malgorzatafi 27.06.07, 10:14 wlasnie zmienilam lekarza na lekarza z ujastka -slyszalam bardzo pozytywne opinie na temat porodow i opieki? jakie macie doswiadczenia, kogo tam polecacie, jakies cenne uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elieka wyszukiwarka nie gryzie ;) 27.06.07, 13:29 wpisz hasło ujastek u góry i znajdziesz mnóóóóóóóóóstwo wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka chociażby to: 27.06.07, 13:30 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=ujastek&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=588&poz=0&A_szukaj=t resc&zywe=2 Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatafi Re: ujastek- opinie 28.06.07, 11:14 wiem juz dawno tak zrobilam ale myslalam ze sa tu jakies nowe osoby i nowe spostrzezenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: ujastek- opinie 28.06.07, 23:37 Myślę że nic nowego nie usłyszysz,już sie po prostu dziewczynom nie chce pisać ciągle tego samego,mnie też zresztą,powiem tylko jedno słówko.POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 a ja odradzam...niestety... 29.06.07, 11:45 niefachowa opieka chyba ze masz porod ksiazkowy... ladnie czysto i ...to tyle.w razie "W" podjezdrzaR-ka i wioza do innego szpitala... a nie zawsze jest czas... Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 i jeszcze 29.06.07, 11:47 kolezanka robi doktorat na AM i przeprowadzali takie badania dot szpitali w malopolsce...ujastek wypadl miernie...wlasnie ze wzgl na jakosc opieki i kwalifikacje personelu ( nie mozna uogolniac)opieka poporodowa pod psem... to byly badania a ja to znam z autopsji... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczekr Re: i jeszcze 29.06.07, 17:42 A w którym krakowskim szpitalu opieka poporodowa jest ok? Ja o takim nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_lk Re: i jeszcze 29.06.07, 20:56 Ja slyszalam dobre opinie m.in o Siemiradzkim (o Narutowiczu i Zeromskim rowniez).Jest tez polecany przez lekarzy Gdyby cos sie dzialo to sa przygotowani. Ujastek z tego co wiem ladnie wyglada i sprawdza sie w porodach bez komlikacji ale jak cos sie dzieje nie maja odpowiedniego zaplecza. To wszystko kwestia wymagan, jezeli ktos chce miec ladna sale to wiadomo Ujastek, jezeli woli byc spokojniejszy na wypadek kompliacji to trzeba rozwazyc inny szpital.. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: i jeszcze 30.06.07, 11:00 to byly dane z AM w Krakowie wiec mysle ze sa miarodajne...i niezalezne Odpowiedz Link Zgłoś
stella1978 Re: i jeszcze 02.07.07, 11:43 Nie wiem skąd biorą się tak zaparczywi przeciwnicy Ujastka. Ja przed porodem też naczytałam się tych bzdur na forum i byłam panicznie wystraszona jak jechałam na oddział. Takiej opieki jaką tam dostałam nie otrzymałam w żadnym innym szpitalu (a jestem ich stałym bywalcem ze względu na problemy zdrowotne). I co najważniejsze za darmo. Dla porównania w Siemiradzkim za salę musisz płacić, za poród rodzinny też, to jakieś 600zł. Jak inni wolą płacić niech tak robią. Porodówkę tam też widziałam i wolałabym z niej nie skorzystać. Do dziewczyn, które mają rodzić: nie wierzcie pseudo potwierdzonym naukowo opiniom wypisywanym na forum tylko idźcie na dni otwarte i popytajcie na miejscu personel, a będziecie mieć w miarę miarodajną opinię. Ja tak zrobiłam i nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hankahh Re: i jeszcze 02.07.07, 12:00 Pierwsze słyszę, że w Siemiradzkim za poród rodzinny trzeba płacić. Owszem za opiekę indywidualną położnej, zzo i sale o podwyższonym standardzie PO porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_lk Re: i jeszcze 02.07.07, 12:22 W Siemiradzkim porod rodzinny jest bezplatny.ZZO i wybrana polozna oraz sale z lazienkami sa platne - jezeli komus zalezy na warunkach hotelowych i na wlasnej poloznej to moze sobie zaplacic. Ale chyba najwazniejsze w tym wszystkim nie sa ladne sale, wybrane polozne itp tylko odpowiednie zaplecze medyczne gdyby cos sie dzialo.... Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: i jeszcze 02.07.07, 14:59 "nie wierzcie pseudo potwierdzonym naukowo opiniom wypisywanym na forum " hmmm nie wiem co o tym sadzic...dlaczego uwazasz ze sa to pseudo naukowe opinie... oczywiscie jesli masz ciaze wzorcowa i jetes pewna ze nic zlego sie nie wydarzy ( nikt tego pewny nie moze byc tak na marginesie...) to mozesz rodzic i w domu, stogu siana czy gdzie tam chcesz... Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: i jeszcze 02.07.07, 15:33 Niestety nie należy tak do końca opierać się na zapleczu medycznym szpitala. Ważny jest też, a właściwie przede wszystkim personel. Pierwszy poród miałam w Narutowiczu. Był z problemami, położna nie przyłożyła się do niego jak powinna i niestety z synkiem ganiałam po rehabilitacji cały rok, a nawet teraz musi być jeszcze pod kontrolą. I nie pomogło super zaplecze. Drugi poród na Ujastku. Też z problemami, tymi samymi, ale jak inne podejście do pacjenta. Też oczywiście się bałam, jednak mój lekarz (który między innymi ma dyżury w tym szpitalu) powiedział, że w prywatnych szpitalach muszą się bardziej starać, bo oni z tego się utrzymują, a w państwowych, jakby coś się stało to i tak pieniądze dostaną od rządu. I tak sobie myślę, że ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka polecam rydygiera 04.07.07, 10:25 opieka poporodowa super. i połoznicza i dzieciowa. poród rodzinny bezpłatny, sale poporodowe małe 2-3 osobowe, lekarza i położne i pielęgniarki b.pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkakr1980 Rodziłam 16 kwietnia 07.07.07, 19:38 Jestem zadowolona z tego szpitala, opieki, połoznych i lekarzy.Chodziłam do doktora Kija który ma tam dyzury dwa razy w tygodniu w sobote i poniedzialek. Ja zaczelam rodzic w niedziele i po paru godzinach o godzinie 1.05w poniedzialek przyszedł na swiat moj synek.Jestem zadowolona z tego szpitala i nie zaluje ze go wybrałam. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś