilkunastu godzinach prób sn ze względu na brak
        postępów w rozwarciu, spadające tętno dziecka i zieleniejące wody.
        Wcześniej leżałam na patologii - i wrażenia mam takie - im dalej w las, tym gorzej.
        Patologia - super opieka, położne, lekarze (z wyj. Michała Witkowskiego -
        amnioskopia w jego wykonaniu długo będzie mi się śniła po nocach).

Porodówka - trafiłam na jedną niesympatyczną położną (Halinka? Helenka? nie
        miała identyfikatora, czarne włosy), druga - Barbara Jarecka - z kolei bardzo
        miła. Lekarze też w porządku. Rodziłam na sali do porodów rodzinnych (faktycznie
        nikt nie pytał się o żadne cegiełki ani inne dowody wpłat), której jedynym
        mankamentem był prysznic z ledwo ciepłą wodą zanim trafiłam na zieloną salę.

Z kolei oddział położnictwa aseptycznego - nie wiem, czy to kwestia
        przeludnienia czy przepracowania, ale pielęgniarki i położne najmniej miłe i
        pomocne, traktujące wszystkich rutynowo (a przynajmniej ich część). Prośby o
        naukę przystawiania do piersi nietkóre traktowały wręcz jak dopust Boży. Z kolei
        neonatolodzy bardzo ok smile
    • isabe Kliniki-------------------------- ----> 16.11.06, 11:57
      Kliniki
    • isabe Kamińskiego---------------------- --------> 16.11.06, 11:57
      Kamińskiego
      • nat.wroclaw KamiEńskiego 16.11.06, 19:48
        Witaj, półtora tygodnia temu urodziłam crke w szpitalu przy Kamieńskiego.
        Opisałam poród dośc szczegółowo tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=52100828
        pozdrawiam
        Nat
        • ciapek7 nat.wroclaw 10.12.06, 09:36
          ta pani Zatoń to moja koleżanka z klasy z LO , miło zcytać takie pozytywne
          opinie
      • lenajanek Re: Kamińskiego---------------------- -------- 17.01.07, 01:46
        Witam, Natalia nazwała swój poród na Kamieńskiego niebo - piekło i chyba również
        się pod tym podpiszę. Zaczęłam rodzić nagle, w 38 tc, prawie jak na filmach w
        nocy zaczęły odchodzić mi wody, więc w pośpiechu ( to mój pierwszy poród, nie
        wiedziałam, że aż tak nie muszę się spieszyć, syn położony był pośladkowo i od
        pewnego czasu wiedziałam, że czeka mnie cc i chyba chciałam uciec przed bólem
        )narzeczony zawiózł mnie do szpitala. A tam na miejscu zostałam brutalnie
        wyproszona z izby przyjęć - kolejka, potem zawieziona zostałam na patologię
        ciąży, zamiast sale przedporodową - ale to z braku miejsc, nie obwiniam nikogo,
        przykro mi tylko się zrobiło, gdy usłyszałam, że mój partner musi sobie iść, bo
        akurat tutaj, na patologii przebyawać nie może. Po czym jak już opuścił szpital,
        dowiedziałam się, że nie będę rodzić teraz, bo przecież jest 3 w nocy tylko nad
        ranem i tak pozostawiona sama sobie i tysiacom zabiegów(cewnikowanie, golenie,
        badania krwi itp.)oraz coraz silniejszymi i częstszymi skurczami czekałam
        DOSŁOWNIE na swoją kolei. W okolicach godziny 10.00 zawieziono mnie na sale
        operacyjną. I tu nastąpił cud, totalna przemiana z wroga na przyjaciela -
        położne, pielęgniarki i lekarze super, nie wiem czy to wpływ znieczulenia, ale
        za anestozjologiem w ogień bym poszła. I w końcu zobaczyłam janka - 10.45 -więc
        od momentu przyjęcia do szpitala troszke czasu minęło...Zanim mnie pozszywano i
        przewieziono do syna koleje 2 godziny. I schodzące znieczulenie - KOSZMAR!!!a na
        poporodowej w zależności od zmiany - leżałam 3 noce i tylko jedną położną miałam
        ochotę zabić - własnymi rękami. Ale spojrzałam na syna, przecież jestem już mamą
        i się opanowałamsmileA co do ich pracy - raczej bez żadnych emocjii - ani
        negatywnych, ani pozytywnych. I pewnie gdybym miała wybierac ponownie,
        pojechałabym na kamieńskiego, tylko teraz wiem, że dużo bardziej stanowczo
        trzeba walczyć o swoje i nie bać sie prosić - uwierzcie mi dziwczyny, naprawdę
        pomaga
    • isabe Dyrekcyjna----------------------- -------> 16.11.06, 11:58
      Dyrekcyjna
      • aldonkaaa1 Re: Dyrekcyjna----------------------- -------> 15.12.06, 19:04
        w maju br rodziłam na Dyrekcyjnej i polecam z całą odpowiedzialnością.Lekarze +
        położne=REWELACJA!
        Jedyny minus(i to duuży) to niezbyt miłe pielęgniarki na oddziale noworodkowym.
        • tankgirl5 Re: Dyrekcyjna----------------------- ------- 29.12.06, 22:13
          lekarze i położne od kobiet rewelacja
          opieka przy samym porodzie super
          pielęgniarki od dzieci gorzejuncertain
    • isabe Trzebnica------------------------ ------> 16.11.06, 11:58
      Trzebnica
      • jamile Re: Trzebnica------------------------ ------> 16.11.06, 23:02
        Trzebnica

Opieka lekarska i położnicza na 5.
        Urodziłam tam przez cc (nieplanowane), wszystko poszło sprawnie i szybko,
        miałam po prostu przekonanie, że jestem w dobrych rękach.

Przy porodzie naturalnym brak praktycznie szans na zzo (jak i w całym
        Wrocławiu!), lekkie zafiksowanie na punkcie karmienia naturalnego (bywało
        irytujące).
        Położne miłe i pomocne, opieka nad maluchem też bardzo dobra. Szpital
        komfortowy, czysty, przytulny. Na mnie personel wywarł bardzo dobre wrażenie i
        wzbudził zaufanie. Wkrótce wybieram się tam po raz drugismile
      • dyrhucza Re: Trzebnica------------------------ ------> 14.12.06, 15:15
        Rodziłam w Trzebnicy we wrześniu.
        Szpital super. Poród trwał bardzo szybko i żadne zzo nie było potrzebne bo fachowo mi pomagano przy porodzie. Był to mój pierwszy poród wiec trochę sie bałam, a po moge powiedziec że był super szybki i nie tak bolesny. w trakcie porodu pozwalali mi chodzić, zmieniać pozycj. Bardzo dużo pomogła mi połozna i później lekarz który był przy porodzie.

opieka nad dzieckiem i mamą super. Połozne i pielęgniarki własciwie na zawołanie. Zabierają maluszka jeśli tego sobie życzysz, bo jesteś zmęczona.
        Pomagają przy karmieniu cycem. A jesli nie ma przeciwskazań to 3 dni i jestes w domku.

jeśli mogłabym jeszcze raz wybrac pojechałabym właśnie tam
    • zorrgula Re: Szpitale Wrocław Dyrekcyjna 24.11.06, 23:32
      Dyrekcyjna, tam uratowano życie naszej córki. Urodziła się z wagą troszkę ponad
      800g. Gdyby nie lekarka prowadząca i inni lekarze i pielęgniarki na erce....

Pozdrawiamy Zuzia(prawie 6miesięcy)&mama
    • isabe Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 08.12.06, 12:38
      podciagam wątek
      • isabe Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 13.12.06, 14:12
        i znowu podciagam wąteksmile
        • isabe Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 20.12.06, 19:26
          Podciagam wąteksmile
          • isabe Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 28.12.06, 09:13
            i znowu podciagamsmile
            • isabe Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 06.01.07, 17:48
              podciagamsmile
              • isabe Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 16.01.07, 10:07
                Podciagamsmile
              • isabe Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 20.01.07, 16:54
                podciagam
                • isabe Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 12.02.07, 10:51
                  podciągam
    • ankaa13 [...] 10.12.06, 18:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • hulaala Trzebnica 21.12.06, 12:08
      Rodzilam w maju tego roku i zlego slowa o tym spitalu nie moge powiedziec,
      wszystko OK, a porod mialam naprawde dlugi i ciezki zakonczony cc. Ja szpital z
      calego serca polecam smile))))
      • goki261 Re: Trzebnica 16.01.07, 12:56
        rodzilam w trzebnicy w kwietniu 2006.rowniez polcam ten szpital.szpital bardzo
        przytulny,czysciutki.fachowa opieka.polozne i lekarze bardzo mili.super opieka
        po porodzie.polozne chetnie pomagaja,odpowiadaja na kazde pytanie.naprawde
        polecam!
    • krynicka Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 29.12.06, 14:32
      Polecam szpital przy ulicy Dyrekcyjnej. Rodziłam tam w październiku, miałam
      cesarkę. Uważam że są tam abrdzo dobrzy lekarze oraz najlepszy sprzęt dla
      noworodków. Wcześniej podobnie jak Ty szukałam opinii na temat tego szpitala i
      były w większosci negatywne ale jedan dziewczyna napisała że przy wyborze
      szpitala powinnyśmy kierować sie nie wyglądem sal czy łazienek ( bo nie
      jedziemy na wczasy ) ale sprzetem jaki dany szpital posiada i profesjonalnym
      zespołem lekarskim gdyż chodzi tu o bezpieczeństwo dla naszeych dzieci.
      Podpisuję sie pod tym myśleniem. Dyrekcyjna ma warunki średnie ale opieka
      bardzo dobra. Nie potwierdziły się opinie że na oddziale poporodowym opieka
      kiepska i złe połoźne - były super, na każde praktyczne zawołanie, pomocne i
      usłużne - nie spotkała mnie zadna odmowa czy złe traktowanie z ich strony.
      Polecam wiec dyrekcyjną
      A.K
      • iwaf1 Re: Szpitale Wrocław + Trzebnica 29.12.06, 15:00
        Co prawda nie rodzilam w Trzebnicy, ale mialam okazje byc tam przed swietami z
        maluszkiem na badaniach. Spedzilam tam 3 dni i jestem zachwycona opiekasmile))
        Strasznie przezywalam ten pobyt, te naklucia mnostwo badan- straszne sad Wszyscy
        dodawali otuchy,lekarze cudowni , troskliwi - P. Ordynator Noworodkow- aniol
        smile)Na oddziale pielegniarki na kazde zawolanie podchodzily z usmiechem i
        cierpliwoscia. Nie spotkalam jeszcze tak wspanialej ekipy w zadnym PANSTWOWYM
        szpitalu. Goraco polecam ten szpital bo mysle iz nie tylko na tym oddziale tak
        wspaniale traktuja pacjentowsmile))

Ps. Moja siostra byla w zeszlym roku na zabiegu doczyszczenia macicy i jest
        bardzo zadowolona bo karmila i wypuscili ja wieczorem do dzdzi i byla w szpitalu
        12h. (Prywaciarz ja straszyl,ze bedzie w szpitalu 3 dni i straci pokarm)
    • isabe Re: INNE WĄTKI zebrane z forum 16.01.07, 10:20
      Tutaj prosze wklejac inne tematycznie związane wątki z forówsmile
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=55212433&v=2&s=0
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=55540511
      • isabe Re: INNE WĄTKI zebrane z forum 16.01.07, 10:21
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=52100828
      • isabe Re: INNE WĄTKI zebrane z forum 16.01.07, 10:40
        Szkoła rodzenia wrocław
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=54796780
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=50937281