Dodaj do ulubionych

Położna Magda Witkiewicz

24.05.07, 12:19
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy. Chciałabym się dowiedzieć cos o
położnej M.Witkiewicz ze szpitala na żelaznej. Czy któraś z Was rodziła z
nią? Jakie wrażenia i jakie koszty poniosę decydując sie na poród z jej
pomocą?
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_kolegi Re: Położna Magda Witkiewicz 24.05.07, 12:26
      Rodziłam z nią i bardzo pozytywnie ją wspominam.
      Nie wiem niestety jakie są koszty, bo była po prostu wtedy na dyżurze.
    • b.wierzbowska1 Re: Położna Magda Witkiewicz 24.05.07, 12:42
      Pani Magda Witkiewicz juz nie umawia się indywidualnie na poród. Polecam Monike
      Droździel - rodziłam z nią dwa razy, szybko, sprawnie, sympatycznie, nie zwleka
      z niezbędnymi decyzjami typu cesarka czy przebicie pęcherza. Koszt każdej
      położnej z Żelaznej 1500, trzeba się umawaić pół roku przed tp
      • fairycharlotte Re: Położna Magda Witkiewicz 24.05.07, 16:07
        Ja chciałam z nia rodzić, ale okazało sie, że już w kwietniu nie swiadczyla
        uslug indywidualnych, przekazała mnie Marii Romanowskiej i to był STRZAŁ W
        DZIESIĄTKĘ, wydaje mi sie, że obie te położne mają podobne poglądy i metody,
        choc może się mylę, bo nie rodziłam z Magda, tylko chodzilam do niej na szk.
        rodzenia... Ja polecam Marię Romanowską.
        • lolinka2 Re: Położna Magda Witkiewicz 24.05.07, 16:37
          Zgadza się, Magda i Maria często mają wspólne dyżury, poza tym to tzw "jedna
          szkoła", ja rodziłam z Magdą (cudo... - opis gdzieś był na tym forum no i na
          portalu pieluszki.pl), a na zastępstwo miałam wpisaną Marię, która niezależnie
          od braku zobowiązań wobec mnie odwiedzała mnie na patologii i na położnictwie.
          Ogólnie obu wystawiam szóstkę smile)
          • deszczu_kropelka Re: Położna Magda Witkiewicz 24.05.07, 17:22
            Lolinko, a o co chodzi z tym zastępstwem? Wiem, że z paniami położnymi z
            Żelaznej trzeba się znacznie wcześniej umawiać - ale czy i w którym momencie
            trzeba się umówić na to zastępstwo? Czy też może moja położna sama wyznaczy
            koleżankę, która ją w razie czego zastąpi?
            • lolinka2 Re: Położna Magda Witkiewicz 24.05.07, 18:26
              druga jest wpisywana w umowę na wypadek czegokolwiek, gdyby ta pierwsza nie
              mogła być przy porodzie. Zapewne położna zasugeruje Ci kogoś i jeśli będziesz
              chciała możesz również osobiście poznać tę drugą położną - tak było w moim
              przypadku.
              • deszczu_kropelka Re: Położna Magda Witkiewicz 24.05.07, 22:55
                Dziękuję bardzo za odpowiedź smile
    • catherini Re: Położna Magda Witkiewicz 25.05.07, 11:06
      dziekuje Wam dziewczyny za odpowiedz. Troche szkoda, ze Magda juz nie swiadczy
      uslug indywidualnych i zastanawiam sie, ze jesli ta druga położna,ktora
      polecacie tez nie bedzie miala miejsc, to czy poradze sobie podczas porodu na
      zelaznej? ChodZi mi o inne polożne, takie dyzurne? warto im zaufac?

• k.solska Re: Położna Magda Witkiewicz 30.05.07, 21:19
        Rodziłam z Magdą Witkiewicz. Bez kontraktu - była akurat na dyżurze. Jest
        naprawdę świetna. Dzięki niej uniknęłam cięcia krocza i w sumie mogę
        powiedzieć, że gdyby nie ona rodziłabym na pewno dużo dłużej a i tak podobno
        mogłam urodzić z godzinę wcześniej gdybym była bardziej zdyscyplinowana smile))
        Kiedy trzeba jest wyrozumiała, a kiedy trzeba stanowcza.
        Wg mnie jednak wszystkie położne na porodówce na Żelaznej są w porządku. Moja
        koleżanka rodziła z Agnieszką Pilaszewską (mam nadzieję, że nie przekręciłam
        nazwiska) i była zadowolona.
        Na szkole rodzenia poznałam Kalinę (ma na nazwisko Kalinowska, a imienia nie
        pamiętam). Bardzo energiczna i sympatyczna osoba. Myślę, że w czasie porodu też
        byłaby OK.
    • kasika75 Re: Położna Magda Witkiewicz 30.05.07, 22:04
      ja z Magda rodziłam dwa razy super,ale ona juz nie odbiera porodów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka