Gość: olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 09:23 Całoprowda - śląsk jest polski Półprowda - gwara śląska jest językiem Gównoprowda - ślązacy jak nacja :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Trzy prawdy - arnoldowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 09:27 Połowa należy do ks. Tischnera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Trzy prawdy - arnoldowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 09:32 Czyżbym miał do czynienia z ignorantem? Lewa Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 09:34 Gość portalu: olo napisał(a): > "Czyżbym miał do czynienia z ignorantem? Lewa" Nie jestem ihnorantem. po prostu nie miałem czasu żeby zgłębiać tak płytkich myślicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
elver.b Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 09:32 Gość portalu: olo napisał(a): > Całoprowda - śląsk jest polski ale bez Opawy i Goerlitz > Półprowda - gwara śląska jest językiem a pewnie, bo jest dialektem ewoluujacym w kierunku jezyka > Gównoprowda - ślązacy jak nacja pelna zgoda, bo Slazacy nie sa "jak" nacja, Slazacy to jest nacja. Z gory dziekuje za przychylne komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Trzy prawdy - arnoldowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 09:36 Wybacz literówkę. Powinno być "ślązacy jako nacja" Te prawdy są tak samo objawione jak prawdy arnolda. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.er Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 09:39 normalnie już was czytać nie można Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 09:40 to nie czytaj poczytaj se ks. Tisznera Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 09:44 fiodorus napisał: > to nie czytaj > poczytaj se ks. Tisznera Witaj Fiodorusie:) Mnie też się podoba, doskonale wystopniowane ! Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie:))))))))))))))) Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
elver.b Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 09:46 Oj Zosiu, Zosiu, zawiodlem sie na Tobie srodze ... A Fiodorusowi juz tak nie slodz, od tego ma kolegow :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 09:53 elver.b napisał: > Oj Zosiu, Zosiu, zawiodlem sie na Tobie srodze ... > A Fiodorusowi juz tak nie slodz, od tego ma kolegow :-))) Ja nie słodzę, ja tak zawsze!!!! Przecież Ci napisałam całkiem sporo, na ten temat ? Fiodorus! Pozdrawiam Cię:) ps A czym Cię tak zawiodłam ? Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 09:46 Witaj Filozosiu Droga :-)))! Trzeba przyznać, ze rzeczywiście ks. Tischner był niezłym stylistą! Pozdrawiam serdecznie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elver.b Chcialbym byc taki 04.05.04, 10:05 jak Fiodorus: - uprzejmy - kulturalny - sympatyczny - patriotyczny - wolny od fanatyzmu i mitomanii Och! Moge tylko pomarzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
elver.b Mam pomysl 04.05.04, 10:07 Fiodorusie i Zosiu - mozmy zalozyc kolko, takie kolko wzajemnego pozdrawiania sie, grypsowania i adoracji, co wy na to? Moj brat jest ministrantem, powiem mu, zeby przyniosl kadzidlo! Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Mam pomysl 04.05.04, 10:11 elver.b napisał: > Fiodorusie i Zosiu - mozmy zalozyc kolko, takie kolko wzajemnego pozdrawiania > sie, grypsowania i adoracji, co wy na to? > Moj brat jest ministrantem, powiem mu, zeby przyniosl kadzidlo! Sympatyczny Kolego, co tu ma do rzeczy grypsowanie ? Chyba nie wiesz, co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do Fiodorusa-Fanfarona 04.05.04, 10:14 fiodorus napisał: > Witaj Filozosiu Droga :-)))! > Trzeba przyznać, ze rzeczywiście ks. Tischner był niezłym stylistą! > Pozdrawiam serdecznie :-))) > Widzę Panie Fiodorusie,Pan zapomniał-pomnik generała Neulinga,Krzyżaków- Teutonów,Kopernika- i zaczyna Pan znowu swoimi "złotymi myślami" nas uszczęśliwiać,sądzę,wątek-temat"Wiosna" pasują bardziej do pańskiej cechy charakteru -smarkaterii-,może porady kosmetyczne dla kobiet?był by tematem dla Pana,proszę się zastanowić. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Do Fiodorusa-Fanfarona 04.05.04, 10:29 rico-chorzow napisał: > fiodorus napisał: > > > Witaj Filozosiu Droga :-)))! > > Trzeba przyznać, ze rzeczywiście ks. Tischner był niezłym stylistą! > > Pozdrawiam serdecznie :-))) > > > > Widzę Panie Fiodorusie,Pan zapomniał-pomnik generała Neulinga,Krzyżaków- > Teutonów,Kopernika- i zaczyna Pan znowu swoimi "złotymi myślami" nas > uszczęśliwiać,sądzę,wątek-temat"Wiosna" pasują bardziej do pańskiej cechy > charakteru -smarkaterii-,może porady kosmetyczne dla kobiet?był by tematem dla > Pana,proszę się zastanowić. > > Rico-Chorzow. O przepraszam Rico, za forumową żmiję, to ja tu robię, więc nie odbieraj Gero jego złotych myśli. Zupełnie się nie znasz na poezji, jak widzę!!! Jak wyluzujesz, to potrafisz być całkiem miłym facetem, tylko nie chce Ci się chcieć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do Fiodorusa-Fanfarona 04.05.04, 10:51 Zosiu!nie znam się na poezji i nie zrozumiałem,co napisałaś. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
zofia_lubanska Re: Do Fiodorusa-Fanfarona 04.05.04, 11:16 rico-chorzow napisał: > Zosiu!nie znam się na poezji i nie zrozumiałem,co napisałaś. > > Rico-Chorzow. Rico, wydawało mi się, że napisałam jasno : czasem warto się zająć poezją. Natomiast Twój kolega Gero, okrzyknął mnie żmiją, więc bądz mądrzejszy od niego i nie ubliżaj ludziom na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Do Fiodorusa-Fanfarona 04.05.04, 11:18 zofia_lubanska napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Zosiu!nie znam się na poezji i nie zrozumiałem,co napisałaś. > > > > Rico-Chorzow. > Rico, wydawało mi się, że napisałam jasno : czasem warto się zająć poezją. > Natomiast Twój kolega Gero, okrzyknął mnie żmiją, więc bądz mądrzejszy od niego > i nie ubliżaj ludziom na forum! Witaj Rico! To wyżej, to nie ja:))))))))) Znów jaki klonik:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do Pani Zofii Lorek 04.05.04, 12:07 zofia_lubanska napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Zosiu!nie znam się na poezji i nie zrozumiałem,co napisałaś. > > > > Rico-Chorzow. > Rico, wydawało mi się, że napisałam jasno : czasem warto się zająć poezją. > Natomiast Twój kolega Gero, okrzyknął mnie żmiją, więc bądz mądrzejszy od niego > i nie ubliżaj ludziom na forum! Myślę,tutaj żadnemu nie ubliżyłem. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 11:11 Gość portalu: olo napisał(a): > Całoprowda - śląsk jest polski > Półprowda - gwara śląska jest językiem > Gównoprowda - ślązacy jak nacja > :))) Couko prowda-większa część Sląska leży w granicach i pod zarządem Polski. Pou prowdy-język śląski doczeka się kodyfikacji i będzie uznany jak kaszubski,bydzie-couko prowda-. Gownom i coukom prowdon je-naród śląski istnieje,sądzę nie potrzebne są dowody. Dziękuję Olo Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Trzy prawdy - arnoldowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 11:45 Rozbawiłeś mnie po pachy rico. Nie ma to jak zabawa językiem. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 11:57 Gość portalu: olo napisał(a): > Rozbawiłeś mnie po pachy rico. > Nie ma to jak zabawa językiem. Brawo! Dziękuję za oklaski,Olo,nie wiem gdzie Pan się językiem bawi? Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Trzy prawdy - arnoldowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 11:59 Głodnemu zawsze chleb na myśli - to z cyklu przysłów polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 12:20 Gość portalu: olo napisał(a): > Głodnemu zawsze chleb na myśli - to z cyklu przysłów polskich. Widźę Pan jest głodny,Pan myśli/pisze o języku i broni się przysłowiami,to z cyklu moich myśli bez przysłów. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Trzy prawdy - arnoldowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 12:30 kolejne - Nie chwal bo się zepsuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Trzy prawdy - arnoldowi 04.05.04, 13:00 Gość portalu: olo napisał(a): > kolejne - Nie chwal bo się zepsuje. Mądry Polak po szkodzie. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Trzy prawdy - arnoldowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 13:02 a Ślązak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjery trwo Re: Trzy prawdy - arnoldowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 14:25 Szlónzok sie spokojnie czeko, arze przeminie kolejno "administracyjo". Tyla jurz ih bóuo, co ciynrzko spamjyntac'. Teroski po polski nastympuje ojropyjsko. A uostou sie do teroska jyny Uoon - Szlónzok! Odpowiedz Link Zgłoś