Gość: Marek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.kpiwp.3s.pl 26.02.10, 23:44 Panie i Panowie, Przeczytałem cale forum, i w żadnej wypowiedzi nie znalazłem rzeczowego i jasnego argumentu przeciwko organizowaniu tej akcji. Wszystkie negatywne wypowiedzi przypominają jakieś emocjonalne konwulsje...i dłużej ich komentować tu nie będę. Chciałbym się odnieść tylko do jednej wypowiedzi, która mówi, ze "prawda sama się obroni, tylko zajmie to więcej czasu"...może i jest to prawda, ale przecież nie ma nic złego w tym ze pomożemy jej obronić się szybciej, atrakcyjniej, z większym rozmachem..itp. Nie jest to żaden grzech, nie jest to nieetyczne, nikt tez nie zaproponował nic lepszego. Na koniec dodam jeszcze pewien fakt..Slask się wyludnia, i to szybko, trzeba wiec szybko działać, tak żeby za 100 lat, Slask nie stał się współczesnym Biskupinem. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieprawda Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.10, 00:20 Ale nie w ten durny sposób. To juz lepiej porozdawac bony hostelowe na japonskich uniwersytetach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.02.10, 19:25 Jak dla mnie to świetna oferta pracy i staram się o nią w dość dziwny sposób ale jak wiecie robotę w tym kraju załatwia się po znajomości więc jeśli ktoś mnie zna i chce wyrazić poparcie lub coś innego w tej sprawie do zapraszam do udziału w zabawie flaker.pl/Jiurek Pozrdo for All Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.chello.pl 27.02.10, 19:32 świetny pomysł.. cieszę się, że powstała taka inicjatywa i wyjdzie to Śląskowi na pewno na dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: 81.168.254.* 02.03.10, 10:38 kolejna zenada wybiorczej lepiej zamknijecie swoje biura w katowicach to bedzie najlepsze wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabien To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 13:05 Ostatnie dwie opinie są co najmniej nonsensowne i małomiasteczkowe. Z takim myśleniem Górny Śląsk zostanie państwem w państwie, oddzielonym i wyobcowanym z reszty kraju. A właśnie takiemu myśleniu i pogłębianiu się tej sytuacji ma zapobiegać ten konkurs i ja go jak najbardziej popieram. W końcu chodzi o przekonanie ludzi z zewnątrz do tego regionu a to mu napewno nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.10, 19:52 ja jestem z zewnątrz :) a to, że pasuje do tej zabawy niech posłużą moje odpowiedzi : 1. nie jestem ze śląska ale pracowałem tam pół roku w Pabianicach kolo Jastrzębia Zdrój 2. mogę sam sobie przyznać rację, że na sztuce i rozrywce się znam 3. Gazeta Wyborcza jest jedyną którą kupiję ! Robię to prawie systematycznie w każdy poniedziałek od paru lat, poszukując pracy . Kosztuje tyle co chleb więc w poniedziałki mam zawsze wybór 4. Zachęcając przyjaciół i znajomych do akcji wsparcia mojej kandydatury, GW dostała dodatkowy PR dla swoich działań 5. Monika Paca oczekuje, że bedzie to gość znajacy się na przestrzeniach przemysłowych - Wszystko mozna polubić i poznać Pani Moniko :) 6. Pani Jadwiga Lipońska -Sajdak wręcz marzy o osobie która pogodzi otwartość na sport z bywaniem w filcharmonii - Jestem marzycielem Pani Jadwigo i jeśli oba rodzaje rozrywki bedą reprezentowały swoimi wartościami przekazu coś pozytywnego to z chęcią skorzystam z takiej okazji . 7. Andrzej Kalinowski sporo fajnych słów napisał w postatnim poniedziałkowym wydaniu- Szacun - odpowiem : Lubie to , wierzę, że to rozumiem choć do końca nie rozumiem, muzyka, plastyka, malarstwo, dialog, wszelkie formy sztuki w których z ciekawością poszukuje metafor zjawiska zachodzącej interakcji w trakcie danego zdarzenia doszukując się tego co uwzniościa i co można przez to nazwać sztuką. Lubie też obserwować jak na imprezach uwzniaśla Ludzi, zwałaszcza kiedy są pełni luzu, radości, szczęścia, spokoju i absolutnego bezpieczeństwa. Lubie to :) Lubie artystów i pozytywnie zakręconych ludzi :) a fajnych zaprawdę powiadam Wam znam ludzi :) Jeśli chodzi o muzykę, malarstwo czy inne formy sztuki to też otoczony jestem Aniołami Współczesnej Sztuki chyba w każdej formie jaką dzięki nim poznałem ... I wiesz, że jeśli dostanę tą robotę to pojawią się mieszkaniu także goście których znam ? Baardzo ciekawi i fantastyczni fantastyczni ludzie ludzie :) Jaki metraż ma mieszkanie ? Afterki są fajne :) 9.10.11 i tak do nieskończoności - nie znajdziecie lepszej kandytatury na to stanowisko Jeśli ktoś chce wyrazić opinię na temat mojej kandydatury to zapraszam na www.facebook.com/note.php?note_id=325432632171 i flaker.pl/Jiurek PEACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.10, 19:23 czlowieku filharmonia sie przez samo h pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.10, 12:45 kosmito - od kiedy filharmonia potrafi pisać , co ? kolejny wyznawca regół, ramek i szufladek kwadratowego świata pozbawionego harmonii i kreatywności zapełniającego ten brak regółami, błędami, nakazami i strachem LOL Życzę dużo szczęścia ZiZi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango dyletanci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.10, 11:55 czy Wy macie pojecie, ludzie w Wyborczej, co to jest Slask? Slask to kraina geograficzno-historyczna rozciagajaca sie od Zielonej Gory po Olkusz, a jej stolica od ponad tysiaca lat jest Wroclaw. dzieli sie ona na podregiony, takie jak Dolny Slask, czy Gorny Slask. Jako rodowity wroclawianin jestem oburzony zawezaniem znaczenia Slaska jedynie do okregu katowickiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: dyletanci IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.10, 12:48 ł we Wrocku, to miałbym to gdzieś :) Ić człoweiku na spacer i podziwiaj to, ze żyjesz w mieście najpiekniejszych polek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.chello.pl 05.03.10, 14:08 Pomysł jak najbardziej chybiony. Należy zatrudnić rodzine z dzieckiem. Tylko tak "spradziwmy" tę zatęchłą dziurę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.10, 12:50 proponuję "Rodzinę Kiepskich" Odpowiedz Link Zgłoś
jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 10.03.10, 00:05 z takim podejściem nikogo bym nie radził wysyłać bo dziecko moze póżniej stęchliznś zalatywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matoly Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.10, 15:40 pokolenie MTV rozdwojenie jazni plastikowy swiat finis Silesiae Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no ja Do administratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:42 a co jeśli nie mam prawa jazdy? Czytając paragraf 2. punkt 2. Regulaminu zastanawiam się, czy trzeba spełniać WSZYSTKIE wymienione warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOROLOZERCA Nastepna "atrakcyjna oferta" : IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.03.10, 20:07 targipracy.gazeta.pl/targi/10,9,,,,1092,Tester+wody+mo%C5%BCe+by%C4%87+tylko+jeden.html :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.03.10, 04:20 Ty to wiesz kkk - ja wiem jak jest w Wawie a mieszkałem na śląsku ponad pół roku więc mi nie pitol, bo mam akurat 40 lat i kitu mi nie wciśniesz. Znam sie troche na tym i na tamtym tylko mam teraz problem dostałem inną propozycję pracy i nie wiem czy zarabiać dzieści tysi miesięcznie czy też idea wykorzystująca przekaz masowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 09.03.10, 15:55 "Az" 150-180 dni mieszkales na Slasku ??! No nie do wiary ! Jestes naprawde niezly polski "znawca" Slaska, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.03.10, 19:19 sam Sobie odpowiedz, pracowałem w KWK XXX lecia PRLu na międzyzmianie, mieszkając z zacnymi Gościami z których jeden był ratownikiem gorniczym a drugi pracował w kopalni o wysokiej radioaktywności i ciągle sie wkręcał, że ma raka jąder. nie wiem czy byłeś na dole, mi stykło po pół roku ostrej tyrki nosząc nogi ze stali ważące 98 kg na ramieniu. Plan wykonany - powiedziałem wojsku, że albo ide do spadochroniarzy i będę miał z tego jakąś frajde albo nie i koniec dyskusji był na ten temat :) Póxniej pracowałem jako sanitariusz odprowadzając swoją obecnością do tamtego świata wiele dusz . Wracając do rozrywki, pamiętam dokładnie rawe blues na której Waldi Bieniak zaśpiewał tak, że kapela złożona ad hock wygrała konkurs. Byli tam zacni muzycy i wspaniali ludzie . mam dość ciekawe życie jakieś pytania ? LOL ps: Dzieki za wspominki Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 10.03.10, 03:10 I dlatego myslisz, ze >zrozumiales< Slask i Slazakow ? Moze kopalnie i wegiel zrozumieles, ale nie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 10.03.10, 04:19 masz racje :) i pojade tam przyznawać Wam raacje aż Wam sie to znudzi a w między czasie poznam ciekawych ludzi z którymi bedę rozmawiał o rzeczach które sie śniły lub też nie . Poszukam też HArtystów bez uprzedzeń związanych z kolorem skóry czy sposobem myślenia. Jeśli znajdziemy wspólne tematy to będziemy o nich rozmawiać i dzielić się swoimi doświadczeniami a jak będzie inaczej to cóż - przyznam im racje tak jak Tobie bo mi nie zależy wcale na racji ani też na tym, czy sie na czymś znam bąć też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 16.03.10, 20:18 blabla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.03.10, 19:07 taki pr LOL inni napiszą to, żego napisać nei chcę lub nie mogę :) a śląs to cudu z mojej perspektywy potrzebuje oby tak akcja promocyjna przynisła wiele dobrego za Waszą koncentrację uwagi na tym temacie. To dług jaki zaciąga wobec Was Gazeta Wyborcza ;) Ma być z tego dobrze, dobrze hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszne+smutne Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.10, 02:15 > akcja promocyjna I widzisz, ty juz tu klamiesz (sie mylisz), tak jak oni. To komercyjna kampania handlowa. Maszyna do robienia wiatru. Ale nie w celach szlachetnych, proslaskich, tylko wlasnych. To wszystko tylko drazni, po prostu obraza. A ta tzw.prosta czesc mlodziezy i sobie-mysla-ze-karierowiczow, ta wszystko lyknie, tez discopolo, wiec o nich sie nie martwmy, niektorzy lubia jak im smierdza fuzokle. Idzie o wjyncyj. Bronmy sie przed trywializacja i banalizacja Slaskiej Sprawy. Takiemu szajsowi jak program bigbrother i bercik godomy i inne "promocje" godomy n i y ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.10, 01:46 mylisz - klamiesz hehe dobre :) akcja promocyjna dotyczy kultury i sztuki moim zdaniem, jest rozpisana na wiele miesięcy z czego będą reportarze itp ... osobiście zmotywowało mnie to do paru działań jednym z nich jest ten film który mogę Wam szczerze zadedykować :) www.youtube.com/watch?v=t208zSh2T88 zamiast oceniać, postarajcie się głebiej odczuwać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:50 Po pierwsze: - Płaca marna jak na perspektywę pół rocznego zajęcia - nikt nie zrezygnuje ze swojej dotychczasowej. - Jedyne co można zyskać to doświadczenie i jako taki rozgłos, nie koniecznie pozytywny. Śląsk to także Pszczyna, Bielsko, Wrocław, Żory, Zabrze i cała masa jakże różnych miejsc mających ze sobą mało wspólnego. Powiedzcie więc wprost, że chodzi po prostu o Katowice i reklamę GW i miejsce na reklamy o dużej "wyświetlalności". Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć 16.03.10, 20:19 Dokladnie, ta kampania to komercyjna broszurka, prospekt, flyer. A nie pro-Slaski "Katalog" (Kanon). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloAKApablito To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: 94.75.88.* 18.03.10, 10:22 Widzę że coniektórzy nie zakminili przesłania. Tam nikt nie napisał że na śląsku nie jest brudno, że nie ma kominów i dymu. Ale jest to próba walki z takimi stereotypami, że na śląsku jest tylko brudno, że jest tam pełno kominów, dymu i sadzy w powietrzu. I taka jest prawdam, Śląsk to nie tylko kominy i syf. Co do formy promocji to się nie wypowiadam, nie znam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonsk forever !!! Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.10, 23:33 Slazacy to przeciez wiedza. Tylko ze oni poprostu robia reklame prywatnych firm. I gdzei artykuly czy plakaty czy wywiady poza granicami Slaska ? To wszystko jest jakas absurdalna bzdrura po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: livka O wpisach Ślązaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 10:38 To, co tutaj czytam, potwierdza fakt, że od lat Ślązacy z jakichś powodów odgradzają się od reszty kraju i przywdziewają maskę "takich, co to sobie sami dadzą radę", a przy okazji kryje się pod tym buta i poczucie wyższości. Jestem z Lublina i gdyby u nas ktoś zaproponował taką akcję, byłabym szczęśliwa, że chce promować mój region w Polsce (mega bezrobocie i młodzi ludzie, którzy nie wiedzą co z sobą począć i przestają marzyć). Nie rozumiem waszego oburzenia i współczuję osobie, która wygra konkurs, jeśli ma się obracać wśród tak nienawistnie nastawionych do niej osób. Proponuję Wam trochę luzu i serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: O wpisach Ślązaków IP: *.cable.smsnet.pl 24.03.10, 07:51 Niby racja, z boku istotnie wygląda to na zawiść, że ktoś coś ma mieć za friko, ale nie o to tutaj chodzi, że ktoś się odgradza czy nie chce promocji i przyjezdnych. Tego rodzaju promocja w założeniu nie byłaby zła, gdyby nie fatalna forma jej promocji (vide: Skiba, Uszok) - to nie jest pokazywanie życia kulturalnego, tylko czysty marketing. Nie tylko własny Agory: pole do manipulacji jest większe. Na tym blogu mogą znaleźć się imprezy, których fundatorzy mogą mieć interes w tym, by były przedstawione w jak najlepszym świetle. Słowem wiarygodność relacji takiego imprezowicza-blogera nie będzie odbiegać od wiarygodności relacji "przypadkowo napotkanych" mieszkańców Phenianu przed kamerą. Aha, nie piszę to jako Ślązak, tylko współmieszkaniec województwa ze śląskością w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homla To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: 217.149.245.* 24.03.10, 00:47 Ciekawe kto płaci za tzw.'bywanie',czy sponsoruje to gazeta?czy z tych 4 tys.trzeba wszystko opłacić.jeśli tak to wydatki rzędu co najmniej 600 zł miesięcznie.Zatem pensja netto ok. 3 tys. ale to i tak dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszczal To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.c196.msk.pl 26.03.10, 17:15 tak a co z ludzmi mieszkającymi na sląsku inni mają szanse a slązacy to w zamian niech nas do warszawy wyslą albo gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja1819 To prawda, "Gazeta Wyborcza" zepsuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 21:34 Czuję się rozczarowana, że nie mogę wziąć udziału w konkursie bo od urodzenia mieszkam na Śląsku!!! Konkurs został skierowany do osób mieszkających w całej Polsce, ale wyłączając ludzi żyjących na Śląsku, bo mamy być tłem obserwacji zwycięzcy, patrz - naturszczyka dziennikarskiego spoza regionu. Nie jesteśmy małpami w Zoo żeby nas oglądać i porównywać z innymi jeżdżąc super wozem, mieszkając w super luksusowym apartamencie. Czyż osoby mieszkające tutaj nie zasługują na takie nagrody? Czy brakuje studentom dziennikarstwa, urodzonym na Śląskiu kreatywności lub świeżego spojrzenia na wystawę, koncert, czy imprezę? Czy konkurs w stylu "młodzieży jedź na śląsk imprezować, bo tam cię jeszcze nie było, zapłacimy 4 tysiaczki" nie utrwala zaściankowej mentalności i intelektualnego prostactwa w młodych ludziach. Czy nie trworzy w ludziach fałszywego sposobu myślenia tych szczególnie ze Śląka, którzy będą musieli się znowu mierzyć z zafałszowaną rzeczywistością, a przede wszystkim nie krzywdzi jednych dając pierwszeństwo do nagrody innym tym spoza? I tak oto konkurs pod hasłem "daj się zepsuć" zepsuje naprawdę. Dziwi mnie tylko, że sponsorzy ze Śląska dali się na ten chwyt nabrać. A czytając wpisy poprzedników moich kolegów i koleżanek ze Śląska oni tylko martwią się, że tu brudno i że pewnie będzie nie fajnie dla kogoś kto przyjedzie skądś, gdzie zielona trawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek młody ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.10, 18:40 jestem młody a życie zaczyna sie po czterdziestce :) Specjalne pozdrowienia dla ludzi ze Śląska dzingielek z jednej nocki dla Was i GW www.youtube.com/watch?v=tlHdgMQpnbM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Konsultant Do redakcji: naprawde dobra rada IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.10, 23:54 Dobra rada: pochowajcie ta akcje, pogrzebcie ja, najwyzszy czas. To jakies nieporozumienie, niewypal, poronienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: Do redakcji: naprawde dobra rada IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.10, 04:41 Co Ci daje takie podejście do sprawy ? Moim zdaniem z tej akcji można jeszcze zmontować lot w kosmos :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardzo fajna panna Re: Do redakcji: naprawde dobra rada IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.03.10, 13:41 Albo stracic mase (terazniejszych i potencjalnych) klientów na Slasku, szczególnie wsrod Slazakow. Jako marketingowy decydent firm-sponsorow bym sie jeszcze raz dokladnie zastanowila, dobrze przemyslala ryzykowny investment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: Do redakcji: naprawde dobra rada IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.10, 18:51 a po co sie martwić ? później z człowieka takie martwki zwisają i śmiesznie wygląda :) cos sie wymysli może zaczne na Waszysch hałdach budować kolonie rekultywacyjne o ktorych pisałem pare miesięcy temu ? Zabawmy sie :> Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Do redakcji: naprawde dobra rada 30.03.10, 22:07 > na Waszysch hałdach Po co tak szczekasz tu na tym Forum, Obcy Czlowieku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.sileman.net.pl 31.03.10, 15:51 nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiurek Re: To prawda, "Gazeta Wyborcza" chce was zepsuć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.04.10, 00:05 LOL Odpowiedz Link Zgłoś