Dodaj do ulubionych

Policja stanowcza: koniec kibolskich ustawek!

IP: *.mtvk.pl 24.02.11, 16:52
Żeby zatrzymać uczestnika ustawki, potrzebny jest poszkodowany, który zgłosi pobicie, uszkodzenie ciała albo ew. utratę uzębienia.

Jak tam ten gliniarz, co zabił 2 ludzi po pijanemu na Bytkowskiej? Wiadomo już kto prowadził?
Ufoludki? Brudny Harry? Paris Hilton? Pewnie tak, bo sąd odmówił aresztowania.
Obserwuj wątek
    • Gość: mario z garażu Re: Policja stanowcza: koniec kibolskich ustawek! IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 17:22
      hheheheheh gliniarzy to my kupimy da się im pare stów i będzie dobrze. przecież oni zarabiaja po 2500zł hahahahahhahahaha teraz im wzieli l-4 podwyżek nie mają. Spokojnie damy rade :-))))
      • Gość: mareczek Re: Policja stanowcza: koniec kibolskich ustawek! IP: *.centertel.pl 24.02.11, 18:15
        No właśnie, ktoś chyba komuś nie odpalił doli, stąd całe zamieszanie. A co do tego milicjanta który zabił tę dwójkę ludzi to chodzi sobie wolno - sąd rejonowy uchylił mu areszt. Chyba nikt nie myślał, że go zamkną
    • Gość: żeleźniok Policja stanowcza: koniec kibolskich ustawek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 18:36
      No prosze. Jedyny śląski klub, kibice kultywujący śląskie tradycje. A tu taki syf wychodzi... I jeszcze reprezentanci Polski w sztukach walki. Pozamykać patologie!
      • veneziano a miał wystąpić w żółto-niebieskich 24.02.11, 18:50
        barwach... co za pech...
        • Gość: Gość Re: a miał wystąpić w żółto-niebieskich IP: *.232.230.244.hotel-katowice.pl 24.02.11, 23:01
          To nie pech , to debil !
          • Gość: vis Re: a miał wystąpić w żółto-niebieskich IP: *.formlessnetworking.net 25.02.11, 10:05
            Powiesz mu to w twarz?
    • Gość: piknik Czegoś tu nie rozumiem. IP: 80.48.151.* 24.02.11, 19:16
      Ja rozumiem,że za handel narkotykami chcą "hoolsów" wsadzić do paki. Jeżeli im to udowodnią, to ok. Ale czemu za ustawki? Przecież jeśli ci goście się umówili na mordobicie gdzieś zdala od osób postronnych, to jakie to jest zagrożenie dla społeczeństwa? Ja chcę,żeby się nie prali na trybunach, bo też chodzę na mecze i nie chce dostać wpi****l. Natomiast jeśli piorą się w izolacji i nie zmuszają do bicia się ludzi, którzy bić się nie lubią, to niech się biją między sobą.
      • Gość: Frodo Re: Czegoś tu nie rozumiem. IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 24.02.11, 19:58
        No właśnie, skoro udział w bójce czy tam walce na ringu lub w klatce nie jest karalny (a przecież też tam ktoś czasem zginie) to czemu za udział w ustawkach chcą karać?
        • jacgg Re: Czegoś tu nie rozumiem. 24.02.11, 20:08
          Wiele razy w życiu odkryjecie jeszcze, że czegoś nie rozumiecie. Bywają też nielegalne wyścigi samochodów (tzw. street racing) czy walki ...kogutów...
          • Gość: piknik Re: Czegoś tu nie rozumiem. IP: 80.48.151.* 25.02.11, 02:39
            Ale prze nielegalnych wyścigach ktoś niezainteresowany, postronny (np. jakiś pieszy) może zginąć. Dlatego nie wolno robić nielegalnych wyścigów. Natomiast każdy, kto idzie na ustawkę wie,że może z niej nie wrócić. Więc to jego wybór. Jest na to jakiś paragraf?
            • Gość: żeleźniok Re: Czegoś tu nie rozumiem. IP: *.centertel.pl 25.02.11, 07:42
              Paragraf jest. To po pierwsze. Po drugie jeżeli dorosły facet decyduje się walić z kimś po mordzie to którejś klepki musi mu brakować i należy go omijać szerokim łukiem. I po trzecie jak idę z dziećmi na mecz (a nawet sam czy z kolegami) to nie życzę sobie żeby ktoś na stadion wpuszczał 112kg zwierzaka, który mając mózg zjedzony przez sterydy powinien znajdować się w zamkniętym zakładzie.
              • Gość: Podlesiok Rdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 09:24
                Żeleźniok przeczytałem twoje dwa komentarze i też mam podejrzenie, że coś nię przeżera. Może to rdza?
    • Gość: adi J***c pietraszewskiego pismaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 19:57
      Ten cymbal niedouczony, nie wie o czym pisze i caly czas obraza klub. Skad wiadomo, ze to jest bojowka Ruchu Chorzow? Klub nie zakladal zadnej bojowki ty pajacu. Zaden klub w Polsce nie posiada bojowki, wiec nie pisz pajacu, ze jest to bojowka Ruchu Chorzow, tylko sympatykow, kibicow a moze osob w ogole nie wspierajacych Ruch.
      • Gość: rolf Re: J***c pietraszewskiego pismaka IP: *.welnowiec.net 24.02.11, 20:29
        a może to porostu zwykli bandyci z chorzowa, takie niedouczone śląskie tłumoki 0 nauki to co mieli innego robić kradną i napadają. policja powinna do takich gnid strzelać. za komuny mój św. pamięci wujek zabierał mnie na mecze i było naprawdę zaj...cie. ja moich snów nie zabiorę w polsce na żaden mecz bo i po co poziom 0 i wątpliwa przyjemność z oglądania tego widowiska.
        • Gość: Podlesiok Re: J***c pietraszewskiego pismaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 09:33
          Skoro nie chodzisz na mecze to nie możesz być wiarygodny w sprawach kibicowskich oraz bezpieczeństwa na stadionach. Ja z 15-letnią córką chodzę na mecze już od 7 lat (wcześniej chodziłem sam) i jeszcze nigdy - powtarzam nigdy - nie znaleźliśmy się w niebrezpiecznej sytuacji. Chodzimy regularnie, czasem jeździmy na wyjazdy, kibicujemy i nie szukamy "atrakcji" i nikt nam nie zagraża. Choć kilka razy byliśmy świadkami zadym. Ale jak na tyle lat doświadczeń, nie jest to zjawisko częste.
          Przyzwyczaiłęm się już, że najwięcej o (nie)bezpieczeństwie na stadionach mówią Ci, którzy niewiele o tym wiedzą a informacje czerpią z mediów. A w mediach obraz jest mocno skrzywiony, między innymi dlatego, że budują go ludzie pokroju red. Pietraszewskiego, którego wiarygodność już nieraz okazała się mocno wątpliwa. Działa już nawet nieformalny klub osób przez niego pomówionych. Dwie rzeczy wiem na pewno: na sporcie i kibicowaniu Pietraszewski się nie zna - to raz. I dwa: zawsze bezkrytycznie i jako pewne przedstawioa to co mu powiedzą prokurator lub policjant. A, że potem w sądzie jest inaczej, to go nie przejmuje. Porzechodzi nad tym do porządku i pisze dalej.
    • jacgg Policja stanowcza: koniec kibolskich ustawek! 24.02.11, 20:03
      Jeżeli nie chcemy mieć wylęgarni prawdziwej mafii - takiej jak za naszą wschodnią granicą, czy we Włoszech, do niedawna nawet w okolicach Warszawy - wszystkie te grupy i grupki muszą być systematycznie obserwowane, katalogowane, następnie rozbijane i pacyfikowane. Prowodyrzy - zamykani.

Nie należy zapominać o dodatkowych karach w postaci zakazów stadionowych, bez szczypania się! Chyba nie budujemy czy remontujemy stadionów, wydając na to setki milionów złotych, po to - by jakieś łobuzy siały terror na ich trybunach, demolując je na deser.

Są granice, których przekraczać NIE WOLNO! Akurat takich granic warto i należy pilnować - bardzo zdecydowanie i stanowczo. Niektórzy szacunku m.in. dla prawa i porządku nie mają i mieć nie będą (a moralnością pogardzają albo mają ogromnie zwichrowane rozumienie pewnych norm - także obyczajowych, prawda że często z uwagi na niedojrzałość lub fatalny wpływ patologicznego środowiska, w jakim przyszło im żyć - ale każdy ma rozum i wolną wolę, zatem także musi w miarę dorastania ponosić stopniowo coraz większą odpowiedzialność za swoje czyny).

Muszą więc czuć pewną bojaźń przed reperkusjami ze strony sprawnie funkcjonującego państwa. Chodzi o tzw. prewencję...

pl.wikipedia.org/wiki/Prewencja_og%C3%B3lna
      pl.wikipedia.org/wiki/Prewencja_szczeg%C3%B3lna
    • Gość: madaka Re: Policja stanowcza: koniec kibolskich ustawek! IP: 94.137.162.* 24.02.11, 20:14
      Teraz wybiórcza przerzuci się z Lecha na Ruch?
      5 raz już zatrzymują tych liderów i najważniejszych. Po tych artykułach można wywnioskować, że w tej "grupie przestępczej" byli sami liderzy, miesiąc temu zatrzymano liderów, 2 tygodnie temu liderów teraz znowu.
    • Gość: rynce opadajom Policja stanowcza: koniec kibolskich ustawek! IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 20:48
      ponie pietraszewski niech się pon odpie... od Niebieskich.
    • Gość: buk Policja stanowcza: koniec kibolskich ustawek! IP: *.uvt.nl 25.02.11, 10:14
      Policja zamiast lapac prawdziwych przestepcow zajmuje sie porzadnymi ludzmi, ktorzy nikomu nic zlego nie robia... Ze maja troche wiecej testosteronu od Pietraszewskiego to od razu ich do wiezienia? Przeciez nie bija sie na stadionach, nie atakuja "zwyklych" ludzi tylko bija sie we wlasnym gronie i komu to przeszkadza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka