Dodaj do ulubionych

czy rodzic w IMiD? help!!!

29.05.03, 20:25
pomocy, nie moge sie zdecydowac, slyszalam, ze na kasprzaka jest tlok wsrod
rodzacych, pospiech i nerwy. ale cos mnie tam ciagnie, zeby tam urodzic
dziecko we wrzesniu.jakie macie doswiadzczenia? jak sie tam traktuje mezow?
pzdr.
Obserwuj wątek
    • gugusiaczek Re: czy rodzic w IMiD? help!!! 01.06.03, 18:08
      Witaj
      Obydwa swoje porody przyzylam w IMIDZ na Kasprzaka(1-w 1997,2-2002).Nie mialam
      zadnego oplaconego lekarza ani poloznej.Zdecydowalam sie na ten szpital ze
      wzgledu na OIOM dla dzieci(gdyby mial sie cos stac,lepiej miec go miejscu)
      Kubusia rodzilam na pojedynczej porodowce i potem zostalam przeniesiona na sale
      ogolna(6 os.),czysto tylko lazienki takie sobie(ale to bylo w '97)ogolnie
      wspominam milo i bez stresowo.Natomiast Zuze w braku miejsca rodzilam na
      ogolnej porodowce i rowniez z braku miesjca wyladowalam na tzw.sali komercyjnej
      (250 zl doba)pokoj czysciutki,z wlasna lazienka(pani sprzata 2xdziennie i
      zmienia przescieradla)odwiedziny kiedy chcesz.W kazdym przypadku -siostry
      przychodza myc dzieci.Za porod rodzinny nic nie placilam.Dla wlasnej wygody wez
      wlasne ciuszki dla bobo i pieluchy(kremy sa w szpitalu)Pamietaj o aktualnej
      ksiazeczce i wszystkich swoich badaniach lekarskich(gr.krwi!! tez)Chyba za
      znieczulenie cos sie placi ale ja nie wiem bo nie mialam przy zadnycm z porodow.
      Jestem zadowolaona z IMIDZ,choc w kazdym szpitalu zdarzyc sie moga rozne rzeczy.
      jesli chcesz jeszcze o cos zapytac pisz-malgosias@hoga.pl
      Pozdrawiam Gosia

• pastelka Re: czy rodzic w IMiD? help!!! 06.06.03, 08:53
        Ja rodzilam w IMID w marcu tego roku. Zdecydowalam sie ze wzgledu na najlepsza
        w Warszawie neonatologie noworodka. akurat moj Adas urodzil sie zdrowiutenki i
        mial standardowa opieke to i tak jestem zadowowlona z tego szpitala.Mialam
        wlasna polozna, rodzilam na pojedynczej sali, ostalam darmowe znieczulenie
        zzo. Porod naprawde wspominam wspaniale. Od skurczow o 17 do 21 - kiedy
        urodzil sie synek. Mialam duze szycie po porodzie i ze wzgledu na wlasna
        lazienke zdecydowalam sie na sale pojedyncza - 200zl za dobe. Lekarz ktory
        mnie szyl przychodzil do mnie codziennnie sprawdzac jak sie czuje smile
        Zaraz po porodzie lezalam na sali 4-osobowej i pewnie zostalabym na niej - bo
        bylo bardzo przyjemnie gdyby nie skomplikowane szycie i brak lazienki w
        pokoju - po prostu 2 dni nie moglam chodzic po porodzie.Gdybys miala jakies
        pytania pisz.
        • sonso Re: czy rodzic w IMiD? help!!! 06.06.03, 20:10
          Droga Pastelko! Piszesz, ze mialas wlasna polozna. Mozesz mi napisac jak to
          mozna zalatwic, bo z tego co wiem, w IMiD nie dziala juz fundacja. Pozdrawiam
          Sonso
          • bubu333 Re: czy rodzic w IMiD? help!!! 09.06.03, 08:31
            Też pytałam, nie działa, co gorsza, zamykają IMDz do remontu na początku lipca.
            Mam termin na 8/07 i nie wiem, czy czekać, może się uda, czy próbować gdzie
            indziej? gdzie? Czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Boję się strasznie odsyłania
            z braku miejsc...
            • sonso Re: czy rodzic w IMiD? help!!! 09.06.03, 12:13
              Z tego co wiem IMiD ma byc nieczynny od 15 do 30 lipca, z powodu dezynfekcji
              czy czegos takiego. Jesli chodzi o odsylanie, to zawsze jest takie ryzyko i to
              chyba w wypadku wszystkich szpitali, ale, moim zdaniem, nie ma co martwic sie
              na zapas.
    • beataantos Re: czy rodzic w IMiD? help!!! 10.06.03, 14:45
      Czesc,
      Rodzilam w IMID w marcu tego roku i bardzo milo to wspominam. Trafilam tam
      przez przypadek - odeslali mnie z Karowej (i bardzo dobrze!!!). Na miejsu miłe
      zaskocvzenie - nie płaci się za zzo i poród rodzinny - traktują to jako normę a
      nie kręcą kasę!! Sale co prawda wyglądają jak z zeszłej epoki ale nie o to
      chodzi! Lekarze pełna profesjonalność i wcale nie trzeba brać położnej bo i tak
      na porodówce co chwila pojawiają się lekarze lub położne żeby prawdzić co się
      dzieje. Ogólnie rzecz biorąc polecam! Dodam, że na Karowej jak mi źle wyszło
      KTG to mi nie robili USG przepływów tylko powiedzieli żebym sobie zrobiła
      prywatnie "na mieście". Oczywiście polecili konkretny gabinet.....

pozdrawiam,
      beata
    • adamik3 Re: czy rodzic w IMiD? help!!! 11.06.03, 12:11
      Czy otrzymalas juz od kogos informacje na temat tego szpitala. podobno ciezko
      jest sie tam dostac? bardzo prosze o odp. dzieki
      • zyna Re: czy rodzic w IMiD? help!!! 12.06.03, 11:34
        A czy któraś z Was ma może jakiś telefon do IMiDZ, gdzie mogłabym się
        szczegółowo o wszystko dowiedzieć? Najlepiej chyba rozmawiać z oddziałem
        położniczym, prawda? A może wiecie, czy można samemu zwiedzić oddział i czy
        trzeba się specjalnie umówić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka