karoline80 13.01.09, 20:02 Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się z opinią, że dr Makowski pomylił się w Swojej diagnozie przy usg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marywilk Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 14.01.09, 21:48 Dr Makowski jest znany z tego, że stawia bardzo trafne diagnozy. Obok dr Roszkowskiego to najlepszy ultrasonografista, na pewno w Warszawie a może i w Polsce.Mam do niego całkowite zaufanie. Ale jeśli masz wątpliwości to może spróbuj do Roszkowskiego. Z tego co wiem pracuje w Orłowskim ale nie wiem gdzie przyjmuje prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karoline80 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 14.01.09, 21:53 Słyszałam, że dr Roszkowski jest bardzo niemiły i jedna dziewczyna na forum pisała, że pomylił się u Niej w diagnozie. Czegoś podobnego o dr Makowskim nie usłyszałam. Powiedział mi w 27tc. że Nasza dzidzia jest zdrowa jak rydz więc tej wersji będę się trzymała Odpowiedz Link Zgłoś
marywilk Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 14.01.09, 23:02 Gdy byłam w pierwszej ciąży dr Makowski powiedział mi, że syn zdrowy. Rzeczywiście urodziłam ślicznego i zdrowego chłopca. W drugiej w 13tc też orzekł, że wszystko w porządku a ja mu wierze. Teraz mam połówkowe za trzy tyg i też idę do dr Makowskiego. Nie masz się czym martwić. Na pewno wszystko jest dobrze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 14.01.09, 23:38 W obu ciązach do niego chodziłam i sie nie pomylil, poza tym to b miły człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
kasia5030 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 15.01.09, 08:32 Ja też nie spotkałam się z opinią o dr Makowskim,aby się pomylił. Ja u niego robiłam genetyczne i połówkowe i oboje z mężem jesteśmy zachwyceni tym doktorem. Profesjonalny, kompetentny i jednocześnie szczery, przemiły człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
a.zaborowska1 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 08.06.09, 13:01 i się trzymaj! to naprawdę suuuper fachowiec od usg a "my" raczej po przejściach Odpowiedz Link Zgłoś
ania_may Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 15.01.09, 09:28 najważniejsze jest to, że kiedy ma jakieś wątpliwości prosi, żeby się skonsultować np w dr. Roszkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 15.01.09, 13:08 U mnie też się nie pomylił nigdy. W drugiej ciąży się niestety nie pomylił (na połówkowym) bo córeczka była śmiertelnie chora. Ale chylę czoła przed jego wiedzą i podejściem do pacjenta. I za wiele jestem mu wdzięczna. W tamtej ciąży robiłam jeszcze USG u innych specjalistów i oni nie byli w stanie zdiagnozować tego co M. zobaczył w 5 min. Wszystkie opisane wady potwierdziły się w badaniu sekcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
suso Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 15.01.09, 13:12 u nas strzał w 10 super specjalista Odpowiedz Link Zgłoś
mamalalunia Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 16.01.09, 15:57 Ja również potwierdzam! Nie pomylił się - dzidzia zdrowa i płeć się zgadza, jak dr Makowski powiedział. Miły człowiek i świetny specjalista! Odpowiedz Link Zgłoś
doddi3 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 16.01.09, 23:57 U mnie, w 13 tc dr Makowski trafnie określił płeć dziecka ! Odpowiedz Link Zgłoś
k_kasia Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 20.01.09, 18:48 To chyba jedyny lekarz, do którego mam zaufanie w 100%. Chodziłam do niego na USG w obu ciążach, nigdy w niczym się nie pomylił, a przy tym jest bardzo miły. Odpowiedz Link Zgłoś
aggu Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 27.01.09, 10:33 Chodzilam do dr.Makowskiego na usg w obu ciazach, to byly najmilsze wizyty Mam do doktora 100% zaufanie, podobnie jak 10 innych moich kolezanek, ktore do niego chodzily. Prawde mowiac, dla tych wizyt moglabym byc w ciazy jeszcze raz )) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.ula Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 27.01.09, 16:12 fantastyczny lekarz i nie pomylił się w diagnozie płci, miała być córa i jest, choć jego koleżanka po fachu dr radzikowska widziała w mojej dzidzi chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 25.02.09, 15:38 No to ciesze sie bardzo, czytajac to co napisalyscie W dwoch poprzednich ciazach bylam u Roszkowskiego ale powiem szczerze, ze byl raczej oschly i malo kontaktowy (ale dobry specjalista wiec sie zdecydowalam). Teraz juz do niego nie pojde - ma 35 lat a moja kolezanka, ktora byla u niego wlasnie majac 35 uslyszala "a w tym wieku to chce Pani Downa urodzic ?" I skierowal ja na amniopunkcje (u siebie oczywiscie). Kolezanka Downa nie urodzila, co wiecej urodzila potem jeszcze jedno dziecko (ale juz wiecej do Roszkowskiego nie poszla). Roszkowski to swietny specjalista ale chyba nie chce dodatkowo sie stresowac wiec zapisalam sie do Makowskiego - jest chyba duzo milszy a rownie kompetentny. pozdrowka m Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 25.02.09, 16:26 Dokładnie. Makowski jest specjalistą równie dobrym jak Roszkowski. A biorąc pod uwagę fakt że już samo badanie USG jest w ciąży stresujące nie ma sensu stresować się dodatkowo nieuprzejmością lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 26.02.09, 15:03 "Downa" się nie da urodzić bo ren Down już dawno zszedł . Można urodzić dziecko z zespołem Downa...to oczywiście a propos intelignetnej wypowiedzi inteligentnego dr Roszkowskiego oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
ela3377 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 26.02.09, 15:47 U mnie się nie pomylił. Na połówkowym powiedział, że mam się nie przejmować i że dziecko jest naprawdę zdrowe i 8 lutego urodziłam zdrowego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
liivia Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 22.05.09, 15:26 Podnoszę wątek. Może ktoś napisze jakieś najnowsze opinie? Zapisałam się do dr. Makowskiego na połówkowe po tym jak przeczytałam ten wątek, oraz ten: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=86794196&a=87839822 Do tej pory spotkałam się z samymi pochwałami na temat pana dr., jednak na "znanym lekarzu" już nie wszystkie opinie są takie super i tak się zastanawiam czy coś się zmieniło? Może ktoś robił ostatnio badanie na Łuckiej i może napisać jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
33mak Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 22.05.09, 18:59 Robiłam dwa usg ciąży bliźniaczej u dr. Makowskiego - pierwsze w 12 tygodniu w marcu, a drugie w 21 tygodniu wczoraj - lekarz super sympatyczny, kontaktowy, badanie bezstresowe - czy diagnozy się potwierdzą to bedę mogła napisać po porodzie, ale usg robione niezależnie u innego specjalisty było identycznie zgodne z tym które zrobił dr Makowski. Ja też zapisałam się do dr Makowskiego na podstawie opinii na tym forum i nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
chatone Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 22.05.09, 21:29 Dziewczyny, a czy ten lekarz rob 'tylko' USG? Tzn. chodzi mi o to, czy normalnie mozna się do niego zapisac na wizyte a nie tylko na USG? Odpowiedz Link Zgłoś
liivia Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 23.05.09, 09:09 Nie jestem pewna jak to jest na Łuckiej bo w zakresie usług jego nazwisko jest wymienione tylko w przedziale badań usg a nie ma go przy ginekologii: www.gabinety-lucka.pl/zespol.html ale w końcu jest lekarzem ginekologiem-położnikiem, więc jeśli nawet nie na Łuckiej to na pewno gdzieś przyjmuje też i na zwykłe wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
chatone Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 23.05.09, 14:38 Dzięki, ale tu znalazlam jeszcze inny gabinet, na ul. Zytniej: glowna.bonamater.waw.pl/karmienie/polecamy?PHPSESSID=466b8299eae02618912bdbcd404ffdde więc moze tam przyjmuje 'normalnie' Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 01.06.09, 11:13 dr Makowski jest ultrasonografista i nie prowadzi praktyki ginekologiczno-położniczej Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka74 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 23.05.09, 21:31 Świetny specjalista, przemiły- obydwie ciąże zdiagnozowane super. Obie dziewczynki zdrowe i płeć określona bez pudła.Dziś mają już 4 i 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
sorrow74 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 24.05.09, 08:40 również polecam, mam do niego wielkie zaufanie (2 ciąże) zdiagnozował problemy, które się potwierdziły po porodzie - z jednym dzieckiem, drugie jeszcze w brzuszku co do płci również nieomylny Odpowiedz Link Zgłoś
ida-red Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 29.05.09, 11:40 Ja, niestety, moge odpowiedzieć twierdząco na to pytanie. Nie chce mi sie wracać do szczegółow, bo to dla mnie bardzo przykre. Moge jedynie powiedzieć, że dr Makowski zlekceważył diagnoze mojego lekarza, ktory przez całą ciążę kontrolował jej stan. Z lekceważeniem odniósl sie do tego, co tamten napisał, robiąc przy tym minę niewybredną. A koniec byl taki, ze dziecko urodziło się niedozywione (hypotrofia), w 40 tygodniu ciąży ważylo 2 450, łozysko kiepsko dostarczało tez tlen i gdyby nie natychmiastowe cesarskie cięcie nie wiem jakby się to skonczyło. Wg dr Makowskiego w 36. tygodniu bylo wszystko w jak najlepszym porzadku. Dodam, że usg trwalo ok. 4 minut (wykonywane w ramach punktu konsultacyjnego na Zelaznej). Kolejne usg robił mi "pan doktor" na stażu, ktory mial ogromne problemy ze znalezieniem czegokolwiek i okreslił wage dziecka na 2 900 a dr Makowski zadzwonil podczas usg z pytaniem "czy pan doktor sobie radzi?". Duzo mogłabym pisac na ten temat. Byłam rozgoryczona bardzo. Teraz synek ma juz prawie 8 miesięcy i jest wszystko w porzadku. Ale pana Makowskiego nie poleciłabym nikomu. Pomijam fakt, ze usg w prywatnym gabinecie na żytniej u p. Makowskiego kosztuje 150 złotych a u "mojego" lekarza (dzieki ktoremu uparlam sie na regularne ktg i wszystko dobrze sie skonczylo) - 60 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 31.05.09, 14:54 Współczuję przeżyc,ale jak widac jesteś tu w mniejszości(a póki co jedyna).Nie porównuj ceny 60zł do 150zł u Makowskiego,bo pracują na różnym sprzęcie i chcąc nie chcąc usg 3D kosztuje w Warszawie minimum 150zł(u Roszkowskiego 400zł).Więc i tak miło,że tak osławiony lekarz nie dostał bzika i nie zdziera kasy z pacjentek. Ostatnio moja koleżanka miała przyjemnośc robic usg w 12tc u swojego lekarza "za 60zł" i tuż po przyłożeniu głowicy serce jej stanęło,bo na monitorze ukazał jej się mózg dziecka z nierozwiniętą jedną półkulą mózgową.Nie muszę Wam chyba mówic ile stresu ją to kosztowało.Na szczęście szybko dostała sie do MAkowskiego,który na dzień dobry ją uspokoił,że wszystko jest ok i dzidzia rozwija się prawidłowo,na dodatek w 13tc powiedział jej,że będzie miała córkę. Koleżanka wróciła do swojej pani doktor z nową diagnozą,pani dr oczywiscie jeszcze raz zrobiła jej usg i okazało się,że jednak dr Makowski miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 31.05.09, 16:03 Cieszę się że ten wątek został podniesiony zanim sama go jeszcze znalazłam w wyszukiwarce W ostatni piątek mój lekarz z przych. na Żelaznej skierował mnie na najbliższą środę na usg właśnie do dr Makowskiego. Moja córcia nie ma wprawdzie stwierdzonych żadnych ewidentnych cech hypotrofii, ale faktycznie rośnie troszkę wolno i ma za mały brzuszek. Pokładam nadzieję w dr. Makowskim, że ostatecznie rozwieje nasze wszelkie wątpliwości. Cieszę się że przeczytałam o nim pochlebne słowa, mam nadzieję, że po wizycie dopiszę własne w podobnym tonie Odpowiedz Link Zgłoś
amelomiko Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 02.06.09, 14:53 Ja także chciałam potwierdzić kompetencje tego lekarza. Miałam niestety sytuację, w której inny lekarz a Medicoveru "nie widział dziecka" i stwierdził poronienie zatrzymane, a dr Makowski po spokojnym zrobieniu wywiadu zaczął badanie i nagle usłyszeliśmy bicie serca dziecka! Po chwili już nam zaczął pokazywać i tłumaczyć, że wszystko jest ok. Od tej pory stwierdziłam, że nie będę się narażać na stres i chodzić do żadnego innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ida-red Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 07.06.09, 21:42 a dlaczego mam nie porównywać? mnie nie interesuje sprzęt a wynik badania. (swoja drogą w czasach mojej ciązy dr Makowski nie robil usg 3D tylko "zwykle" za 150 zł) Wynik ze sprzetu, gdzie usg kosztuje 60 złotych uratowal zdrowie (a byc moze takze zycie) mojego dziecka. Nie chcę nawet myslec jak skonczyloby się gdybym polegała na diagnozie "osławionego" lekarza. Byz moze dr Makowski jest swietnym specjalistą. Ja tego nie doswiadczyłam, niestety. W moim przypadku popełnił kardynalny błąd i dlatego nie polecę go nikomu w przeciwienstwie do dra "za 60 złotych". Odpowiedz Link Zgłoś
kariokia Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 03.06.09, 14:43 Uważam dr Makowskiego za świetnego specjalistę, niestety na dyżurze w szpitalu nie bardzo się przykłada Chodząc prywatnie poświęca dużo czasu i wszystko szczegółowo ogląda, w moim przypadku "prywatnie" postawił same trafne diagnozy. Niestety moje ostatnie spotkanie było na IP na Żelaznej. Byłam we wczesnej ciąży, mój lekarz prowadzący na USG (raczej sprzęt przeciętny) stwierdził odklejającą się kosmówkę, kazał się oszczędzać i w razie plamień zgłosić się do szpitala. Dwa dni później wylądowałam na IP, bardzo się ucieszyłam, że akurat dyżur miał dr Makowski. Usg zrobił w ekspresowym tempie, stwierdził, że jest zarodek i wszystko ok. Niestety nie było, straciłam ciążę. Na dwóch kolejnych usg (robionych u innego lekarza) potwierdziła się diagnoza lekarza prowadzącego. Bardzo się zawiodłam na dr Makowskim. Prywatnie go polecam, niestety państwowo już nie tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 03.06.09, 15:35 kariokia napisała: > Uważam dr Makowskiego za świetnego specjalistę, niestety na dyżurze > w szpitalu nie bardzo się przykłada Chodząc prywatnie poświęca > dużo czasu i wszystko szczegółowo ogląda, w moim > przypadku "prywatnie" postawił same trafne diagnozy. Niestety moje > ostatnie spotkanie było na IP na Żelaznej. Byłam we wczesnej ciąży, > mój lekarz prowadzący na USG (raczej sprzęt przeciętny) stwierdził > odklejającą się kosmówkę, kazał się oszczędzać i w razie plamień > zgłosić się do szpitala. Dwa dni później wylądowałam na IP, bardzo > się ucieszyłam, że akurat dyżur miał dr Makowski. Usg zrobił w > ekspresowym tempie, stwierdził, że jest zarodek i wszystko ok. > Niestety nie było, straciłam ciążę. Na dwóch kolejnych usg > (robionych u innego lekarza) potwierdziła się diagnoza lekarza > prowadzącego. Bardzo się zawiodłam na dr Makowskim. Prywatnie go > polecam, niestety państwowo już nie tak bardzo. A my akurat odwrotnie- strasznie fajnie było dwukrotnie na dyżurze w Zofii, więc w następnej ciąży poszliśmy prywatnie, przy takiej ilości ciężarówek z IP lub punktu + patologii, Makowski naprawdę nie może poświęcać większej ilości czasu, tylko tyle ile potrzeba na sprawdzenie problemu mnie to cieszyło, bo nie musiałam czekać godzinami na swoją kolej. Na IP był bardzo miły i dokładnie wszystko sprawdził a nawet na chwilę włączył funkcję 3d, bo synek fajnie buzią się ustawił. Za to w drugiej ciąży na Łuckiej dosyć szybko nas załatwił, trochę miałam niedosyt, ale w sumie to dobrze, bo te ultradźwięki, wcale nie są przyjemne dla ucha dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 04.06.09, 14:27 juleg napisała: > kariokia napisała: > > > Uważam dr Makowskiego za świetnego specjalistę, niestety na >>dyżurze w szpitalu nie bardzo się przykłada Chodząc prywatnie >>poświęca dużo czasu i wszystko szczegółowo ogląda, w moim > > przypadku "prywatnie" postawił same trafne diagnozy. Niestety >>moje ostatnie spotkanie było na IP na Żelaznej. No więc w środę również miałam okazję konsultować się u dr Makowskiego, również państwowo, ale nie na IP na Żelaznej tylko gdzieś tam w podziemiach szpitala na minus 1 (w ramach wizyty w punkcie konsultacyjnym w przychodni). USG nie trwało specjalnie długo, ale mam wrażenie że dokładnie tyle ile potrzebuje specjalista by ocenić problem. Troszkę zaskoczył mnie w pewnym sensie młody wygląd doktora, nie wiem czemu, ale spodziewałam się po przeczytaniu wszystkich opinii, że to conajmniej jakiś profesor w podeszłym wieku Wrażenia ogólne jak najbardziej pozytywne. Od razu spytał jak córka ma na imię i cały czas już tak się do niej zwracał. Wszystko wytłumaczył jasno i przejrzyście, oczekiwał na moje pytania. Równiez na koniec przełączył na chwilę na 4D, dzieki czemu zupełnie za darmo mam pamiątkowe 2 fotki Martusinej buźki tydzień przed rozwiązaniem (wcześniej wszystkie usg robiłam zwykłe 2 D). Córcia przybiera na wadze i doktor twierdzi, że spokojnie do 3 kg powinna dobić, w każdym razie ewidentnych cech hypotrofii nie widzi. Oczywiście zalecił do końca baczną obserwację. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaprzedszkolaka3 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 03.11.09, 10:40 Wedlug mnie dr Makowski jest najlepszym specjalistą w swojej dziedzinie, a oprócz tego to po prostu sympatyczny lekarz z super podejściem do pacjentek. Polecam go bez żadnych zastrzeżeń. I nigdy nie słyszałam żeby pomylił się w ocenie płci dziecka. Jako jeden z nielicznych jest w stanie podać płeć juz w 13 tygodniu (wtedy podkresla że to na 99%, ale zawsze potwierdza się to w późniejszych USG). Ja poszłam do niego za namową koleżanki, a teraz polecam innym. Wiem że teraz przyjmuje na ul. Wolność w Ginomedzie i jak zawsze na Łuckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 05.11.09, 10:03 Owszem, u mnie się pomylił. Tyle tylko, że to nie było usg ciążowe tylko usg narządu rodnego. Pomylił w opisie stronę prawą z lewą - na szczęście ja byłam na tyle przytomna, że zwróciłam uwagę, że w trakcie robienia badania mówił o przeciwnej stronie niż wpisał w wyniku. Do tego sugerował, że mam wadę budowy macicy, co nie miało pokrycia w stanie faktycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 08.11.09, 13:45 Sugestia nie oznacza diagnozy bo na podstawie usg takiej postawić nei można /jeżeli chodzi o wady w budowie/ Odpowiedz Link Zgłoś
peplux Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 11.11.09, 23:24 Witam, Rówież potwierdzam Dr Makowiski jest bardzo ok. Natomiast moim zdaniem na Łuckiej ma bardzo kiepski sprzet i badanie nie jest warte kasy jaką sie płaci ( 3D całkowicie do kitu ) Odpowiedz Link Zgłoś
maczaga Re: Dr Makowski Robert z Żelaznej 12.11.09, 07:13 To gdzie ma najlepszy sprzet? Kiedyś wydawało mi się, że ktoś pisał iż to właśnie na Łuckiej sprzęt jest najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś