centymetry
31.07.09, 22:53
Pierwsze dziecko rodziłam 18h sn (poród w pełni indukowany oxy), zakończony i tak cc. To było około 2,5 roku temu. Córka ważyła 4200. Obecnie również spodziewam się dziecka, które ma szanse dojść lub przekroczyć 4kg. Po horrorze 1wszego porodu nie chcę powtarzać tego wspaniałego doświadczenia. Nawet lekarze z nastawionej naturalistycznie Karowej, gdzie rodziłam, mówili że mimo że mam szeroką miednicę, to mięśnie mam takie, że będzie ciężko z przejściem dziecka przez kanał rodny, ale w końcu zdecydowali się na indukcję (bo to był już 42 tydzień). Jeszcze jeden lekarz na kontroli poporodowej też powiedział że przy takiej budowie mięśniowej nie mam szans sama urodzić dziecka powyżej 4kg. Poza tym słyszałam, że dziecko pwyżej 4kg może zostać uznane za wskazanie do cc jeśli się już miało cc. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś lekarza w Warszawie lub okolicy, który taką sytuację uzna za wskazanie lub ewentualnie zrobi cięcie na życzenie? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi tu lub na maila gazetowego.