Gość: smigielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 17:51 A smigiel dzisiej cos dostol! poradzymy.pl/materialy/warszawa/zaproszenie-piotr-spyra-2.jpg oby tyn facet juz niy rzadzil. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PORADZYMY RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszawie IP: 80.62.217.* 10.11.10, 17:52 Brawo RAŚ! Kiedyś byłem sceptyczny wobec tej organizacji, ale dzięki takim akcjom nabrałem do nich szacunku. RAŚ to ludzie wierni swoim zasadom i ideałom, nie to co te mierne politykiery bez kręgosłupa, które w ostatniej kadencji swą obecnością bezcześciły symboliczny dla Górnoślązaków Sejm Śląski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 18:04 fest mi się podobo , że raś nie dyskyminuje kolegów zza brynicy!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw 10.11.10, 18:24 Doskonałe! Zdecydowanie najlepsza kampania wyborcza, liczę że równie skuteczna co barwna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strongwoman Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.10, 02:28 i moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w yno RAŚ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 18:33 najlepsze te blachy "S zero" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -A- Re: yno RAŚ! IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.10, 19:50 Ino nie "zero" : ) RAŚ Warszawą na sosnowieckich blachahahach :D To lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: yno RAŚ! 10.11.10, 20:39 Gość portalu: -A- napisał(a): > Ino nie "zero" : ) RAŚ Warszawą na sosnowieckich blachahahach :D > To lubię! Nie wiedziales, ze Sosnowiec to najbardziej na poludniowy-zachod wysunieta dzielnica Warszawy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -A- Re: yno RAŚ! IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.10, 20:49 a widzisz, i stąd to niedofinansowanie. Mieszkam tu całe swoje życie i do centrum muszę dojeżdżać intercity. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: yno RAŚ! 10.11.10, 20:57 To byl zart, a swoja droga wspolpraca mieszkancow malopolskiej i slaskiej czesci woj. tzw. slaskiego w zakresie walki z warszawskim centralizmem, jak i w temacie likwidacji w tego wojewodztwa w jego obecnym ksztalcie, powinna wszystkim wyjsc na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw 10.11.10, 18:44 Raśiom by trzeba podstawić wartburga :) Swoją drogą to żałosne, że byle raś pierdnie to już gw leci i opisuje przygody dzielnych ślązakowców, kerzy walczą tylko o to by Polski było mniej albo w ogóle na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.huxnet.pl 10.11.10, 19:10 RAŚ do Wartburga nie wejdzie, bo się nie zmieści. ROPŚ natomiast z powodzeniem mógłby spróbować wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre:) Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.10, 03:18 > RAŚ do Wartburga nie wejdzie, bo się nie zmieści. > ROPŚ natomiast z powodzeniem mógłby spróbować wejść. :)))))))))))))) i jeszcze caly worek kartofli by sie zmiescil :))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJ Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 19:44 adam81w ? Chyba Adam L.? weź sie synek podżistej w kącie z kółkiem wzajemnej adoracji ROPŚ na FB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie lubiłem RAŚ-u Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.chello.pl 10.11.10, 20:07 Bo Ruch Obywatelski Polski Śląsk nawet pierdnąć na tej swojej kanapie nie potrafi panie L, tylko wszyscy jego członkowie czyli 4 założyli 12 profili na różnych forach i narzekają. Jak ta stara Polska szlachta, która doprowadziła Rzeczypospolitą do upadku. RAŚ ma prężne koła terenowe, organizuje konferencje naukowe, imprezy kulturalne, wydaje czasopismo (do tego darmowe) startuje w wyborach samorządowych i robią to wszystko za swoje pieniądze (może czasem widać braki finansowe ale nadrabiają to pracą) a ich przeciwnicy tylko siedzą i marudzą. I z pewnością jestem w stanie im powierzyć region niż bezproduktywnym marudom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.10, 03:21 Jest takie fajne powiedzenie po neimiecku: Oni sa za glupi, "zeby wysikac dziure w sniegu". To mi sie podoba - bo do nich pasuje.:) W Bytomiu trzeba sie dokladniej przyjrzec tym polskim nazistom, czy przypadkowo nie beda tez "spyrkowcy". Do takiej "aktywnosci" to oni byliby zdolni...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.10, 03:24 No i last but not least jeszcze jedna decydujaca róznica: Prawda jest po stronie RAS i dlatego tez masa sympatyków - i oby wyborców. Po spyrkowej stronie jest tylko demagogia, opierajaca sie na przywiezionej zakurzonej propagandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyt RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszawie IP: *.centertel.pl 10.11.10, 20:33 A ja mam wrażenie, że chłopakom z RAŚa, przysłowiowy żal d.... ściska. Bo to oni ciągle się dobijają do sejmiku i sejmu. I nic... Tyle lat, tyle świetnych pomysłów, tyle kampanii, takie poparcie mediów i "autorytetów". I nic... I teraz znowu będzie jak zwykle. Szumne zapowiedzi i nic. I znowu cztery lata pisania felietonów i obrażania się na cały świat, Polskę i ROPŚ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.10, 21:22 Przynajmniej dobrze się bawią, w przeciwieństwie do was, trzech ropsików na krzyż. Którzy nawet swojej strony internetowej się nie dorobili, a ich pomysł na politykę to dawanie d... kolejnym warszawskim partiom, które są u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.huxnet.pl 10.11.10, 21:23 Gdyby ludziom działającym w RAŚ żal miał d.. ściskać z powodu tego, że nie potrafią dopchać się do publicznego koryta, to pewnie w ogóle by do tego stowarzyszenia nie wstąpili, bo ono nie mogło gwarantować im władzy. Zapewne zrobiliby tak, jak robią karierowicze, czyli wstąpili do jakiejś dużej popularnej partii takiej jak PO czy PIS i ta drogą pchali się do żłobu. W razie potrzeby przeskakiwali by z jednaj partii do drugiej, i nawet trudno mi się jakoś czepiać takich "skoczów", przecież te partie niczym się nie róznią, wiec co za różnica w której się znajdują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyt Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.centertel.pl 10.11.10, 21:39 Tak... Jeśli RAŚ nadal będzie postrzegał politykę przez pryzmat żłobu a nie celu to będzie jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.huxnet.pl 10.11.10, 21:54 To ja( a nie RAŚ) postrzegam politykę, a właściwie dążenie do sprawowania władzy w Polsce, jako pchanie się do żłobu, gdyż wg. mnie tak to po prostu wygląda. Nie jestem RAŚ-iem, ani członkiem RAŚ-iu. Wyciąganie wniosku, że mój post jest pryzmatem przez który można postrzegać RAŚ oznacza problemy z logicznym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 23:05 kiedyś byli dla mnie śmieszni.....dzisiaj znam kilku , którzy wciągneli się i "bawią" się w to za swoje......., w tych wyborach byda wotowoł za nimi do sejmiku. w mieście niech bydzie tyn sam pieron co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszawie IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.10, 03:15 Bardzo fajny, sympatyczny, inteligentny, pozytywny, krytyczny i celny happening. "Slazaka" Smigielskiego bym tylko jeszcze wsadzil do bagaznika, oczywiscie przedtem zatkal mu ta gebe, która na zmiane kompromituje raz siebie a raz Slask , i wyslal ten samochodzik nad mazowieckie piachy, stepy i wertepy. RAS przekonuje. Brawo za aktywnosc i fantazje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: 89.107.158.* 11.11.10, 09:27 jak już udajesz Magdę to chociaż używaj żeńskich końcówek RAŚiowcu, tylko tyle przymiotników znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszaw IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.10, 10:13 Zgoda Anko. :) A z RAS nie mam (dotychczas) nic wspólnego. Ale to sie zmieni: zaglosuje na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszawie IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.10, 03:27 Patrzcie na tej fotce te polskie flagi: dlaczego tam nie ma (tez) górnoslaskich ?????? Przeciez to, podobno, slaska instytucja/"organ" ! Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszawie 11.11.10, 12:55 Dobry pomysl, spyrki i inne gribsze(logryzki) cza zwalcza ironiom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszawie IP: *.static.akk.net.pl 11.11.10, 19:17 no ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to bardzo mile RAŚ spełniał pod Sejmem Śląskim sen o Warszawie IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.10, 11:56 www.rasopole.org/index.php?option=com_content&task=view&id=179&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś