anulla1 02.12.08, 21:23 Wiem że mają się połączyć. To potwierdzona wiadomość. Ale nie znam szczegułów. Czy pacjenci bedą mozgli korzystać z obu przychodni czy tylko z tej której przed fuzją mieli wykupiony pakiet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carolinecat Re: Luxmed + Lim 02.12.08, 21:43 na stronie luxmedu nie ma żadnych konkretów, bo ofertę dopiero przygotowują, ale wklejam link: www.luxmed.pl/page.php?sid=1&ssid=301&l=1 Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Luxmed + Lim 02.12.08, 22:10 Wiem szukałam na stronie jednej i drugiej firmy, o fuzji wiem od pracownika jednej z nich, ale nigdzie żadnych szczegułów : (((( Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: Luxmed + Lim 02.12.08, 23:04 Moja firma nalezala do LIMu od 97 do 2003 roku - super obsluga, dobrzy lekarze, zajmowali jedno pietro w Marriotcie, na wejsciu recepjonistka czestowala kawa lub herbata i ciasteczkiem, zadnych kolejek do lekarzy, szybkie zapisy, szybkie badania, szybko wyniki - RAJ! W 2003 roku postanowiono moja firme przeniesc do Luxmedu (bo mial wiecej placowek, w dodatku w calym kraju, wiec to dla naszego - pracowników - dobra, a zeby bylo smieszniej - za ten sam pakiet uslug, firma miala placic wiecej) i wtedy przezylam szok - placowki w jakis starych przychodniach, tlumy, dlugie terminy, na cytologie przyszlo mi kilka razy czekac po 6 tygodni (a mialam wtedy powazne problemy i takie oczekiwanie spowodowalo, ze i tak badania robilam prywatnie w LIMie, gdzie na wynik czekalo sie tydzien), lekarze niektorzy to zupelna porazka - odnosze wrazenie, ze oni wylapuja takich, ktorych nigdzie indziej nie chca... I wiem, ze w LIMie od czasu jak ja sie tam leczylam abonamentowo sporo sie zmienilo, z terminami wizyt sa klopoty, czeka sie, maja duzo firm, ale laczyc sie z tym dennym molochem jakim jest Luxmed? Nie wiem dla kogo to wieksza korzysc, ale odnosze wrazenie, ze to LIM przedobrzyl i sie zwyczajnie stoczyl przez te kilka lat. Ale ostatecznie, dla mnie jako pacjenta, mysle, ze ta fuzja moze byc korzystna. Czas pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Luxmed + Lim 03.12.08, 08:38 anika, nic dodać nic ująć... może chociaż wraz z fuzją przybędzie trochę dobrych ginekologów, bo w luxmedzie jest tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: Luxmed + Lim +Medycyna Rodzinna +... 03.12.08, 11:33 plus jeszcze jedna firma. To wszystko jest teraz jedną Grupą Kapitałową. Nie wiadomo jeszcze, czy to będzie "jedna oferta" we wszystkich placówkach i ją ujednolicą - czy też każda będzie pracować na własne konto ale np. na zaadzie współpracy będzie można wykonywać badania w każdej placówce, na kartę jednej iść w inne miejsce i ewentualnie wyrównać opłatę (np. jeśli w MR będą gorsze warunki niż w LIM a kotoś będzie miał kartę w MR). Nie mam pojęcia. Ja mam nadzieję ,że to poprawi standardy we wszystkich 4ch organizacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
spaldi Re: Luxmed + Lim +Medycyna Rodzinna +... 03.12.08, 14:54 mam nadzieję, że to poprawi "ogólny" stan Lux Medu, bo to co teraz odbywa się, to jakaś totalna porażka. Nie wiem, kto tym zarządza. Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: Luxmed + Lim +Medycyna Rodzinna +... 03.12.08, 15:46 jedyne na co w luxmedzie nie można narzekac to pediatria - przynajmniej ja nie narzekam. Za to ginekolodzy... same zresztą wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Luxmed + Lim +Medycyna Rodzinna +... 03.12.08, 19:18 A ja włąsnie chciałbym chodzić do Luxmedu do Ginekologa- a mam pakiet w limie- ale chodzi mi o konkretengo lekarza, i o Kraków Odpowiedz Link Zgłoś