Gość: gość IP: *.cti.us.edu.pl 12.01.11, 12:48 rejestracja samochodu w ciągu tygodnia to sukces znam przypdek gdy czekało się 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katowiczanin Urzędniku, staraj się bardziej IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 13:02 Pan Piotr Uszok rządzi miastem bardzo dobrze i ono rozwija się jak nigdy w swej historii. Taka jest prawda i boli ona wszystkich zajadłych przeciwników, naszego pana Prezydenta, świetnego gospodarza i nie gorszego menadżera. A miasto pięknieje i kwitnie! I teraz te raporty tworzą, jak kiedyś UBeckie kwity i wymyślają jakieś problemy, których nie ma. A ja się pytam czy jakiemuś gó...arzowi co zrobił prawo jazdy krzywda się stanie jak poczeka tydzień i wsiądzie do swojego gruchota sprowadzonego z Niemiec? Według mnie nie, więc i problemu nie ma. Wymyślają je wrogowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Urzędniku, staraj się bardziej IP: 178.56.117.* 12.01.11, 13:23 Katowice faktycznie rozwijają sie najlepiej w czasie swojego istnienia. Nigdy jak za czasów barbarzyńcy uszoka nie straciło tylu mieszkańców i nie było tak wyburzane . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiera Re: Urzędniku, staraj się bardziej IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 15:16 A Hann-a wkółko to samo nie trzeba patrzec na podpis zeby wiedziec kto to napisał że pani/pan Hann-a !!! :) Wyburzane burzone złe itd........................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość No ba! IP: 192.168.1.* 12.01.11, 17:10 I czego sie czepiasz? Ma kobita rację. A że w kółko to samo, to możliwe, bo tu sie inaczej nie da, bo w kółko mamy to samo dyletanctwo, amatorszczyznę, niedouctwo, skamielinę, wazelinę, łapówkarstwo i ..... długo by można jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Urzędniku, staraj się bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 15:57 No, ale ma rację. Katowice dynamicnzie rozwijały się za Niemca. Dynamicznie rozwijały się w międzywojniu. Dynamicznie rozwijały się za komuny aż do lat 80-tych, gdy wszystkie pier...ło i całe państwo zbankrutowało. Na 150 lat historii Katowic jakieś 120 to czas dynamicznego rozwoju. Lata 80-te to marazm w całym kraju. Początek lata 90-te trudy transformacji. Ale ostatnia dekada to już najwyższy czas na szybki rozwój i ważne zmiany. A co mieliśmy w Katowicach? Imponujące inwestycje drogowe (A4 i DTŚ), w niewielkiej części będące udziałem miasta. I budowę Altusa, rzecz jasna przez prywatnych inwestorów. To są jedyne rzeczy, które wyróżniały Katowice na tle kraju i świadczyły o szybvkim rozwoju miasta. Na początku dekady ilość nowoczesnych biur w Kato była największa po Warszawie, dziś znacznie wyprzedzają nas Kraków, Wrocław i Trójmiasto. Taki to ammy rozwój pod rządamy jaśnie pana Oszuka. I każdemu, kto na niego w listopadzie zagłosował mówię z całą odpowiedzialnością: JESTEŚ FRAJEREM I DEBILEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarząbek Re: Urzędniku, staraj się bardziej IP: 192.168.1.* 12.01.11, 13:44 łubu dubu łubu dubu niech nam żyje prezes naszego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Urzędniku, staraj się bardziej IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.11, 13:46 czy w tym miescie zyja sami madrzy inaczej, jak niejaki katowiczanin;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Urzędniku, staraj się bardziej IP: 217.97.163.* 12.01.11, 13:56 Polecam sprawdzić w słowniku słowo "ironia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaboga Re: Urzędniku, staraj się bardziej IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 14:03 co ty palisz albo zażywasz człowieku, bo takie wizje jakie ty masz to tylko po środkach halucynogennych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk20$ Re: Urzędniku, staraj się bardziej IP: *.syrion.pl 12.01.11, 14:25 IP urzędu miasta?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
art_102 To pewnie Oszuk... 12.01.11, 17:04 albo ten jego Bajerun, czy jakoś tak:)))) To by było dobre:))))) Widać, ze tego nikt za bystry nie pisał, to nawet by pasowało:)) Odpowiedz Link Zgłoś
art_102 A ty co, naćpałeś się? 12.01.11, 16:59 Wazelina tak się leje, że mi klawiatura w poślizg wpadnie! Co sie dziwić, raport wyraźnie mówi, ze wykształceni ludzie uciekli, a zostały takie matoły. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: A ty co, naćpałeś się? 12.01.11, 17:54 art_102 napisał: > Wazelina tak się leje, że mi klawiatura w poślizg wpadnie! > Co sie dziwić, raport wyraźnie mówi, ze wykształceni ludzie uciekli, a zostały > takie matoły. Piszesz o sobie? Nie zrozumiałeś posta, jak wielu powyżej, rzeczywiście Katowice upadają. Odpowiedz Link Zgłoś
art_102 tak, tak... 12.01.11, 19:31 Już pisałeś, o ironii, bo to na bank ty, ale wiesz, post "katowiczanina" o ironię nawet się nie otarł. Tu nie ma co myśleć, poczytaj inne jego posty, to zrozumiesz, że gość tak ma z głową na stałe. Mówię przecież, że tu niegramoty najchętniej się udzielają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Polecam wizyty w wydziałach: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 13:15 Polecam wizyty w wydziałach: - geodezji - istny skansen i (z nielicznymi wyjątkami) wręcz wrogość dla klientów - budownictwa - jw - rozwoju miasta - po wieku kadry mozna raczej wskazac ze to niedorozwoj - MZUM - miejsce jak z filmu Bareji i tak mozna by pisac o wiekszosci wydziałów ale po co cos zmieniac skoro prezydent jest zadowolony to nic sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Polecam wizyty w wydziałach: IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 13:25 budownictwa.... :) tam jest pięknie. zwykle nikogo nie ma - bo to zakupki przed swietami, bo to pani krysia zachorowała, bo to pani krysia musiała na chwilke wyskoczyc, bo to pani krysia.... eh skansen. cały ten skansen nie chce popuścić, stąd głosy na Oszuka. a jakbym musiał auto rejestrować tydzień - to powiesiłbym chyba kretynkę jedną z drugą za siódme Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony z życia Re: Polecam wizyty w wydziałach: IP: *.coig.katowice.pl 12.01.11, 14:26 Oj, Oj, coś mi się wydaje, że autora to nic nie zadowoli, bo albo Skansen i w domyśle dinozaury albo za młodzi, którzy powinni się zestarzec gdzieś poza Magistratem (cóż za nazwa).. A może chodzi o coś innego: że gdyby wybory wygrał ktoś inny to jak za dotknięciem różczki wszystko byłoby lepsze niż w Szczecinie... Dla jasności sytuacji : nie jestem i nie byłem pracownikiem Magistratu a szkoda .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polecam wizyty w wydziałach: IP: 192.168.1.* 12.01.11, 17:07 No wiesz, nie trzeba pracować w magistracie, zeby mieć interes w obronie tych buców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Polecam wizyty w wydziałach: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 14:42 i jeszcze proponuję wydz. działalnosci gosp.... szczegolnie pod koniec terminu płatności koncesji!!! :D przeżycie BEZCENNE!!!! od razu wiesz kim jesteś i gdzie jest Twoje miejsce ..... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Polecam wizyty w wydziałach: 13.01.11, 01:41 Koniecznie należy do tego dodać np. Wydział Kształtowania Środowiska, potwierdzam wszystko co napisałeś - WROGOŚĆ wręcz, porażająca niekompetencja, mnożenie problemów, nieróbstwo, GŁUPOTA (co z tego, że nie wszystkich - parszywych owiec tam co niemiara), spychologia stosowana (najlepiej - do innego wydziału, duże szanse że tamten wydział odeśle z powrotem do wydziału-nadawcy). Miałem okazję jako przedsiębiorca ZDERZYĆ SIĘ z katowicką biurokracją w ostatniej pięciolatce. Można powiedzieć, że takich strat, stresów i kosztów, jakich poza stosami papieru przysporzyła mi ta PASOŻYTNICZA SWOŁOCZ - nie miałem okazji doznać nigdy wcześniej. Niczego mnie to nie nauczyło - poza jednym: trzymać się z dala od tego miasta. Można powiedzieć, że wydawałoby się - bardzo prosty, nieskomplikowany projekt, który wtedy usiłowałem w tym mieście zrealizować - został z moimi osobistymi, wielkimi stratami zarżnięty, parafrazując niejakiego Kuca alias Kutza (bojownika o Instytuty Echte Schloonzokuf co jest absolutnym priorytetem, reszty nie trzeba, reszta go nie obchodzi - on jest od wydawania, nie od produkowania, zarabiania - jako człowiek prawdziwej Kultury, o czym można się było wielokrotnie przekonać!), UDUPIONY. Obserwacje, jakie poczyniłem wtedy: kierownik jednego z wydziałów, który nie tylko był kretynem z wadą wymowy lecz co gorsza kretynem całkowicie niekompetentnym, nie mającym pojęcia o podstawowych zasadach KPA (o których ewidentnie nie miał pojęcia - jak zapewne w ogóle o istnieniu czegoś takiego, jak Kodeks Postępowania Administracynego - więc też je łamał - robiąc mi wywody na temat konieczności przestrzegania przez niego prawa i "wykłady" na temat interpretacji prawa, od których włosy mi dęba na głowie stawały - jako osobie po studiach prawniczych, przeplatając to insynuacjami że jestem oszustem, a moja działalność - związana z przemysłem i ochroną środowiska - nie pasuje do nowych, metropolitalnych funkcji Miasta Katowice...). Wcześniej nadziałem się na jego podwładną paniusię, która z wymalowaną na buzi, niekłamaną satysfakcją robiła mi nie kończące się przeszkody - a moja obecność od samego początku była BARDZO wyraźnie zjawiskiem niepożądanym w jej mikroświatku. Zanim trafiłem do tego jegomościa, dla Barei model gotowy, naturszczyk. Jego stały przerywnik mniej więcej co drugie zdanie: "po phostu, nohmalnie" (wiadomo już co poniektórym, o kogo chodzi?...). We wspomnianym Wydziale Budownictwa: co poniektórzy szeregowi pracownicy tak obleśnie leniwi, nie mający kompletnie NIC do roboty - w MOJEJ obecności nawet nie starający się stwarzać pozorów, że mają coś do roboty, zajęci pogaduszkami na prywatne tematy przy herbatce... Cuchnący wręcz znudzeniem swoim siedzeniem na stołkach, aż godzina wybije, gdy wystrzelą jak kołki z procy do domciu (na pewno raczej kwadrans wcześniej, niż pięć minut po "fajrancie" - w środy już o 13!!!, ale nie powinienem dezawuować tego słowa w odniesieniu do tych ludzi). Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Polecam wizyty w wydziałach: 13.01.11, 01:48 Straciłem ROK na coś, co w normalnym kraju zajęłoby dwa tygodnie - a według przepisów KPA powinno było zająć maksymalnie miesiąc. Potem szarpałem się z przedawnionym zupełnie przedsięwzięciem, całując kolejne klamki tym razem już u kontrahentów, którzy mieli gdzieś te urzędnicze korowody, i nie dziwota. Straciłem kupę pieniędzy i nie mniej nerwów. Niech to państwo dalej tak funkcjonuje, zielona wyspa... Zaś autonomia z tymi urzędasami, jak np. katowiccy - życzę powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość Każdy urzędnik powinien dostać tym art. w pysk!!! IP: 217.97.163.* 12.01.11, 13:54 Nierób i szkodnik Uszok powinien ustawić się pierwszy w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk20$ Re: Każdy urzędnik powinien dostać tym art. w pys IP: *.syrion.pl 12.01.11, 14:23 a w takiej Rudzie Śląskiej czy Mikołowie na rejestracje czeka sie max 1-3 dni, czasami mozna nawet od ręki, nie potrzeba zaświadczeń, upoważnień których z uporem żądają te upierdliwe urzędnicze bździągwy w katowicach a panie z komunikacji w RSL biorą numer komórki i jak tablice i papiery są gotowe to dzwonią i grzecznie mówią " zapraszamy do urzędu, są już gotowe wszystkie dok do odbioru.". Do katowic trzeba oczywiscie wydzwaniac i łaskawie pani z pretensją w głosie powie czy już cos jest. Ja sie pytam czy w katowicach są inne przepisy niż w np w RSL? że wymaga sie x razy wiecej dziwnych dokumentów od ludzi?? Raczej nie. Po prostu u sołtysa jest SYF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek w Mikołowie rejestrujesz auto w 40 minut IP: *.xdsl.centertel.pl 12.01.11, 20:48 tego samego dnia dostajesz tablice i dowód, w Kcach, gdy jeszcze mieszkałem, trwało to dwa tygodnie, trzy podejścia i ciągle kolejki, nie wspominam nawet o tragedii z parkowaniem pod WK, w Mikołowie wszystko inaczej, Uszoka tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: York Urzędniku, staraj się bardziej IP: *.cable.smsnet.pl 12.01.11, 14:19 ...oj znam jedną taką urzędniczkę. Strasznie wredna i fałszywa. Jak to czyta to pewnie wie, że o nią chodzi. Bajkopisarka...fuj, brzydzę się, że ją znam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca świetna reklama IP: 81.219.70.* 12.01.11, 14:21 Jak miasto skorzysta z oferty doradztwa firmy PwC, to będzie miało wyższe noty - wynika z raportu firmy PwC :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Dobrze, że nie wzięli pod lupę Chorzowa... IP: *.comarch.com 12.01.11, 15:11 ... tamtejszy magistrat byłby w każdej z dyscyplin na ostatnim miejscu. Cieszę się, że już tam nie mieszkam i nie muszę odwiedzać jego wielmożnych urzędników zamkniętych za drzwiami i nic nie robiących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Dobrze, że nie wzięli pod lupę Chorzowa... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 15:24 Czytając te posty i innych watkow mysle ze Katowice to wogole powinny zniknac z planety ziemia wszytko maja zle brudne zyje sie w nich najgorzej najgorsza administracja prosci ludzie zły prezydent ble ble ble ble :) A to wszytko nieprawda tylko garstka ludzi na forum tej gazety nie ma zajec i tak wkołko sobie narzekaja.... malkontenci poprostu, Ja sie tu przeprowadzilam z Wrocławia i coz miasto jak miasto tylko tyle ze nie ma rynku zamknietego tym rozni sie np. od Wrocławia i krakowa. Ma swietne drogi ulice w urzedzie zalatwilam wszytko bezproblemu piekne parki i jedynie moze faktycznie jest troche zaniedbane. LUDZIE PRZESTANCIE ROBIC SAMI SOBIE WSTYD I WYPISYWAC OBELGI NA SWOJEGO PREZYDENTA I NA SWOJE MIASTO OBCIACH ŚLĄZACY I INNI!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don alonso rejestracja samochodu IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.2.* 12.01.11, 16:14 Ostatnio na termin rejestracji samochodu mojej firmy czekałem 14 dni. Samochód był nowy, prosto z salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Urzędniku, staraj się bardziej IP: 195.222.103.* 12.01.11, 17:10 administracja najgorsza w Polsce - nic dodać, nic ująć! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamek Rejestrcja to tylko przykład IP: 212.160.172.* 12.01.11, 17:59 Rejestracja samochodu to tylko przykład sposobu pracy UM. Problem w tym, że w sprawach poważniejszych wymagających czasu i jakości jest jeszcze gorzej. Przykład zaczęrpnąlem ze strony forum.gkw.katowice.pl, gdzie napisano, że zlecając wykonanie projekt budowlanego na Plac na Sokolskiej (ostatecznie nie powstał a miał już wiele miesięcy temu) miasto nie podało zakresu cenowego w jakim miał zmieścić się projektujący. Po wielu miesiącach okazało się, że cena znacząco przekroczyła możliwości budżetowe i był klops. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manru Re: Rejestrcja to tylko przykład IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 20:26 @ asia, brawo Pani Asiu, ślązacy, a w szczególności hanyse, do swojego gniazda potrafią tylko SRAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Rejestrcja to tylko przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 16:02 Plac na Sokolskiej to też cieakwy przypadek. Stowarzyszenie Moje Miasto buja się z nim już przeszło 4 lata. Dali Oszukowi wszystko na gotowe, a te debile na Młyńskiej nie potrafiły sprawy sfinalizować. Przypominam, że po wielu opóźnieniach remont placu miał ruszyć wiosną ub. roku, to są osobiste słowa Piotra Uszoka. No, to teraz sobie poczekamy kolejne 4 lata, jak debile tego nieudacznika wybrali, to kolejna kadencja w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorguś jak to jest z łapówkami w wydziale komunikacji ? IP: *.xdsl.centertel.pl 12.01.11, 20:45 kiedyś słyszałem, jak w autokomisie facet mówił do drugiego, że za 50 zeta załatwia rejestrację w jeden dzień, czyli tyle ile w normalnych miastach, prawda to ? Odpowiedz Link Zgłoś
gotrak Urzędniku, staraj się bardziej 12.01.11, 22:36 Uszoka, ludzie obchodzą tyle co zeszłoroczny śnieg, dla niego ważne są tylko wielkie inwestycje, wielkie wydarzenia i własny wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś