Dodaj do ulubionych

LUXMED Wwa

08.06.07, 22:50
czy ktos moglby mi doradzic dobrego lekarza w Luxmedzie w Wwie? mam karte z
firmy meza, chcialabym skorzystac, a nie znam nikogo... czy warto wybierac
lekarza pod katem szpitala w jakim pracuje? jesli tak, to czy mozecie
podzielic sie informacjami o ginekologach i ich szpitalach w Luxmedzie, z gory
dzieki, kk
Obserwuj wątek
    • oli77 Re: LUXMED Wwa 08.06.07, 23:17
      Pierwszą moją ciążę 4 lata temu prowadziła dr. Świątek z LuxMedu przy Polach
      Mokotowskich. Byłam bardzo zadowolona, fakt, ze nie miałam żadnych problemów,
      wiec nie wiem jak by było gdyby coś sie działo nie tak. Kobieta miła, rzetelna i
      zawsze wizyta przebiegała spokojnie-bez pośpiechu. Skierowania na wszystkie
      potrzebne badania, dokładnie prowadzona karta ciąży. Polecam. Tyle, ze ona nie
      pracowała w szpitalu a rodziłam na Żelaznej. Drugą ciążę prowadził mi ordynator
      szpitala w którym rodziłam, był przy porodzie-poród przebiegł dużo lepiej,
      pewnie też dlatego, że właśnie był przy porodzie lekarz którego znałam i
      wiedziałam, ze mogę mu ufać. Wtedy na Żelaznej rodziłam u obcych ludzi i byłam
      dla nich kolejną, jedną z wielu pacjentek. Ale teraz rodziłam w Płońsku-bo teraz
      tutaj mieszkam wiec lekarza mojego i tak Tobie nie mogę polecić...
    • kalipowa Re: LUXMED Wwa 09.06.07, 08:00
      wiem ze w luxmedzie przyjmuje moja gin, do ktorej chodze prywatnie i za nic bym
      jej nie zmienila. Kiedys przyjmowala w IMIDzie. Pani Ilona Guzinska.
    • mamanka Re: LUXMED Wwa 09.06.07, 10:04
      Jeśli dr. Jacek Nieżurawski przyjmuje w LuxMedzie jako ginekolog - bardzo
      polecam. Chodzę do niego od 8 lat prywatnie, aktualnie prowadzi moją 3 ciążę.
      Wiem, że przyjmuje tez jako endokrynolog i wtedy chyba nie prowadzi ciąży, stąd
      moje wątpliwości. Warte sprawdzenia.
      • kk_1976 Re: LUXMED Wwa 15.06.07, 23:28
        dr Niezurawski tam przyjmuje, ale terminy oczekiwania na wizyte dlugie, kk
        • mamanka Re: LUXMED Wwa 16.06.07, 17:56
          I z tego co mi wiadomo, dr. Nieżurawski przyjmuje tam jako endokrynlog i nie
          prowadzi ciąży.
    • yowo Re: LUXMED Wwa 18.06.07, 18:23
      Moją ciąże prowadziła dr. Barbara Marek - placówka w Al Jerozolimskich. Terminy
      oczekiwania to około 2 tygodni, czyli całkiem znośnie. Rzeczowa i dokładna. Ja
      byłam zadowolona.
      • juja2103 Re: LUXMED Wwa 18.06.07, 19:39
        Ja tez prowadzę ciążę u dr. Marek i jestem zachwycona, nigdy nie mówi nie i
        pomaga w różnych ciężkich zdrowotnych sytuacjach. gorąco polecam.
        • kk_1976 Re: LUXMED Wwa 20.06.07, 22:29
          bylam u dra Szymanskiego na Chmielnej, pan dr niezbyt zainteresowany moim
          stanem, ucieszyl sie, jak powiedzialam, ze mam lekarza prowadzacego i chcialabym
          ewentualnie konsultowac z innym i robic badania, jak to okreslil, w Luxmedzie
          niechetnie podejmuja sie prowadzenia ciazy... nastepnym razem pojde do innego
          lekarza, kk
          • kitty29 Re: LUXMED Wwa 07.09.07, 17:39
            To prawda, że w LuxMedzie niechętnie prowadzą ciąże. Też mam tam abonament i
            bardzo się zawiodłam na paru ginach. Moją obecną ciążę zaczęła prowadzić (z
            wielką łaską) dr Krocin. W 14 tc. zrezygnowałam z jej usług bo odmówiła mi
            przyjęcia, pomimo tego że miałam krwawienie . I nieistotne było to, że
            nadprogramową wizytę w nagłych przypadkach mam zagwarantowaną w abonamencie.
            W przypadkach poza ciążowych dr Krocin jest polecanym specjalistą.
            Na forum pojawiają się opinię polecające konkretnych lekarzy. Niestety mnie się
            w luxMedzie ani razu nie udało trafić na dobrego gina. Zanim dr Krocin mnie
            przyjęła, dwóch lekarzy otwarcie odmówiło prowadzenia ciąży.
        • mocpytan dr Marek 15.08.07, 14:18
          napiszcie dziewczyny jak często macie zlecane i jakie badania [przez
          lekarzy w luxmedzie, a zwłaszcza dr marek]
          czy u tej pani nie ma kłopotu z uzyskaniem L4?
    • agnrek Re: LUXMED Wwa 16.08.07, 18:58
      Ja w pierwszej ciąży miałam abonament w Luxmedzie, chodziła do dr Ilony
      Guzińskiej, ale ona nie pracuje w żadnym szpitalu. Miałam tam kartę VIPa,
      klinika współpracuje ze szpitalem na Szaserów (przy operacji laryngologiczej
      miałam specjalne warunki), ale tam nie ma położnictwa od wielu lat.
    • usialeks Re: LUXMED Wwa 06.09.07, 19:51
      Ja tez chodze do ginekologów w LUXMEDZIE od wieli wielu lat. Od jakiegos czasu
      jestem pacjentką Dr Barbary Radosiewicz , bardzo miła kobieta. Ale jesli chodzio
      prowadzenie ciąży to podejscie takie sobie. Czytajac opinie na forum to Lux
      Medowi specjlanie nie zalezy na zadowoleniu mam. Osobiscie chodzę prywatnie do
      lekarza ze szpitala w ktorym chce rodzić a do lux medu tylko po to zeby nie
      placić dodatkowo za badania i to tez Pani Dr zleciła mi raz badania ( 4 miesiac
      ciazy) na 3 wizycie załozyła karte ciązy. Mialam dośc duzo bakterii w moczu ,
      lekarz (ten prywtanie) kazał za miesiac powtorzyć badania moczu a ona
      powiedziala ze wyniki sa super. Tym bardziej ze w przeszłosci mialam sporo
      problemow z pecherzem i zawsze o tym mowie i pytam co w sytuacji gdybym miala
      zapalenie. Także osobiscie radze wez lekarza prywatnie a lux med mniej jako
      bezpiecznik do badan czy usg.
      pozdrawiam
    • betty69 Re: LUXMED Wwa 08.09.07, 12:26
      kk_1976, Twoj nick kojarze z postu o prof. Debskim... Ja robilam tak
      ze chodzilam do dr Samsel, a na badania chodzilam do Limu, do dr
      Antepowicz. Co prawda obie kobitki pracowaly w bielanskim wiec
      mowilam o jakie badania dr Samsel chodzi. nigdy nie bylo klopotu ze
      skierowaniami, wiec mialam w ten sposob za darmo (firma wykupila w
      Lim abonament). Warto wybierac lekarza pod katem szpitala. Lepiej
      miec lekarza niz polozna, wiem to z doswiadczenia.
      • rene26 Re: LUXMED Wwa 10.09.07, 08:35
        ja prowadziłam ciążę u dr Marek w Alejach, nie miałam problemów z otrzymaniem L4
        ale oczywiście bez przesady. Na początku miałam problemy, wiec pani doktor sama
        mi bez słowa pisała zwolnienia. No i na koniec ciąży tez właściwie przychodziłam
        po L4. Z badaniami bez problemów, oczywiście podejście w porzadku, ja byłam z
        niej zadowolona a przyznam,że miałam kłopoty żeby doczekać się dzidziusia.
        • pengua Re: LUXMED Wwa 10.09.07, 16:30
          Moja ciaze prowadzi pani dr Gierczynska. Przyjmuje w oddziale
          LuxMedu przy ul. Kopernika i przy ul. Chmielnej. Postanowilam
          skorzystac z abonamentu ktory mam od pracodawcy. Dzieki temu nie
          musze placic ani za wizyty ani za wszystkie badania. Jestem
          zadowolona. Pani doktor jest bardzo rzeczowa, dokladna i mam
          wrazenie ze bardzo sumiennie i fachowo prowadzi ciaze (jestem na
          pocztaku 9 miesiaca). Na poczatku moze byla troche zbyt "formalna".
          Inna sprawa, ze do tej pory nic mi nie dolegalo, wiec tak naprawde
          ciezko ocenic. Pozdrawiam!
          • faustine Re: LUXMED Wwa 11.09.07, 00:16
            Potwierdzam - dr Gierczyńska jest bardzo w porządku.
            • saralee dr Marek 12.09.07, 15:57
              Witaj,
              Ja właśnie prowadzę ciążę u dr Marek. Właściciwe co wizytę (a więc
              co 2 tygodnie) mam zlecane : morfologię i mocz, często posiew moczu
              (na wszelki smile, miałam w 20 tygodniu już robione badanie na
              strepptococus. Własnie mam zlecone badanie USG szyjki macicy.
              Wszystkie badania mam w abonamencie, więc jesli i Ty masz abonament -
              polecam. Przynajmniej wiesz, ze nic Ci nie dolega.
              Jesli któraś z Was cierpi na nadciśnienie (ja akurat mam wrodzone) w
              ciąży, polecam dr Joannę Wotczak (tez przyjmuje w Alejach) - super
              babka, cisnienie dzięki niej mam wzorowe smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka