Dodaj do ulubionych

Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu

IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 23:49
Co to jest 1000 zł dla kogoś, kto miesięcznie zarabia ponad 10 000 miesięcznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 23:57
      bardzo mądry człowiek, prawdziwa skarbnica wiedzy, dobry dydaktyk. ale traktuje ludzi przedmiotowo i poniża wzorowo, nie zważając na otoczenie. aż prosi się, żeby napisać, iż przyszła kryska na matyska...
      • Gość: czytelnik Ale wstyd!!! IP: *.zanet.pl 29.01.11, 00:19
        Wg mnie - wstyd niestety też dla Uczelni. A szkoda.
    • Gość: Michał O Do sądu grodzkiego??? IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 28.01.11, 00:58
      Panie Rzeczniku od 1 stycznia 2010 sądy grodzkie nie istnieją!!! Co najwyżej wniosek można skierować do wydziału karnego sądu rejonowego.
    • Gość: studentka Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 02:46
      Dobrze mu tak ! Wylałam przez tego człowieka mnóstwo łez... Ranił,poniżał i znęcał sie nad studentami. Nie powinien nigdy wiecej wrócic na uczelnie,bo to nie miejsce dla niego.
    • Gość: pepe Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: 195.205.178.* 28.01.11, 08:15
      To straszne, że studenci podkablowali profesora. Myslicie, ze da się wytrzymac na trzeźwo z hordą studentów? Ja myślę, że pił bo musiał. Na zdrowie.... a może za zdrowie.
      • malauchatka Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane 28.01.11, 09:31
        Też tak uważam prócz tego 1 promille co to jest? Nic. Dobry poseł ma więcej.
        • ar.co Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane 28.01.11, 09:47
          Dobry poseł BEZ jednego promila w ogóle nie byłby w stanie działać.
        • Gość: leeloo Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 21:50
          To jest typowo polskie myślenie - kojarzy sie z komuną. Obojetne co ktos bedzie robił źle. Po pijaku jechał autem, wywalał śmieci do lasu, kradł. Ale nie wolno tego zgłosić na policje bo od razu ma się łatkę kapusia. Ludzie opamiętajcie się. Jak ktoś popełnia wykroczenie czy przestępstwo to nalezy mu się kara. Profesorek myślał że jest bezkarny a tu doopa. I bardzo dobrze że studenci zgłosili sprawę.
      • Gość: gif Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: 195.150.233.* 28.01.11, 10:46
        zamknij się tumanie, nie wiesz o kim ani o czym mówisz, więc się nie udzielaj.
        • Gość: gif Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: 195.150.233.* 28.01.11, 10:48
          to oczywiście było do osobnika o pseudonimie "pepe"
    • polsz 2 radiowozy 28.01.11, 08:48
      po jednego pijaczka. Dziw, że antyterrorystów nie wezwali.
      A na ulicy policjantów nie uświadczysz
      • Gość: sw Re: 2 radiowozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 09:00
        dokładnie. W zeszłym roku otworzyłem puszkę z piwem i już było 8 (słownie ośmiu) funkcjonariuszy
        • Gość: sw Re: 2 radiowozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 09:05
          ps do porzedniego posta: poczułem się prawie jak Szakal ;)
        • Gość: czoper Re: 2 radiowozy IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 10:20
          bo kiedyś trzeba było w policji tylko umieć czytać i pisać, więc chodzili po dwóch. a teraz doszła jeszcze obsługa komputera,umiejętność łączności z centralą i takie tam, więc jest ich więcej...
    • Gość: gość Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 09:14
      Powinni zwolnić go dyscyplinarnie ! I to już dawno temu! To co wyrabiało się na tej katedrze to horror a nie studiowanie! Wystarczy zmiana szefa na kogoś kto chce UCZYĆ studentów a nie znęcać się nad nimi i będzie dobrze. Może to w pzyszłości uratować zdrowie psychiczne niejednego studenta.
      • Gość: sw Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 09:17
        zdrowie psychiczne studentów to poważna sprawa. Kiedyś były poradnie.
        • Gość: sw Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 09:30
          moi studenci w niedzielę mają w miarę ciężkie zaliczenie. zapewniam, że nie będę sprawdzać oddechu
      • Gość: gosć Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 12:12
        Zdrowie psychiczne może uratuje, ale czy podniesie poziom wiedzy studentów, to wątpię. Heheheh, a co do tego, „co wyrabiało się na tej katedrze", to wiesz, ja tam nie wiem, zależy od wielkości mebla, a jeśli by ci chodziło o katedrę wydziałową, to raczej "w katedrze" - no widzisz, studiowanie jednak za dużo ci nie daje, zmiana profesora tu nie pomoże.
    • malauchatka [...] 28.01.11, 09:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: asystent Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: 213.227.112.* 28.01.11, 15:36
        wiesz, szlag mnie trafia jak czytam te twoje komentarze. Gdybyś tylko spróbowała nauczyć się jednej tysięcznej tego co wymagał a następnie spróbować odpowiedzieć u niego, to powinnaś wówczas zabierać głos w tej sprawie. Zmieszałby cię z błotem, nie licząc się z tym, że uczyłaś się przez 3 dni jednego tematu po 20 h dziennie ( bo i to momentami nie wystarcza). Gdybyś kilka razy doznała takiego zaszczytu, gdyby twoje "być" na studiach stało pod jednym wielkim znakiem zapytania z powodu kaprysów prof., gwarantuję ci, że byś spier.....a na kolanach, byle by tego gnębiebia dalej nie doświadczać.
        to mordor-biochemia na śumie
      • Gość: Piotl Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 18:45
        No, niestety. Ludzie nie są tak mądrzy jak Ty, geniuszu.

P.S. To były ćwiczenia
      • Gość: dentysta Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: 213.227.126.* 28.01.11, 20:42
        malauchatka jesteś tempą dziwką
    • Gość: lewa wnęka Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.compower.pl 28.01.11, 09:46
      Bezczelni studenci. Tak prześladowac swojego wykładowcę. Człowiek już nawet nie może kielonka opróżnić przed wyjściem do pracy :(
      • Gość: MoMo Re: Rektor zawiesza profesora - i slusznie!!! IP: 173.233.199.* 28.01.11, 17:25
        "Bezczelni studenci. Tak prześladowac swojego wykładowcę. Człowiek już nawet nie
        > może kielonka opróżnić przed wyjściem do pracy :("

Jeden promil? Szanowny pan profesor musial wypic nieco wiecej nizli jeden "kielonek"!!!
    • rockville Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu 28.01.11, 09:47
      Pospolstwu sie w glowach poprzewracalo ! Najpierw sie czepiali sie politykow, ze prowadzili samochody po kilku wodkach , pozniej ataki na lekarzy operujacych po pijanemu, a teraz brutalny atak na kwiat naszej inteligencji ! To musi sie skonczyc. Polska jest panstwem prawa, i masy powinny prawo nie tylko przestrzegac , ale rowniez bac sie wladzy. Jezeli wladza nie ukroci tej nagonki na naszych najlepszych, to kmiotki zaczna sie domagac kary wiezienia dla lekarza, posla czy pracownika nauki za potracenie samochodem dzieciaka podczas jazdy po kilku martini. Zamykac pijanych rowerzystow : za jazde po pijaku na rok, za jazde po pijaku we dnie i bez swiatel na dwa lata, za jazde po pijaku, bez swiatel i w nocy- na 3 lata. Profesor powinien byc odwieszony i zarobki ktore stracil w czasie zawieszenia powinny byc zwrocone z dwokrotna nawiazka. TO OSTATNIA SZANSA ABY POKAZAC MASOM KTO TU RZADZI, jutro bedzie za pozno i sytuacja wyrwie sie spod kontroli !
    • Gość: dr nareszcie świeżo upieczeni kapusie IP: 93.175.66.* 28.01.11, 09:49
      Brawo !
      Trzeba się uczyć od małego kapować i donosić.
      Oczywiście w imię dobra wspólnego.
      Tylko tak trzymać a wyjdziecie na ludzi.
      • Gość: jak Re: nareszcie świeżo upieczeni kapusie IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 10:13
        "Brawo !
        Trzeba się uczyć od małego kapować i donosić.
        Oczywiście w imię dobra wspólnego.
        Tylko tak trzymać a wyjdziecie na ludzi. "

Czyli dawać przyzwolenie na lekceważenie innych i po prostu na ochlaj! Coś ci się zdrowo porypało!
        • Gość: kornik Re: nareszcie świeżo upieczeni kapusie IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.11, 02:58
          Lepiej byś milczał komuszy pomiocie. Cywilizacja zaczyna się tam gdzie nie ma tolerancji na brud, pijaństwo i pomiatanie ludźmi.
      • Gość: MoMo Re: nareszcie świeżo upieczeni kapusie ? IP: 173.233.199.* 28.01.11, 19:29
        A czy szanowny "dr" uwaza, ze pijanstwo to jest cos co warto tolerowac???

P.S. Tego typu "tolerancja" byla (od stuleci) jednym z czynnikow
        slabosci panstwa polskiego...
    • Gość: czoper Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 10:15
      Moze to był wynik doświadczeń praktycznych?
      • Gość: m Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.ists.pl 28.01.11, 10:25
        gdyby gościu był w porządku i nie zaszedł studentom za skóre, nie wykablowaliby
        a tak, znalazła się okazja żeby coś zdziałać na korzyść
    • Gość: pkp hurra! IP: *.physd.amu.edu.pl 28.01.11, 10:22
      W RP istnieje policja! A juz mialem watpliwosci. W tramwajach i autobusach, ktorymi codziennie wracam wieczorem z pracy w weekendwe wieczory mlodziezowe bydlo
      wymuzdzone i juz wstepnie schlane rozpoczyna sobie uwerture do imprezki w drodze
      do dilerni narkortkow, z jakichs powodow zwanych w RP pubami i klubami. Sterroryzownai pasazerowei siedza cicho, bo nigdy nie wiadomo co takiem bysiowi napompowanemu sterydami strzeli do pustego lba. Te zabaway odbywaja sie regularnie, tak ze mozna by je wpisac do rozkladu jazdy. Tylko policja nic o nich nie wie. Przez kilkanascie lat nie widzialem ani jednego patrolu, ktory chociazby tylko przeszedl si po wagonie. Nawiasem mowic wielu z tych zabwaowiczow to studenci z lezacych przy trasie akademikow.
      No a tu jednamu profesorowi zdarzyla sie chwila slabosci i jak spod ziemi wyrastaja dwa radiowozy, panowie w czarnych mundurkach i w pelnym rynsztunku wyprowadzaj delikwenta na oczach gawiedzi, media od rana nadaja o zdarzeniu wlasciwie bardzo dokladnie identyfikujac tozsamosc goscia. Jakiegos wielokrotnego morderce i gwalcicielae wyprowadzano by pewnie dyskretni tylnim wejsciem, a pismactwo mogloby sie liczyc z konsekwencjami za ujawnienie tozsamosci.
      • Gość: MoMo Re: hurra! IP: 173.233.199.* 28.01.11, 19:42
        Najpierw jako "Oik", teraz zas "pkp"... po co zmieniasz pseudonimy, przecie i tak widac skad swoje posty piszesz!
        • Gość: kom Re: hurra! IP: *.physd.amu.edu.pl 28.01.11, 20:12
          A ty wiesz, co to jest domena? Skad ci przyszlo do glaowy, ze ja jestem jeden jedyny
          w niej calej. No dobra - ja naptrawde mam wazniejsze sprawy na glowie niz zapamietywanie swoich nickow na jakims tam forum. Zadowolony?
    • antobojar Brutalnie przerwane badania naukowca nad wplywem 28.01.11, 10:37
      alkoholu na ludzki organizm...
      A swoja droga, tradycja zapoczatkowana przez Macieja Szczepanskiego na US' ciagle zywa...!!
      Prowadzil on kiedys, w latach 70-tych, serie wykladow (2, slownie dwa) w stanie wskazujacym...
      Pierwszy o tym ze nie ma kryzysu paliwowego, a drugi o tym jak sie krowy doi...
      Aaa i byl jeszcze spec od statystyki... stary dziad z b. piekna,mloda zona... ten to spadl z krzesla... hihi...
      Ale mozna im wybaczyc...
      Studenci ktorym kazano przeczytac "Kapital" Karola Marksa... pytali czyje to jest/kto to napisal..?
      Czyli wie strony medalu... Ktora wybrac..?
    • Gość: Amadeo Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 10:45
      Generał pijany,posłowie pijani ,profesor pijany , czyli obraz prawdziwego Polaka.

• Gość: rav Sprostowanie IP: 213.227.112.* 28.01.11, 10:56
      To nie był wykład, tylko ćwiczenia laboratoryjne, na które G. przychodzi regularnie, ale nie po to, żeby je "prowadzić", tylko po to, żeby znęcać się i poniżać studentów, a niejednokrotnie również swoich pracowników. Bardo dobrze się stało, że ktoś w końcu miał odwagę zgłosić tego człowieka na policję. Trafiła kosa na kamień! Gdyby to była uczelnia prywatna, to ten człowiek nie miałby na nią wstępu, dożywotnio. A w państwowym folwarku? Zobaczymy, pewnie będzie miał okazję się odegrać...
    • Gość: ja Czy to jest ten, ktory leczy tez tarczyce? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 11:42
      Pytam sie !
      • Gość: gość Re: Czy to jest ten, ktory leczy tez tarczyce? IP: 213.227.106.* 28.01.11, 11:50
        TAK, niestety. I pacjentów traktuje tak samo jak studentów i pracowników. Czemu to znoszą - to materiał na poważne studia psychiatryczne. I tytułuje się endokrynologiem, choć specjalizacji nie zdał...
        • Gość: ja Re: Czy to jest ten, ktory leczy tez tarczyce? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 11:53
          Dzieki.
          Domyślałem sie
        • Gość: tuitam Re: Czy to jest ten, ktory leczy tez tarczyce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 12:08
          ,, i dlatego frustruje się ,ma kompleksy itp.
          Klub AA czeka.
      • Gość: ja Re: Czy to jest ten, ktory leczy tez tarczyce? IP: *.146.127.205.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 14:34
        tak, ten
    • Gość: gościówa Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: 194.181.160.* 28.01.11, 12:07
      Sesja przed studentami, jedną kobyłe mają z głowy
      • art_102 Uczelnia sie skompromitowała, nie prof.. 28.01.11, 12:46
        Ja tu kompromitacji goscia nie widzę, bo przysłania mi ją kompromitująca sie uczelnia z dziekanicą i rektorzycą na czele! Zamiast goscia odesłać na dywanik do rektora i wyciągnąć odpowiednie konsekwencje, to co robi laska, wzywa policję, która też sie popisuje przed studentami, wysyłając dwa radiowozy i wyciągając gościa na oczach całej uczelni. Dziekanica zachowała sie jak idiotka, ale rektorzyca jest nie lepsza, obie zgubiły instynkt samozachowawczy, bo pokazały, ze sie na te stołki nie nadają. Po wpisach widac, zę z tym wykładowca były problemy od dawna i nawet trzeźwy jak gwizdek, nie powinien tam pracowac, a jeśli takie zachwoanie było po cześci spowodowane chorobą, to najpierw trzeba się wyleczyć. Widać, zę laski sobie z nim nie umiały poradzic i wykorzystały pierwsz okazję żeby się go pozbyć ale "cudzymi rękami". Tylko, drogie panie, wina i tak leży po waszej stronie, bo jak chce się rządzić, to trzeba to robić, a nie siedzieć cały czas z podkulonym ogonem i pozwalać na takie traktowanie ludzi. Nawet podpity facet was przerósł.
        • alpepe Re: Uczelnia sie skompromitowała, nie prof.. 28.01.11, 13:14
          jeśli to były faktycznie laborki, to gościu zagrażał w miejscu pracy innym ludziom. Jeden wybuch i masa trupów. Nie pisz więc waćpan głupot, bo akurat w tym przypadku policja to był jedyny sposób zgodny z prawem. Jak znam życie i UŚ, to sprawa była zamiatana pod dywan przez kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt lat i wszyscy o tym wiedzieli.
          Ach i przy okazji pozdrowienia dla pana doktora filozofii, tak, tego z wiecznie czerwoną twarzą. Jego chyba jeszcze nie podkablowano.
          • art_102 Re: Uczelnia sie skompromitowała, nie prof.. 28.01.11, 13:46
            No z tego co piszesz, wynika, ze trzeba by obie kobiety do pierdla wsadzić, za świadome narazenie. Bo jesli gosć pił od dawna i do tego nie panował nad emocjami, to w ogóle do takich zajęć nie powinien mieć dostępu, bo, jak piszesz "gościu zagrażał w miejscu pracy innym ludziom. Jeden wybuch i masa trupów". A nagle teraz bez policji się nie dało sprawy załatwić. Wystarczyło wysłac do domu, świadków na upicie było dość, więc badania nawet niekonieczne, a potem zrobić to, co poiwnno być zrobione od dawna: zawieszenie, zwolnienienie - nie wiem, w zależności od dokładnego stanu faktycznego. To działanie, to umywanie rąk. Panie nie poczuwaja sie do winy, tzn. dają nam taki sygnał, ze jak tylko coś, to poszły na całość i są w porządku. Nie, nie są! Za utrzymaywanie takiego stanu przez lata obie powiny zrezygnoiwać z funkcji, czego oczywiście nie zrobią, bo nie czują się winne ... i tak w kółko.
            • alpepe Re: Uczelnia sie skompromitowała, nie prof.. 28.01.11, 16:21
              Nie pojmujesz. Może te wybryki tolerowali poprzednicy tych pań, a one czekały na pierwszy wybryk za ich kadencji, nie znam tej sytuacji, znam generalnie stosunki panujące na uczelniach. Jak dla mnie, panie zachowały się ok.
              • Gość: ??? Re: Uczelnia sie skompromitowała, nie prof.. IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 23:54
                Ja rozumiem, ze bronisz pań, bo je znasz i lubisz, ale mnie nie przekonujesz. Tzn. zdaje sobie sprawę, że o takich rzeczach wiedzą "wszyscy", zazwyczaj jest to uczelniana, szpitalna, zakładowa tajemnica poliszynela. Wszystko jakoś się kula, póki nic się nie stanie. Tyle, że obejmując jakieś stanowisko, ponosimy odpowiedzialność za to, co sie dzieje lub nie dziej na "naszym terytorium". Na tym polega rządzenie, zarządzanie decydowanie. Obie panie, zarówno dziekan jak i rektor, mówisz, że "czekały na okazję" - to jest cholernie nieodpowiedzialne czekanie, bo jak czekały, tzn., że wiedziały, a jak wiedziały, to świadomie narażały ludzi na śmiertelne niebezpieczeństwo, bo jak wiesz facet miał problemy nie od dziś, a prowadził zajęcia w laboratorium. Więc nie usprawiedliwiaj pań i mimo całej sympatii do nich, zdobądź sie na obiektywizm. One powinny trafić do prokuratora za świadome narażanie życia ludzi. Powiem więcej, uważam, ze tak powinno sie stać i nawet nie chodzi mi o jakąś wielka karę, ale o precedens - przykro mi, że na nie padło, ale same sobie to razem z policją na łeb ściągnęły - może wreszcie zaczęto by robić porządek z pijącymi lekarzami, wykładowcami i nauczycielami, bo to jest prawdziwa plaga, a sie o tym nie mówi. Tolerowanie takiego stanu nie dość, że jest łamaniem prawa, to jeszcze jest drugi aspekt, czysto ludzki, nikt nie stara sie koledze czy koleżance w pracy pomóc. Przecież nie chodzi o to, żeby ludzi wyrzucać od razu na bruk, gnoić i poniżać. Wielokroć są to swietni fachowcy z olbrzymim dorobkiem, co sie instytucji bardzo przez lata przysłużyli. Zakład pracy znając problem, powinien natychmiast skierować takiego człowieka na leczenie. Wszyscy wiedzą, że wyjście na prostą nie jest łatwe, ale jednak możliwe i niektórym się udaje. Wsparcie szefów i kolegów z pracy, czasami może dać lepsze efekty, niż namowy rodziny. Człowiek widzi, ze jego los kogoś obchodzi, to jest duża motywacja. Poza tym zakład pracy ma więcej możliwości prawnych niż rodzina. A jak ktoś taką pomoc oleje, no to cóż, trzeba gościa pożegnać. Panie wybrały najgorsza z metod, nie dość, że narażały młodych ludzi, to jeszcze czekały aż ich wyręczą. Tyle, że to one biorą pensję funkcyjną, nie studenci.
                Piszę i piszę, i zastanawiam się, po co ja to tłumacze, przecież to powinno być oczywiste, a tu sami niewinni, tylko jeden profesor be…:(
          • Gość: ehhh Re: Uczelnia sie skompromitowała, nie prof.. IP: *.146.127.205.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 15:19
            Tak, to byly cwiczenia laboratoryjne, gdzie nie brakuje toksycznych i zracych odczynnikow... Nikt jeszcze nie wspomnial, ze profesor jest rasista i homofobem, dyskredytujacym studiujacych na wydziale afroamerykanow oraz tajwanczykow, a to dzieki ich oplatom za studia uczelnia jakos splaca swoje dlugi...
      • Gość: ja Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.146.127.205.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 14:51
        Wcale nie, biochemie zdaje sie w sesji letniej
      • Gość: ktoś Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: 213.227.112.* 28.01.11, 15:26
        Nie wypowiadaj się, jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz! Tym bardziej, że w zimowej sesji nie ma egzaminu z przedmiotu, który G. wykłada!
    • Gość: Rozterka Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:06
      gość portalu: volt napisał(a):

> Co to jest 1000 zł dla kogoś, kto miesięcznie zarabia ponad 10 000 miesięcznie
      .............................................................................................................................

Słusznie, kara jest kara kiedy jest odczuwalna, co najmniej 5000.
    • Gość: Rozterka Aż dwa radiowozy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:08
      Do burdy na przystankach nie mozna się doczekac nawet jednego.
    • Gość: Emeryt Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.183.231.188.dsl.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 13:44
      Jeżeli są posłowie zawodowi / a część się do tego przyznaje że to ich główne źródło utrzymania / to też za alkohol powinni wylecieć z pracy zgodnia z Kodeksem Pracy a nie uciekać się do regulaminu sejmowego uchwalonego przez tychże posłów na własną obronę. Zresztą Kodeks Przcy ma rangę Ustawy i jest aktem ważniejszym od wewnetrznego regulaminu. Panie Marszałku - DO ROBOTY !
    • Gość: Eldarione Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 14:02
      Drodzy internauci,

jeśli nie jesteście w żaden sposób związani ze Śląskim Uniwersytetem Medycznym, ani nie mieliście nigdy do czynienia z Profesorem G., to po co w ogóle się wypowiadacie na ten temat...? Zastanówcie się najpierw, co w ogóle piszecie...
      Całą sytuację zrozumie tylko ten, kto jest z tą uczelnia i z tym wydziałem związany. Profesor zasłużył na to, żeby przyjechała po niego policja. Jego zachowanie było wielokrotnie wręcz karygodne, zarówno w stosunku do studentów, jak i, niejednokrotnie, pracowników wydziału, w tym swojej własnej katedry. On po prostu zawsze czerpał przyjemność z poniżania ludzi, zwłaszcza studentów medycyny. Na takim wymagającym i poważnym kierunku studiują przeważnie ludzie na poziomie, inteligentni i chcący się czegoś nauczyć. Medycyna wymaga wielu poświęceń, więc nie są to jakieś osły z przypadku, które nie wiedzą co z czasem zrobić, jak co niektórzy ośmielili się twierdzić w poprzednich komentarzach. Ale biochemia powinna być normalnym przedmiotem a nie terroryzowaniem ludzi! Profesor był w błędzie sądząc, że takim postępowaniem zyska szacunek studentów, bo stało się wręcz przeciwnie. Gdyby nie był tak arogancki i nieludzki, z pewnością cieszyłby się uznaniem i sympatią zarówno wśród studentów, jak i pracowników SUM. A tymczasem choć ma naprawdę obszerną wiedzę, popularnością się nie cieszy. Sam sobie zasłużył na to, co go spotkało. Wydawałoby się, że tytuł naukowy i stanowisko do czegos zobowiązulą, ale jak widać, nie wszyscy sa tego zdania... Taki człowiek nie nadaje się na wykładowcę i kierownika katedry, w zadnym wypadku... Zarówno Pani Rektor, jak i Pani Dziekan wiedziały co robią, bo ukrócić samowolę w Katedrze Biochemii można było jedynie poprzez oficjalne działania... Jakie będą następstwa tych wydarzeń, okaże się, ale mam nadzieję, że Uczelnia w końcu zechce zadbać o swoje dobre imię, a studenci na wszystkich przedmiotach będą traktowani jak ludzie, a nie jak zło konieczne... Może pewnego dnia powrócą dawne relacje Mistrz-Uczeń, które przez całe stulecia panowały na uniwersytetach i to z korzyścią dla obu stron... Marzy mi się, że właśnie tak będzie...
      • Gość: raloxifene Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 18:30
        Och proszę Cię, profesor ZAWSZE dostrzegał osoby inteligentne i odstające od reszty - i jakoś dziwnym trafem NIGDY ich nie poniżał. Wystarczyło się uczyć i mieć odrobinę intelektu, rozumieć co się czyta i co się pisze, nic więcej. Był osobą wymagającą, to fakt, ale nie demonizujmy. Na trzecie terminy i egzaminy komisyjne chodzi zazwyczaj ta sama stała grupa mniej bystrych studentów, więc to raczej nie jest przypadek. Tacy potrafią się uczyć bez przerwy (i bez zrozumienia), a dalej nic nie wiedzą i głupoty wygadują. Studentami medycyny nie zawsze są ludzie na poziomie. Wbrew pozorom nie tak trudno jest się tutaj dostać.
        • Gość: --- Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.centertel.pl 28.01.11, 21:55
          Owszem, miał on grupę pupilków których nie poniżał. Sama przyznajesz że do reszty studentów to się nie stosowało, ponieważ uważał on za zbyt mało inteligentnych... i dlatego uważam ze był tragicznym przykładem dla przyszłych lekarzy - bo tak się składa ze większość pacjentów jest mniej inteligentna od nich, zaś on dawał jak najgorszy przykład jak można postępować z innym człowiekiem. Akurat medycyny on nie powinien nigdy wykładać, gdyż swoim chamskim zachowaniem demoralizował ludzi którzy powinni świecić przykładem kultury.

Owszem, nie każdy student medycyny powinien nim być. Nie każdy profesor również.
        • Gość: kolejny student Re: Rektor zawiesza profesora za wykład po pijane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.11, 13:59
          do raloxifene>>Och prosze Cię,a Ty to moze zaliczasz siebie do "tych inteligentnych i odstających od reszty"???pewni nalezysz do osob ktore ucza sie wszystkiego bez zrozumenia byle by zdac zapominajac pozniej o rzeczach ktore sa najwazniejsze,znam dobrze takie osoby i to wlasnie one zapominaja po co studiuja!!po to zeby podlizac sie profesorom, ktory nie zawsze potrafia nam ta wiedze przekazac ale nie przecze ze sa inteligentni,za to Ty pewni srasz po gaciach na sam widok Profesora a to dopiero nazywa sie glupota!!
          PS:pierwsz raz cos takiego slysze od studenta pewnie dlatego ze boisz sie nawet przyznac co myslisz przy reszcie studentow i teraz anonimowo takie brednie wypisujesz!!
    • Gość: ambrozja Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.11, 14:17
      tak, najmądrzejsi są Ci co nie mają zielonego pojęcia jaka na prawdę jest sytuacja...czy ktoś z SUMu wyobraża sobie ze mógłby podejść do G. i powiedzieć mu żeby sobie poszedł odpocząć bo od niego jedzie? mógłby się już więcej nie pokazywać na biochemii:] to jest takie żalosne...nawet pracownicy katedry trzęsą przed nim portkami, i wszyscy udaja ze bawią ich jego durne żarciki. już nie będę się rozwodzić nad tym,że kobiety to dla niego ludzie gorszej kategorii. jak nie macie nic mądrego do powiedzenia to lepiej się nie wypowiadajcie.
    • Gość: student Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.146.127.205.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 14:19
      Najwyzsza pora, od dawna wszyscy wiedzieli, ze prof ma problem z alkoholem. nie rozumiem tylko komentarzy osob, krytykujacych studentow, zrobili to, co bylo ich obowiazkiem, nikt nie moze pic w pracy, a poza tym ten czlowiek nie jednego studenta wpedzil w depresje, nie ma nic wspolnego z dobrym pedagogiem, najgorszy prof na calym wydziale
    • Gość: Phiiiii.... Rektor zawiesza profesora za wykład po pijanemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 15:51
      To jest wynik... ;)
      www.tvn24.pl/-1,1690943,0,1,przezyl-mroz-i-10-promili,wiadomosc.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka