Cześć Przyszłe Mamusie!
To moj pierwszy post na forum. I zacznę od krytyki dot. lekarzy

ale może przyda się nowym mamom. Ja już jestem na końcówce ciąży i brakuje mi w necie opinii nt lekarzy, a widzę teraz jak to ważne. Mojego lekarza wybrałam, bo poleciła mi go pani w jednym centrum medycznym. Nie znalazłam na jego temat żadnych opinii w internecie. A szkoda, bo teraz żałuję, że to on prowadził moją ciążę.
Jeśli któraś z Was decyduje się na lekarza i będzie prowadzić ciążę w Warszawie, to nie polecam dr Piotra Chlabicza. Niby miły i teoretycznie bez zarzutu, ale przez całą ciążę nie miałam poczucia opieki z jego strony. Moje koleżanki od razu dostawały telefon do swoich lekarzy, żeby mogły zadzwonić jakby coś się działo. Tutaj nie było o tym mowy. Do tego każde moje pytanie było traktowane ironicznie i w zasadzie nie uzyskiwałam odpowiedzi. Kiedy czułam się naprawde źle i poprosiłam o kilka dni zwolnienia - nie dostałam, a argumentem było, że ciąża to nie choroba i trzeba złe samopoczucie przejść i tyle. Teraz, kiedy wysiadł mi kręgosłup na końcówce - odesłał mnie do ortopedy bo sam zwolnienia dać mi nie chciał nawet na kilka dni. Jak zapytałam o puchnięcie nóg - nic nie podpowiedział ani nawet nie zbadał. Przez całą ciążę piersi zbadał mi tylko raz, na początku i nidgy więcej nawet nie zapytał czy coś się zmienia. Na początku każdej wizyty pytał mnie "jak się czuje", ale ani razu nie słuchal co mu mialam do powiedzenia.
Dziewczyny! Zróbcie dobry wywiad, zanim wybierzecie lekarza. Ja tego nie zrobiłam, nie bardzo miałam też kogo podpytac i teraz żałuję. To bardzo ważne, żeby mieć poczucie opieki i bezpieczeństwa od lekarza, czego ja nie miałam.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę Wam cudownych 9 miesięcy