Dodaj do ulubionych

Rozpoczął się remont elewacji Spodka

IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.03.11, 21:08
W jakich będzie kolorach?
---
otwarte fundusze emerytalne, wodoloty, na cellulit
Obserwuj wątek
    • Gość: Avernum Rozpoczął się remont elewacji Spodka IP: *.static.sitel.net.pl 28.03.11, 21:10
      Katowice są naprawdę jak te ogrody, jeden zadbany i dobrze prowadzony co charakteryzuje te poprawne inwestycje, a po drugiej stronie te zapuszczone i odpychające ogrody czyli wszyscy wiemy o co chodzi. W sumie wszędzie tak jest ale tutaj naprawdę to jest ogromny kontrast.
    • Gość: sbrs Rozpoczął się remont elewacji Spodka IP: *.1000lecie.pl 28.03.11, 21:28
      A ciekawe kiedy się rozpocznie remont nowej kostki brukowej położonej przed spodkiem. Właśnie widziałem, że jeździ po nim ciężki sprzęt, postawiony jest żuraw.....
      Historia się lubi powtarzać - patrz Mariacka........
    • Gość: Rosomak Re: Rozpoczął się remont elewacji Spodka IP: 87.204.35.* 28.03.11, 22:06
      W niewłaściwych.
      Zdaniem projektanta Spodka.
    • Gość: Dav Rozpoczął się remont elewacji Spodka IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 22:25
      Huraaaaaaa ..... wreszcie sie zmieni ten potwór :)
      • Gość: mik spadaj IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 22:29
        nikt cie tu nie trzyma, a wieś na ciebie czeka.
    • art_102 No i będzie śledź... 28.03.11, 22:55
      "Architekci z Biura Projektów Architektonicznych Jana Pallado i Aleksandra Skupina potwierdzili, że oryginalne okładziny trzeba usunąć, bo zawierają azbest i zbyt obciążają konstrukcję." - tak się zastanawiam, od kiedy takie decyzję podejmuje biuro architektoniczne, do tego jedno? Kto by pomyślał, że to takie alfy i omegi.

"Zdecydowaliśmy, że najodpowiedniejszy i najbardziej zbliżony do oryginalnego będzie najjaśniejszy odcień szarego."
      - z tego co było mozna zobaczyć, zaden kolor nie pasował, ten jasnoszary tez, bo zamiast spodka, będziemy mieli sledzia.

"Pomogło zamocowanie płytek na fasadzie. W końcu mogliśmy im się przyjrzeć z odpowiedniej perspektywy i w różnych, naturalnych warunkach oświetleniowych - mówi Aleksander Skupin, główny projektant nowej elewacji." - Skupin mówi tak, jakby nową planetę odkrył, a to raczej normalne, ze przy elewacji sie robi próbę "na żywca", a pan tak nigdy nie robił? Hm?
      Poza tym, myśmy też się przygladali i z tego co pamiętam, to wyglądało paskudnie, a architekt się tłumaczył, ze to tylko taka próbka niedorobiona, więc mam nadzieję, ze były jakieś inne "łuski", bardziej dorobione(sic!), ale jakoś nic o tym mi nie wiadomo, może tak dobrze sie wtopiły?

Mam jeszcze dwa pytania:
      1. Czy nie mozna było prac przygotowawczych zrobić w czasie zimy, a już od miesiąca zasuwać przy Spodku, tylko zaczynać latem (bo w ten kwiecień nie wierzę) i załatwaic budynek na cały sezon?
      2. Po jaką cholerę Uszok wymieniałeś piękne płyty na kostkę brukową przed remontem. W domu też tak robisz? - wymieniasz szlachetny parkiet na panele, a potem tynkujesz sufit i sciany? A, właściwie, to nawet jest możliwe, niektórzy z wyobraźnią tak mają, ze jej nie mają.
      • Gość: Marcin Re: No i będzie śledź... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 07:32
        Celny komentarz.
    • Gość: Gość Rozpoczął się remont elewacji Spodka IP: *.silesia-region.pl 29.03.11, 13:34
      ....ma uchronić mieszkańców przed szkodliwym wpływem azbestu... Mam wątpliwości co do bezpieczeństwa mieszkańców bloków na przeciwko SPODKA.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka