Gość: Zakaz wywiadów? Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: 91.201.90.* 17.02.11, 13:36 Panie Prezesie doszly mnie sluchy o jakims zakazie udzielania wywiadow przez pracowikow? Czego sie Pan boi? Ci ludzie chca tylko prawdy i pokazania rzeczywistosci. Ludzie chca tylko godnie zyc. Pan wie ile wszystko kosztuje? Mieszkanie, dojazdy do pracy, bo przeciez Ci ludzie koncza niejednokrotnie prace pozno w nocy. A jedzenie, wyksztalcenie dzieci? Dodam, ze nie jestem pracownikiem tej firmy, ale znam osobiscie kilka osob z lotniska. Z ludzmi trzeba rozmawiac, bo nikt tu nie chce nikogo skrzywdzic. Ludzie chca tylko rozwiazania problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewenement Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.welnowiec.net 17.02.11, 18:27 Dla pracowników nie ma pieniędzy ,ale za 6 minutowy wjazd na lotnisko żeby zabrać lub wysadzić kogoś kasują 7zł ,co jest ewenementem na skalę europejską!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaa to nie ta firma IP: 91.201.90.* 18.02.11, 13:59 To nie ta firma sie tym zajmuje. Na lotnisku jest ich sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.tktelekom.pl 18.02.11, 20:34 Pomyliłeś firmy. Gtl Lot o którym tu mowa nie zarządza portem lotniczym. Chociaż z paradoksem kosmicznych opłat za parking się zgadzam, co niestety nie ma związku z tym artykułem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowyagentnadchodzi Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do strajku IP: *.146.165.210.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.11, 00:08 Wystarczy złożyć nadziewaną obietnicę kilku niedowartościowanym i gotowe Mamy wejście :D Dziekujemy Panie Kołodziej - przyda się Pan w naszych szeregach ! (Ale szukamy tez kierowników) Nieczego nie ukryWamy dlatego żeby było jasne płacimy Lepiej niż MPK i PKP ale z drobnym opozniemiem tzn. pensje za styczen płacimy w kwietniu ( ale na pewno ! ) Zapraszamy do nas www.impel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator oglądaliście wczoraj wywiad na polsat news? IP: 62.233.243.* 18.02.11, 09:50 Plis mięknie, powiedział że jest gotów zaakceptować postulaty, ale oczywiscie nie wszystkie od razu. A jak sie jąkał?. . Czyżby już nie był taki pewny siebie????. Mam nadzieję że ma kilka nocy już nieprzespanych a następne jeszcze przed nim!. Panie Plis - nazwisko Kołodziej do grobowej deski bedzie pan pamietał - hahahahahah. Dobrze że znalazl się jeden odważny który pokaże Panu ze nic nie jest Pan wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziggy Re: oglądaliście wczoraj wywiad na polsat news? IP: *.devs.futuro.pl 18.02.11, 10:48 Na południu Azji zima definitywnie się skończyła, co widoczne jest nie tylko w krajobrazie, lecz również na niebie. Chłodne masy powietrza zostały zastąpione przez fale upałów, których efektem są gwałtowne burze. Najbardziej niebezpieczna pogoda panuje w Bangladeszu. Na wiosnę, gdy dochodzi do starcia ciepłych i wilgotnych mas powietrza znad Zatoki Bengalskiej oraz zimnych i suchych docierających od strony Himalajów, pojawiają się nawet trąby powietrzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Tak! Nadzieja umiera ostatnia!!! IP: 91.201.90.* 18.02.11, 13:57 Szkoda tylko, ze nie powiedziano wszystkiego! Ale najwazniejsze,ze ktos zaczal o tym w koncu mowic. Bo tam nie od dzis dzieje sie zle. Ludzie sie po prostu bali mowic. Sebastian i NN- Jestescie Wielcy!!! Trzymam kciuki!!!!! PS:W GTL SA(sorry za byki) pracownicy maja o wiele lepiej a wtej firmie JP-sami wiecie jak jest:( W markecie wozkowy,ktory pracuje po 8 godzin ma 1500-1600 zlotych. "Pracownik Biedronki na wstepie maja 1300" A sluchajac rozmow to doszlo mnie, ze 1800 pozniej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM macie poparcie z lotnisk w całym kraju!Zmiany!!! IP: 91.201.90.* 18.02.11, 12:01 Chlopaki i dziewczyny! Mamy poparcie z lotnisk z calego kraju!!! Nie bojcie sie i badzcie na zebraniu dzisiaj!!!! Szykuja sie zmiany. Na razie nie mozemy powiedziec jakie-bedziecie to sie o wszystkim dowiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator związkowcy - załóżcie sekcje krajową IP: 62.233.243.* 18.02.11, 13:20 wszystkie lotniska w Polsce razem - jak będzie się dzialo źle, to wtedy nie stanie jedno lotnsko tylko wszystkie - to dopiero jest siła, będziecie mieli w garści tych lotniskowych prezesików którym się wydaje że wszystko mogą. Nieważne czy to prezes czy sprzątaczka - szacunek należy się wszystkim - ale w Polsce pracodawcy niestety o tym nie pamietają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwionskowiec Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.devs.futuro.pl 18.02.11, 10:44 Zabił młotkiem matkę, bo zabrała mu Playstation Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do strajku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 10:52 Ja uważam, że jeżeli weźmiemy pod uwagę przeistoczony energizm deizmu kreacyjno mistycznego to jego ortodoksyjność resublimuje wszelkie strukturalizmy egzystencjalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM jestem z Wami całym sercem! IP: 91.201.90.* 18.02.11, 13:49 Oby sie wam udalo. W jednosci sila-nawet nie wiecie kogo macie poparcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: jestem z Wami całym sercem! IP: *.i-bud.eu 18.02.11, 15:09 coś tam wiemy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM podwyzki tylo dla wybrancow-tak byc nie moze. IP: 91.201.90.* 18.02.11, 22:10 Czesc zalogi dostala podwyzki- nie wiem czy to prawda i na ile jest to prawda ale ponoc "500 zl netto". A jak zwykle bagazowi, kierowcy, team liderzy, sprzatacze, brygadzici itp. zostali pominieci. Skoro firma ma zyski to niech dzieli je rowno dla kazdego. A co ci ludzie to nie pracownicy tej firmy, ze o nich sie zapomnialo. Zostali pominieci? Dziwne to i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazetka Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do strajku IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 17:56 wiadomo kiedy odbędą się jakieś rozmowy związkowców z prezesem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deireadh Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 20:28 jutro okolo 14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do strajku IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.11, 23:10 Panie Sebastianie, chodzą słuchy że do wejścia na lotnisko szykuje się inny agent, że pańskie działania mają tej firmie w tym pomóc doprowadzając GTLLOT do upadku i pozwalając na przejęcie naszej spółki. Zgadza się? Pytanie co wtedy stanie się z nami wszystkimi? Zatrudnią nas? A może zastąpią swoją ekipą? A może niektórzy mają już obiecane ciepłe posadki? Jeżeli to prawda to wygląda na to że ktoś chce nas wykorzystać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deireadh Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 08:43 nie siej propagandy baranie gorzej juz byc nie moze !!!!!!!!! jak zostanie tak jak jest to ta czy inna robota to wszystko jedno a wiec nie ma nic do stracenia no chyba ze dla kierownictwa bo kto ich przyjmie .......... xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: 62.233.243.* 21.02.11, 10:16 nie tak łatwo jest doprowadzić do upadku całą firmę, co niemoznacza że tak samo ma się z osobami piastujacymi wyższe stanowiska. Z drugiej strony te zarobki które macie są na tyle niskie, ze naprawdę, szkodać waszych łez - napewno znajdziecie inną pracę- w najgorszym scenariuszu za te same pieniądze co na lotnisku, ale jestem przekonany że do tego nie dojdzie. Myślę że należy poczekać co przyniosą negocjajce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deireadh Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 11:33 no i nareszcie jakis obiektywny i rozsadny glos ;) dziekujemy wsparcie nawet mentalne i nawet osob ktore moga wspomoc tylko dobrym slowem zawsze sie przyda dziekujemy i pozdrawiamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: 62.233.243.* 21.02.11, 13:48 ciąg dalszy negocjacji będzie wkrótce - to chyba nie do końca się dzisiaj dogadali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.11, 15:23 Jak się nie dogadali to jest czas na nasz krok, czyli strajk na początek ostrzegawczy. Dlatego ze nic się nie zmieniło w postępowaniu naszego prezesa nadal odwleka podwyżki Bo nie ukrywam tylko o to mnie chodzi i nie tylko mnie Jestem za strajkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: 62.233.243.* 21.02.11, 15:29 widac że wasz prezes nie poszedł po rozum do głowy:) - dalej Was olewa. Macie okazje pokazac mu gdzie raki zimują - hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dooood Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do strajku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.11, 00:35 sorki, że się wcinam, ale jak juz czytam, to chciałem sie dowiedzieć: ile jest warte te prawo jazdy "E", że tak się o to dochodzicie? Moja firma co dwa, trzy miesiące wysyła mnie na różne kursy i nikt mi tego nie wypomina. Pytam, bo to troche smieszne, ile czasu odpracowyje się durne prawo jazdy? Kwartał? Rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: 62.233.243.* 22.02.11, 11:22 widać że dla niektórych zrobienie prawa jazdy z ramienia firmy jest usługą za którą do końca swego zasranego życia musisz dziękowaćc i całować po dupie pana prezesa!. Ludzie - obudźciew się wreszcie!!! Każdy szanujący się i dobry pracodawca wysyła swoich pracowników na różne kursy bo wie że mając dobrze wyszkolony i wykwalifikowany personel może osiągnąć wiele - ale na lotnisku widać że jest inaczej - zasada: NIE TEN TO INNY PRZYJDZIE - tylko potem nie narzekajmy że źle traktują nasz bagaż, itp. bo sam z przyjemnością kopnąłbym bagaż dostając taką kasę za prace.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deireadh Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 11:35 nie zostalo jeszcze powiedziane ze 1 700 brutto to nie najnizsza stawka niektorzy pracuja za 1 450 i 1 500 zl brutto ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: 62.233.243.* 22.02.11, 12:05 MASAKRA!! - więc macie o co walczyć!!. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deireadh Re: Na lotnisku w Pyrzowicach może dojść do straj IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 12:04 n0o dzis 2 dzien rozmow z prezesem zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator gratulacje:) IP: 62.233.243.* 23.02.11, 14:48 jest porozumienie:). Każdemu kto wątpił w działania Przewodniczacego Związków należy się porządny kopniak w du....:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: gratulacje:) IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.11, 18:53 a co po dupie mamy go całować za 150 zł brutto Uznajmy to za naszą klęskę i nigdzie się nie przyznawajmy bo to wstyd dalej rzeszów górą związkowcy hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deireadh Re: gratulacje:) IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 22:12 no niestety 150 zl brutto to raczej smiech :( przydalo by sie ze 3 razy tyle jak juz sie za cos brac to pozadnie no ale ostatecznie chyba trzeba powiedziec ze lepszy rydz niz nic :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: gratulacje:) IP: 62.233.243.* 24.02.11, 08:39 polak to taki człek że nigdy nikt mu nie dogodzi. Trzeba było iść, negocjować to pewnie wam udało by się 3 razy więcej wywalczyć - cwaniaczki. Jak macie gadać takie pierdoły to lepiej nie gadajcie wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: gratulacje:) IP: 91.201.90.* 24.02.11, 09:45 Przecież nie tylko te 150 zlotych brutto udało się wywalczyc. Chyba o wszystkim nie wiecie? Ktoś tu źle słuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: gratulacje:) IP: 62.233.243.* 24.02.11, 09:54 no właśnie. Niejeden pracownik marzy aby co roku jego pensja wzrastała proporcjonalnie do wskaźnika inflacyjnego. Głupie gadanie wynika z niewiedzy - najpierw trzeba poznać wszystkie szczegóły a potem wypisywać swoje mądrości. Szkoda że ci wszyscy mądrzy nie wiedzą ile to wspaniały prezes chciał dać swoim pracownikom!!!!. Lepie nie pisać, bo to sśiechu warte. Myślę że nie jest źle - i że to jest dopiero początek drogi walki o swoje. Trzymam kciuki za pracowników którzy walczą o godny byt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: gratulacje:) IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.11, 18:30 A ileż to mądralo ten prezes chciał dać? no i skąd pani/panie mądraliński to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś