Dodaj do ulubionych

WROCŁAW - CESARKA NA ŻYCZENIE!?

07.10.03, 15:38
Witam drogie Forumowiczki. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia ...
Gdzie we Wrocławiu można zrobić "cesarkę" na życzenie i ile to kosztuje.
Czy są jakieś oficjalne cenniki jak w przypadku porodów rodzinnych, wodnych
itepe. Błagam, pomóżcie, bo chyba zwariuję ... Dziękuję za odpowiedzi,
pozdrawiam, M
Obserwuj wątek
    • aga_ol Re: WROCŁAW - CESARKA NA ŻYCZENIE!? 07.10.03, 15:51
      Musisz porozmawiać ze swoim lekarzem prowadzącym. Ja mam lekarza z Brochowa,
      który powiedział mi stawkę 1500 zł. Nic Cię nie interesuje i masz do wyboru
      pokój jedno- lub dwuosobowy itp. Aha, dobrze jest załatwić sobie lewe
      zaświadczenie od okulisty, neurologa lub ortopedy, że nie możesz rodzić
      normalnie.
      • fra_mauro Re: WROCŁAW - CESARKA NA ŻYCZENIE!? 07.10.03, 19:35
        Marynko, jesli to Twoje pierwsze dziecko, moze lepiej dac szanse naturze? Prog
        bolu i w ogole przebieg porodu to bardzo indywidualne dla kazdej kobiety
        kwestie.Moze nalezysz akurat do szczesciar, tych co rodza w 2 godziny, po
        czym "wstaja i ida do domu" . Mozesz takze umowic sie z lekarzem na
        znieczulenie zewnatrzoponowe,zaaplikowane w momencie gdy poczujesz ze masz
        dosyc (niestety usluga platna ale zdaje sie duzo tansza niz cc). Jednak jezeli
        to kolejny porod to... nie mam wiecej dobrych rad dla Ciebie.Na pewno
        wiesz,czego chcesz.Lekarze niechetnie przyznaja sie do wykonywania cc na
        zyczenie ale juz podczas pierwszej wizyty trzeba wylozyc karty na stol i
        powiedziec otwarcie,czego sie chce."Zainteresowany" lekarz podejdzie do tematu
        wnikliwie tj. od razu dowiesz sie,czy pojdzie na to czy nie. CO do cennika-
        bardzo zroznicowany. Kolezanka w zeszlym roku placila na Kamienskiego 1000 zl,
        stawka 1500 jest tez czesto cytowana.Moze wiec najlepszy jest "zloty srodek"
        tj. 1200-1300 zl. Wiem, to rozboj w bialy dzien ale tez i usluga niestandardowa
        i obarczona duzym ryzykiem ...dla lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka