aga2206 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.10.12, 14:42 Witam my również jedziemy 14.10. Czy ktoś może mi odpowiedzieć co jest na wyposażeniu pokoju? Chodzi mi o czajnik, talarzyki kubki sztućce itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3422 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.10.12, 10:37 Witam!!!! W pokoju są szklanki, czajnik, telewizor. Sztućce i talerzyki na stołówce,ale nie można wynosić. Ja mam swoje prywatne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wanat_j Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.10.12, 21:43 witam my też jedziemy na turnus od 14.10. Jedziemy już 3 raz do Dąbek, a 2 do Dukata. Jest rewelacja. Nie trzeba zabierać ręczników (chyba ze 1 mały na zabiegi) w zeszłum roku były ręczniki. Talerzyk, sztuć ce, kubeczki i czajniki jest w pokoju. na nic nie mogę narzekać. My jedziemy PKP z Katowic. takie połączenie jest tanie i zero problemów. a wy skad jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
aga2206 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.10.12, 09:39 Witam my dojedziemy dopiero w poniedziałek i samochodem wiezie nas mąż, zostanie z nami parę dni, powrót planujemy pociągiem. Jesteśmy z dolnosląskiego z obornik śląskich. pozdrawian Odpowiedz Link Zgłoś
ja-edyta Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.10.12, 10:30 to do zobaczenia już wkrótce na miejscu.... Odpowiedz Link Zgłoś
kancelariaboleslawiec Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.10.12, 22:15 Witam, ja z moim synkiem 5 lat mam turnus od 05.11. Jadę z Bolesławca samochodem. Możemy chętnie kogoś zabrać dla zmniejszenia kosztów dojazdusmile Proszę mi polecić jakiś pokój. Zależy mi na wyremontowanej łaziencesmile dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka30 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.10.12, 21:41 Hej!!!My też mamy termin od 05.11 zarezerwowałam pokój na 3 piętrze ale nie było już zbytnio wyboru z pokojami, chciałam z wyremontowaną łazienką, dzwoń jak najszybciej, my jedziemy z Krakowa wiec do zobaczenia na miejscu, mój synek też ma 5 lat a drugi 2 . Odpowiedz Link Zgłoś
kancelariaboleslawiec Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.10.12, 21:39 No to do zobaczenia Dzwoniłam 3 dni temu kazali za 4 dni zadzwonić dopiero? A czy tam jest dostęp do internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.11.12, 09:49 hej dziewczyny Mam pytanie, mam nadzieję że ktoś mi pomoże... wybieram się do sanatorium z synkiem który ma 5 lat i drugim który ma 5 miesięcy. Chciałabym wziąc ze sobą do pomocy mamę. Czy możecie mi powiedzieć jak są rozliczane takie dodatkowe osoby? Czy płacę za nią tak jak za swój pobyt czy jakoś inaczej? Oczywiście chodzi o pełne wyżywienie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2206 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.11.12, 10:44 Witaj za dodatkową osobę płacisz tak jak za siebie i nie ma żadnego problemu, ja jechałam z synem i mężem zrobiliśmy sobie takie spóźnione wakacje, radze tylko wcześniej zadzwonić i oczywiście zarezerwować większy pokój. Jak dla nas było super. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sisterecia Szukam transportu z małopolski 28.11 14.11.12, 12:31 Szukam transportu do Dąbek na turnus od 27XI do 18XII z dzieckiem. Jestem z Tarnowa woj. małopolskie. Dorzucę się do paliwa. Interesuje mnie również transport z miejsca w zasięgu 150 km od Tarnowa (np. Kraków, Katowice, Kielce itp.). gg 9992842 Odpowiedz Link Zgłoś
monishia1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.11.12, 15:33 Witam Jadę z synem 4,5 letnim 27.11 do tego sanatorium ze skierowaniem i chciałabym się dowiedzieć jaki pokój najlepiej rezerwować, żeby standard był jak najwyższy, które wybrać piętro? Czy wszystkie pokoje studio mają odremontowane łazienki i są relatywnie większe od standardowych? Czy wstęp na basen ijest odpłatny dodatkowo czy w ramach skierowania? Będę wdzięczna za opinie i rady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justi67 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.11.12, 08:46 Witam jedzie ktoś na turnus od 27 listopada do 18 grudnia szukam transportu ze śląskiego Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.12.12, 20:26 Witam, właśnie zajrzałam na stronę nfz i również jedziemy do Dukata w terminie 7.03- 28.03.13. Jedzie ktoś w tym terminie, jesteśmy ze sląska. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kancelariaboleslawiec Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.12.12, 22:18 Witam, ja z moim synkiem 5 lat byliśmy także po raz pierwszy na turnusie od 05.11. do 26.11. Musze powiedzieć, że po przeczytaniu niektórych opinii również miałam wiele obaw. Ale musze powiedzieć, że warunki były naprawdę dobre. Bywałam juz w wielu hotelach także porównanie mam. Jedzenie jest naprawde ok. Każdy coś dla siebie znajdzie. Dla dzieci jest organizowanych dużo zabaw, również na świeżym powietrzu. Są kulki i tzw. : przedszkole gdzie można zostawić pocieche pod opieką. Moje dziecko nie chciało wracać do domu Baza lekarska oraz zabiegi takie sobie, ale tak naprawdę liczy się zmiana klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.12.12, 00:13 Witam czy ktoś jedzie na turnus od 22.01.2013 do13.02.2013 ? Jadę z 5 letnim synkiem jesteśmy ze Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.12.12, 11:54 Witam czy ktoś jedzie na turnus od 22.01.2013 do 12.02.2013 ? Jadę z 5 letnim synkiem jesteśmy ze Śląska Jestem pełna obaw jedziemy pierwszy raz a opinie są dobre i złe więc chyba będzie tak po środku Odpowiedz Link Zgłoś
justi67 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.12.12, 23:42 Nie ma się co bać jest ok ważne żeby se pokoik zarezerwować i poprosić o większy i wyremontowany. Baza zabiegowa jest ok jedzenie też i dużo atrakcji dla dzieci. Najważniejsze pozytywne nastawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.12.12, 21:41 No tak pokój zarezerwowany mamy 213 A czy ktoś jedzie w tym termonie co my ? Nie wiem czym lepiej jechać do dość długa droga samochodem sama trochę się boję chyba zostaje pociągiem jazda Odpowiedz Link Zgłoś
justi67 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.12.12, 09:48 Zadzwoń na recepcję i poproś o pokoik wyremontowany i większy nr 302, 303, 304, 305 wiem że były fajne. A co do drogi to autobus też jedzie z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 31.12.12, 19:59 Autobusem hmmm..... pociagiem chyba wygodniej wiecej miejsca a ciekawe ile potrwa droga , jeszcze mam troche czasu musze sie zastanowic .Sory za pisownie ale mam laptopa bez polakich znakow . Odpowiedz Link Zgłoś
anic82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.01.13, 11:02 Witam, jade z dwójką ze ślaskiego - mamy pokój 303. Będziemy jechać autem Mam synów prawie 4-latka i prawie 1,5 latka. Po wypowiedziach myśle ze jakoś to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.01.13, 23:03 Witam ,a sama jedziesz z dziećmi czy ktoś jeszcze ? Bo ja sama się waham jechać Jedziecie na turnus od 22.01.? Odpowiedz Link Zgłoś
anic82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.01.13, 10:14 Sama z tą dwójka się na pewno nie zdecyduje więc zawiezie mnie mąz. Tak jedziemy na ten od 22 stycznia-12 luty. Tak jak się orientowałam ta przesiadka z Koszalina - cięzko byłoby mi z tą dwójką i z tobołami Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.01.13, 20:03 Pokój macie zarezerwowany ? Ja mam nadzieje ze sobie poradzę z moim aniołkiem i bagażami troszkę tego będzie bo mój smyk jest wymagający zdrowotnie ale damy radę . Jedziemy z okolic Myszkowa Odpowiedz Link Zgłoś
anic82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.01.13, 22:04 Tak zarezerwowałam na 3 piętrze pok. 303 albo 309 (muszę sprawdzić zapisałam sobie w pracy). a Wy gdzieś piętro niżej - mało ludzi się deklaruje na pobyt tam- w postach wyżej widziałam wiecej tam przebywających na poprzednich turnusach- mam nadzieje ze mimo to będzie w miare pogoda dopisywała -też taka dziwna w sumie pora roku. My z GLiwic jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.01.13, 21:23 witam! jade z córką na turnus 22.01-12.02 jeszcze nie mam zarezerwowanego pokou, pan z ochrony kazał mi dzwonić we wtorek... jedziemy autobusem z Katowic do Koszalina i później do Dąbek Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.01.13, 21:57 Witaj A autobusem lepiej niż pociągiem ? Sama się zastanawiam. Ila ma twoja córka lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.01.13, 22:01 córcia ma skończone 5 lat. myślałam jeszcze o pociągu ale drozej wychodzi niż pks Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.01.13, 22:12 A ile jest za pks ? Płacisz ty i córka ? I chyba wcześniej trzeba rezerwować ..... i ile pojedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.01.13, 22:28 pks 85zł, córka nie wiem ale raczej 50%, jedzie 9h40min w tym tyg wybieram sie na dworzec w katowicach żeby sie dokładniej dowiedziec. na informacji niestety nie wiedzą, jedynie kierowca, wiec trzeba tam być ok 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 13:49 Jak coś będziesz wieziała daj mi znać możesz na priv to moje namiary megi38@poczta.onet.pl A jak z pokojem macie? My ma pokój 213 Z kimś raźniej będzie się jechać Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 15:21 nasz pokój to 312. najpierw zadzwonie do informacji w koszalinie lub szczecinku bo stamtąd jadą autobusy. dam znać. pewnie ze we dwójkę raźniej. panie w recepcji powiedziały ze kwaterowanie bedzie już od rana. Odpowiedz Link Zgłoś
arla.m Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 20:54 Kobietki ja jechałam tym pks em latem z synkiem 3 lata. Jechało sie świetnie.Szybko - kilka przystanków że spoko siusiu dzieciaczki zdążą. W koszalinie czekalismy 30 czy 40 minut na autobus do dąbek. Dałam sobie świetnie radę. Jest wygodniej niż pociagiem. bagaże schowane i można się stosunkowo wygodnie wyciagnąć i pospać. polecam. Ja płaciłam za siebie, dziecko i bagaż 85 zł do koszalina a z koszalina do dąbek 8 zł. Dziecko nic nie płaciło. A i byliśmy w Dukacie - polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 21:32 dzięki za info dobre rady i doświadczenie innych mam to połowa sukcesu, mniej nerwów dziecko też płaci 85zł? rezerwowałaś wcześniej miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.01.13, 21:51 Tak faktycznie mało się deklaruje a pogoda oj dziwna i to bardzo. Oby dopisala w miarę na tą porę roku latem by było super ale nic nie poradzimy. A piętro niżej to nie tak daleko ;D Odpowiedz Link Zgłoś
biala198622 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - 13 luty 30.01.13, 13:05 witam kto jedzie do sanatorium od 13 lutego do 6 marca ja jade z 4 letnia corka i jestem z siedlce wojewodztwo mazowieckie Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - 13 luty 01.02.13, 14:24 a ile się teraz czeka w mazowieckim ?? Odpowiedz Link Zgłoś
biala198622 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - 13 luty 06.02.13, 10:52 no ja z mazwoeickiego złozylam w sierpniu a dostalam najpierw na 23 listopad tylko ze nie moglam w tym terminie jechac gdyz byla moja mala w szpitalu w styczniu wyslalam im wypis ze szpitala i dostalam na teraz na 13 luty Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 09:50 witam,dowiedzialam sie wlasnie ze mamy turnus 7.03-28.03.2013 ktos jedzie????? ja z moim 5letnim synkiem jedziemy z Lublina,nie wiecie czy trzeba juz rezerwowac pokoj??pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 10:38 no nareszcie ktoś na marzec , pisałam juz wcześniej, my też w tym terminie, pokój 201- rezerwowałam w grudniu , jedziemy z Katowic. czym jedziesz?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 11:27 witam natbar wlasnie zarezerwowalam pokoj 210 wiec bedziemy na tym samym pietrze a jak jedziemy to wlasnie jeszcze nie mamy ustalone.myslimy z mezem nad polaczeniami jaki bedzie najwygodniejszy dla naszego malucha zastanawiamy sie nad pociagiem prawdopodobnie do Koszalina no i potem stamtad dojechac do Dabek Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 12:48 no to super, zawsze raźniej w dwójkę , my niestety nie mamy bezpośredniego pociągu, a na przesiadkę w środku nocy chyba się nie zdecyduję. sprawdzę jeszcze PKS, ale nie podejrzewam żeby przed sezonem coś jechało. będziesz miała internet bezprzew.? bo też nad tym myślę, tam podobno jest tylko przy recepcji, z tego co tu wyczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 13:34 ja tez na 100% nie wiem jak tym pociagiem ile przesiadek itd...w tym tyg moze dowiem sie konkretnie o pkp,pks bo tez nad tym myslimy a jak nie to jakos sie przemeczymy samochodem-maz nas zawiezie i tyle a internetu bezprzewodowego najprawdopodobnie nie bede miala ze soba ale jakos damy rade kurcze jade pierwszy raz do sanatorium i jestem w tym temacie "zielona" a na forum sa rozne opinie...no ale jedziemy i sama sobie wyrobie zdanie na temat tego sanatorium pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beti-68 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 17:17 witam.Ja tez jadę po raz pierwszy z 4,5 letnim synkiem .Trochę się obawiam jak to będzie ,ale podobno wszystko do przezycia My mamy zarezerwowany pokoj nr 201 na 2p Do zobaczenia 22 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 19:12 beti, daj później znać jak ten pokój, bo mam zarezerwowany ten sam , podobno większy i po remoncie. dzięki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beti-68 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 19:37 ok.Jak bedziemy na miejscu odezwę się .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.01.13, 21:08 Dziewczyny, które obecnie przebywają na turnusie, dajcie znać jak jest. da się przeżyć ? Beti- jak pokoik ? Jak często są zmieniane ręczniki i czy są jakieś sztućce w pokojach? Internet faktycznie tylko przy recepcji działa? dzięki z góry za info Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.02.13, 15:52 dobrze jest, nie zginiesz obsługa sympatyczna. internet jest na parterze i pierwszym piętrze w porywach na drugim. reczniki zmieniają raz na turnus wiec warto zabrac swoje. dzieciaki mają baaardzo dużo atrakcji i napewno nie bedą sie nudzić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tetunia1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.02.13, 18:24 Mam pytanie ile orientacyjnie czeka się na wyjazd do sanatorium?Ja jestem na 180 miejscu w kolejce i mam zaznaczone że właśnie do dukata i jestem ciekawa kiedy mogę sie doczekać jakiejs informacji odnośnie wyjazdu?A wy dziewczyny ile czekałyście?Czy śledziłyście swoją kolejkę na przeglądarce nfz,dzięki za wszelkie informację Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.01.13, 20:17 Witaj beti A skąd jesteście ? Będziemy na tym samym piętrze Obawy to ja też mam pierwszy raz jedziemy będzie dobrze dobre myśli . Odpowiedz Link Zgłoś
beti-68 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 09.01.13, 09:58 Witam.Super ,że bedziemy na tym samym piętrze.Ja mam na imie Beata a mój synek Kacper.Jestesmy z Plocka tj 100 km od Warszawy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dukatspa [...] 09.01.13, 14:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 09.01.13, 14:42 Witaj Beatko Ja mam na imię Irena a synek Bartosz bardzo nam miło. My jesteśmy z okolic Myszkowa Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
beti-68 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.01.13, 16:02 Witaj Irenko Juz wiesz kiedy i o ktorej wyjezdzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.01.13, 22:47 Witaj Beatko wyjeżdżamy w poniedziałek o 21.00 tak coś koło tego a wy o której i kiedy ? Czym jedziecie? My autobusem Oj sama nie wiem ile rzeczy wziąć hm.... Odpowiedz Link Zgłoś
beti-68 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.01.13, 09:47 Witaj My planujemy wyjazd w poniedzialek o 6 ,mam nadzieję ,że nam się uda o tej godzinie wyjechać. Jedziemy samochodem , i też mam problem co ze sobą zabrać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.01.13, 22:58 Witaj a sama z Kacperkiem jedziesz ? Ja bałam się sama wybrać samochodem wiec został mi autobus a jedziesz w poniedziałek rano czy popołudniu ? Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
beti-68 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.01.13, 08:56 Cześć Planujemy wyjazd o 6 rano , zawiezie nas mój starszy syn lub mąż . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.01.13, 21:29 haloooo nikogo wiecej nie ma kto jedzie do dukatu na turnus 7-28.03.2013???? mam pytanie do osob ktore juz byly w dabkach-czy jest tak jakis bankomat i sklep np spozywczy??? dziekuje za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.01.13, 14:09 jest bankomat i kilka sklepów spożywczych Odpowiedz Link Zgłoś
megi380 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.01.13, 18:38 Witam Spakowane są ? Bo ja jeszcze a jutro do pracy jeszcze na rano mam Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.01.13, 19:36 spakowana,też ide na rano do pracy.mamy całą noc na spanie Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.01.13, 21:12 witam,dziewczyny z turnusu ktore zaczynaja od wtorku prosze jak juz tam bedziecie o opinie,relacje jak sie macie w osrodku Dukat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.02.13, 13:22 engi246 ja jadę z dzieckiem w tym terminie jadę ze świętokrzyskiego a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
46monika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 25.01.13, 11:32 witam, ja jadę z warszawy termin 07/03, byłam w tamtym roku w dąbkach i jest super, jest bankomat i są sklepy spozywcze.Bardzo mi się tam podobało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.02.13, 23:01 46monika witaj Mam ten sam turnus i też z W-wy. Czym jedziesz? Wiesz już coś o komunikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
46monika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.02.13, 21:07 Ja z mezem podzielilam sie on jedzie w pierwszym tygodniu a ja bede w drugim tygodniu.i jedzie samochodem.a co do komunikacji to pociag do koszalina i poznije 1,5 godziny busikiem do dabek.wiem bo bylam w tamtym roku tylko w styczniu i bylo zaje fajnie.mam nadzieje ze sie poznamy osobiscie na turnus wysylam 5 letniego Kacperka, a ty. Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.02.13, 23:01 Podobno jest jeszcze nocny autobus. Dwie córy zabieram: 5 i 3 lata. Na pewno się poznamy. Odpowiedz Link Zgłoś
46monika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.02.13, 10:42 nie słyszałam nic o nocnym autobusie - być mozę jest ale ja nic o nim nie wiem jak byś się coś sie dowiedziała to daj znać gdyż w drugim tygodniu będe musiała czymś przyjechać do dąbek i może z niego skorzystam.my już mamy rezerwacje pokoi czy ty też. Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 12:04 zadecydowaliśmy... jedziemy nocnym pociągiem. A o autobus w razie czego pytaj na Zachodniej. Net wyrzuca że taki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
46monika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 12:26 Wole pociagime bo co do autobusu to nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
grupa-art Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 10:56 Cześć My jedziemy w tym samym terminie (7.3) Mam nadzieje ze sie poznamy. Jest to nasz pierwszy wyjazd do sanatorium. Mam 1,5 letniego Wiktora i 3 letniego Kacpra. Jedzie z nami mąż dlatego ucieszyłem sie z informacji ze będzie tam przez tydzień inny tata. Jedziemy z Lublina ale z noclegiem w Warszawie. Możemy zabrać walizkę bo miejsce w samochodzie na bagaż mamy tylko auto jest 4 osobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
46monika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 12:23 Hej,tylko moj maz bedzie tydzien, w tamtym roku jak bylam bylo wiecej tatusiow niz mam i bylo bardzo fajnie bo grupa sie zgrala i odchodzily imprezy ktorych( nie wolno robic).tez mam synka kacperka tylko ma 5 lat.a do dabek jade drugi raz w tamtym roku bylam styczniu- bylo rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 21:19 GRUPA-ART ja tez jade z 5 letnim synkiem do dukatu 7.03 i tez jestesmy z LUBLINA :0)...jeszcze nie wiem czym bo jest niby pociag do koszalina ale z przesiadkami wiec nie bardzo mi sie to usmiecha ... chyba pojedziemy samochodem... POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
3mamuska Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 12:00 Ile czeka się na sanatorium?Jestem z małopolski.Mam pozytywną odpowiedź,którą dostałam w sierpniu 2012,jestem na liście oczekujących i nadal nic...Czy uda nam sie w tym roku??Piszcie jak coś wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 12:02 3mamuska to trochę długo... bo ja składałam na przełomie października i listopada i teraz jedziemy. A patrzyłaś na stronach NFZ która jesteś w kolejce? Może przeoczyłaś swoja kolej? Odpowiedz Link Zgłoś
3mamuska Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 12:08 Jestem dość daleko w kolejce bo prawie na 200 miejscu i nie wiem czemu to tyle trwa..Już nie mogę się doczekać jakiejś odpowiedzi w tej sprawie,synek ciągle mi choruje a klimat nadmorski może by nam pomógł.. Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 12:16 To nie jest tak źle. My zaczęliśmy od ok. 550, a gdy było coś koło 100 to nagle znikło i była decyzja. No, chyba, że mazowieckie jest prężniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
3mamuska Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.02.13, 12:19 do 7sikoreczka7- to jestem trochu spokojniejsza,może coś sie ruszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
biala198622 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.02.13, 11:00 czesc dziewczyny ja jade do sanatorium od 13 lutego do 6 marca jade z Siedlec ktos jedzie mzoe z tego rejonu?? Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.02.13, 21:44 witam, mam prosbe zeby dziewczyny ktore wrocily wlasnie z turnusu z Dukatu np megi380 zeby napisaly co i jak-jak warunki,jak zabiegi,czy dzieci chorowaly tam itd slyszalam ze czesto zdarzaja sie wlasnie jakies infekcje w czasie pobytu czego sie najbardziej obawiam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anic82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.02.13, 22:55 Witam, wróciłam i myślę, że było warto - nie mam porównania co do innych ośrodków to był mój pierwszy raz ale ogólnie podobało mi się. Sam ośrodek w porządku - wiadomo ze nie wszystko idealnie, ale w porządku - warunki w miarę przyzwoite - na luksusy nie ma co liczyć ale to w końcu ośrodek wypoczynkowo sanatoryjny a nie hotel więc nie można się nastawiać na nie wiadomo co - pokoje są w miarę ładne,i nawet zadbane, troszkę ciasne i ta "nowa łazienka" chyba coraz bardziej traci na aktualności - nie wiem bo nie dane mi było oglądać "starej". Zabiegi - świetna organizacja - panie od zabiegów miłe i pomocne. Ogromnym plusem świetna organizacja czasu dla dzieci - od 9.30 do 19.00 zawsze mogą znaleźć coś dla siebie. Idea świetlicy jest bardzo trafiona panie animatorki czasu wolnego bardzo w porządku. Panie pielęgniarki w dużej większości w porządku pomocne, uśmiechnięte i zawsze na dyżurze. Co do personelu lekarskiego, no tutaj zależy na jakiego lekarza się trafi - ale też raczej nie wystawię złych opinii - można konsultować ilekroć się chce i to jest dobre jeśli ktoś ma wątpliwości co do konsultacji przez poprzedniego lekarza... Zachorowania - no cóż - z tym jest różnie - zdarzały się zachorowania u innych- zdarzyły się też u mnie - chociaż pierwsze dwa tygodnie pozwalały mi wierzyć że tak nie będzie - to w ostatnim tygodniu jednak się nie sprawdziło- dzieciaki mi zachorowały ale szybko się pozbierały i można było jeszcze korzystać ze spacerów. Okolica - no cóż w zimie nie najlepsza jeśli chodzi o dostępność sklepów niespożywczych ale można zawsze pojechać do Darłowa , które jest położone jakieś 20 minut autobusem 10 autem tam już więcej można znaleźć. Natomiast do spacerów okolica bardzo fajna - można troszkę spacerować. Jedzenie bardzo w porządku - troszkę czasami za bardzo zróżnicowane jak dla dzieciaków które lubią mieć swoje ulubione potrawy i na przekombinowane nie za bardzo mają ochotę. Panie kelnerki bardzo miłe i szybkie No rewelacyjna organizacja w kawiarni uprzyjemniała także "pokolacyjny czas"Duży plus za taką kawiarnię!. A co ważne pomimo że dzieciaki mi zachorowały nie odczuwałam pobytu tam jako sanatoryjny - bo to zawsze się źle kojarzy - ale bardziej wczasowy więc tam generalnie ujmując podobało mi się i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.02.13, 11:29 Witam Mam skierowanie do Dukata na 29.03-19.04 jedzie ktoś rownież w tym terminie anic82 napisz jesli możesz ile ok kaski trzeba zabrać ze sobą bo rozumiem że atrakcje dla dzieci są płatne i czy w skład wyżywienia wchodzą również jakieś serki i owoce Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anic82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.02.13, 18:55 Nie te atrakcje o których wspominałam czyli świetlica, kino dla dzieci, i kulki nie kosztowały nas nic- jedynie co jest płatne to na wejściu karuzela, czy minihokej (2 zł).Ile wziąść pieniązków? - cięzko wyczuć - zależy co i ile się będzie chciało kupować w sklepach w tej miejscowości a tanie nie są Jeżeli chodzi o wyżywienie to zróźnicowane jest bardzo i deser obowiązkowo - bądź były to owoce takie jak jabłko, banan, kiwi, pomarańcz , mandarynka (pewnie zalezy od sezonu w którym się przebywa) bądż: jogurty, monte czy danonki bardzo sporadycznie jakiś słodycz. Nie są to duże ilości ale są. Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.02.13, 21:21 anic82 dzieki za obszerna relacje co do pobytu... czy napewno jest tam jakis bankomat?jeszcze mam pytanie czy w pokojach sa jakies sztućce??a moze inaczej co znajduje sie w pokojach?a i moze troche dziwne pytanie ale moje dziecie dopytuje sie jaki kanal z bajkami bedzie mial w pokoju????? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anic82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.02.13, 23:21 Bankomat jest na 100% przy głównej ulicy koło przystanku autobusu odjezdzajacego do Darłowa Banku spółdzielczego filli Darłowo a kanał jest mini mini+ - gdybyście nie znaleźli trzeba tam przystroić na pilocie poprzez funkcje dtv czy jakoś tak )zapytajcie w recepcji) Mini mini+ uratowało mi życie przy chorym dzieciaku Sztućće są : ja miałam w zestawie łyżeczka , widelec i dwa talerze - brakowało mi noża ale to pewnie przypadek Udanego pobytu Wam życzę w troszkę lepszym czasie pogodowym wyruszacie wiec może już będzie ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.02.13, 09:48 anic82 dziekuje za informacje pogoda moze byc rozna w marcu jak w garncu ale wazne ze troche jodu powdychamy aaaa i zapomnialam wczoraj napisac kwote za moj pobyt kiedy place na poczatku pobytu czy na koncu?? Odpowiedz Link Zgłoś
anic82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.02.13, 12:00 opłata za pobyt opiekuna do 3 dni - można już płacić kartą (jeśli działa internet ) gotówką lub przelewem Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.02.13, 23:19 anic jakoś nie moge sie domyślić kim jesteś razem byłyśmy na turnusie Odpowiedz Link Zgłoś
anic82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.02.13, 12:43 Ja? Mama z dwójką chłopaków mały 16 miesięczny Darek i prawie 4 -letni RafaŁ - jeden ponieważ zaczynał chodzić chodził dosyć chwiejnym krokiem- na stołówce siedzieliśmy na samym jej końcu a Wy ? I jak się podobało? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.02.13, 13:22 my na samym początku. razem z megi teraz już kojarzę fajnie było. bardzo miło wspominamy pobyt, moja Zuzia nie chciała wracać do domu, wiec o czymś to świadczy Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.02.13, 11:47 Dziewczyny czy dobrze wywnioskowałam z waszej rozmowy, że każdy ma swoje miejsce na stołówce? Czy mogłybyście (jesli wiecie) napisać coś na temat pokoju 111 na I pietrze Z góry dziękuję za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
ewela350 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.02.13, 12:41 Na pierwszym piętrze są zabiegi,lekarze,pielęgniarki-ten pokój chyba nawet jest przez ścianę z gabinetem pielęgniarki. Ciągle pełno ludzi i do obiadu hałas. Jeśli masz jeszcze taką możliwość to go zamień.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.02.13, 13:48 Dzięki za odpowiedz Była dostępna mała dwójka albo studio Spróbuję zadzwonic za jakis czas może cos sie zwolni Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.02.13, 21:25 xynika ja jade z lubelskiego z 5letnim synkiem juz coraz blizej wyjazd i zastanawiam sie co zabrac itd i jakos duzo mi tego wychodzi ale jedziemy autem to damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.02.13, 13:49 zatem bardzo mi miło, że jedziemy w tm samym terminie Ja mam na imię Monika i jadę z Marysią. Rzeczywiście rzeczy do zabrania bardzo dużo, a w moim przypadku dużo z nich jeszcze w sklepach Ale jakoś to będzie mam nadzieję, że dzieci nam się tam nie pochorują. Macie juz zarezerwowany pokój? Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.02.13, 18:06 ja mam na imie Magda a moj synek Adrianek no ja tez jeszcze kilka rzeczy musze dokupic...no i wlasnie najbardziej czego sie boje to to zeby mi dziecko nie zachorowalo bo wtedy nic nam nie wyjdzie ze spacerow nad morze itd a pokoj mam zarezerwowany na 2pietrze jakies 3tyg temu juz rezerwowalam Odpowiedz Link Zgłoś
1grazyna1952 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.02.13, 20:43 Mam skierowanie od 7.03.2013 czy ktos jedzie z Swiecia n/w pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.02.13, 20:59 to boimy się tego samego ale pocieszyła mnie przemiła "forumowiczka", że jak dziecko chore to dostaje Summamed i po 3 dnich znowu uczestniczy w zabiegach. Byłoby cudownie gdyby dzieci byłe zdrowe cały pobyt w sanatorium no ale nawet jeśli byoby inaczej to miejmy nadzieję, że mimo wszystko warto jechać... My mamy zarezerwowany pokój na 3 piętrze i też liczę na długie spcery.... Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.02.13, 21:06 tylko ze na moje dziecko nie dziala summamed wogole z antyb.dziala tylko klacid ....ale badzmy dobrej mysli moze akurat nie zachoruja mam znajoma farmaceutke ktora jezdzila z dzieckiem po sanatoriach to mowi ze zabiegi zabiegami ale jak najwiecej spacerowac nad morzem trzeba i oby nam na to tez pogoda pozwoilila Odpowiedz Link Zgłoś
70stokrotka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.02.13, 20:08 Witam,mam pytanie do osób które już były w dukacie,chciałabym zarezerwować tam pokój ten najtańszy opcjonalnie,może ktos był w takim,jestem ciekawa jakie ma warunki,i czy jest łazienka ?W cenniku pisze że studio ma 1łazienke na 2 pokoje,jak to jest,napiszcie jak coś wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
aura811 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.02.13, 20:22 miałam ten najtańszy pokój. malutka dwójka z łazienką. w łazience zamiast kabiny była zasłonka i stare kafelki. nie żałuje wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 23.02.13, 10:51 Witam, ja jadę do Dukata 2-gi raz, ale słyszałam, że nie ma już kawiarni... Ona była odskocznią w zimowe popołudnia i likwidacja tej kawiarni to jakaś trauma... Na dworze można pobyć 2-3 godziny, a resztę czasu, co? W pokojach? Dzieci miały tam zawsze fajne zabawy, a dorośli również mogli sobie tam posiedzieć, poplotkować i nawiązać znajomości. Twój post jednak wrócił mi nadzieję... Dlatego proszę Cię o odpowiedź, czy jest tam w końcu ta kawiarenka, czy nie... Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 14:50 Jak tam dziewczyny? Gotowe do wyjazdu? Zaczynacie się pakować? To już w przyszłym tygodniu a ja kompletnie nie wiem co zabrać, zabieracie bardziej zimowe rzeczy czy raczej wiosenne? Engi jedziesz w końcu autem czy jakoś inaczej? Chyba zaczynam panikować ... Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 16:39 Nie panikuj! Będzie super! Oprócz ciuchów, pamiętaj: koniecznie zabierz ze sobą dobry humor i pozytywne nastawienie. Jadę tam 3 raz! Jest tam naprawdę "git" Jeśli chodzi o ubrania, to nastaw się na to, że od morza wieje tam jak... Weź pół na pół: trochę wiosennych, trochę zimowych! Z własnej autopsji polecam kalosze! W tamtym roku dziewuchy wszystkie wykupiły w miejscowym sklepie )) Tak, tak... to już niedługo Fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 16:50 Kalosze przy takiej marcowej zimnicy? A nie zimowe buty? I jeszcze pytanie dla stałych bywalców: czy w pokoju jest czajnik? czy ewentualnie można wypożyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 17:45 Kalosze były potrzebne, nie dlatego, że deszcz, ale roztopy ... Zwykłe skórzane buty suszyły się pełną para na grzejnikach Jeśli chodzi o czajniki, to są w pokojach! Szklanki, sztućce, talerzyki również! Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 17:56 To może lepiej zabrać impregnat do butów? Co do łyżeczek to Pani mówiła że w niektórych pokojach brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 16:57 Kalosze już przygotowane a do tego cała masa spodni dresowych, czapek, softshelle i tym podobne rzeczy, trochę mnie uspokoiłaś , z tym pozytywnym nastawieniem może być gorzej, ale zacznę ćwiczyć od dzisiaj byle tylko się dzieci nie pochorowały, bo tego się boję najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 17:03 Och, a ja sobie wzięłam pokój z widokiem na morze. Ciekawa jestem co wart jest wiosenny widok Dzwoniłam do recepcji, Pani wspomniała by wziąć łyżeczki do herbaty, bo z pokoi giną i brakuje. Pytałam o kalosze. Mówi, ze zdecydowanie za zimno w marcu na kalosze.... Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 17:54 E tam, kwestia kaloszy, to indywidualna sprawa Ja pisałam tylko, jak było w ubiegłym roku... A widok na morze? Super! Tylko zależy na którym jesteś piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 17:51 No właśnie, z tym jest gorzej... Chorują prawie wszystkie dzieciaczki, jedne mniej, drugie więcej, ale da się żyć! Po ok 10 dniach dzieci się klimatyzują i jest naprawdę OK! Nie wszystkie tam łapią choroby, więc nie stresuj się absolutnie! Ja się bardziej martwię, że... 9 godzin nie najlepszej drogi przed nami... Ale jak już tam będziemy, to... ekstra! Dużo atrakcji dla dzieci i rodziców. Fajne zabiegi SPA (odpłatnie), basen, siłownia, imprezy dla dzieci i rodziców. Chociaż z roku na rok jest inaczej, to jednak jestem pełna optymizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 17:54 9 godzin? to pomyśl,że my jedziemy z Katowic, ale droga to mnie akurat najmniej przeraża bo lubię jeździć, my przez Niemcy jedziemy także szybko zleci, a Ty skąd? w jakim wieku masz dziecko? bo mój synek ma prawie 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 18:03 Jadę z Warszawy. No właśnie przez Niemcy to Ty masz super drogę... Ja za każdym razem jadę inną... nie wiem jak to się dzieje, ale zwiedzam każdą mieścinę, jaka jest po drodze... Ty jedziesz autostradą i jakoś leci, a ja... jednopasmówką przez 300 km Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 19:25 Natbar jedziemy jednak autem maz nas zawiezie,jedziemy z Lublina i czeka nas 10h jazdy(jak nie wiecej)ale musimy dac rade ....hm...gotowa to ja do wyjazdu wogole nie jestem gotowa ogolnie jestem w proszku bo tez mam dylemat co zabrac,jakich ubran wiecej czy wiosennych czy zimowych itd, a kalosze to jak juz to ocieplane tak mi sie wydaje ale my takich nieposiadamy ....ja to najbardziej boje sie ze dziecko mi sie rozchoruje i ze wiekszosc czasu zamiast spedzic na spacerach bedziemy siedziec w pokoju ...ogolnie wszystko mnie to przeraza ale jakos to przezyjemy-moj syn juz sie doczekac nie moze Odpowiedz Link Zgłoś
luzak22dorota Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 20:51 Czesc dziewczyny, Jade z Katowic o 19,35 PKS (przewoźnik - Telesfor) na turnus 07,03,2013, Jadę z córką -4,5 roku. W zeszlym roku byłysmy w Argentycie - bylo super -choc niektórym co by nie robil to i tak nie dogodzi. Podpowiem wam pogoda w marcu raczej wietrzna i porzadnie wieje czasami. Warto wziac ocieplane kalosze. Mysmy zakladały czapke wiosenna i na to kaptur i było w sam raz bo w zimowej to po spacerze wracała mokra jak kot. Pozdrawiam to moj meil w razie pytan piszcie : luzak22@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 21:22 ooo, a ten autobus to skąd odjeżdża i jak długo jedzie? do Koszalina czy bezpośrednio do Dąbek i jaki koszt? nawet nie wiedziałam, że jest autobus... Odpowiedz Link Zgłoś
luzak22dorota Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 25.02.13, 22:12 Autobus podjezdza pod platforme PKS jest w rozkladzie jazdy PKS, odjazd jest o 19:35 a w koszalinie 5:45. koszt okolo 100 zl ale ceny dokladnie nie znam. Potem do Dąbek jest PKS 6:45 na miejscu 7:37. Z przystanku jest 200 lub 300 metrów do obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 26.02.13, 13:32 Dzięki za info, ale chyba jestem za wygodna w każdym razie jakbyś miała coś do zabrania to ja też jadę z Katowic, a miejsce w aucie zawsze się znajdzie. Jakby co to pisz na natasha_b@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 26.02.13, 16:41 Dziewczyny, piszecie że na innych forach piszą różnie, szukałam innych furum i nic nie znalazłam podeślijcie mi jakies linki Do mam z mazowieckiego: ile czekałyście na termin od dnia złożenia skierowania? Do mam które jadą drugi i trzeci raz do dukatu: czy na skierowaniu pisałyście (tzn lekarz) że chcecie właśnie Dukat? bo z tego co się orientuje to niechetnie dają drugi i trzeci raz to samo miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
luzak22dorota Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 26.02.13, 22:47 Natbar.Ja właśnie z powodu wygody jadę autokarem. Odpowiedz Link Zgłoś
1grazyna1952 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 26.02.13, 18:35 A moze ktos jedzie autem z Swiecia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 26.02.13, 21:21 a ja mam pytanie z innej beczki czy jak dziecko zachoruje,badz przeziebi sie przed wyjazdem i na wyjazd bedzie podziebione co wtedy??odwolujemy wyjazd czy jade wtedy po prostu z przeziebionym dzieckiem???? moj synek nie chodzi do przedszkola teraz zeby wlasnie niczego nie zlapal ale tak pytam .. Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 26.02.13, 21:51 To zależy od Ciebie... Jeśli nie gorączkuje, czy nie bierze antybiotyku, to ja bym pojechała. Ja tylko wiem, że jak nie pojedziesz, to od nowa trafisz na listę oczekujących... Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 28.02.13, 15:47 engi246 Ja własnie byłam w takiej sytuacji Miałam termin na 01.02.2013 ale moja córka zachorowała i 4 dni przed planowanym wyjazdem wysłałam pismo zprośbą o przełorzenie terminu wraz z zaświadczeniem od lekarza o chorobie dziecka. 11 lutego dostałam nowe skierowanie na 29.03.2013 Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 03.03.13, 21:40 witam,i jak dziewczyny przygotowania do wyjazdu ? to juz tuz tuz ja jutro zrobie ostatnie zakupy(musze odwiedzic apteke i dokupic jakies drobiazgi) no i poprasowac rzeczy i zaczne pakowanie we wtorek i tylko zeby nam w miare jakos pogoda dopisala bo w marcu roznie moze byc...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 03.03.13, 22:32 o matko.... ja dopiero myślę, co jeszcze mam uprać, a Ty już zaczynasz pakowanie... Wszystkie jesteście takie ogarnięte, tylko ja nigdy z niczym nie mogę zdążyć... Ale jedno jest pewne, jestem tak podniecona, że hej... Będzie fajnie! Zobaczycie! Pogoda będzie jak marzenie, dzieci będą zrowiuteńkie, a my... wypoczęte Trzymajcie się Dziewczynki! Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
luzak22dorota Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 04.03.13, 10:40 Czesc Wam. Ja dzis zaczynam prasowanie a pakowanie zostawiam na środe. Pogoda robi sie coraz fajniejsza i dni dłuższe. Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 04.03.13, 15:34 cześć dziewczyny. Propo pakowania to u mnie spakowana torba córki. Jak na razie nie mam sprecyzowanych planów co ja zabiorę Też czuję, że będzie świetnie i już nie mogę się doczekać kiedy będziemy na miejscu. Mam nadzieję, że czasami dzieciaczki będą w przedszkolu a chętni żeby pospacerować trochę bez maleństw tez się znajdą Do zobaczenia niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 04.03.13, 17:48 ja właśnie kończę pranie i zaczynam pakowanie, aptekę i wszelkie zakupy już zaliczyłam, pogoda super, jakby było tak jak dziś to idealnie, a dzieciaki pewnie chętnie czasem zostaną w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 04.03.13, 19:38 uffff ubrania(prawie wszystkie)poprasowane zakupy zrobione ... a ja narazie mam nastawienie hm...rozne bo nie wiem czego sie spodziewac a co do pogody to widzialam ta dlugoterminowa to tak srednio sie zapowiada ale to nie zawsze sie im sprawdza a poza tym liczy sie pogoda ducha jutro pakowanie we srode pewnie dopakowywanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
engi246 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 06.03.13, 10:34 widze ciszaaaaaa wszystkie dziewczyny zajete pakowaniem itd... no ja i synio moj juz spakowani uffff i w nocy wyjazd takze do zobaczeniu na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 06.03.13, 10:50 witajcie.... ja tez w miarę spakowana, jestem jeszcze w pracy do 15 i mam jeszcze sporo rzeczy do załatwienia. Zaraz dzwonię do Dukata bo nie wiem czy zaliczki jakiejś nie muszę wpłacić no i chyba męża muszę zgłosić. Może wiecie coś na powyższe tematy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 06.03.13, 13:02 o zaliczce nic mi nie wiadomo, ja nic nie płaciłam, wszystko na miejscu, a o mężu powiedziałam tylko,że chce dostawke na pare dni i tyle. jeżeli chodzi o pakowanie to chyba się przeliczyłam i jestem w czarnej dupie poprostu, długa noc przede mną... Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 06.03.13, 14:10 Cześć Dziewczynki, ja też pakuję się już 2 dni, myślę, robię ostatnie zakupy (tak mi się wydawało), ale wraz na dzisiaj mam najwięcej do zrobienia i nie wiem, jak to się stało... Przeraża mnie ta dłuuuuga droga, chociaż jadę tam nie pierwszy i nie drugi raz... Mam nadzieję, że pogoda na jutro będzie taka jak dzisiaj ;/ Do zobaczenia na miejscu! Życzę każdej z Was szczęśliwej i bezpiecznej podróży!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 07.03.13, 11:24 Witam! Dziewczyny jak wrócicie do domu to napiszcie jak było. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 07.03.13, 11:28 do myszka 7521 A z jakiego jestes województwa? ile czekałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 07.03.13, 11:29 do dziewczyn które sa w Dukacie czy poprawili coś w kwestii internetu? nadal nie ma w pokojach tylko na dole? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 07.03.13, 12:31 maticzek997 napisał(a): > do myszka 7521 > A z jakiego jestes województwa? ile czekałaś? jestem ze śląskiego a dokładnie z Częstochowy. skierowanie lekarka wysłała w styczniu do nich wpłynęło 31 stycznia, a wczoraj dostałam polecony. to tylko czekałam jeden miesiąc. pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
3mamuska Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 07.03.13, 16:08 Ale krótko,aż sie wierzyć nie chce jaki rozbieżności w województwach...Ja czekam od lata zeszłego roku(woj.małopolskie) i nadal nic,jestem na 80 miejscu ale strasznie mozolnie to idzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Turnus od 7.03-sanatorium DĄBKI - DUKAT 07.03.13, 17:25 no i jak tam, dojechałyście? na pierwsze wrażenie nie jest źle, my już po pielęgniarce i lekarzu, od jutra zabiegi... no i internet jest , Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.03.13, 22:41 Witam! Dostałam dzisiaj skierowanie do sanatorium Dukat od 26.06 do 17.07. Jadę z 3,5 letnia córcią. Mam pytanie na którym piętrze trzeba zarezerwować pokój aby mieć widok na morze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.03.13, 17:27 na II morze widać, to pewnie im wyżej tym ładniej Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.03.13, 22:10 hej ja z córką też już dotarłam jesteśmy jeszcze przed wizytą lekarską. Mieszkamy na 3 piętrze ale tu wi-fi nie ma. Natbar a Ty na którym piętrze masz internet? Odnośnie Dukata ja się zamieszałam odnośnie pokoi, ale też inne informacje uzyskiwałam dzwoniąc. Okazuje się, że potocznie nazywane pokoje z wyremontowaną łazienką są też większe niż pokoje ze starą łazienką. Do tej pory myślałam, że łazienka tylko będzie nieremontowana a wielkość pokoi taka sama. Tak więc jak się ma możliwość dużo wcześniejszego wyboru to ekstra. Ale ogólnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.03.13, 08:14 ja na 2 piętrze mam II kreski przy drzwiach albo na korytarzu odebralam właśnie rozpiskę zabiegów, także działamy od dziś, na jadalni mamy stolik nr 10 jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.03.13, 09:11 mogliby wreszcie coś zrobić z tym internetem, w tych czasach to szok żeby nie było w pokojach netu, jak Ci dziecko choruje i siedzisz z nim pokoju to co masz robić?? tylko zwariować... Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.03.13, 09:13 do mam z mazowieckiego: jak teraz u nas jest? po miesiacu przysyłają sam nr czy juz konkretną date turnusu wyznoczona ?? wiem ze w każdym woj inaczej sie czeka wiem ze teraz w maz sie czeka ok 3-4 miesiecy a w innych woj czasem rok i dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.03.13, 12:43 na początku przesyłają nr oczekiwania w kolejce, a potem, po jakimś dłuższym czasie przesyłają konkretne dokumenty ze skierowaniem na całkiem konkretną datę Odpowiedz Link Zgłoś
3mamuska Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.03.13, 13:55 Mam takie pytanie,czy numer w kolejce musi zejść całkiem do zera czy coś wcześniej przysyłają? Odpowiedz Link Zgłoś
iss-ola Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.03.13, 16:12 do 3mamuski numer nie musi dojść ano do 0 ani nawet do 20 u mnie ostatni był 39 i na drugi dzień była już data i miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
iss-ola Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.03.13, 16:15 a po tygodniu przyszło oficjalne pismo, z dokumentami, w tym data, miejsce, nr skierowania Odpowiedz Link Zgłoś
3mamuska Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.03.13, 19:18 Dzięki za informacje iss-ola Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 09.03.13, 21:01 hm...nie wiem jeszcze który to stolik 10 tka, a my siedzimy przy 17-tce .Myślę, że od poniedziałku będzie spokojniej i mniej osób dookoła to łatwiej się wszyscy zintegrujemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
7sikoreczka7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 09.03.13, 21:25 Ha, to widzę, ze odnajdujemy się w sieci? Jutro przy śniadaniu Was namierze. Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 09.03.13, 22:31 sprytna jesteś sama się nie zdradzasz ale to pewnie kwestia czasu zanim wszyscy będą wszystkich znać Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.03.13, 13:40 Do mam które sa aktualnie w Dukacie Napiszcie proszę jak przebiega dzień tzn o której sa posiłki, zabiegi, czas wolny itp. I co jak ktoś się spóźni na posiłek Jakie jest nastawienie personelu I jeszcze jedno czy pokój 111 faktycznie jest przy pokoju pielęgniarek ? Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.03.13, 21:04 śniadanko 8.30, obiad 13, kolacja 17.45. Nie wiem jak regują jak kto się spóźnia bo wszyscy zazwyczaj są punktualnie, rzadko przekładają ludzie posiłki chyba problemu nie ma nastawienie personelu ok, ale w sumie nie wiem o co pytasz. Na tyle osób, chyba nie moga niańczyć jednej osoby. Zresztą okazuje się wszystko w ytuacjch ekstremlnych, takich na szczęście na razie nie testowałam. Rzeczywiście 111 jest w poblizu pielęgniarek a czy na przeciwko nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.03.13, 23:37 xynika na którym pietrze mieszkasz i czy masz internet z wi-fi czy swój? bo nie wiem jaki pokój i na którym piętrze mam zarezerwować? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iss-ola Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.03.13, 09:25 Myszka, przepraszam Cię, ale czytaj Xynika pisała już gdzie mieszka, jest w sanatorium z dzieckiem a nie na dyżurze gorącej linii odnośnie internetu, też było wielokrotnie pisane na ten temat szanujmy się, ile można w koło o tym samym pisać, bo komuś nie chce się wgłębić w wątek Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.03.13, 11:59 Dzięki za odpowiedź xynika Życzę miłogo pobytu i słonecznej pogody Nie mogę się już doczekać wyjazdu swojego i córci Przeraża mnie tylko to że są to aż 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.03.13, 16:51 Jak trafisz na zgraną grupę, to uwierz mi, że będziesz przerażona, że..... są to TYLKO 3 tygodnie... Odpoczniesz, będziesz tylko Ty i Dziecko! Wszystkie przyziemne problemy zostawiasz w domu i... jedziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.03.13, 12:27 Mam nadzieję, że będzie właśnie tak jak piszesz ediku07 Dziewczyny które jesteście aktualnie w Dukacie jak Wam minał pierwszy tydzień? I jak dzieciaczki zadowolone ? Odpowiedz Link Zgłoś
iss-ola Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.03.13, 12:47 ja też jestem ciekawa jak wrażenia po 1-szym tygodniu kobietki , czym same się zajmujecie gdy dzieci są zajęte? spa, fitnes, spacery, telewizor? można na chwilę wyłączyć się od opieki nad dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.03.13, 14:17 Witam! Mam termin na 25 wrzesień. Jadę z 5-letnią córką. Jedzie może ktoś w tym terminie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iss-ola Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.03.13, 16:31 z jakiego jesteś województwa, ze tak wcześnie znasz już datę? masz już pismo czy tylko w przeglądarce sprawdziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 12:35 iss-ola napisała: > z jakiego jesteś województwa, ze tak wcześnie znasz już datę? > masz już pismo czy tylko w przeglądarce sprawdziłaś? Śląsk. Tak, mam już pismo Odpowiedz Link Zgłoś
agatka3005 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.07.13, 22:30 witam ja jade do dukata razem z 5 letnia corka od 24 wrzesnia bedziemy juz drugi raz i musze powiedziec ze jest super nie ma czasu na nude jest tak duzo zajec dodatkowych ze czasami nawet nie ma jak wyjsc z dzieckiem na plaze jesli ktos jedzie w takim terminie jak my i chcialby sie cos jeszcze dowiedziec to prosze o kontakt 509731149 my jedziemy z glogowa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatka3005 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.07.13, 22:42 Mam pytanie do was z jakiego wojewodztwa jedziecie Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.07.13, 23:25 ja jade 2 września do dukatu jeśli ktoś jedzie w tym terminie proszę o kontakt brutunko@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asja54 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.07.13, 18:52 Ja jadę również na ten turnus z synem 6-cio letnim.Przyznano mi pokój na 2 piętrze bo podobno wyżej już nie było wolnych.W zeszłym roku byłam w Cegielskim i myślę że gorzej niż wtedy nie mogę już trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 turnus od 2 września 2013 11.07.13, 21:42 czy ktoś jedzie na turnus od 2 września?? Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: turnus od 2 września 2013 06.08.13, 21:28 ponawiam pytanie, kto jedzie w tym czasie na turnus 2-23 wrzesień?? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka3005 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.07.13, 20:56 witam ja jade od 24 wrzesnia z coreczka 4 lata i bedziemy juz po raz drugi jest super cegielski to porazka wczesniej dostalysmy tam skierowanie ale zaraz odmowilam i napisalam ze chce do dukata bo inaczej rezygnuje w tym cegielskim to mozna sie zanudzic na smierc i jakie tam sa warunki w dukacie nie ma czasu na nude tyle sie dzieje chcesz wiecej wiedziec zadzwon 509-731-149 pozdrawiam Agatka Odpowiedz Link Zgłoś
marticzka2197 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.10.14, 22:03 Witam zapewne osoby jadące do dukata zastanawiają się jak tam jest. Spróbuje opisać pobyt który miał miejsce we wrześniu 2014 r. Personel medyczny w rehabilitacji oraz pielęgniarki pomocny i sympatyczny. Wszystko można załatwić. Jeżeli chodzi o lekarzy hm... Mili owszem ale badanie dzieci ma dużo do życzenia. Rodzice narzekali na dr gosiewska. Hotel parter na pokaz i to jest na ich stronie. Cena pobytu opiekuna nie jest adekwatna do warunków. Pobyt w tym terminie na kwaterze to koszt 30 zł osoby dorosłej. Zabiegi które ma dziecko tok koszt maksymalnie 400 zł za caly pobyt. Rachunek jest prosty. Mój pobyt w hotelu za dobę kosztował mnie 105 zł. Wiec lepiej jechać na kwaterę wykupić zabiegi i jeść co się chce nie obawiając się, ze rano braknie kakao dla dziecka lub czegoś innego. Hotel parter na pokaz i to jest ppokazane w internecie. P Odpowiedz Link Zgłoś
mag_da_m Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.10.14, 11:24 To ja opwiem o Cegielskim.... wróciłam 01-10-2014, Personel miły i symaptyczny (za wyjatkiem Pani Steni - opiekunki od dzieci... bardzo specyficzna), fajna lokalizacja i jedzenie smaczne. I tyle z dobrych wieści... Pokoje małe i zakurzone, balkon o zrgozo! Łazienka (ubikacja w pokoju) lata 70'te, prysznic na korytarzu...Wg mnie wszystko do remontu! Lekarze hm... porażka. Dodam jeszcze, że po pierwszym tygodniu zaczęły sie biegunki i wymioty. Pod koniec pobytu dolegliwość dotknęła 85% kuracjuszy i ich opiekunów. Diagnozą lekarza było, że rodzice kupują za duzo słodyczy i frytek na starym tłuszczu... Jedna z pracownic powiedziała mi, że to jest co turnus... Powodzenia, zgłosiliśmy sprawę do sanepidu ale nie wiem czy to cos da Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.07.13, 21:22 Witaj! Ja jadę ze Śląska. Moja córka też ma prawie 5 lat. Ja już byłam w Dąbkach 2 razy tyle że w Argentycie. Niestety tam organizacja dla dzieci jest zła. Nic się nie dzieje. Masz już zarezerwowany pokój? Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.07.13, 21:43 do ella_nl jedziesz 2 września? ja byłam w Dukacie w tamtym roku na przełomie kwietnia i maja, ja jade z okolic warszawy. Podaj mi swojego meila albo pisz do mnie brutunko@wp.pl Ja mam zarezerwowany pokój na 4 piętrze a Ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.07.13, 20:34 Witaj! Ja jadę 24 września więc raczej spotkamy się na "zmianie" turnusów Odpowiedz Link Zgłoś
agatka3005 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.07.13, 20:43 ja tez mam termin od 24 wrzesnia i jade po raz drugi z coreczka 4 lata moj numer telefonu 509-731-149 pozdrawiam Agatka Odpowiedz Link Zgłoś
maria_pm sanatorium DĄBKI - DUKAT 24.09-15.10.13 28.08.13, 15:02 Ja też jadę w tym terminie z córką prawie 5-letnią. na tym forum jest jeszcze co najmniej 2 dziewczyny z dziećmi 4-5-letnimi: kasicowka i paulinaskoneczna. Bardzo się cieszę że będzie takie miłe i liczne towarzystwo pozdrawiam, Maria kontakt do mnie na adres: maria_pm@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasicowka Re: sanatorium DĄBKI - DUKAT 24.09-15.10.13 28.08.13, 15:11 zapowiada sie ciekawie Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.07.13, 21:44 do ella_nl jedziesz 2 września?? ja jade z okolic warszawy byłam w Dukacie w tamtym roku , pisz do mnie na brutunko@wp.pl ja mam pokój na 4 piętrze Odpowiedz Link Zgłoś
asja54 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.07.13, 08:49 Ja też byłam za pierwszym razem w Argentycie i było super.W Dukacie dostałam pokój na drugim piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
alika18 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.07.13, 09:47 Witaj Mamy pokój 510 na V piętrze - oczywiście jadę w sierpniu, ja też byłam w argentycie raz, chciałam zobaczyć czy w dukacie jest lepiej. Moja córcia chciałaby mieć jakąś koleżankę, a jaki pokój macie? pozdr. Arleta Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.03.13, 16:35 Można skorzystać ze SPA, bilarda, kawiarni, dzieci mają fajne zajęcia na świetlicy, mają projekcje bajek... a wtedy Mamusie mogą się zrelaksować w pokoju, na masażu, na aerobiku etc... jest naprawdę fajnie! Jedynie na co tu cierpię, to na obżarstwo... To co spalisz na masażach, siłowni, ćwiczeniach, czy spacerach, nadrobisz na... stołówce )) Odpowiedz Link Zgłoś
iss-ola Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.03.13, 21:01 dzięki, bawcie się dobrze i wypoczywajcie Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.07.13, 12:38 dołączam się do tej wypowiedzi, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.03.13, 16:31 Słoneczniku Kochany Jestem tu już kolejny raz! Dzieci mają dużo atrakcji, dyskoteki codziennie, projekcje bajek, konkursy, obiadki bardzo dobre, a i na dworze robi się coraz cieplej... Jak znajdziesz bratnią duszyczkę do wspólnych spacerów, pogaduszek, to naprawdę będziesz mega zadowolona! Piszę o Tobie, bo Twój Skarb, napewno będzie wniebowzięty! Kiedy macie termin? Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 11:42 Termin na 29.03-19.04 2013 Jestem ciekawa czy w niedzielę będą jajeczka na śniadanko Bratnia dusza mam nadzieję że się jakaś znajdzie Zastanawiam sie jedynie nad pokojem bo podobno na I piętrze (tam mam pokój) jest tłoczno i głośno ze względu na pokój pielęgniarek lekarzy oraz zabiegi Czy to prawda ? Nie straszcie mnie z tym obżarstwem ja jestem nastawiona na spalenie kilku kilogramków nabytych przez zimę Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 11:48 a z jakiego jesteś woj? ile czekałas na skierowanie? ja miałam pokój na pierwszym piętrze na samym końcu korytarza i mi to nie przeszkadzało, wrecz przeciwnie miałam blisko wszedzie i nie musiałam korzystać z windy....ale faktycznie jest głośno i tłoczno bo jak dzieci czekają na zabiegi to sie ganiaja i wsciekaja... jak bym jechała drugi raz to bym wzieła pokój na 4 piętrze ze wzgledu na widoki, bo ja miałam widok na dach stołówki do tego stopnia ze jak bym przeszła przez barierke to bym mogła po nim chodzić...poprostu nie było źle ale teraz dla odmiany chciałabym 4 piętro... Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 12:08 Z woj. dolnośląskiego Na skierowanie czekałam bardzo krótko pierwszy wniosek złożyłam w listopadzie i dostałam skierowanie na 01. luty ale musiałam przełożyc końcem stycznia a po 2 tyg dostałam sierowanie na 29 marzec Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 12:27 Minusem krótkiego czekania jest właśnie brak wyboru pokoju bo juz wszystko jest zarezerwowane Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 14:24 Ja dzisiaj dzwoniłam i rezerwowałam pokój na czerwca i też nie miałam za dużego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 18:48 To ile wcześniej trzeba rezerwować pokój??? I na którym piętrze masz pokój i jaki? 2, 3 osobowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 19:43 Dziewczyny - czy mogłybyście napisać czym różni się pokój o większym standardzie od "normalnego"?Wielkością pokoju?I czy te stare łazienki są naprawdę okropne? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 20:54 mam pokój 2 osobowy o wyższym standardzie. jak dzisiaj dzwoniłam to miałam do wyboru 1 na III piętrze i 2 na II piętrze. Pani w recepcji mówiła że te o wyższym standardzie różnią się wielkością od pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.13, 22:14 No to faktycznie mały wybór. Jutro muszę zadzwonić i zarezerwować pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.03.13, 12:56 Witajcie! Zarezerwowałam pokój 301. Może ktoś wie jak ten pokój wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.03.13, 19:14 dziewczyny ile u Was mineło czasu od momentu kiedy dostałyście koperte z nr do momentu kiedy przysłali Wam info z data i miejscem? Odpowiedz Link Zgłoś
maggdalena1 Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 19.03.13, 19:34 Jadę z dwójką dzieci z okolic Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 21.03.13, 00:33 maggdalena1 napisała: > Jadę z dwójką dzieci z okolic Lublina. ja jadę z córką 3,5 lat a Twoje dzieciaki w jakim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
maggdalena1 Re: Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 21.03.13, 09:21 Moja córka ma 5 lat, a syn 8. Do sanatorium jadę drugi raz. Byłam rok temu styczeń luty i też w Dąbkach tylko w Cegielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19733 Re: Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 15.06.13, 00:04 Witam, Jedzie Pani autem? z lublina... ma może Pani miejsce w samochodzie? ja WAWA... Maciek. proszę o kontakt... koszty dojazdu podzielimy ( maciek19733@gazeta.pl ) Odpowiedz Link Zgłoś
szuper01 Re: Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 23.04.13, 12:13 Ja też jadę na turnus od 26.06.2013 r. Jadę z 7 letnią córką z woj. Małopolskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
isabel744 Re: Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 24.04.13, 12:00 ZAMIANA TURNUSU. Zależy mi bardzo na zamianie terminu na czerwiec 2013,my mamy przydzielony termin od 2 września 2013 jednak nie możemy pojechać bo syn rozpoczyna 1 klasę.Proszę o kontakt pod nr tel.785620100,mail izawarzecha@g.pl. Szczególy omówimy już bezpośrednio.Pozdrawiam.Iza Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 17.05.13, 15:41 witam,ja mam turnus od 9 sierpnia do 30.08. Jestem z dolnośląskiego.Może ktoś chciałby pojechać w tym terminie i zamieniłby się na turnus 26.06-17.07 bowiem wtedy mam właśnie urlop w pracy i nie mogę go zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 24.06.13, 17:46 Cześć, Jak tam dziewczyny spakowane na nasz turnus? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Turnus 26.06.2013-17.07.2013 Dąbki - Dukat. 18.07.13, 12:29 Super turnus, 3 tygodnie mijają jak 1 dzień. Ludzie wspaniali, aż żal, że to już koniec. jestem bardzo zadowolona z pokoju, czystości, jedzenia i zabiegów. Zobaczymy w zimę czy pomogą córci. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 23.03.13, 23:04 dziewczyny ile u Was mineło czasu od momentu kiedy dostałyście koperte z nr do momentu kiedy przysłali Wam info z data i miejscem Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Turnus 29.03.2013 - 19.04.2013 DĄBKI - DUKAT 22.03.13, 12:28 Czy jest ktos kto się wybiera w w/w terminie do Dukatu? Dziewczyny które są aktualnie na miejscu jak tam przebiega pobyt? Dzieci zdrowe czy rzeczywiście chorują bez wyjątków? a jeszcze jedno jak samopoczucie z myslą że to ostani tydzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Turnus 29.03.2013 - 19.04.2013 DĄBKI - DUKAT 22.03.13, 12:38 Nam już kończy się turnus i zdania są podzielone. Jednym szkoda, drudzy się cieszą, że niedługo do domku... Nie martwcie się dziewczyny i chłopaki będziecie mieć napewno lepszą pogodę i korzystajcie z tego! Dzieci, jak to dzieci troszeczkę chorowały i chorują, zresztą tak jak dorośli, ale nic poważnego, więc nie ma się co stresować! Za tydzień już Wasz przyjazd i jestem pewna, że będziecie zadowoleni! Chociaż... są osoby, którym wiecznie coś nie pasuje, ale to sporadyczne przypadki! To są osoby, które jak nie ponarzekają, to dzień stracony! P.S. Obiadki są mniam mniam Można się najeść i niestety... przejeść Odpowiedz Link Zgłoś
slonec.znik28 Re: Turnus 29.03.2013 - 19.04.2013 DĄBKI - DUKAT 22.03.13, 12:46 Dzięki za odpowiedz Mam nadzieję że pogoda bedzie w koncu lepsza Zyczę miłego końca pobytu i poprawy pogody chociaż w ostatnich dniach Odpowiedz Link Zgłoś
agaturina Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.04.13, 12:37 witam jadę do dukata 4.06 2013 z krśnika czy ktoś jedzie w tym terminie z lubelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
isabel744 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.04.13, 11:16 Witam,dostaliśmy termin od 2 września do sanatorium Dukat w Dąbkach.Jednak w tym terminie nie możemy jechać.Czy ktoś zamieniłby się z nami na czerwiec? Podaję tel.785620100,mail izawarzecha@g.pl.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ange-la81 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.05.13, 17:13 Hej! Otrzymalam dziś telefon z terminem na 4 czerwca i jade z synkiem 4 lata z Lublina. Daj znac na maila atomic13@autograf.pl to poznamy sie wcześniej. Ja jadę samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 23.04.13, 12:17 A z jakiego jestes woj?? i na jaki termin dostaaś? Odpowiedz Link Zgłoś
xynika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.04.13, 11:09 hej Mamuśki jestem ciekawa jak Wam jest w dukacie w kwietniu lub jak było turnus wcześniej. Ja byłam w dukacie od 06 marca i dzieciaki chorowały nadprzeciętnie; na początku jelitówka a później wirusy szalały. Teraz spoko ??? jeśli jesteście w trakcie i czymś się dołujecie to zapewniam Was że zaraz po przyjeździe człowiek stwierdza że jednak było świetnie Trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
katalonka87 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.05.13, 10:55 Witam, ja jade na turnus od 16.10-6.11.2013. ma ktoś w tym terminie ze śląska? Jade z dzieckiem autem - chetnie kogos zabiore albo sama się dołącze Odpowiedz Link Zgłoś
jok-ky Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.06.13, 21:27 Witam wszystkich, właśnie dostałam przydział - jadę z 6-cio letnim synkiem od 9-30 sierpnia z Krakowa. Ktoś z Was ma też taki termin ? Odpowiedz Link Zgłoś
skate80 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.06.13, 22:37 Heyka Ja tez mam ten termin i też jadę z 6-cio letnim synkiem ) No to widzę że mój Patryk będzie miał nowego kolegę jok-ky jakby co pisz do mnie na priva akslib@interia.pl pozdr wszystkie sanatorowniczki hehe jakkolwiek się to pisze ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.06.13, 12:18 witaj ja też jadę od 9 sierpnia.Jedziemy z dolnośląskiego Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka79 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.06.13, 21:23 Czy znajdę Kogoś Kto jedzie w moim terminie od 18 lipca???? Odpowiedz Link Zgłoś
alika18 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.07.13, 09:16 Ja jadę z córką 6-lat z południowej wielkopolski Odpowiedz Link Zgłoś
majk-anet ja jadę 06.06.13, 21:55 Tak ja też jadę z 6-latkiem z W-wy 9-30.08.2013r.! Odpowiedz Link Zgłoś
majk-anet Re: ja jadę 06.06.13, 22:23 o tym samym pomyślałam fajnie, my w ubiegłym roku byliśmy w Cegielskim, więc otoczenie nam znane Odpowiedz Link Zgłoś
skate80 Re: ja jadę 07.06.13, 00:19 No ladnie widze ze mam do czynienia ze stalymi bywalczyniami Sanat maj-anet gdzie zarezerwowalas pokoj? Bo my z dziewczynami kazda na innym pietrze.. A w jakiej dzielnicy mieszkasz? Bo ja mieszkam pod Wawka ale pracuje w Wesolej Jakby cos pisz na priva: akslib@interia.pl pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniak99 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.07.13, 15:24 jadę z okolic Krakowa w terminie 9-30 sierpnia podaj nr telefonu to się zdzwonimy Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.07.13, 20:37 wisniak99 jeśli ten wpis tyczył się do mnie to proszę: 509390993 proszę o kontakt osoby,które jadą od 09 sierpnia z dolnośląśkiego Odpowiedz Link Zgłoś
wisniak99 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 31.07.13, 09:14 Witaj Napisałem do koleżanki z Krakowa aby podała nr telefonu - ja jadę od strony Zakopanego Odpowiedz Link Zgłoś
jok-ky Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 31.07.13, 22:37 Hej, ja też jadę w tym terminie z Krakowa z synem 6 latkiem A Twoje dziecko w jakim jest wieku ? Jedziecie z samego Krakowa czy z dalszych okolic ? Bo ja na razie mam problem z transportem Odpowiedz Link Zgłoś
mary1226 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.06.13, 08:49 Czy ktoś może jedzie do Dukatu w terminie 26.06-06.07 z okolic Rawicza, ewentualnie Leszna Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
majk-anet Pytanie o pokoje do tych co yli 27.06.13, 10:44 Witam, podpowiedzcie proszę jak wygląda zakwaterowanie w 3-osobowym pokoju? Dwoje dorosłych i dziecko. Widziałam z zewnątrz Dukat, ale nie znam pokoi, na stronie nie mogę się zorientować. Wiem o pokojach w budynku głównym i w domkach z łączonymi łazienkami 1 na 2 pokoje. Był ktoś, widział? Odpowiedz Link Zgłoś
szuper01 Re: Pytanie o pokoje do tych co yli 29.06.13, 23:00 Jestem właśnie w Dukacie. Potwierdzam wpis Maćka i dodaję: wejście do strefy SPA jest płatne 10 zł osoba dorosła i 8 zł dziecko. W strefie spa jest basenik raczej nie basen pływacki. Zabiegi poza skierowaniem są płatne (informacja o cenach na stronie Dukata). Piszę właśnie z 3 piętra i jakość sygnału internetowego dość dobra. Jeśli mogę coś polecić wybierającym się do Dukata to nie wybierajcie jeśli możecie pokoi od strony jadalni/kuchni, dość głośno pracują chłodnie i niektórym osobom może to przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: Pytanie o pokoje do tych co yli 30.06.13, 12:12 szuper01 a proszę napisz,które mniej więcej to są pokoje?jakie numery?chodzi mi o 3 piętro właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
szuper01 Re: Pytanie o pokoje do tych co yli 30.06.13, 22:28 Pokoje na 3 pietrze, które mają balkony od strony szumiących chłodni czy innych wentylatorów to od 305 do 314. Na niższych piętrach pewnie jest trochę głośniej na wyższych ciszej. Ale niektórym to w ogóle nie przeszkadza. Ja osobiście wolałabym żeby to był szum morza . Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Pytanie o pokoje do tych co yli 30.06.13, 23:20 ja byłam rok temu i miałam pokój centralnie równo z dachem kuchni i ja nie słyszałam żadnych szumów chłodni, ale osobiście po większym rozeznaniu polecam pokoje na 4 piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szuper01 Re: Pytanie o pokoje do tych co yli 01.07.13, 21:04 No ja jestem teraz i chłodnie czy wentylatory na dachu kuchni szumią. Ja to słyszę, inni też. Ale powtarzam jednym to przeszkadza innym nie. Mnie przeszkadza. Do reszty tj. kuchnia, obsługa, opieka nie mam zastrzeżeń. Aerobic super a w tym czasie dzieci pod opieką oglądają bajkę. Doskonała sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2_22 Re: Pytanie o pokoje do tych co yli 01.10.13, 09:49 jak mwygląda pokój 314a w studio czy ktos wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: Pytanie o pokoje do tych co yli 01.10.13, 10:59 Nie wiem dokładnie jak wygląda pokój 314a. Ale wiem że w studio są dwa pokoje: jeden większy drugi troszkę mniejszy, obydwa mają wyjście na balkon, są w nich dwa łóżka, stolik krzesła, komoda bądź biurko. w niektórych studiach jest wykładzina dywanowa na podłodze a w innych linoleum. studio ma nową łazienkę z prysznicem. w przedpokoju takiego studio jest duża szafa wnękowa (zabudowana), oraz szafeczka, na której stoi czajnik elektryczny. Warunki dobre, pod warunkiem że nikt nie ma wygórowanych oczekiwań. Ja byłam w takim studio w marcu 2012 roku, te studio było na 1 piętrze bodajże tam gdzie sala do gimnastyki i pokój pielęgniarek i lekarza - więc chyba to było 1 piętro. Miałam ten większy pokój i byłyśmy bardzo zadowolone z córeczką - w drugim pokoju mieszkała przemiła kobieta z synem. Teraz jedziemy 16.10 i też zarezerwowałam sobie już ten sam pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19733 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.06.13, 14:55 jestem to od 26.06.do 17.07. Jedzenie domowe bardzo dobre, możliwa dieta nisko tłuszczowa, na każdym pietrze dla dzieci atrakcje. świetlica, kolorowe piłki, wiele animacji dla dzieci. zabiegi w nowoczesnej części SPA. cały obiekt w środku wyremontowany pokoje , SPA, stołówka, recepcja, oprócz łazienek w pokojach ( komunistyczne) , wiele zabiegów na nowoczesnych aparatach. Odpowiedz Link Zgłoś
majk-anet do - maciek19733 27.06.13, 17:03 Powiedz czy orientujesz się czy warto wybrać mieszkanie w pawilonach (domkach), a nie w budynku głównym? Tam zaproponowano mi pokój 3 -osobowy z 1 łazienką na dwa pokoje. ------ Następne pytanie czy basen jest płatny? Słyszałam, że mamy zapisują się na aerobik i masaże - jakie ceny? ------ Jak wam ustawili zabiegi godzinowo, czy do 12 się wyrobicie ze wszystkim? ------ No i gdzie łapiesz internet - na korytarzu, balkonie, przy recepcji...? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19733 Re: do - maciek19733 27.06.13, 18:36 podaj... mi maila proszę... to ci odpisze... m Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: do - maciek19733 27.06.13, 19:05 myślę,że inni też z chęcią chcieliby się dowiedzieć odpowiedzi więc proszę pisać tutaj to nic zakazanego a info przydatne dla innych kuracjuszy z tego co ja wiem to aerobik jest bezpłatny a pokoje w budynku B są po remoncie i bardzo ładne ponoć internet ponoć łapie już do 4 piętra w pokojach,ewentualnie trzeba trochę poszukać sygnału Odpowiedz Link Zgłoś
kubraczek79 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.07.13, 22:13 ja byłam w Dukacie rok temu wiosną i byłam zadowolona. pokoje wyremontowane, z łazienkami przyzwoitymi, jedzenie dobre i dużo, lekarze - szału nie ma, ale da się z nimi dogadać. a zajęcia dla dzieci są - mozna maluchy w sali z opieką zostawić na trochę, są wycieczki i spacery organizowane, był wyjazd do aquaparku, jest na miejscu basen i gabinet kosmetyczny dla mamy (masaże, zabiegi). nie można było narzekać. jasne, że cudów nie bylo, ale kto oczekuje cudów po sanatorium opłacanym przez NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
jok-ky Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - dojazd 02.08.13, 17:46 Cześć, jadę na turnus od 9 sierpnia z Krakowa z synem, ale mam problem z dojazdem. Czy ktoś miałby 2 miejsca w aucie ? Oczywiście dokładam się do kosztów podróży i jestem w stanie podjechać do wyznaczonego miejsca, myślę że nawet ok.50 km. Proszę o kontakt kaloe1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja sanatorium DĄBKI - DUKAT - turnus 16.10-06.11 2013 05.08.13, 15:17 witam, wybieram się ze swoją 5latką do sanatorium Dukat w Dąbkach w terminie od 16 października, poszukuję osób, które również jadą w tym terminie. Chętnie zabrałybyśmy się z kimś z województwa dolnośląskiego (my z Kłodzka). Wszelkie informację pod adresem @ patrycja_markiewicz@tlen.pl p.s. wspomnę tylko, że byłam już z córeczką w Dukacie w marcu 2012 roku-byłyśmy bardzo zadowolone, więc w razie pytań służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 07.08.13, 07:57 marteczka24_2008 ja byłam ze swoją córeczką w 2012 roku w Dukacie i jestem mega zadowolona! Ośrodek na poziomie (o niebo lepszy od Cegielskiego-nieporównywalnie lepszy!!!), pokoje po remoncie, jedzenia dużo i bardzo dobre, blisko do morza, cisza, spokój. Dużo zabiegów bo aż 6, do tego do dyspozycji odpłatnie basen, sauna, siłownia-darmowa, plac zabaw przy ośrodku, plac zabaw-kulki w budynku, świetlica-przedszkole-miłe panie animatorki. Jeżeli chodzi o lekarzy mają swoje dyżury-jak to mówią pod tym kontem "jaj nie urywa" ale nie ma tragedii-pielęgniarki też w porządku. z tego co pamiętam przedszkole jest otwarte codziennie, kilka razy w tygodniu otwarte są te "kulki", organizowane są dyskoteki, był teatrzyk, robiliśmy i topiliśmy marzannę, wyjazd do aqua parku, przejażdżka dorożką, ognisko naprawdę atrakcji było sporo (wszystkie dodatkowe atrakcję odpłatne) pod kątem zajęć nie mogę narzekać - i tak osobiście więcej czasu spędzałam z córką na spacerach. Ja osobiście z Dukata jestem bardzo zadowolona, w tym roku też jedziemy w październiku! Dostałyśmy najpierw skierowanie do Dąbek do Cegielskiego - ale znam ośrodek osobiście bo byłam tam w środku (znajoma dostała Cegielskiego z dzieckiem a ja Dukat) i stwierdziłam że na bank tam nie pojadę!!! Dlatego pojechałam do NFZ do Wrocławia prosząc o zamianę ośrodka na Dukat-tam przemiła Pani poinstruowała mnie co powinnam zrobić-napisałam prośbę i w ciągu tygodnia dostałam nowe skierowanie do Dukata. jestem zadowolona że udało mi się zamienić ośrodki. pozdrawiam marteczka24_2008 napisała: > Witam! > Dostałam właśnie skierowanie do uzdrowiska w Dąbkach do Dukata, mam pytanie, > czy ktoś może był tam ostatnio i jakie przywiózł wrażenia? Czytałam na innych > forach, że baza lekarska jest okropna, a na zajęcia dla dzieci też nie ma co > liczyć. Jest to mój pierwszy wyjazd w życiu do sanatorium i szczerze > powiedziawszy troszkę się obawiam, jeżeli ktoś może udzielić mi jakiś rad, > będę wdzięczna. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lestat125 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.08.13, 18:50 Hej. W zeszłym roku byłam z synkiem u Cegielskiego i byłam bardzo zadowolona. W tym roku dostałam skierowanie do Dukatu, ale jak dzwoniłam żeby zarezerwować pani powiedziała że juz nie ma miejsc w głównym budynku i zarezerwowała mi pokój w budynku B. Był ktoś może w tym drugim budynku, tj w tym B?? bo już wiem że łazienki są na korytarzach, a jak jest w pokojach?? przeraża mnie fakt że na zabiegi z dzieckiem będę musiała przechodzić do innego budynku jeśli ktoś tam był lub słyszał coś o tym budynku to proszę o komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
lestat125 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.08.13, 18:54 dodam że jade w tym roku we wrześniu, może wybiera sie ktoś jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.08.13, 19:53 a kiedy dokładnie jedziesz?? którego września?? Odpowiedz Link Zgłoś
lestat125 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.08.13, 20:52 1.09 na noc i wracam .... 23 lub 24 Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.08.13, 21:45 to tak jak ja napisz do mnie brutunko@wp.pl to sobie pogadamy napisze Ci co i jak bo ja w zeszłym roku byłam w Dukacie Odpowiedz Link Zgłoś
ania-175 Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - 28.01-18.02 13.01.14, 10:29 Witam czy jedzie ktos do Dukata od 28.01-18.02 ze śląska? Odpowiedz Link Zgłoś
uncelek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.03.14, 16:02 Witam Mam skierowanie na 18 maja do DUKATA w Dąbkach (opiekunka dla córki 6 lat). Dojeżdżam z Lublina i w tym cały problem. Pociągów żadnych do Koszalina (bez przesiadek). Jedyne co to do Gdańska a z Gdańska jeszcze około 200km trzeba dojechać. Czy ktoś z forum nie jedzie również w tym terminie i mógłby nam zaoferować dwa miejsca (oczywiście wszystkie kwestie do obgadania przez telefon czy mailowo). Z góry dziękuję za ewentualną pomoc. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.08.13, 11:19 Witam dostałam przydział na 24.09-15.10.13 czy ktoś sie wybiera w tym terminie?. Mamy pokój na 4 piętrze i martwią mnie te złe opinie o jakości, bo cena 2100 za samą matke nie jest taka mała. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.08.13, 11:20 paulinkaskoneczna napisała: > Witam dostałam przydział na 24.09-15.10.13 czy ktoś sie wybiera w tym terminie? > . > Mamy pokój na 4 piętrze i martwią mnie te złe opinie o jakości, bo cena 2100 za > samą matke nie jest taka mała. matke z 5 letnim dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.08.13, 12:48 Paulina a jaki masz ten pokój? Z nową czy starą łazienką? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.08.13, 20:46 hmm miałam do wyboru tylko dwa pokoje z nowa na pierwszym piętrze i stara na czwartym,wzięłam tę drugą opcję. w sumie listu nie dostałam we wtorek w necie byłam 16 w środe ze jade w czwartek telefon nie ma pokoi masakra jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.08.13, 13:37 Czy jedzie ktoś 2 września do Duktau ?? Odpowiedz Link Zgłoś
maria_pm Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10.13 19.08.13, 10:17 Ja dostałam skierowanie (córka prawie 5-letnia) w terminie 24.09.13-14.10.13. Jestem z Warszawy, będę jechac samochodem więc mogę zaoferować podwózkę. Na razie nie dodzwoniłam się do Dukata więc nie wiem jaki pokój dostanę. Kontakt do mnie: maria.pm@gazeta.pl. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 19.08.13, 10:44 Nie zawoził nas będzie mąż, ja jestem z okolic Tomaszowa Mazowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maria_pm Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 19.08.13, 10:51 To pewnie się spotkamy bo udało mi się dodzwonić Zaoferowano mi różne pokoje - odniosłam wrażenie że z dostępnością nie ma problemu - od najtańszego 1680 (nie polecają do apartamentu ponad 2900. Chyba zdecyduję się na średni standard 2100. Zarezerwować można e-mailem i tak zrobię. I tak jadę pierwszy raz i nie wiem, który najlepszy, więc wezmę co dają (najwyżej będę walczyć o laur najbardziej upierdliwego klienta roku a potrafię nieźle marudzić pozdrawiam, Maria Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 19.08.13, 11:00 no ja tez mam ten za 2100 . ten za 1600 to studio, czego chciałam uniknąc, nie wiem ja miałam do wyboru pierwsze albo 4 piętro. No na pewno sie zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
maria_pm Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 19.08.13, 12:01 Chętnie podtrzymałabym kontakt z Panią - byłoby nam raźniej i mamy dzieci w podobnym wieku (może się zaprzyjaźnią). Jeśli się Pani zgadza prześlę swój nr telefonu na adres mailowy - proszę o podanie. Pozdrawiam, Maria Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 19.08.13, 12:37 pewnie , że nam bedzie rązniej, mój synek w lutym skonczył 5 lat. zapraszam na meila paulinaskoneczna@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maria_pm Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 19.08.13, 14:02 wysłałam Pani maila. pozdrawiam,m. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 24.08.13, 21:12 Witam! Ja jadę 24 września z 5 letnią córką. Mam pokój na 3 piętrze, ale ja mam podaną inną cenę za pokój dwuosobowy Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 25.08.13, 14:05 tzn jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 25.08.13, 22:00 Około 2400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 25.08.13, 22:06 Doczytałam w necie Mam mieć większy standard cokolwiek to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 25.08.13, 22:37 to znaczy, że pokój jest większy i z nową łazienką. Powinnaś być zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
maria_pm Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 26.08.13, 16:06 Witam, widzę że ekipa 5-latków się powiększa moja córka co prawda jeszcze niespełna 5-letnia, ale z grudnia 2008 r., więc chyba rocznik ten sam. mam nadzieję, że będziemy się dobrze bawić Jestem z Warszawy. pozdrawiam, mój mail: maria_pm@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 26.08.13, 21:01 Myszka - taki właśnie rezerwowałam ale to było tak dawno temu że zapomniałam Maria _pm - pewnie że będziemy się dobrze bawić i pić dobrą kawę kiedy nasze dzieci będą się razem bawić Moja córka jest z września (2008 r) więc na pewno się dogadają. Jestem ze Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
kasicowka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 28.08.13, 14:33 Witam, Ja również wybieram się z dziećmi i to z dwójką: syn 6 lat i córka prawie 4 lata w terminie 24.10.-15.10.2013. Jesteśmy z Niska (podkarpackie). Jadę po raz pierwszy. Mam nadzieję, że będziemy mieć okazję się poznać a zwłaszcza nasze dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasicowka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 28.08.13, 15:09 oczywiście termin 24.09-15.10.2013 Odpowiedz Link Zgłoś
maria_pm Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 28.08.13, 15:11 zliczyłam na tym formum ekipę 4-6 latków w tym terminie: 6 dzieciaków obie z córką jesteśmy zachwycone perspektywą tak licznego i milego towarzystwa Ale bedziemy imprezować mamy pok. 412 na IV piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 28.08.13, 18:23 Super! Im więcej tym lepiej Ja mam pokój 301 (3 piętro). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 28.08.13, 22:29 żeby tylko nas chlopy potem z powrotem przyjeli ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 29.08.13, 15:22 paulinkaskoneczna napisała: > żeby tylko nas chlopy potem z powrotem przyjeli ;] Mój jedzie z nami Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 28.08.13, 22:35 też mam nadzieje , że dzieci sie zaprzyjażnią a mamy beda sie dobrze bawic Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 28.08.13, 22:50 Dziewczyny, nie macie się co martwić, pobyt jest naprawdę super, jeśli tylko nastawicie się ,że jedziecie do sanatorium a nie na wczasy, no i jak wiadomo wszystko zależy od ludzi, a marudy niestety się zdarzają. Ja byłam w marcu i polecam Dukata, wszystko można załatwić, zabiegi dostosować tak,żeby jak najdłużej korzystać ze spacerów, naprawdę nie jest źle. Jedyne co polecam to wziąć od swojego pediatry receptę na antybiotyk, bo z tym jest okrutny problem, wprawdzie lekarze są na miejscu ale każą leczyć syropkami (no może nie wszyscy- siła perswazji). Znacie swoje dzieci i wiecie kiedy potrzebują leków i naprawdę nie w każdym przypadku gorączka 40 st. to "aklimatyzacja". Odpowiedz Link Zgłoś
amberfoto Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 01.09.13, 10:57 Hej dziewczyny, ja też jadę w tym terminie. Czy ktoś z was ma ten najtańszy pokoj? Jeszcze nie zarezerwowalam i nie wiem czy wydawać więcej. Jadę z córką 4 lata i 4 m. Też mam nadzieje że nie tylko dzieci ale i my znajdziemy wspólny język i będziemy się dobrze bawić. Ciekawa jestem też czy mają jakieś zajęcia dla dzieci bo licze na trochę czasu dla siebie by pisać prace Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_33 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 01.09.13, 12:10 Witam Ja mam 29.11-20.12 jadę pierwszy raz i nie wiem co mnie tam czeka.... jadę z synem 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
proteza12 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 08.10.13, 12:05 witam, Też mam termin na 29.11-20.12 zastanawiam się skąd jedziecie? może w podlaskiego ? pozdrawiam i dziękuję za odp Odpowiedz Link Zgłoś
fk_73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 05.11.13, 00:39 Hej Też jadę 29.11-20.12 z wielkopolskiego konkretnie z Poznania. Mogę kogoś zabrać.. Odpowiedz Link Zgłoś
ortoptystkais Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 07.09.13, 22:52 Witam, Wczoraj dostaliśmy informację, że również jedziemy w tym terminie. Mój mąż też pochodzi z Niska. Trochę późno, mam nadzieję, że dostaniemy jeszcze jakiś sensowny pokój... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaskoneczna Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 28.08.13, 22:28 wyremontowana łazienke, najwyżej będziemy sie u Ciebie kapać ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kajluna84 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 30.08.13, 10:54 Witam..Mam pytanie do mam z mazowieckiego.. ile mniej wiecej czeka sie na przydzial do sanatorium? i jak się bierze pokoj dwuosobowy tzn ze mam go dla siebie i dziecka czy dwie mamy plus dwoje dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
pela232 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 06.09.13, 11:22 Witajcie ja tez mam od 24.09 do 15.10 jade z Rzeszowa z synkiem 4 latka ,dzwoniłam do sanatorium i mam studio w budynku B bo nie było nic innego do wyboru ale i tak sie ciesze ze odpoczniemy Odpowiedz Link Zgłoś
pela232 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 06.09.13, 11:46 p.kucza@interia.pl prosze o kontakt jeśli ktoś jedzie w terminie z podkarpacia Odpowiedz Link Zgłoś
kasicowka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI DUKAT 24.09-14.10 16.09.13, 10:31 Witaj, ja również jadę w terminie 24.09-15.10. Jadę z Niska z dwójką dzieci: syn 6 lat i córka 4 lata. Mąż odwozi nas samochodem. Mam nadzieję, że się poznamy. Kontakt: kasicowka@poczta.onet.pl Pozdr, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
pela232 Kto jedzie 24-15.10 06.09.13, 18:39 Kto jedzie pociągiem z Rzeszowa 23.09 do Dąbek??jest ktoś oprócz mnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
proteza12 Kto jedzie 29.11-20.12 z podlaskiego 08.10.13, 12:14 witam szukam kogoś kto jedzie 29.11-20.12 do dąbek, jestem z podlaskiego i może udałoby się pojechać razem zawsze to byłoby taniej z góry dziękuję za odpowiedzi moj pryw mail kasiula1979@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lui82 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 09.10.13, 21:26 witajcie ja oczywiście pełna obaw jade 1-szy raz czytam i są skrajne wpisy... a jak bedzie to napewno zależy także od nastawienia ja tylko patrząc na załączony cennik do skierowania, powoli zaczynam myslec o szybkiej pożyczce..... jednak jeszcze tam nie dzwoniłam... pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
wjola26 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 28.10.13, 12:26 Witam, ja wybieram się w terminie 7-28.11 z dwiema dziewczynkami- 4 i 8 lat. Jedziemy ze Śląska. Moja starsza córa była już w Dukacie w 2009r. i jedzie po raz drugi -jako osoba "towarzysząca" . Wówczas jej się bardzo podobało. Warunki były OK. Pisz na mój e-mail: wjola@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wanat_j Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 05.11.13, 22:19 MY JEDZIEMY PKP Z KATOWIC DO DUKATA JUŻ 3 RAZ, A W OGÓLE DO DĄBEK TO 4. BĘDZIE ŚWIETNIE JAK ZWYKLE. Odpowiedz Link Zgłoś
lui82 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 06.11.13, 09:30 to fajnie, a jakie masz atrakcje na myśli??? bo nie wiem jak tam będzie wyglądał przeciętny dzień.... Odpowiedz Link Zgłoś
mimi00000 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 12.11.13, 15:13 witam jak wyglada na dzis sprawa z internetm bylem tam w marcu tego roku i nie bylo zmienilo sie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
lui82 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 12.11.13, 22:06 witam z internetem jest ok. jestem na 4-tym piętrze i spokojnie korzystam Odpowiedz Link Zgłoś
mimi00000 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 13.11.13, 13:24 dzieki a jest darmowy? bo mial byc platny?jeszcze jedno pytanie barmanem nadal jest marcin? Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 13.11.13, 14:52 a co, jak nie Marcin, to nie jedziesz ? ja też byłam w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi00000 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 13.11.13, 17:35 marcin byl ok swietna atmosfera a co do jazdy to jade Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 13.11.13, 18:23 hmmm a wy to jedziecie z dziećmi czy sami? skoro byliście w marcu to chyba z dziećmi....to ładnie widzę,"barowe" klimaty w sanatorium z dzieckiem;/ ja to nawet nie wiem kto ten bar obsługiwał Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 13.11.13, 18:37 cóż... bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
lui82 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 13.11.13, 23:20 nie no .... bez przesady że tu przy barze sie matki upijają.... po prostu mniej więcej co drugi dzień są organizowane dyskoteki dla dzieci i tak czy siak są w kawiarni a tam jest BAR,... nie wiem czy jest tam marcin bo jak na razie jest czarnowłosa dziewczyna i chyba nie ma na imię marcin ale głupio mi spytać.... internet i siłownia SĄ DARMOWE CO DRUGI DZIEŃ FITNES za darmo oczywiście wiadomość z drugiej ręki: na tm turnusie panuje jelitówka ale to podobno norma wiadomość z pierwszej ręki: mam do sprzedania orzechówkę własnej roboty....... Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 14.11.13, 09:33 no różnie to bywa....są i tatusiowie lub całe rodziny.Na moim turnusie latem to niektórzy mieli wielkie parcie aby zostać na grilu dla dorosłych a nie tylko dla dzieci.. W kawiarence faktycznie bywała dziewczyna w czarnych włosach. My miałyśmy aerobik w poniedziałek i czwartek,czy teraz jest częściej? u nas na szczęście obeszło się bez żadnych chorób,ale wiadomo to zależy dużo od sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 14.11.13, 10:27 spoko, to nie Marcin, to Jego żona- Gosia, u nas też była jelitówka, a później ekscesy typu zapalenia oskrzeli czy tym podobne, ale to niestety wyglądało tak, że niektóre dzieci już przyjechały chore, albo matki nie pilnowały siedzenia w pokoju, no bo "przecież on już nie zaraża" albo "zwymiotował tylko jeden raz"... ale, że co, że tą orzechówkę tam na miejscu z nudów spreparowałaś , czy nie zdążyłaś wypić przy BARZE Odpowiedz Link Zgłoś
lui82 Re: Kto jedzie 07.11-28.11 2013 świętokrzyskiego 14.11.13, 21:21 dokładnie też to tak wygląda-babcia NIE bedzie siedziała w pokoju z chorą wnuczką bo się tam dziecku NUDZI. I prowadza je na kulki albo do świetlicy i od razu jej lepiej bo biega i bawi się z INNYMI DZIEĆMI. orzechówki mam zapasy w domu, w kawiarni jej nie serwują niestety a ja nie jestem jakimś chemikiem żeby przy barze spreparować ją z piwa , wódki i soku pomarańczowego bądź coli...... Odpowiedz Link Zgłoś
manute_bol internet 18.11.13, 21:14 jak jest z netem, jest wifi czy we własnym zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia7650 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.01.14, 21:04 Jeśli chodzi o mnie i moje doświadczenie z tym sanatorium to muszę powiedzieć, że jestem jak najbardziej na tak. Wszystko mi tam odpowiadało, zarówno opieka lekarska jak i sam pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
cic-hy Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.02.14, 23:18 Witam Jedziemy z 4.5 letnia córeczką do sanatorium dukat w terminie 13.03.14 do 03.04.14r czy ktoś jedzie w tym terminie do tego sanatorium, poczytaliśmy sporo na temat tego sanatorium i opinie są różne nie wiemy co myśleć. dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
fabianek2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.02.14, 12:34 Witam, ja z synkiem (5,5 lat) również dostałam termin 13.03- 03.04.2014. Ośrodek Dukat jest w porządku, ja byłam dwa razy w Cegielskim. Moja znajoma była w dukacie i była zadowolona.Prowadzone są zajęcia dodatkowe dla rodziców (np aerobik) i dla dzieci. Z jakich rejonów Polski jesteś? My jedziemy z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
cic-hy Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.02.14, 18:21 Witam my jedziemy z okolic wołomina Odpowiedz Link Zgłoś
graszkatom Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 25.02.14, 10:17 my jedziemy z tomaszowa woj. Łódzkie. Z córcią 6 lat i synkiem 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
fabianek2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 25.02.14, 14:38 szukam chętnych na wspólną podróż z Wrocławia, mogę tez zabrać z trasy (koszty podróży do uzgodnienia)... Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.02.14, 13:29 W Dukacie byłam trzykrotnie (byłam również jeden raz w innym sanatorium) i w tym roku (ponieważ nie przysługuje nam już wyjazd z NFZ) wybieramy się tam prywatnie. Najlepszą odpowiedzią na pytanie, czy warto tam jechać, jest nasz kolejny wyjazd właśnie do tego ośrodka. Pokoje super (dwa razy mieliśmy dwupokojowy apartament), obsługa bardzo miła, zajęcia w świetlicy non stop, strefa SPA&Wellness, aerobik, siłownia, kawiarenka, dancing dla małych i tych większych dzieci, BARDZO BOGATY program rozrywkowy dla dzieci (naprawdę się nie nudzą!) Jedzenie pychotka,no... chyba, że na codzień jada się w luksusowych restauracjach, to można mieć troszkę do życzenia... Jednak dla mnie jest więcej niż OK! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
graszkatom Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 25.02.14, 09:51 witam ja też mam termin na 13.03.14 ja słyszałam raczej dobre opinie na temat ośrodka. Byłam w dąbkach w zeszłym roku tylko w argentycie było ok, jak byłam na basenie w dukacie to baza zabiegowa robiła wrażenie n i basen na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
8kajka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.02.14, 18:44 My również mamy termin od 13.03 skąd jesteście? My Małopolska. Tez jestem ciekawa co tam zastaniemy? Ja jadę z 4letnią córeczką. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cic-hy Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.02.14, 22:56 Witam my jedziemy z mazowieckiego w tym terminie. Czy coś specjalnego trzeba zabrać ze sobą do tego sanatorium Odpowiedz Link Zgłoś
fabianek2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.02.14, 08:42 Witam, proponuję zabrać stroje kapielowe (na terenie osrodka jest basen), jesli macie w domu duze łopatki plastikowe dla dzieciaków tez zabierzcie , przydadza sie do formowania wielkich zamków, ja zabieram też dla synka hulajnoge... Jestesmy z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
fabianek2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.02.14, 08:44 przypomniało mi sie jeszcze ze dla opiekunów jest organizowany aerobik i dostęp do siłowni wiec warto zabrac obuwie sportowe Odpowiedz Link Zgłoś
julita_nowakowska Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.03.14, 17:46 plus.google.com/104908316178603463790/videos Odpowiedz Link Zgłoś
8kajka Re: Sanatorium DUKAT Dąbki - termin 13.03 - 3.04 06.03.14, 12:16 Bardzo dziękuję za cenne informację. Ja jadę z córeczką z Krakowa pociągiem .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cic-hy Re: Sanatorium DUKAT Dąbki - termin 13.03 - 3.04 12.03.14, 00:11 Witam wszystkich Posiada ktoś wiedzę na temat wyposażenia pokoi na piątym piętrze dostaliśmy pokój ta ten termin właśnie na tym piętrze, dużo z was jedzie w czwartek do sanatorium. Pozdrawiam i miłego spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
8kajka Re: Sanatorium DUKAT Dąbki - termin 13.03 - 3.04 12.03.14, 00:50 Witam my mamy pokój na 6 piętrze wiem że na wyposażeniu ma czajnik sztućce talerzyki kubki ręczniki i chyba lodówkę. Chociaż. pani z recepcji mówiła żeby wziąć ręczniki kąpielowe. Do zobaczenia na miejscu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel3191 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.03.14, 12:03 Witam, byłem z dziecimi w listopadzie 2013, było spoko w porównaniu z innymi osrodkami w których byłem to nawet Super. Oczywiście mówie o mieszkaniu w Dukacie a nie w bloku obok niego a do niego naeżącego (tam taniej ale warunki z opowieści masakra). Baza dla dzieci SUPER - full wypas łącznie z możliwością pozostawienia pociechy na jakiś czas pod opieką wykfalfikowanej kadry. Zabiegi tez ok. gorzej z obsada lekarską. Byłem zawiedziony jak trafiłem na pania Gosiewską o ile nie pomyliłem nazwiska.....jednym słowem porażka.....dziwie się , że ośrodek pozwala sobie na takie rozwiązanie ...........Generalnie bardzo polecam..A i pamiętaj jest płatny parking Odpowiedz Link Zgłoś
cic-hy Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.03.14, 21:46 pamiętam o płatnym parkingu, a co do reszty to przekonamy się jutro, o której planujecie być na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
ania-175 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.03.14, 22:06 Witam marteczka24 Byłam z synem tez pierwszy raz na przełomie styczeń - luty i mogę powiedzieć tak jesteśmy bardzo zadowoleni czysto, dobre jedzenie i organizacja.Co do lekarzy to fakt najlepiej do lekarza jak coś to p. doktor Wojcieszko czy coś takiego przyjmuje jest kompetentny i gość na poziomie lekarz p. G daje zestaw naprawczy wszystkim dzieciom i jest jeszcze taki lekarz w srednim wieku też jest spoko ale za bardzo wyluzowany;p Zajecia fajne dla dzieci panie codziennie coś organizują jest co robić bardzo polecam ten ośrodek za rok też będę składać jak chcesz więcej info pisz wiadomosć prywatną lub na forumPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cic-hy Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.03.14, 14:49 Jesteśmy już po całej akcji zakwaterowania, wrażenie na pierwszy rzut oka wygląda wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
catarina_82 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 23.03.14, 10:41 Możecie napisać coś więcej, my mamy zarezerwowany pokój 3-os standard (jadę z 2 dzieci), dowiedziałam się tylko że łazienka jest starszego typu??!! Możecie coś przybliżyć o warunkach w pokoju zwłaszcza tych ze starszymi łazienkami?? a co jest jeszcze w cenie dla opiekuna???My jedziemy od 04.04-25.04.2014r. spod Krakowa ) Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
8kajka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 23.03.14, 11:52 Witaj . My równi z pod Krakowa.Ja jestem właśnie z córeczką w Dukacie nie jest źle. Mam pokój małą 2 z nową łazienką trochę ciasny ale czysto sprzątany 3 razy w tygodniu. Co do starej nie wiem i radzę Ci żebyś wybrała sobie pokój w głównym budynku bo w bloku obok to porażka. A co w cenie no to w standardzie wyżywienie. Siłownia bezpłatna i chyba tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marynia81 DĄBKI - DUKAT 04.04 - 25.04 24.03.14, 11:20 Witaj Catarina, ja tez jade z dwójką dzieci od 04.04 mamy taki sam pokój. Jakos będzie Zdjęcia starszej łazienki sa na ich stronie w zakładce pokoje, to jest ostatnie zdjęcie w tej zakładce. Wytrzymamy My z Krakowa. A jak jedziecie? Bo ja chyba autem sama, ale trasa masakryczna robiąc za kierowcę i stewardesse dla dwójki pasażerów jednoczesnie...Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
catarina_82 Re: DĄBKI - DUKAT 04.04 - 25.04 24.03.14, 19:47 No to cieszę się że nie jestem sama z 2 My jedziemy autem na noc, ale mąż nas odwozi więc jadę jako zmiennik ;D Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
marynia81 Re: DĄBKI - DUKAT 04.04 - 25.04 25.03.14, 14:05 A jakie masz dzieciaki? Moje 7 i 5 lat. Córa starsza pewnie będzie niezłym starszakiem w tym przedszkolu 5-cio latek to chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
catarina_82 Re: DĄBKI - DUKAT 04.04 - 25.04 26.03.14, 12:46 Ja ma dwóch chłopaków 6 i 4 mam nadzieje że będzie fajnie i będzie pogoda bo nastawieni na długie i męczące spacery Odpowiedz Link Zgłoś
mfrackow58 Re: DĄBKI - DUKAT 04.04 - 25.04 27.03.14, 10:45 Witam ja jutro dostanę dopiero od pediatry skierowanie do sanatorium dla 4 latka i chciałabym do Dukata pojechać, czy jako rodzić (bądź lekarz) mam możliwość wskazać ten osśodek??? Powiedz mi proszę, jak długo czekałaś na decyzję o wyjeździe? za informację będę wdzięczna Pozdrawam, Magda catarina_82 napisał(a): > Ja ma dwóch chłopaków 6 i 4 mam nadzieje że będzie fajnie i będzie pogoda bo > nastawieni na długie i męczące spacery Odpowiedz Link Zgłoś
8kajka Re: DĄBKI - DUKAT 04.04 - 25.04 27.03.14, 16:43 Wskazać raczej nie a co do czekania to zależy z jakiego regionu jesteś jedni dostają zaraz tzn wyjazd za parę dni a inni np ja czekałam 10 mc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
catarina_82 Re: DĄBKI - DUKAT 04.04 - 25.04 27.03.14, 18:36 Nie masz wpływu, myśmy dostali najpierw na luty do cegielskiego ale chłopaki złapali zapalenie płuc i lekarz dał nam zaświadczenie że należy zmienić termin, i dostaliśmy na teraz do dukatu!Myśmy czekali od maja zeszłego roku (nfz małopolski). Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: DĄBKI - DUKAT 26.04 - 17.05 08.04.14, 18:53 witam serdecznie czy ktoś jedzie w tym terminie? szukam osób z dolnośląskiego,czy jedzie ktoś autem i zabrałby mnie z dzieckiem?oczywiście dorzucam się do kosztów podróży Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: DĄBKI - DUKAT 26.04 - 17.05 09.04.14, 07:57 witam, ile czekałaś na termin? tzn. kiedy złożyłaś papiery? Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: DĄBKI - DUKAT 26.04 - 17.05 09.04.14, 10:18 ok 13 lutego mój wniosek wpłynał do nfz a 5 marca przyznali termin czekasz juz na termin czy dopiero chcesz złożyć wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: DĄBKI - DUKAT 26.04 - 17.05 09.04.14, 10:43 PLANUJĘ ZŁOŻYĆ, PISAŁAM DO NFZ - DOSTAŁAM ODPOWIEDŹ ŻE CZEKA SIĘ DO 5 M-CY, A JA CHCIAŁABYM DOSTAĆ TERMIN LIPIEC-SIERPIEŃ BO TAK MOGĘ WZIĄĆ URLOP, A OD WRZEŚNIA MAŁA DO SZKOŁY WIĘC TEŻ NIE CHCĘ PÓŹNIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: DĄBKI - DUKAT 26.04 - 17.05 09.04.14, 10:43 składając dokładnie rok temu papiery dostałam termin na 9sierpnia do dukata,więc spiesz się jeżeli chcesz zdążyć Nie załatwisz sobie terminu letniego ja prosiłam o lato to mi odpisali ,że nie ma wyróżnień i listy życzeń tylko wszyscy idą wg kolejki.Składaj więc szybko papiery i daj znać jak Ci poszło Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja pytanie do osób z woj. dolnośląskiego 09.04.14, 08:00 Czy ktoś posiada informację ile teraz (jak długo) czeka się na przydział miejsca w sanatorium w Dąbkach/Dukat? Wiem, że bezpośrednio w NFZ we Wrocławiu na tablicy jest taka informacja "czas oczekiwania wynosi ..." Chciałabym złożyć papiery i strzelić się w termin letni tj. lipiec-sierpień ewentualnie wrzesień tego roku. Wiem że na koniec 2013 roku czekało się na przydział 2-3 m-ce. My już byliśmy w Dąbkach w Dukacie 2 razy (marzec i październik 2012 i 2013) - bardzo sobie chwalimy pobyt. Czy ktoś wie, czy istnieje w NFZ możliwość "załatwienia" sobie letniego terminu? pozdrawiam Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 09.04.14, 22:05 Jak ja Wam zazdroszczę, ja dostałam w czerwcu ale niestety do Cegielskiego, a chciałam do Dukatu. Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 10.04.14, 08:11 z jakiego woj jesteś? ja też dostałam do Cegielskiego - ale mój mąż pojechał do naszego nfz do Wrocławia - oczarował panią urzędnik - która kazała napisać na miejscu podanie o zmianę sanatorium - mąż napisał i w październiku pojechaliśmy do dukata Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 10.04.14, 10:51 partycja-nie ma czegoś takiego jak oczarowanie pani urzędnik he he.Osobiście byłam w tamtym mies w nfz aby zamienić ośrodki.Też mi się wydawało,że na miejscu to co innego i da się załatwić.Mylne było moje wrażenie....kazano mi po prostu napisać podanie,co równie dobrze mogłam zrobić w domu i wysłać do nich pocztą.Gdy zapytałam się pana i co teraz,odłożył moje podanie na kupkę innych wniosków i powiedział że trzeba czekać na odpowiedz bo to lekarz zadecyduje o zamianie ośrodków(??!!) dziwne to było dla mnie,no ale co mi pozostało,tylko wyjść i czekać na rozpatrzenie mojego wniosku.Oczywiście pytałam czy on na miejscu może mi już teraz coś powiedzieć czy uda się zamienić czy nie,ale nie nic mi nie mógł powiedzieć. Jeśli więc myszka chcesz zamienić cegielskiego na dukat to odeślij do nfz skierowanie wraz z prośbą o zamianę na dukat,uzasadnij krótko dlaczego chcesz zamiany i tyle.Chociaż na Twoim miejscu zostałabym przy cegielskim tam naprawdę fajnie jest,i jeszcze masz taki cudny termin jak marzenie dla wielu ja byłam tam w grudniu i było ok a co dopiero latem Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 10.04.14, 11:17 Mój mąż był w środku, ja stałam na korytarzu - Pani powiedziała, że nie ma problemu ze zmianą - trzeba napisać pismo (żeby była podkładka), Pani pokazała mężowi wolne terminy do Dukata - mąż poprosił o najszybszy po tej wizycie za tydzień przyszły nowe papiery ot wszystko ... z urzędnikami trzeba umieć rozmawiać - dlatego wiedziałam, że kto jak kto ale mój mąż załatwi wszystko. Lekarz nie ma wpływu na ośrodek! - o tym jestem przekonana. Ja zawsze lekarza rodzinnego proszę żeby we wnioski wpisał mi gdzie chce jechać do jakiego ośrodka i w jakim terminie - pierwszy raz chciałam jechać nad morze na wiosnę - papiery składałam we wrześniu i dostałam miejsce wiosną - marzec do Dukata, drugi raz składałam papiery w czerwcu i napisałam że chce do Dukata na jesień i dostałam termin wrzesień ale Cegielski - więc mąż załatwił Dukata w październiku. wiec ja jestem zadowolona! teraz składam dokumenty chce jechać do Dukata lipiec/sierpień jak dostanę Cegielskiego w tym terminie to też pojadę bez wybrzydzania. Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 10.04.14, 11:45 widać co urzędnik i jaki ma humor to inaczej gada ja tam też nie wierzę,że to lekarz miał decydować o zamianie ośrodka,ale tak mnie poinformował ten pan co przyjmował interesantów,ale co miałam mu powiedzieć....że głupi jest,że tak mówi?jeszcze potem by mi nie zamienił ośrodka....Była tam też Pani,która w tym samym czasie nie mogła wytłumaczyć pewnemu dziadkowi dlaczego nie może go wysłać do tego sanatorium co on chce i jeszcze do tego w wybranym terminie Też chciałam termin póżniejszy-letni,ale przyznali wg kolejki.Dobrze,że udało mi się w ostateczności zamienić ośrodek,to już nie wybrzydzałam o te lato...oby tylko dziecko nie zachorowało mi przed wyjazdem! Odpowiedz Link Zgłoś
ange-la81 termin 09.06.2014.-.30.06.2014 10.04.14, 16:50 Hej... Czy ma ktoś skierowanie w tym terminie ? Ja jadę z pięcioletnim synkiem z woj. lubelskiego. Do Dąbek jedziemy trzeci raz, w tym drugi do Dukatu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uncelek Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 16.04.14, 10:50 Witaj Niestety jadę z córką 6 lat od 18 maja do 8 czerwca. Ale mam prośbę: jak dojeżdżaliście wcześniej? Samochodem czy pociągiem z przesiadkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
ange-la81 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 16.04.14, 17:55 hej, zawsze jechaliśmy samochodem, ale rozmawialam z dziewczynamą która byl rok wcześniej i jechala pociągem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamma22 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 17.05.14, 09:13 Hej ange-lo81 jadę w tym samym terminie z 4,5l synem z woj. Lubelskiego proszę o kontakt na meila k.stelmaszczuk@interia.eu. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi66 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 24.04.14, 21:40 Hej. Ja jadę z 4,5 letnim synkiem z Wrocławia Fajnie że jest to forum bo można się poznać jeszcze przed wyjazdem Powiedz mi proszę co należy bezwzględnie zabrać ze sobą bo ja pierwszy raz w ogóle jade do sanatorium pozdrawiam Sybilla Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 25.04.14, 08:02 Sybilla powiedz proszę kiedy składałaś dokumenty i jak długo czekałaś na termin? Odpowiedz Link Zgłoś
sisi66 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 25.04.14, 09:25 Ja składałam jeszcze w w tamtym roku 2013 na początku września i dostałam termin czerwcowy, decyzja przychodzi szybko czekałam około tygodnia. Także jest czas na to aby zaplanować sobie urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 25.04.14, 09:35 Hmmm Czekałaś 10 m-cy? to dziwne - bardzo długo , moja znajoma składała przed świętami w grudniu 2013 i pojechała na początku lutego! Jak dzwoniłam do NFZ do Wrocławia powiedziano mi że czeka się od 2-5 m-cy? więc skąd Twój termin taki długi? Odpowiedz Link Zgłoś
sisi66 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 25.04.14, 18:45 Koleżanka też złożyła dokumenty w tamtym roku w grudniu a termin dostała na wrzesień tego roku, więc nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ange-la81 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 25.04.14, 13:53 Hej! My byliśmy w zeszlym roku o tej samej porze i mieliśmy super pogodę, mam nadzieję ze teraz też taka bedzie. Przedewszystkim to łopata do piachu, nakrycie glowy, krem do opalania i na poparzenia sloneczne. W pokojach są koce i parawany, jest też czajnik i radio i TV, na recepcji mozna wypożyczyć lezak za 20 zł na caly turnus. Lepiej wziąśc kawalek sznurka i klamerki bo jest mało suszarek na pranie. Zelazko i deske też mozna wypozyczyc. zarezerwowałas juz pokój? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sisi66 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 25.04.14, 18:59 Tak, jakiś na 3 piętrze, taki większy z nową łazienką, podobno dużo większy od tych za 2205 zł, pokoje w innych cenach już nie było wolnych. Bałam się, że w tym mniejszym będziemy się obijać o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
ange-la81 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 26.04.14, 10:19 Hej! ja mam studio na 5 lub 6 piętrze, tak jak w tamtym roku. Fakt te małe są bardzo małe, mniejszy niż te w studio. Odpowiedz Link Zgłoś
izoldkap Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 06.05.14, 07:54 Witam jade z 2dzieci (jedno 5 lat drugie 18 miesięcy w terminie od 9-30.06 pokoj mam zarezerwowany 609 bo pani na recepcji mowila ze poki co nie ma wolnych pokoi jest to pokoj ze stara łazienka.czy ktoś byl moze w tym pokoju?ma nam poszukac jeszcze pokoj z wersalka żeby dzieci mogły razem spac moze ktoś mial taki pokój?dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 06.05.14, 08:49 ojej. No to trochę się umęczysz... Tu nie chodzi o starą, czy nową łazienkę, bo to aż tak nie ma znaczenia, ale o to, ze są to niewielkie pokoje i naprawdę przy maluchach nie będziesz miała się jak ruszyć. Może coś uda się wam znaleźć zastępczego... Odpowiedz Link Zgłoś
karisma28 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 06.05.14, 10:55 nieprawda,ma Pani bardzo dobry pokój.Jest on troszke wiekszy od tych tradycyjnych małych dwojek ze stara łazienka,balkon tez bedzie miała Pani większy.sa tam dwa lóżka,jedno większe.Radzę juz nie zamieniać Odpowiedz Link Zgłoś
petronelka23 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 26.05.14, 16:21 Witam ją też jadę z córką w tym samym terminie i mam zarezerwowany pokój 301. Czy ktoś był w tym pokoju? I może coś więcej mi powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 26.05.14, 23:32 Bardzo fajny pokój! Ja miałam 304 i byłam zachwycona: nowa łazienka, ładny widok na morze i wogóle bardzo przytulny. W pokoju 301 miałam koleżankę i często tam bywałyśmy z Córką, więc wiem, że też jest super: jest z tej samej kategorii co mój i w tym samym rzędzie: odnowiony i fajowy! Miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
petronelka23 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 27.05.14, 08:11 Bardzo dziękuje za informację naczytałam się bardzo dużo i już miałam mieszane uczuciaa możesz mi powiedzieć co koniecznie trzeba zabrać? czy jak dziecko jest chore to dostane antybiotyk? pytam bo córka miła już w tym roku 3 razy zapalenie płuc?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ediku07 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 27.05.14, 17:02 Jedziesz w pięknym terminie, chociaż fakt jest taki, ze choróbska nie omijają nawet letnich miesięcy. Nie martw się jednak. Antybiotyk będziesz musiała wykupić, ale jeśli to będzie noc, czy niedziela i apteka będzie zamknięta, to dostaniesz u pielęgniarek medykament, a potem go odkupisz i oddasz. Jeśli chodzi o lecznicze inhalacje, syropy itp, dostajesz je na miejscu i nie masz się co martwić. Jednak polecam Ci, abyś zabrała ze sobą różne lekarstwa, które aplikujesz sobie, czy dziecku, bo wiesz, co tolerujecie i nie będziesz musiała potem odstawać w kolejce po kolejne leki. Naprawdę tam niczego nie brakuje. W Dukacie byłam 3 razy i polecam to sanatorium i dziecku i mamie, bo atrakcji jest bardzo dużo. Pamiętaj, zabierz ze sobą dobry humor i "drobniaków" bo jest gdzie wydawać, szczególnie latem! Odpowiedz Link Zgłoś
petronelka23 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 28.05.14, 14:03 dziękuje bardzo szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać bo to mój pierwszy tak długi urlop od 4 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_julia6 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 29.05.14, 12:15 Witaj Ja jadę w tym terminie do tego ośrodka Mam 6 letnią córeczkę i do Dąbek jadę drugi raz. W tamtym roku byłyśmy w Cegielskim. Nie wiem jaki pokój wybrać w tym. Może coś doradzisz?? Byłabym wdzięczna Pozdrawiam i do zobaczenia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ange-la81 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 31.05.14, 09:11 Hej! rezerwuj pokój jak najszybciej, bo pewnie nie zostalo dużego wyboru. Wszystkie pokoje sa ładne i nie umywają sie do tych w Cegielskim. Ja jadę drugi raz do Dukatu i w tamtym roku dostalam wniosek na dwa tygodnie przed wyjazdem. Jak dzwonilam rezerwować to zostaly tylko pokoje w budynku B i jeden pokój studio w budynku głównym. Wybralam studio i nie żałowałam, teraz też mam studio, pokoje są tam większe niż te małe dwójki. Jedyny mały minus to wspolna łazienka z sąsiadka, oczywiscie nie bylo z tym zadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 02.06.14, 11:37 Cegielski Dąbki w terminie:19.08.2014-09.09.2014 woj.dolnośląskie/ jestem z kłodzka Witam, dostałam skierowanie do tego sanatorium w Dąbkach, czy ktoś może mi polecić pokój i opowiedzieć co i jak się tam odbywa?jakie są zwyczaje, pory żywieniowe?lekarze itp. co powinnam zabrać, czy można tam zrobić pranie, czy pokój na parterze czy na piętrze?. Ja jadę do Dąbek z 6 letnią córką - to będzie nasz już 3 pobyt - dwa wcześniejsze byłyśmy w Dukacie - niestety nie udało nam się tam pojechać po raz kolejny bo zależało nam na szybkim wyjeździe w okresie letnim (dwa poprzednie były: jeden wiosną, drugi jesienią). Czytałam niemalże same złe informację na temat tego ośrodka, ale ratuje się myślą, że jedziemy w sezonie i mamy nadzieję spędzać 80% czasu poza ośrodkiem, więc warunki są dla nas sprawą drugorzędną. pozdrawiam ciepło Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
guziolka Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 02.06.14, 20:48 Witam. Mam pytanie szczególnie do mam ze śląska jak długo czekałyście na sanatorium z dzieckiem i czy od razu dostałyście termin i z jakim wyprzedzeniem? Bo widzę że znacie już odległe terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
guziolka Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 04.06.14, 21:30 Ja dziś dostałam odpowiedź z NFZ. Mam nr 389 wiem telefonicznie że Dąbki no ale nie wiem jakie sanatorium no i kiedy. Dziewczyny jeśli wy już znacie daty wyjazdów jakie miałyście nr Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 05.06.14, 08:07 ja jak wcześniej jechałam do Dukata to dostawałam informację o przyznaniu leczenia w sanatorium oraz właśnie numer. Lecz tym razem było inaczej od razu dostałam informację, że jedziemy, kiedy i gdzie... więc nie wiem już jak działa ten NFZ! Odpowiedz Link Zgłoś
ange-la81 Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 05.06.14, 14:45 Hej! Wejdź na strone NFZ i w zakladke licznik skierowań do sanatorium. Jak masz decyzje z numerem to możesz tam wszystko spradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
guziolka Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 05.06.14, 17:52 Dzięki. Wiem wchodziłam na tą stronkę i sprawdzałam ale jestem ciekawa jak to szybko idzie i mniej więcej ile skierowań schodzi miesięcznie. Dlatego chciałam wiedzieć mniej więcej jak długo faktycznie czekałyście. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla39 Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 22.08.14, 22:42 witam jade z dzieckiem w terminie 11wrzesien 2014 do 2 pazdziernika czy ktos tez jedzie wtym okresie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla39 Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 22.08.14, 22:43 czy ktos jedzie do cegielskiego w dniach od 11wrzesnia do 2 pazdziernika?? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla39 Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 23.08.14, 15:28 prosze mi doradzic co trzeba wziasc do sanatorium ?jakie sa warunki w CEGIELSKIM I CZYjest opieka lekarska w razie choroby dziecka pytam sie bo jade pierwszy raz .CZY JEDZIE KTOS W TERMINIE 11 WRZESIEN-2 PAZDZIERNIK Z WOJ DOLNOSLASKIEGO?POZDRAWIAM wszystkich goraco!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika070387 Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 27.08.14, 14:52 Witam. Ja jadę w tym terminie, ale jestem z mazowieckiego. Chciałabym po prostu z kimś popisać na temat tego sanatorium. Bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_da_m Re: Cegielski Dabki termin 11.09-02.10.2014 02.09.14, 14:11 Witam, Czy ktoś jedzie w tym terminie? Jakieś nowe info odnośnie pobytu w sanatorum? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla39 Re: Cegielski Dabki termin 11.09-02.10.2014 03.09.14, 22:48 hej ja jade w tym terminie jestem z dolnaslaskiego a ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
monika070387 Re: Cegielski Dabki termin 11.09-02.10.2014 04.09.14, 09:49 Ja jestem z mazowieckiego. Dużo złego się naczytałam o Cegielskim i przyznam , że bardzo się boję. Zarezerwowałam już sobie pokój a Ty? Może przejdźmy na pocztę? monikatajmajer@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
mag_da_m Re: Cegielski Dabki termin 11.09-02.10.2014 04.09.14, 10:26 Hej, jestem Magda jestem z malopolski, mam dwóch synow 3 i 5 lat. Moj adres matysik.m@gmail.com Jade jakoś spokojna, juz tyle razy okazywało się ze ludzie bzdury wypisuja... Znalazłam równiez pozytywne opinie i ich sie trzymam Dzwoniłam tam jest pralka 5zł/pranie (swój proszek), nie ma lodówki Oczywiscie pogoda zamówiona... Pozdrawiam przyszłe koleżanki Odpowiedz Link Zgłoś
mag_da_m Re: Cegielski Dabki termin19.08-09.09.2014 05.09.14, 13:33 Ja jadę z małopolski Mój adres matysik.m@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_julia6 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 03.06.14, 07:41 Witaj No i miałaś rację, nie było wyboru Ale chyba nie jest najgorzej, bo został ostatni pokój na 6 piętrze (nr 613) i pokoje w budynku B. Wybrałam ten na piętrze Mam nadzieję, że będzie ok A więc widzimy się już niedługo Szczęśliwej drogi i szybkiego dotarcia A tak w ogóle to skąd jesteś???? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ange-la81 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 03.06.14, 12:23 Hej! To dobrze że udało Ci sie zarezerwować w budynku głównym. Z 6 jest już widok na morze. Spotkamy sie dopiero 19 czerwca, bo na pierwszy tydzień jadą moi rodzice z synkiem. ja jestem z lubelskiego. Też życzę Ci spokojnej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
kozazwoza80 Turnus 1 - 22 lipca 2014 16.04.14, 09:49 Właśnie dostaliśmy skierowanie w tym termienie, jadę z córką 5,5 roku. Ktoś jeszcze jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja zamiana terminu wyjazdu woj. dolnośląskie 25.04.14, 09:48 Witam, czekam z córeczką na termin do sanatorium - zależy mi żeby pojechać do sanatorium do końca sierpnia, ze względu na to że córcia idzie od września do szkoły i nie chce jechać w późniejszym terminie żeby Mała nie zawaliła szkoły! Nie wiem dokładnie kiedy otrzymamy termin ale pewnie na jesień - mimo że w dokumentach prosiłam lekarza rodzinnego który wypisywał dokumenty żeby wskazał dokładnie gdzie chcemy jechać i kiedy - ale w życiu różnie bywa .... Stąd moje pytanie czy są osoby z woj dolnośląskiego które chciałyby zamienić się na terminy???? pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
fedor81 Re: zamiana terminu wyjazdu woj. dolnośląskie 17.06.14, 21:57 Witam Podanie złożyłam 25 maja i dziś dostałam pismo, że mamy termin od 23.07 do 13.08.2014 z dwójką dzieci, a ja mam już wykupione wczasy od 1ego sierpnia Jutro dzwonię do NFZ, bo mam nadzieję, że uda mi się zamienić na wrzesień lub październik. Nie wiem, czy można się tak po prostu zamienić, ale jak coś to mój nr 668 349 176 Odpowiedz Link Zgłoś
guziolka Re: zamiana terminu wyjazdu woj. dolnośląskie 18.06.14, 06:27 Witam. Dzieki za odpowiedzi. Ja dzwonilam wczoraj do nfz i dostalam ze zwrotow Hutmena od 26.06-16.07. Wiec musialam sie szybko decydowac. Czekalam od 17.04 Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: zamiana terminu wyjazdu woj. dolnośląskie 18.06.14, 07:45 ja w sumie dostałam już termin od 19.08-09.09 do cegielskiego.... a Ty gdzie dostałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
guziolka Re: zamiana terminu wyjazdu woj. dolnośląskie 05.07.14, 23:28 Ja obecnie przebywam w Hutmenie. Z zewnątrz Cegielski porażka. Ale są tu mamy co były i nawet chwalą pod względem zabiegów i organizacji czasu dla dzieci oraz jedzenia ale warunki lokalowe nieciekawe. Ale zależy co człowiek oczekuje. Dla mnie Dukat z zewnątrz też wygląda nie ciekawie. Pozdrawiam z Dąbek Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: zamiana terminu wyjazdu woj. dolnośląskie 07.07.14, 10:24 Guziolka, a jak jest w Hutmenie? Czy można do ciebie podejść aby zobaczyć pokoje, moja koleżanka przyjeżdża od 17 lipca z dwójką dzieci i jest ciekawa jak to wygląda, jak pokoje, jak daleko do stołówki, jak zabiegi , jak organizacja dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
guziolka Re: zamiana terminu wyjazdu woj. dolnośląskie 26.07.14, 23:03 No to koleżanka już wie pokoje fajne ale organizacja póki jest pogoda to sama sobie organizujesz gorzej jak by nie było pogody, Ale generalnie chyba stwierdzi ok. Drugi raz jak będę składała a na pewno to Hutmen by mi nie przeszkadzał ale generalnie tylko w okresie letnim. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Turnus 1 - 22 lipca 2014 05.06.14, 23:45 Ja również jadę w tym terminie. Jadę z 4,5 letnią córcią. W Dukacie będę już drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kozazwoza80 Re: Turnus 1 - 22 lipca 2014 11.06.14, 13:55 U nas to też już drugi wyjazd, przy czym w zeszłym roku był tylko mąż z córką. Widziałam, że pisałaś, że już było mało miejsc do wyboru - na co się zdecydowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Turnus 1 - 22 lipca 2014 13.06.14, 22:50 ja zarezerwowałam małą dwójkę z nową łazienką , prawdopodobnie na 4 piętrze. w tamtym roku miałam pokój o wyższym standardzie, był super. w tym roku dostałam za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
kozazwoza80 Re: Turnus 1 - 22 lipca 2014 16.06.14, 14:32 A duża jest różnica w tej starej i nowej łazience? Pytałam męża ale dla niego "łazienka to łazienka" Mamy zarezerwowany pokój ze starą. Odpowiedz Link Zgłoś
guziolka Re: Turnus 1 - 22 lipca 2014 16.06.14, 17:21 Kiedy składałyście wnioski jak długo czekałyście? Odpowiedz Link Zgłoś
kozazwoza80 Re: Turnus 1 - 22 lipca 2014 17.06.14, 15:08 Składałam jakoś przed Bożym Narodzeniem, w kwietniu był przydział. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka7521 Re: Turnus 1 - 22 lipca 2014 17.06.14, 18:20 nie wiem jaka jest różnica między starą a nową bo nie widziałam. papiery składałam w styczniu tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi66 Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 25.04.14, 09:29 Powiedz mi proszę, jaki jest czas przejazdu z Wrocławia do Dąbek + - Odpowiedz Link Zgłoś
83patrycja Re: termin 09.06.2014.-.30.06.2014 25.04.14, 09:38 jadąc autem z Kłodzka - wyjeżdżam około 3 w nocy i w Dąbkach jestem około 9-10 i to jest bardzo dobra godzina na przyjazd do ośrodka. Odpowiedz Link Zgłoś