Dodaj do ulubionych

szkoła rodzenia na Karowej

IP: *.* 07.01.02, 16:32
Cześć przyszłe Mamusie !!!!!Czy któraś z Was wybiera się 30 stycznia na Karową do Szkoły Rodzenia?pozdrawiamBeata
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej IP: *.* 07.01.02, 19:07
      Betka ja sie wybieram ale jeszcze nie w tym terminie sasiadko ;)))))))) A moze jakas pyszna herbatka i ciacho ? ;)))Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej do Beatki IP: *.* 08.01.02, 09:01
        Beatko,Mam zamiar tam chodzić, ale raczej w późniejszym terminie (jestem teraz w 20 tyg.). Byłabym wdzięczna gdybyś mogła mi podać telefon do tej szkoły.
    • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej - do Anity i Mady IP: *.* 08.01.02, 10:31
      Sąsiadko Anitko,Moze ciateczko i herbatka w sobotkę popołudniu? (co prawda po wczorajszej wizycie u pani doktor dostałam "szlaban" na słodkości jak....zobaczyła moją wagę (5 kg. w ciągu miesąca). Ale jedno ciasteczko mi nie zaszkodzi :)))Mada,ja jestem w 22 tyg. Kontaktowałam sie bezposrednio z Igą Kłosinską położną - tel. 501 572770. Zaprosiła mnie na 30 stycznia.pozdrawiambeata
    • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej IP: *.* 08.01.02, 16:28
      Hej. ja bym chciała, ale chyba jest za droga, a nie mam skierowania.
    • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej IP: *.* 08.01.02, 16:36
      Aniu,Ja też nie posiadam skierowania. Połozna stwierdziła że nie wymaga. Wczoraj byłam u lekarza i nie wypisał mi skierowania, mimo, iż wiedział że sie tam wybieram (co prawda, głupia ja, nie powiedziałam, ze chcę). Mam nadzieję, ze wie pani doktor co robi (!)Odn. ceny....hmmmm tak mi się miło z p. Igą gawędziło, ze o... ten "drobny" szczegól zapomniałam zapytać. Trudno gdziesz muszę chodzić, a na dodatek chce rodzić na Karowej. Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej IP: *.* 08.01.02, 16:44
        W ramach programu Zdrowie, Mama i ja Mazowieckiej Kasy Chorych część zajęć w szkole na Karowej jest za darmo, ale dla tych co do tego prgramu należą pewnie od początku ciąży. Odpłatnie szkoła na Karowej kosztuje 300 zl, chyba, że ostatnio podnieśli. Zastanawiam się nad Karową lub Inflancką. Jeśli wybiorę Karową to będę chodzić na ten sam kurs co Betka - kazali ok. 20 stycznia zadzwonić bo najpierw będzie spotkanie otwarte dla chętnych. Pozdrowienia dla Mamuś i MaleństwEwa
        • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej IP: *.* 08.01.02, 17:04
          HejNiestety, do programu nie należę i nawet nie wiem jak można sie do niego dostać. Cóż taki ze mnie laik !!! i gdyby nie edziecko to zapewne byłabym max-laik.Podobno własnie 30 stycznia odbywa się spotkanie "zapoznawcze", an którym będzie można zapisać sie do odpowiedniej połoznej.Moje mysli krążyły na trasie Inflancka- Karowa. Metę znalazły na Karowej.pozdrawiam i (ewentualnie)do zobaczenia
          • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej do Beatki IP: *.* 09.01.02, 09:04
            Beatko,Czy mogłabyś podać godzinę, o której zaczyna się to spotkanie i gdzie ono bedzie konkretnie (jakiś nr sali, albo coś takiego w końcu szpital jest duży). Z tego co wiem od mojego lekarza, który pracuje na Karowej, to szkoła rodzenia trwa u nich 6 tyg. (6 spotkań)i dlatego mówił, żeby zapisać się koło 28 tyg. ciąży. Może jednak pójdę na to spotkanie 30 stycznia przynajmniej dowiem się kiedy planują następną edycję, nie chcę zaczynać szkoły za wcześniej, żeby wszystkiego nie zapomnieć do porodu.
            • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej do Beatki IP: *.* 09.01.02, 20:12
              Mago,Wejście jest od ul. Dobrej i cyt. "wszystko będzie widoczne". Spotkanie jest na godz. 18.00. Z tego co dziś się dowiedziłam, to 30 stycznie będzie robiona "przynależność" do grup, co nie oznacza , ze zajęcia rozpoczną się z poczatkiem lutego. Położna prowadząca daną grupę poinformuje kiedy zaczynamy ćwiczyc.Zazdroszczę Ci spokoju. Ja jestem "w gorącej wodzie kąpana" i wszsytko chciałabym mieć "na już", dlatego też spotkanie z końcem stycznia bardzo mnie ucieszyło.pozdrawiamBeata
              • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej do Beatki IP: *.* 10.01.02, 15:05
                Beatko,Bardzo dziękuję za te informację, chyba się na wszelki wypadek wybiorę. Co do spokoju to zawdzięczam go chyba mojemu lekarzowi - to jest dopiero siła spokoju. Pisałam już kiedyś tutaj na forum, że działa na mnie jak balsam uspokajający.
    • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej IP: *.* 10.01.02, 14:20
      Hej! Ja chodzilam do szkoly rodzenia na Karowej prawie 3 lata temu, ale chcialam was przestrzec przed polozna p. Alfreda (taka ubrana i pofarbowana na czarno) - zupelnie nie nadaje sie do prowadzenia szkoly rodzenia (opinia moja i kolezanki), to byla strata czasu. Niestety oni na spotkaniu organizacyjnym maja (mieli?) zwyczaj przypisywac do grup przymusowo i potem trudno sie przepisac... Moja kolezanka w tym roku rodzila na Karowej drugie dziecko i trafila na porodowce akurat na Alfrede - potem powiedziala, ze na Karowej to juz nigdy wiecej... Wiec duzo zalezy od poloznej. Co prawda to sa nasze odczucia, ale moze Wam tez sie taka niedobra informacja przyda... Pozdrawiam serdecznie (jestem w 16 tyg. i tez sie zastanawiam nad Karowa :) )
      • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej do Ani K IP: *.* 10.01.02, 15:14
        Aniu, Twoja opinia pokrywa się chyba z opinią większości dziewczyn, które miały z nią styczność. To kolejny dowód na to, że należy ją omijać dużym łukiem. Mój lekarz (z Karowej zresztą) określił ją jako osobę fachową, ale "chłodną" w stosunkach międzyludzkich. Z tego co pisały dziewczyny na forum to i tak delikatne określenie dla niej. Może znjdą się osoby, którym zależy tylko na fachowej obsłudze?
        • Gość: guest Re: szkoła rodzenia na Karowej do Ani K IP: *.* 11.01.02, 10:19
          A wiecie może do kogo warto się zapisać?Ja słyszałam o Ani Zając (mam nadzieję, że nie mylę z Żelazną).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka