najlepszy_terefere 20.04.09, 14:38 Czy ktoras z Was byla ostatnio w szpitalu w Wejherowie? ja sama nie sprawdzalam, bo termin mam dopiero na wrzesien, ale kolezanka informowala, ze odsylaja dziewczyny "nie z rejonu"... wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala9922 Re: Wejherowo 22.04.09, 21:23 no wlasnie ja tez tak slyszalam! jestem z gdyni, 3 lata temu urodzilam w wejherowie, teraz tez bym chciala (termin na koniec lipca) ale podbno odsylaja gdynianki do redlowa!!! masakra jaks Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_terefere Re: Wejherowo 23.04.09, 14:49 i co my teraz zrobimy? zastanawia mnie jak moga odeslac do innego szpitala... powiedza jedz pani rodzic gdzies indziej? a moze nie bedzie tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
ala9922 Re: Wejherowo 23.04.09, 19:57 powiedzą, że nie ma miejsc, porodówka przepełniona a pierszeństwo mają kobiety z regionu...też jestem rozczarowana, tam są 4 sale porodowe więc niby dużo a i tak się nie wyrabiają, tyle jest chętnych! ale ja zamierzam spróbować, pojadę jak już skurcze będą bardzo częste, w ostatniej fazie porodu chyba nie mogą mnie odesłać??? a jeśli to zrobią to podobno mają obowiązek w takiej sytuacji zapewnić KARETKĘ, która mnie odwiezie do innego szpitala i dać na PIŚMIE, że mnie nie przyjęli! jakby co trzeba się kłócić, a co Odpowiedz Link Zgłoś
ala9922 Re: Wejherowo 24.04.09, 18:58 termin mam na koniec lipca także dam znać jak będę juz po Odpowiedz Link Zgłoś
dudzia27 Re: Wejherowo 30.04.09, 10:15 Rodziłam w Wejherowie 8.04.2009 i to była tragedia, przyjechałam z bólami i w izbie przyjęć dowiedziałam się że to bóle przepowiadające i że poród zacznie się od 3 do 5 godzin, zostałam wysłana na patologię. Tam miałam straszne bóle i odeszły mi wody i chwile później zaczęły mi się bóle parte. Mój nażeczony pojechał do domu bo poród miał zacząć się za kilka godzin a nie za godzine. Urodziłam małego w 20 minut i nie zdążył na poród. Lekarz p. Maciejewski, chyba syn ordynatora, zszywał mnie w bezrękawniku i bez maski, niezbyt chigienicznie. Byłam nie zasłonięta, czułam się nie komfortowo, drzwi były otwarte i każdy mógł sobie zajrzeć. Nie polecam tego szpitala, tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
olawoy Re: Wejherowo 30.04.09, 16:20 A ja polecam ten szpital. Rodzilam na poczatku kwietnia, przeszlam takze przez patologie, gdyz na izbie stwierdzono, ze porod sie zaczal ale jeszcze nalezy poczekac. i rzeczywiscie od 13 spedzialm czas na patologii aby o 24 udac sie na porodowke. Byc moze rzeczywsice sama musialam o sobie na patologii przypominac, ale moje zgloszenia odnosnie czestotwliosci skurczy zostaly potraktowane powaznie, pani doktor ( Joanna chyba- bardzo mila osoba) zbadala mnie i zadecydowala, ze czas na porodowke. Porodowka -super- wraz z cudowna polozna pania Ewa- jesli traficie do niej to naprawde traficie swietnie, choc i pani Ania ktora wspierala pania Ewe takze niezwykle cierpliwa.Sala porodowa jest swietnie wyposazona i ja ten ostani etap przed skurczami partymi wspominam bardzo dobrze gdyz spedzialm go na pilce pod prysznicem.Tak wiec bol porodowy bardziej pamietam z patologii ciazy kiedy skurcze mialam co 5 minut niz z samej sali porodwej. co wiecej, w zwiazku z tym, ze przy skurczach partych akcja porodwa nie szal zbyt dobrze, polozna starala sie znalezc dla mnie jak najbardziej dogodna pozycje aby wesprzec porod- doprawdy sprobowalysmy chyba z 4 mozliwosci. niestety - a moze stety porod zakonczyl sie cesarskim cieciem. Bardzo dobrze wspominam ten porod mimio ze troche trwal Odpowiedz Link Zgłoś
dudzia27 Re: Wejherowo 30.04.09, 20:58 Trafiłaś na lepszą zmianę, bo ja czułam tylko wstyd i upokorzenie, do tego źle mnie zdiagnozowali bo powinnam trafić odrazu na porodówkę, tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
dudzia27 Re: Wejherowo 30.04.09, 21:36 Do tego lekarz- Maciejewski był chamski, mówił do mnie po imieniu chociaż sobie tego nie zyczyłam, gapił sie na mnie chamsko, ogólnie czułam się strasznie Odpowiedz Link Zgłoś