31.10.03, 17:18
Chcialam polecic do rodzenia ten szpital, naprawde fajny. Warunki bardzo
dobre, pokoje dwuosobowe z lazienka, calosc odnowiona. Personel bardzo mily i
bardzo pomocny, przychodza zawsze gdy maluszek dlugo placze, pomagaja
przystawic do piersi, gdyby nie oni, chyba nie dalabym sobie rady z
karmieniem.
Obserwuj wątek
    • iwcia30 Re: Pyskowice 04.11.03, 17:37
      bardzo się cieszę że ci się podobało - kamień spadł mi z serca bo myslałam że
      tylko ja jestem nim zachwycona.
      pozdrawiam ciebie i Kacperka
      iwona
      • solniczka1 Re: Pyskowice 05.11.03, 17:53
        Oczywiście mowa o Pyskowicach k. Gliwic..?

Jeśli tak, to strasznie się cieszę, choć do porodu mam jeszcze sporo czasu
        (17.05.2004).
        A jaką położną polecacie i czy chodziłyście też tam do szkoły rodzenia?

Pozdrawiam.
        Solniczka
        • jaskierus Re: Pyskowice 06.11.03, 17:54
          hej, ja chodzilam do szkoly rodzenia, ale nie uwazam, ze jest jakas
          rewelacyjna. Za to polozna moge polecic super- z reszta Iwcia na pewno tez
          obiema rekami podpisze sie pod tym postem- pani Wiesia Domin, rewelacyjna,
          bardzo duze doswiadczenie, przemila, porod z nia to naprawde swietna sprawa,
          czulam sie maxymalnie zaopiekowana i bezpieczna. Polecam z calego srecasmile
          Jaskierek i Kacperek
          • solniczka1 Re: Pyskowice 10.11.03, 12:51
            hej, a co z opłatami? Czy taki poród jest darmowy, czy trzeba coś płacić? Na
            moje szczęście mało miałam do czynienia ze szpitalami, więc komplenie się na
            tym nie znam.
            Domyślam się, że płatny będzie rodzinny poród, no i na pewno szkoła rodzenia,
            jeśli możesz, to podaj kwoty.

Ciekawa też jestem czy na poród z taką panią Wiesią trzeba się wcześniej
            zapisać, czy też po prostu jak zaczynam rodzić i ona ma w tym momencie dyżur,
            to odbierze mój poród. Może pytanie śmieszne, ale jestem zielona w temacie. A i
            te nacięcia krocza, lewatywy i golenie - co z tym?

Zainteresowana Solniczka z Fistaszkiem
            • jaskierus Re: Pyskowice 11.11.03, 15:54
              Witajcie solniczko i fistaszku!smile
              W Pyskowicach szkola rodzenia jest bezplatna, za porod rodzinny placi sie "co
              laska" przy wypisie ze szpitala. Jesli chcesz byc pewna, ze rodzisz z pania
              Wiesia, to umawiasz sie z nia przed porodem i wtedy niezaleznie od tego, czy ma
              dyzur i jak dlugo rodzisz jest caly czas przy Tobie- oczywiscie to jest platne.
              Natomiast jezeli sie z nia nie umowisz i trafisz na jej dyzur, to mozesz liczyc
              na tak samo fachowa i sympatyczna pomoc. W szkole rodzenia niby mowi sie, ze
              golenie i lewatywa za zgoda rodzacej, ale wlasciwie po prostu to sie robi. Ja
              mialam porod wywolywany oksytocyna (ale sie nie udalo i sie nie wywolalsmile) i
              wtedy mnie poproszono na lewatywe, za drugim razem jak rodzilam od poczatku z
              pania Wiesia to na lewatywe jakos nie bylo czasu. A golilam sie sama. Jest
              jeszcze jedna fajna rzecz w szpitalu- elektrody, ktore masuja plecy podczas
              porodu, koszt 50 zlotych, ale uwazam, ze naprawde warto, mnie pomogly, moze pod
              koniec juz tego masowania nie czulam, ale w 1 fazie zmniejszaly bol.
              Jesli masz jeszcze jakies pytania, to chetnie odpowiem.
              pozdrawiam
              Jaskierek
    • ivetka1 Re: Pyskowice 12.11.03, 22:31
      witam , chcialam zapytac czy to jest szpital , czy prywatna klinika, czy izba
      porodowa ?, nie jestem z Pyskowic dlatego pytam. Pozdrawiam
      • jaskierus Re: Pyskowice 13.11.03, 13:11
        czesc!
        To jest szpital, pozdraqiam. jaskierek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka