Dodaj do ulubionych

USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze

19.11.08, 16:16
Witam.
Za trzy tygodnie powinnam zrobić USG (będę w 22 tyg.)
Szukam lekarza w Warszawie, który zrobi to badanie dokładnie, określi płeć
dziecka i weźmie za to max. 100 zł.
Proszę o poradę.
Pozdrawiam.
Aśka.
Obserwuj wątek
    • sanciasancia Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 19.11.08, 16:27
      To zwykle jest albo tanio albo dobrze, chociażby ze względu na koszt sprzętu.
      • elena01 Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 19.11.08, 16:46
        Za 100 zl to raczej bedzie ciezko znalezc w wawie prywatne USG.
        Ja zrobilam sobie 4D wlasnie w 21 tygodniu i trwalo okolo 40 min.
        lekarz wszystko dokladnie wyjasnila, zbadala, pokazala i jeszcze
        mamy pamiatkowy filmik. Przesympatyczna lekarka. Zwraca uwagę na
        wszelkie szczegóły. Wyszłam i wiedziałam że wszystko jest w
        porządku, nie to co po USG w LIMie ktore trwa 5 minut. Wiec polecam
        wydac 100 zl wiecej ale ma sie to czego sie chce. Link do tego
        gabinetu:
        www.gabinetginekologiczny.com.pl/Pozdrawiam
        • carolinecat Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 19.11.08, 16:58
          oj, niekoniecznie. bardzo dobry sprzęt mają w spółdzielni rentgenologów przy
          Młynarskiej (Dom towarowy "Wola"). USG kosztuje 110. osobiście polecam p.
          Richter-Hrycyszyn, jest bardzo dokładna.
          3D/4D uważam za bajer dla rodziców, bo badanie organów i tak robi się w 2D.
          a co do płci - nie zależy to od lekarza, ale tego jak się maluch ułoży.
          • male_gonzo Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 19.11.08, 18:06
            Dziękuję Wam za informacje.
            Pozdrawiam.
            Aśka.
          • male_gonzo Zapisałam się 19.11.08, 18:25
            Hej.
            Zapisałam się do dr Richter - Hrycyszyn. Mam nadzieję, że będzie dobrze, bo w
            tej ciąży mam straszny niefart do ginekologów i innych związanych z ciąża sad
            Ja też 3D/4D uważam za bajer i szkoda mi kasy na takie rzeczy. Wolę kupić coś
            dla dziecka.
            Pozdrawiam.
            Aśka.
            • hugo43 Re: Zapisałam się 19.11.08, 19:16
              no mi akurat w dt wola na usg w 13tc "pomylono" nt o 0.9mm.no i z
              histeria poszlam na biegu do dr.roszkowskiego i zaplacilam ponownie
              duzo wiecej.nie warto oszczedzac na badaniach,bo stres i niepewnosc
              nie sa warte zadnych pieniedzy.lepiej raz a dobrze,u dobrego
              specjalisty na naprawde dobrym sprzecie.
              • male_gonzo Re: Zapisałam się 19.11.08, 19:45
                No ja akurat ze Stasiem chodziłam do bardzo dobrego specjalisty, który sprzęt
                miał nie najlepszy, ale zauważył, że Staś ma powiększoną nerkę. Myślę więc, że
                nie tylko dobry sprzęt się liczy, ale też wiedza i umiejętności lekarza.
                A jak dowiedziałam się ile dr Roszkowski bierze, to o mało się nie posikałam.
                Nie mam zamiaru nabijać komuś kabzy, tylko dlatego, że ma nazwisko znane.
                Pozdrawiam.
                A.
                • hugo43 Re: Zapisałam się 19.11.08, 21:13
                  tez tak myslalam,ale jak prawie na amnio mnie kierowali,to
                  przestalam myslec tymi kategoriami.a gdyby pomylka poszla w druga
                  strone tj.wynik wyszedl super,ale przeklamany.zawsze lepiej nie
                  oszczedzac na zdrowiu.a tak naprawde to polecam usg na agatowej,cena
                  posrodku,bo 220zl,sprzet nowy i swietni lekarze z karowej,usg dlugie
                  i dokladne.zaluje,ze od poczatku tam nie chodzilam.a dochod
                  przeznaczony na hospicjum dla dziecismile
                  • carolinecat Re: Zapisałam się 19.11.08, 21:24
                    hugo, skoro ciągniesz temat - nie wiem kto robił Ci to feralne USG na
                    Młynarskiej, ale dodam tylko, że dr Richter również pracuje na Karowej i nawet
                    przez chwilę nie miałam wątpliwości co do jej kompetencji. każdego dnia, którego
                    przyjmuje ma pełne obłożenie, co na pewno o czymś świadczy.
                    • male_gonzo Re: Zapisałam się 19.11.08, 22:57
                      Nie mam też pewności, czy długie USG jest takie dobre dla dzidzi. ja na zdrowiu
                      nie oszczędzam, ale też nie stać mnie na USG za 220 zł. Staram się jakoś
                      wypośrodkować moje możliwości finansowe i ofertę na rynku medycznym.
                      Pozdr.
                      A.
          • noonka30 Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 20.11.08, 09:31
            też mogę polecić panią dr Richter. Bardzo dokładna i miła. Chodziłam do niej na
            rentgenologów. Poszłam do niej w 38 tyg. ciąży, bo chciałam sprawdzić jaka jest
            waga dziecka, bo od początku był duży. W każdym bądź razie pani doktor oceniła
            wagę na 4600 i powiedział że z taką wagą to już będzie cesarka. to był wtorek a
            w niedzielę po 17 przez CC przyszedł jasiek z wagą 4.650. [rodziłam na
            Madalińskiego- CC ze wskazaniem i byłam baardzo zadowolona z obsługi, położnych)
            Mogę też polecić dr Pawła Mielnika przyjmuje w szpitalu praskim. USG kosztuję
            tam 70 zł, ale sprzęt wydaję mi się nie jest najlepszy, ale rekompensuję to pan
            doktor który jest bardzo dokładny.
            • asik_w Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 27.11.08, 11:06
              Poprosze o numer tel do tej przychodni na Wolismile
              • hayet Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 27.11.08, 11:26
                wyjelas mi to z ust smile

mala gonzo..bylas jzu na tym usg?
                • carolinecat Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 27.11.08, 14:00
                  dziewczyny, przepraszam, ale skoro jesteście na forum, to korzystacie z
                  internetu. numeru nie pamiętam, ale strona spółdzielni to www.rentgen.pl
                  • asik_w Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 28.11.08, 11:17
                    Jak to mowia, w ciazy rosnie brzuszek a kurczy sie mozgsmile ja sie juz zapisalam
                    na 11.12smile
                    • hayet ata sama dr tylko al ken? 28.11.08, 11:25
                      a chcialam zapytac czy ktoras z was byla moze u tej samej dr tylko w
                      al .ken w gabinecie? bo mam tutaj blizej, tylko nei wiem jaki maja
                      sprzet
                      • carolinecat Re: ata sama dr tylko al ken? 28.11.08, 12:44
                        nie potrafię Ci powiedzieć, niestety. ale wiem, że np. na Waryńskiego jest nieco
                        inny program, który skuteczniej oblicza wagę malucha, dlatego tam często
                        wykonuje się ostatnie USG przed porodem. tak więc nie w każdej przychodni mają
                        to samo.
                        • hayet Re: ata sama dr tylko al ken? 28.11.08, 13:35
                          aha, na wadze teraz mi jakos specjalnei nei zalezy bo wiaodmo ze to
                          jest i tak waga orientacyjna..moze zaryzykuje i sie zpaisze na ken.
                          dzieki
        • margo_kozak Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 28.11.08, 16:08
          elena01 napisała:

> po USG w LIMie ktore trwa 5 minut.

dobry specjalista nie potrzebuje 40 minut zeby stwierdzic ze wszystko ok.
          te 5 minut w zupelnosci wystarczy, zeby zmierzyc dziecko i sprawdzic plec.
    • angel_voice1983 Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 20.11.08, 11:31
      Polecam poradnie na ul. Agatowej 10. Mają super sprzęt, na USG (również 3/4D)
      tzw połówkowym wykonywane są wszystkie badania,nie tylko sama budowa płodu, ale
      łącznie z przepływami krwi pępowinowej i badaniem przesiewowym serca. Moje USG
      trwało dobre 40 minut i wszystko mam nagrane na płytę DVD. Koszt to około 200
      PLN, ale warto nie tylko ze względu na jakość badania, ale również na fakt, że
      dochód przekazywany jest na hospicjum dla dzieci.
      Ich stronka: www.usgecho4d.pl/index.php
    • limmie Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 27.11.08, 12:14
      Jeżeli nie zależy Ci na 3d/4d to polecam Gabinet USG dr Zaremby w pobliżu ronda
      Wiatraczna. Robiłam u Pana Doktora usg swojej ciąży. Trafiłam do dr przez moja
      koleżankę, która obie ciąże w zakresie usg prowadziła u niego. Bardzo dokładny i
      sympatyczny. Cena za usg 2d - 60 zł smile A i jeszcze jedno nie trzeba się
      zapisywac tylko przychodzi się w godzinach przyjęc do gabinetu i w zależności od
      osób oczekujących wchodzi się.

Siennicka 38 lok. 24
      godziny otwarcia:
      poniedziałek, wtorek 16-20; środa 7:30-12, 18-20; czwartek 10-20; piątek 16-20
      • sep-hia Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 28.11.08, 11:21
        Ja z czystym sumieniem polecam szpital praski, byłam tam 2 tygodnie
        temu i uwaga- mają nowy sprzęt, na IP nowiutkie KTG a w gabinecie
        USG bardzo fajny, nowy aparat do wykonywania usg. Lekarzom też
        niczego nie można zarzucić. Koszt to 70 zł, a zapisywac się należy
        rano dzwoniąc do gabinetu lub położnych.
    • anaferg Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 27.12.08, 00:00
      prof. Wielgoś - Multimed na Waryńskiego. 2D - 150PLN, 3D/4D - 250PLN. Polecam.
    • marta_legionowo Re: USG w Warszawie gdzie tanio i dobrze 27.12.08, 10:49
      Dr Zaremba na ul Siennickiej, ale nie znam telefonu, polecam. Bardzo miły pan,
      profesjonalny. W 2007 r. brał za usg 60 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka