rudik123 02.01.09, 22:03 Witam, poproszę o Wasze doświadczenia z porodem przez cesarskie cięcie w CZMP. Czy w tym szpitalu robią jakieś problemy jeżeli ma się wystawione zaświadczenie o zasadności porodu przez cc z przyczyn okulistycznych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tscina Re: CC w Matce Polce Łódź 05.01.09, 11:58 co do zaświadczenia nie mam pojęcia, choć oczywiście nie powinni w CZMP jest wiele oddziałów, więc nie wiem na którym będziesz miała zabieg ja rodziłam w klinice perinatologii i ginekologii na 3 piętrze ciężko mi się wypowiadać, bo nie mam porównania, był to mój pierwszy pobyt w szpitalu w życiu, a zarazem panicznie boję się lekarzy, szpitali itp. ale z tego co czytałam i słyszałam o innych szpitalach, to tu było dobrze sam zabieg - bez problemów opieka potem - przydał się mąż, mama, koleżanki z sali by wstać musiałam liczyć sama na siebie warunki sanitarne - chyba przeciętne, same dbałyśmy o porządek na stole czy szafkach, same zmieniałyśmy pościel pielęgniarki - raczej sympatyczne, lekarze również - dostępni na obchodach i po nich dzieci znajdowały się na osobnym oddziale, co wszystkie sobie chwaliłyśmy, odwiedzać można je było o dowolnej porze, oprócz matek mogli wchodzić tylko tatusiowie, pediatra dostępny cały czas ogólne warunki w szpitalu b.dobre - kioski, sklepy, kawiarnie nudy nie było cc miałam w czwartek po południu, w poniedziałek wyszliśmy do domu Odpowiedz Link Zgłoś
marala Re: CC w Matce Polce Łódź 05.01.09, 15:20 cześć, ja właśnie w lutym mam mieć cc na oddziale perinatologii u dr. Kaczmarka. Co do dzieci na osobnym oddziale to chyba faktycznie dobry pomysł, ale powiedz czy są jakieś szanse zeby dzidziusia przedstawić np. dziadkom? Odpowiedz Link Zgłoś
monawy Re: CC w Matce Polce Łódź 05.01.09, 15:30 Ale dzieci są cały czas na oddzielnym oddziale, czy tylko przez kilka godzin po cc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tscina Re: CC w Matce Polce Łódź 05.01.09, 16:42 dzieci mam z tego oddziału cały czas są na odrębnym oddziale To jest to samo piętro, inny korytarz dziadkowie nie mają szansy wejścia do pawilonu dziecięcego tylko mama i tata, bez wyjątków Odpowiedz Link Zgłoś
rudik123 Re: CC w Matce Polce Łódź 06.01.09, 18:12 A czy Twoją ciążę prowadził któryś z lekarzy z CZMP? Ja będę Jak to mówią "z ulicy", mój lekarz prowadzący pracuje w Koperniku i dlatego również mam obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tscina Re: CC w Matce Polce Łódź 09.01.09, 17:07 tak, lekarz z CZMP, zastępca ordynatora oddziału perinatologii Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: CC w Matce Polce Łódź 06.01.09, 19:59 Prawie każde zaświadczenie o konieczności cc jest konsultowane z odpowiednim specjalistą w ICZMP. Zwłaszcza te okulistyczne nie przechodzą, jeśli oczywiście są naciągane Rodziłam w klinice medycyny matczyno-płodowej w kwietniu 2007 i dziewczynę z mojej sali ze wskazaniem od okulisty badał ich własny okulista - rodziła siłami natury ostatecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
adusia3 Re: CC w Matce Polce Łódź 06.02.09, 17:27 Ja rodziłam w 2002 byłam od nich i pomimo że cc planowane to w 38tg odeszły mi wody i byłam cięta bez problemu to było2cc ze wskazań okulistycznych,nikt mnie nie badał okulistycznie ale słyszałam o takich przypadkach.Teraz jestem w 3ciąży i3obowiązkowa cesarka więc nie zawracam sobie głowy zaświadczeniami od okulisty(rozwarstwia mi się siatkówka i w czasie ciąży pogarsza mi się wzrok) Odpowiedz Link Zgłoś