agas111 22.01.07, 20:35 Czy w szpitalu na Starynkiewicza sa nadal połozne Ania Stachyra i Małgosia Rombel??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b_monia Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 22.01.07, 22:27 Jak rodziłam tam 30 listopada, to Ania Stachyra była jeszcze w ciąży na zwolnieniu. Teraz może jest już po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza5555 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 23.01.07, 08:29 Agas, Małgosia Rombel nadal pracuje, czy możesz sie podzielić opinią na jej temat? Zamierzam z nia rodzic w lutym.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agas111 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 23.01.07, 19:22 Zuza, myśle, że Pani Małgosia to dobry wybór. Rodziłam z nią w kwietniu 2005. Byłam umówiona z Anią Stachyrą, którą poznałam w szkole rodzenia, ale w ostatniej chwili kiedy już znalazłam się w szpitalu bo poród się rozpoczął okazało się, że Pani Ania nie może przyjechać. Ale poleciła mi Panią Małgosię, a ta zjawiła się błyskawicznie. Tak więc Panią Małgosię pierwszy raz zobaczyłam i poznałam już na sali porodowej. Mój poród był krótki (ok. 4 godzin na porodówce) ale cieszę się, że Pani Małgosia była ze mną bo cały czas mi pomagała. Później kiedy byłam jeszcze w szpitalu interesowała się tym jak czuję się ja i dziecko. Jest bardzo miła i sympatyczna, naprawdę ją polecam. Jestem teraz w ciąży, mam termin na lipiec, jesli zdecyduję się poraz kolejny na ten szpital to chciałabym rodzić z Panią Małgosią. A tak z ciekawości ile w tej chwili płaci się za obecność położnej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza5555 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 24.01.07, 09:51 dzięki Agas, bedę spokojniejsza, a opieka położnej kosztuje teraz w tym szpitalu 700zl. wszystkiego dobrego dla Ciebie i maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nemezis_wl Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 25.01.07, 16:26 W jaki sposób mozna sie skontaktować z panią M.Rombel? termin porodu mam na 3 marca, jest to moj pierwszy porod i chcialabym zeby byla przy mnie dobra polozna. Tylko jak sie "załatwia" takie sprawy? Pomóżcie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
milajda4 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 25.01.07, 20:54 ja rodziłam we wrześniu z Panią Małgosią i szczerze ją polecam. Nr tel wysłalam Ci na skrzynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nemezis_wl Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 26.01.07, 11:29 Dzieki wielkie Zadzwonie i sie umówię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koruniaw Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 28.01.07, 17:14 Mam ogromną prośbę o kontakt do którejś z wymienionych położnych. Orientujecie się, czy wykupienie opieki położnej gwarantuje przyjęcie na oddział? Czy może zdarzyć się tak, że z braku miejsc mimo wszystko zostanę odesłana? I jeszcze jedno. Termin mam na 10 lutego. Wiem, że czasu zostało niewiele, ale czy mimo wszystko jest szansa, aby umowić się z położną w tym terminie? Z góry dziekuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 29.01.07, 15:23 Czy możesz przesłać mi namiary na Panią Małgosię? Będę rodziła na Starynkiewicza. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
graf19741 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 23.02.07, 08:20 dziewczyny, ja będę rodzić w tym szpitalu pod koniec sirpnia- napiszcie mi jakie są tam warunki- czy szkoła rodzenia jest płatna i za ile? czy mąż może być ze mną przy porodzie i potem cały czas na sali? Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 28.01.07, 12:26 zastanawiam sie co w sytuacji, gdy polozna z ktora umawiamy sie prywatnie ma w czasie gdy rodzimy swoj normalny dyzur w szpitalu??? teoretycznie nie powinna sie wtedy skupiac tylko tej jednej rodzącej, ktora jej prywatnie zaplacila, bo z umowy robi sie wtedy łapowka, a polozna na dyzurze ma pewnie kilka pacjentek... Jak to wyglada w praktyce?? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza5555 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 29.01.07, 10:41 jeśli ma swój dyżur to dzwoni do kolezanki, która przychodzi ją zastąpić na dyżurze a sama zajmuje sie pacjentka z która sie umówiła prywatnie - taką odpowiedź dostałam umawiając sie z połozną. Podobno to działa bez problemu, bo połozne nawzajem sobie pomagają. Dlatego też mam zadzwonić jak tylko zacznę wybierac się do szpitala. Nie wiem natomiast czy umowienie się z połozną gwarantuje przyjęcie do szpitala, ja mam dodatkowo lekarza prowadzącego z tego szpitala więc sie raczej nie obawiam odesłania... Znajoma była umówiona z połozna na Zelaznej i jak sie zaczeła akcja to niestety to nie wystarczyło i została odesłana Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 30.01.07, 09:24 dzieki - od razu pojasnialo Kiedy rodzisz? masz moze kontakt do dobrych poloznych z tego szpitala? Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 30.01.07, 09:24 aha... Z jakim wyprzedzeniem trzeba sie umawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza5555 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 30.01.07, 09:52 Juz czekam, termin mam na 15.02 ale mam nadzieje, że będzie wczesniej... Z położną umawiałam sie na poczatku stycznia, czyli ok. 4-6 tygodni wczesniej. Myslę, że i 2-3 tygodnie wystarczą. Nie znam osobiście żadnej położnej, czytałam dobre opinie na forum o tych 2 jak w tytule wątku i jeszcze o Małgosi Karcz, dopiero "przetestuję" i wtedy podziele sie wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 30.01.07, 10:42 Czy któraś z Was może przesłać mi nr telefonu do Pani Małgosi Rombel? Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Zuza555 :) 26.04.07, 09:17 mam nadzieje ze jeszcze tu zagladasz... wyslalam maila na gazetowego.. bede wdzieczna jesli znajdziesz czas na odpowiedz.. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
magmailen Bardzo proszę o namiary!! 31.01.07, 15:15 prosze o przeslanie numerow telefonow ou pań - ja też chce rodzić na starynkiewicza i zlezy mi na fachowej, zaufanej poloznej. Wielkie dzieki i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: Bardzo proszę o namiary!! 01.02.07, 09:41 ja tez bede wdzieczna za przeslanie nr telefonow do obu pań A tak nieco obok tematu: kto na Starynkiewicza prowdzi szkole rodzenia? moze ktoras z tych poloznych? molo byloby poznac wczesniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Bardzo proszę o namiary!! 05.02.07, 12:21 Bede wdzieczna za dodatkowe info od mam ktore rodzily na Starynkiewicza. O czym warto porozmawiac z polozna, co ustalic, jakie sa koszty etc. Oraz poprosze o namiary ) Z gory pieknie dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza5555 Re: Bardzo proszę o namiary!! 05.02.07, 12:27 dziewczyny, przepraszam, ze tak długo, nie zagladałam tu ostatnio. Namiary wysłałam wam na priva... jeśli chodzi o szkołe rodzenia na Starynkiewicza to grupę styczeń/luty do której chodziłam prowadziły 2 inne połozne - nazwisk niestety nie pamiętam, ale z pewnościa nie była to żadna z tych polecanych na forum. Obie były miłe i sympatyczne, wydawały sie kompetentne, ale juz wczesniej zdecydowałam się na malgosie. Poza tym warto pójść i obejrzeć sobie porodówkę, przy okazji mozna też porozmawiać z połozną która jest na dyżurze. Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: Bardzo proszę o namiary!! 08.02.07, 11:57 dzieki za namiary! szybkiego i mozliwie lekkiego rozwiazania Odpowiedz Link Zgłoś
natie09 Re: Bardzo proszę o namiary!! 09.02.07, 14:21 Witam, byłabym wdzięczna gdyby któraś z Pań podała mi namiary do obu położnych. Rodzę co prawda dopiero w kwietniu ale jak będę miała numer telefonu to będę czuć się pewniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 kiedy 08.02.07, 12:45 A ja mam jeszcze pytanie jak (i kiedy najlepiej) sie zapisac do szkoly rodzenia w tym szpitalu z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: kiedy 08.02.07, 13:53 5021168 - to telefon do szkoly rodzenia na Straynkiewicza. dzwolnilam jak bylam w 24 tyg, a zostalam umowiona na rozpoczecie w 32 tygodniu. Jak sie jest w dobrej formie to chyba dobre rozwiazanie, bo wtedy cala wiedza jest swieza podczas i po porodzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: kiedy 09.02.07, 09:18 dzieki piekne!! a jak wrazenia ze szkoly rodzenia? ile osob najczesciej uczestniczy? i ile to kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: kiedy 09.02.07, 10:42 hej, jestem jeszcze przed szkola rodzenia - jestem zapisana na cykl zaczynajacy sie 6 marca wiec jeszcze nie wiem jakie wrazenia... Szkola jest bezplatna dla ubezpieczonych i mieszkajacych w Warszawie. Informacje o zasadach bezplatnej szkoly rodzenia sa na stronie urzedu miasta: Wykaz placowek realizujacych program "zdrowie, mama i ja" i "szkola rodzenia" link: um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=komunikaty&ak_id=6195&kat=12&biuro=24 Na tej stronie jest tez do pobrania plik w pdf z informacjami i tych programach. Link do strony www.zdrowa.warszawa.pl/ Nie wiem ile osob uczestniczy, ale zawsze mozna zapytac pod podanym przeze mnie wczesniej nr telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 20.02.07, 09:37 Zuza, czy juz po?? jesli tak, to napisz prosze jak bylo, w szczegolnosci czy jestes zadowolona z poloznej. pozdrawiam cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza5555 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 20.02.07, 11:13 Juz po i od 4 dni w domu, ale trudno się oderwac od maleństwa... Byłam juz zapisana do szpitala na poród indukowany, ale mała zdecydowała sie wczesniej, czyli w ubiegłą niedzielę 11.02 i bardzo się z tego ciesze. Omineło nas czekanie na patologii ciąży...A jesli chodzi o wrażenia z porodu to króciutko: przyjęcie na IP odbyło sie szybko i sprawnie (miałam rozwarcie na 3) i po ok.20 min wyladowałam w sali porodowej gdzie czekała juz na mnie "moja" połozna, która zajeła się mną. Dzieki niej szybko sie uspokoiłam, miałam poczucie że moge jej zaufać bo doskonale wie co robi... Bardzo, bardzo mi pomogła, poród nie był szczególnie długi ani krótki, od przyjęcie na IP do szczęsliwego finału - ok. 6 godz. Jestem bardzo zadowolona z położnej i zdecydowanie polecam, wzieła pod uwagę wszystkie moje zyczenia związane z porodem, czułam ,że nie musze sie o nic martwić.... Brrr - więcej szczegółów wysle Ci na priva... Odpowiedz Link Zgłoś
brrr10 Re: szpital na Starynkiewicza - A Stachyra i M. R 20.02.07, 11:48 dzieki ogromniaste! i gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś