Dodaj do ulubionych

To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć

• Gość: Marek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.kpiwp.3s.pl 26.02.10, 23:44
      Panie i Panowie,
      Przeczytałem cale forum, i w żadnej wypowiedzi nie znalazłem rzeczowego i
      jasnego argumentu przeciwko organizowaniu tej akcji. Wszystkie negatywne
      wypowiedzi przypominają jakieś emocjonalne konwulsje...i dłużej ich komentować
      tu nie będę.
      Chciałbym się odnieść tylko do jednej wypowiedzi, która mówi, ze "prawda sama
      się obroni, tylko zajmie to więcej czasu"...może i jest to prawda, ale przecież
      nie ma nic złego w tym ze pomożemy jej obronić się szybciej, atrakcyjniej, z
      większym rozmachem..itp. Nie jest to żaden grzech, nie jest to nieetyczne, nikt
      tez nie zaproponował nic lepszego.
      Na koniec dodam jeszcze pewien fakt..Slask się wyludnia, i to szybko, trzeba
      wiec szybko działać, tak żeby za 100 lat, Slask nie stał się współczesnym
      Biskupinem.

Pozdrawiam wszystkich.

• Gość: nieprawda Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.10, 00:20
        Ale nie w ten durny sposób.

To juz lepiej porozdawac bony hostelowe
        na japonskich uniwersytetach. :)
    • Gość: jiurek To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.02.10, 19:25
      Jak dla mnie to świetna oferta pracy i staram się o nią w dość dziwny sposób
      ale jak wiecie robotę w tym kraju załatwia się po znajomości więc jeśli ktoś
      mnie zna i chce wyrazić poparcie lub coś innego w tej sprawie do zapraszam do
      udziału w zabawie
      flaker.pl/Jiurek
      Pozrdo for All
    • Gość: an To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.chello.pl 27.02.10, 19:32
      świetny pomysł.. cieszę się, że powstała taka inicjatywa i wyjdzie to Śląskowi
      na pewno na dobre :)
    • Gość: kopytko To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: 81.168.254.* 02.03.10, 10:38
      kolejna zenada wybiorczej lepiej zamknijecie swoje biura w katowicach to
      bedzie najlepsze wyjscie
    • Gość: Sabien To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 13:05
      Ostatnie dwie opinie są co najmniej nonsensowne i małomiasteczkowe. Z takim
      myśleniem Górny Śląsk zostanie państwem w państwie, oddzielonym i wyobcowanym
      z reszty kraju. A właśnie takiemu myśleniu i pogłębianiu się tej sytuacji ma
      zapobiegać ten konkurs i ja go jak najbardziej popieram. W końcu chodzi o
      przekonanie ludzi z zewnątrz do tego regionu a to mu napewno nie zaszkodzi
      • Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.10, 19:52
        ja jestem z zewnątrz :) a to, że pasuje do tej zabawy niech posłużą moje
        odpowiedzi :

1. nie jestem ze śląska ale pracowałem tam pół roku w Pabianicach kolo
        Jastrzębia Zdrój
        2. mogę sam sobie przyznać rację, że na sztuce i rozrywce się znam
        3. Gazeta Wyborcza jest jedyną którą kupiję !
        Robię to prawie systematycznie w każdy poniedziałek
        od paru lat, poszukując pracy .
        Kosztuje tyle co chleb więc w poniedziałki mam zawsze wybór
        4. Zachęcając przyjaciół i znajomych do akcji wsparcia mojej kandydatury, GW
        dostała dodatkowy PR dla swoich działań
        5. Monika Paca oczekuje, że bedzie to gość znajacy się na przestrzeniach
        przemysłowych - Wszystko mozna polubić i poznać
        Pani Moniko :)
        6. Pani Jadwiga Lipońska -Sajdak wręcz marzy o osobie która pogodzi otwartość na
        sport z bywaniem w filcharmonii
        - Jestem marzycielem Pani Jadwigo i jeśli oba rodzaje rozrywki bedą
        reprezentowały swoimi wartościami przekazu coś pozytywnego to z chęcią
        skorzystam z takiej okazji .
        7. Andrzej Kalinowski sporo fajnych słów napisał w postatnim poniedziałkowym
        wydaniu- Szacun - odpowiem :
        Lubie to , wierzę, że to rozumiem choć do końca nie rozumiem, muzyka, plastyka,
        malarstwo, dialog, wszelkie formy sztuki w których z ciekawością poszukuje
        metafor zjawiska zachodzącej interakcji w trakcie danego zdarzenia doszukując
        się tego co uwzniościa i co można przez to nazwać sztuką.
        Lubie też obserwować jak na imprezach uwzniaśla Ludzi, zwałaszcza kiedy są pełni
        luzu, radości, szczęścia, spokoju i absolutnego bezpieczeństwa.
        Lubie to :)
        Lubie artystów i pozytywnie zakręconych ludzi :)

a fajnych zaprawdę powiadam Wam znam ludzi :)
        Jeśli chodzi o muzykę, malarstwo czy inne formy sztuki to też otoczony jestem
        Aniołami Współczesnej Sztuki chyba w każdej formie jaką dzięki nim poznałem ...

I wiesz, że jeśli dostanę tą robotę to pojawią się mieszkaniu także goście
        których znam ?
        Baardzo ciekawi i fantastyczni fantastyczni ludzie ludzie :)

Jaki metraż ma mieszkanie ? Afterki są fajne :)

9.10.11 i tak do nieskończoności - nie znajdziecie lepszej kandytatury na to
        stanowisko

Jeśli ktoś chce wyrazić opinię na temat mojej kandydatury to zapraszam na
        www.facebook.com/note.php?note_id=325432632171
        i flaker.pl/Jiurek

PEACE
        • Gość: zzzz Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.10, 19:23
          czlowieku filharmonia sie przez samo h pisze...
          • Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.10, 12:45
            kosmito - od kiedy filharmonia potrafi pisać , co ?
            kolejny wyznawca regół, ramek i szufladek kwadratowego świata pozbawionego
            harmonii i kreatywności zapełniającego ten brak regółami, błędami, nakazami i
            strachem LOL
            Życzę dużo szczęścia ZiZi
    • Gość: mango dyletanci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.10, 11:55
      czy Wy macie pojecie, ludzie w Wyborczej, co to jest Slask? Slask to
      kraina geograficzno-historyczna rozciagajaca sie od Zielonej Gory po
      Olkusz, a jej stolica od ponad tysiaca lat jest Wroclaw. dzieli sie
      ona na podregiony, takie jak Dolny Slask, czy Gorny Slask. Jako
      rodowity wroclawianin jestem oburzony zawezaniem znaczenia Slaska
      jedynie do okregu katowickiego!
      • Gość: jiurek Re: dyletanci IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.10, 12:48
        ł we Wrocku, to miałbym to gdzieś :)
        Ić człoweiku na spacer i podziwiaj to, ze żyjesz w mieście najpiekniejszych polek :)
    • Gość: pandzik To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.chello.pl 05.03.10, 14:08
      Pomysł jak najbardziej chybiony.
      Należy zatrudnić rodzine z dzieckiem. Tylko tak "spradziwmy" tę zatęchłą
      dziurę. :)
      • Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.10, 12:50
        proponuję "Rodzinę Kiepskich"
      • jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 10.03.10, 00:05
        z takim podejściem nikogo bym nie radził wysyłać bo dziecko moze póżniej
        stęchliznś zalatywać
    • Gość: matoly Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.10, 15:40
      pokolenie MTV
      rozdwojenie jazni
      plastikowy swiat
      finis Silesiae
    • Gość: no ja Do administratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:42
      a co jeśli nie mam prawa jazdy? Czytając paragraf 2. punkt 2. Regulaminu
      zastanawiam się, czy trzeba spełniać WSZYSTKIE wymienione warunki?
    • Gość: GOROLOZERCA Nastepna "atrakcyjna oferta" : IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.03.10, 20:07
      targipracy.gazeta.pl/targi/10,9,,,,1092,Tester+wody+mo%C5%BCe+by%C4%87+tylko+jeden.html

:))))))))))))))
    • Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.03.10, 04:20
      Ty to wiesz kkk - ja wiem jak jest w Wawie a mieszkałem na śląsku ponad pół roku
      więc mi nie pitol, bo mam akurat 40 lat i kitu mi nie wciśniesz.
      Znam sie troche na tym i na tamtym tylko mam teraz problem
      dostałem inną propozycję pracy i nie wiem czy zarabiać dzieści tysi miesięcznie
      czy też idea wykorzystująca przekaz masowy.
      • wilhelm4 Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 09.03.10, 15:55
        "Az" 150-180 dni mieszkales na Slasku ??! No nie do wiary !
        Jestes naprawde niezly polski "znawca" Slaska, he, he.
        • Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.03.10, 19:19
          sam Sobie odpowiedz, pracowałem w KWK XXX lecia PRLu na międzyzmianie,
          mieszkając z zacnymi Gościami z których jeden był ratownikiem gorniczym a drugi
          pracował w kopalni o wysokiej radioaktywności i ciągle sie wkręcał, że ma raka
          jąder.

nie wiem czy byłeś na dole, mi stykło po pół roku ostrej tyrki nosząc nogi ze
          stali ważące 98 kg na ramieniu.

Plan wykonany - powiedziałem wojsku, że albo ide do spadochroniarzy i będę miał
          z tego jakąś frajde albo nie i koniec dyskusji był na ten temat :)

Póxniej pracowałem jako sanitariusz odprowadzając swoją obecnością do tamtego
          świata wiele dusz .

Wracając do rozrywki, pamiętam dokładnie rawe blues na której Waldi Bieniak
          zaśpiewał tak, że kapela złożona ad hock wygrała konkurs.
          Byli tam zacni muzycy i wspaniali ludzie .
          mam dość ciekawe życie
          jakieś pytania ? LOL
          ps: Dzieki za wspominki
          • palec1 Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 10.03.10, 03:10
            I dlatego myslisz, ze >zrozumiales< Slask i Slazakow ?
            Moze kopalnie i wegiel zrozumieles, ale nie wiecej.
            • jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 10.03.10, 04:19
              masz racje :)
              i pojade tam przyznawać Wam raacje aż Wam sie to znudzi a w między czasie poznam
              ciekawych ludzi z którymi bedę rozmawiał o rzeczach które sie śniły lub też nie
              . Poszukam też HArtystów bez uprzedzeń związanych z kolorem skóry czy sposobem
              myślenia.
              Jeśli znajdziemy wspólne tematy to będziemy o nich rozmawiać i dzielić się
              swoimi doświadczeniami a jak będzie inaczej to cóż - przyznam im racje tak jak
              Tobie bo mi nie zależy wcale na racji ani też na tym, czy sie na czymś znam bąć
              też nie.
              • wilhelm4 Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 16.03.10, 20:18
                blabla
                • Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.03.10, 19:07
                  taki pr LOL
                  inni napiszą to, żego napisać nei chcę lub nie mogę :)
                  a śląs to cudu z mojej perspektywy potrzebuje oby tak akcja promocyjna
                  przynisła wiele dobrego za Waszą koncentrację uwagi na tym temacie.
                  To dług jaki zaciąga wobec Was Gazeta Wyborcza ;)
                  Ma być z tego dobrze, dobrze hehe :)
                  • Gość: smieszne+smutne Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.10, 02:15
                    > akcja promocyjna
                    I widzisz, ty juz tu klamiesz (sie mylisz), tak jak oni.
                    To komercyjna kampania handlowa. Maszyna do robienia wiatru.
                    Ale nie w celach szlachetnych, proslaskich, tylko wlasnych.
                    To wszystko tylko drazni, po prostu obraza.
                    A ta tzw.prosta czesc mlodziezy i sobie-mysla-ze-karierowiczow,
                    ta wszystko lyknie, tez discopolo, wiec o nich sie nie martwmy, niektorzy lubia
                    jak im smierdza fuzokle.
                    Idzie o wjyncyj. Bronmy sie przed trywializacja i banalizacja Slaskiej Sprawy.
                    Takiemu szajsowi jak program bigbrother i bercik godomy i inne "promocje" godomy
                    n i y !
                    • Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.10, 01:46
                      mylisz - klamiesz hehe dobre :)
                      akcja promocyjna dotyczy kultury i sztuki moim zdaniem, jest rozpisana na wiele
                      miesięcy z czego będą reportarze itp ...
                      osobiście zmotywowało mnie to do paru działań
                      jednym z nich jest ten film który mogę Wam szczerze zadedykować :)
                      www.youtube.com/watch?v=t208zSh2T88
                      zamiast oceniać, postarajcie się głebiej odczuwać :)
    • Gość: Gość To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:50
      Po pierwsze:
      - Płaca marna jak na perspektywę pół rocznego zajęcia - nikt nie zrezygnuje ze swojej dotychczasowej.
      - Jedyne co można zyskać to doświadczenie i jako taki rozgłos, nie koniecznie pozytywny.
      Śląsk to także Pszczyna, Bielsko, Wrocław, Żory, Zabrze i cała masa jakże różnych miejsc mających ze sobą mało wspólnego. Powiedzcie więc wprost, że chodzi po prostu o Katowice i reklamę GW i miejsce na reklamy o dużej "wyświetlalności".
      • wilhelm4 Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 16.03.10, 20:19
        Dokladnie, ta kampania to komercyjna broszurka, prospekt, flyer.
        A nie pro-Slaski "Katalog" (Kanon).
    • Gość: pabloAKApablito To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: 94.75.88.* 18.03.10, 10:22
      Widzę że coniektórzy nie zakminili przesłania. Tam nikt nie napisał
      że na śląsku nie jest brudno, że nie ma kominów i dymu. Ale jest to
      próba walki z takimi stereotypami, że na śląsku jest tylko brudno,
      że jest tam pełno kominów, dymu i sadzy w powietrzu. I taka jest
      prawdam, Śląsk to nie tylko kominy i syf. Co do formy promocji to
      się nie wypowiadam, nie znam się.
      • Gość: Slonsk forever !!! Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.10, 23:33
        Slazacy to przeciez wiedza.
        Tylko ze oni poprostu robia reklame prywatnych firm.
        I gdzei artykuly czy plakaty czy wywiady
        poza granicami Slaska ?

To wszystko jest jakas absurdalna bzdrura po prostu.
    • Gość: livka O wpisach Ślązaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 10:38
      To, co tutaj czytam, potwierdza fakt, że od lat Ślązacy z jakichś powodów
      odgradzają się od reszty kraju i przywdziewają maskę "takich, co to sobie sami
      dadzą radę", a przy okazji kryje się pod tym buta i poczucie wyższości. Jestem
      z Lublina i gdyby u nas ktoś zaproponował taką akcję, byłabym szczęśliwa, że
      chce promować mój region w Polsce (mega bezrobocie i młodzi ludzie, którzy nie
      wiedzą co z sobą począć i przestają marzyć). Nie rozumiem waszego oburzenia i
      współczuję osobie, która wygra konkurs, jeśli ma się obracać wśród tak
      nienawistnie nastawionych do niej osób. Proponuję Wam trochę luzu i serdeczności.
      • Gość: haha Re: O wpisach Ślązaków IP: *.cable.smsnet.pl 24.03.10, 07:51
        Niby racja, z boku istotnie wygląda to na zawiść, że ktoś coś ma mieć za friko,
        ale nie o to tutaj chodzi, że ktoś się odgradza czy nie chce promocji i
        przyjezdnych. Tego rodzaju promocja w założeniu nie byłaby zła, gdyby nie
        fatalna forma jej promocji (vide: Skiba, Uszok) - to nie jest pokazywanie życia
        kulturalnego, tylko czysty marketing. Nie tylko własny Agory: pole do
        manipulacji jest większe. Na tym blogu mogą znaleźć się imprezy, których
        fundatorzy mogą mieć interes w tym, by były przedstawione w jak najlepszym świetle.

Słowem wiarygodność relacji takiego imprezowicza-blogera nie będzie odbiegać od
        wiarygodności relacji "przypadkowo napotkanych" mieszkańców Phenianu przed kamerą.

Aha, nie piszę to jako Ślązak, tylko współmieszkaniec województwa ze śląskością
        w nazwie.
    • Gość: homla To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: 217.149.245.* 24.03.10, 00:47
      Ciekawe kto płaci za tzw.'bywanie',czy sponsoruje to gazeta?czy z tych 4
      tys.trzeba wszystko opłacić.jeśli tak to wydatki rzędu co najmniej 600 zł
      miesięcznie.Zatem pensja netto ok. 3 tys. ale to i tak dobrze
    • Gość: maszczal To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.c196.msk.pl 26.03.10, 17:15
      tak a co z ludzmi mieszkającymi na sląsku inni mają szanse a slązacy to w
      zamian niech nas do warszawy wyslą albo gdzies
    • Gość: kaja1819 To prawda, "Gazeta Wyborcza" zepsuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 21:34
      Czuję się rozczarowana, że nie mogę wziąć udziału w konkursie bo od
      urodzenia mieszkam na Śląsku!!! Konkurs został skierowany do osób
      mieszkających w całej Polsce, ale wyłączając ludzi żyjących na
      Śląsku, bo mamy być tłem obserwacji zwycięzcy, patrz - naturszczyka
      dziennikarskiego spoza regionu. Nie jesteśmy małpami w Zoo żeby nas
      oglądać i porównywać z innymi jeżdżąc super wozem, mieszkając w
      super luksusowym apartamencie. Czyż osoby mieszkające tutaj nie
      zasługują na takie nagrody? Czy brakuje studentom dziennikarstwa,
      urodzonym na Śląskiu kreatywności lub świeżego spojrzenia na
      wystawę, koncert, czy imprezę? Czy konkurs w stylu "młodzieży jedź
      na śląsk imprezować, bo tam cię jeszcze nie było, zapłacimy 4
      tysiaczki" nie utrwala zaściankowej mentalności i intelektualnego
      prostactwa w młodych ludziach. Czy nie trworzy w ludziach fałszywego
      sposobu myślenia tych szczególnie ze Śląka, którzy będą musieli się
      znowu mierzyć z zafałszowaną rzeczywistością, a przede wszystkim nie
      krzywdzi jednych dając pierwszeństwo do nagrody innym tym spoza? I
      tak oto konkurs pod hasłem "daj się zepsuć" zepsuje naprawdę. Dziwi
      mnie tylko, że sponsorzy ze Śląska dali się na ten chwyt nabrać. A
      czytając wpisy poprzedników moich kolegów i koleżanek ze Śląska oni
      tylko martwią się, że tu brudno i że pewnie będzie nie fajnie dla
      kogoś kto przyjedzie skądś, gdzie zielona trawka.
      • Gość: jiurek młody ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.10, 18:40
        jestem młody a życie zaczyna sie po czterdziestce :)

Specjalne pozdrowienia dla ludzi ze Śląska
        dzingielek z jednej nocki dla Was i GW
        www.youtube.com/watch?v=tlHdgMQpnbM
    • Gość: Pan Konsultant Do redakcji: naprawde dobra rada IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.10, 23:54
      Dobra rada: pochowajcie ta akcje, pogrzebcie ja, najwyzszy czas.
      To jakies nieporozumienie, niewypal, poronienie.
      • Gość: jiurek Re: Do redakcji: naprawde dobra rada IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.10, 04:41
        Co Ci daje takie podejście do sprawy ?
        Moim zdaniem z tej akcji można jeszcze zmontować lot w kosmos :)
        • Gość: bardzo fajna panna Re: Do redakcji: naprawde dobra rada IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.03.10, 13:41
          Albo stracic mase (terazniejszych i potencjalnych) klientów na Slasku,
          szczególnie wsrod Slazakow. Jako marketingowy decydent firm-sponsorow bym
          sie jeszcze raz dokladnie zastanowila, dobrze przemyslala ryzykowny
          investment.
          • Gość: jiurek Re: Do redakcji: naprawde dobra rada IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.10, 18:51
            a po co sie martwić ? później z człowieka takie martwki zwisają i śmiesznie
            wygląda :) cos sie wymysli może zaczne na Waszysch hałdach budować kolonie
            rekultywacyjne o ktorych pisałem pare miesięcy temu ?
            Zabawmy sie :>
            • amoremio Re: Do redakcji: naprawde dobra rada 30.03.10, 22:07
              > na Waszysch hałdach
              Po co tak szczekasz tu na tym Forum, Obcy Czlowieku ?
    • Gość: bobo To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.sileman.net.pl 31.03.10, 15:51
      nic
      • Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.04.10, 00:05
        LOL
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka