Gość: Jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 14:57 Farby: ńy modro-żůłte, bo to by bůła Ukrajina, nale żůłto-modre. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aret Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 15:03 Newet ze śląskości zrobią kampanię reklamową Gazety Wyborczej. Kiedy będą naklejki "Beatyfikacja Jana Pawła II Gazeta Wyborcza"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 08.04.11, 17:43 fes fajne abcybildry dla goroli!!! ale nie wiem czy to wystarczy żeby zostać ślązakiem...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Czy Ślązak to synonim frajera? IP: *.via.zamek.net.pl 08.04.11, 22:19 Najwyraźniej GW szuka frajerów i zapewne wielu znajdzie którzy nabiorą się na śląskość i będą przyklejać reklamy tej gazety bo na każdej jest właśnie taka reklama. No cóż, Śląsk to jednak kraina frajerów wystarczy im czymś niebieskim czy żółtym pomerdać przed oczami, rzucić coś na temat Śląska i już się rajcują :):):):) Uwierzyłbym jeszcze w tą akcje na rzecz Śląska gdyby tam tej reklamy GW nie było, a tak to sprawa jest jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polok '80 Re: Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.jjs-isp.pl 09.04.11, 08:53 Jakbym dopiero z Wyborczej się dowiedział, że jestem Ślązakiem. Za śląskość nie trzeba się wstydzić. Ale jestem też Polakiem - ta naklejka mi nie odpowiada - bo może sugerować, że sympatyzuję z ruchem politycznym, który jest mi daleki. Śląskość nie jest żadną własnością gazety, która może dopiero w ostatnich dniach zaczęła trochę więcej pokazywać Ślązaków, uważających się za Polaków. Najbardziej żenująca jest ta reklama na naklejce - (i tak spodziewam się, że do środy ją usuną, żeby nie było obciachu). Śląskość trwała przed gazetą i będzie trwać po niej. Może niektórzy "Gazetowi Ślązacy" dopiero teraz odkrywają, kim są. Tożsamość nie jest sprawą mody, ale wychowania, tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość 10.04.11, 01:18 Gość portalu: Polok '80 napisał(a): > Jakbym dopiero z Wyborczej się dowiedział, że jestem Ślązakiem. Za śląskość ni > e trzeba się wstydzić. Ale jestem też Polakiem - ta naklejka mi nie odpowiada - > bo może sugerować, że sympatyzuję z ruchem politycznym, który jest mi daleki. > Śląskość nie jest żadną własnością gazety, która może dopiero w ostatnich dniac > h zaczęła trochę więcej pokazywać Ślązaków, uważających się za Polaków. Najbard > ziej żenująca jest ta reklama na naklejce - (i tak spodziewam się, że do środy > ją usuną, żeby nie było obciachu). Śląskość trwała przed gazetą i będzie trwać > po niej. Może niektórzy "Gazetowi Ślązacy" dopiero teraz odkrywają, kim są. Toż > samość nie jest sprawą mody, ale wychowania, tradycji. Polacy odkrywają,światło Łukasiewicza dla świata!!!,inaczej ugrząźniemy,my Slązacy w ciemnościach odkrywających. Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys bajtle, klopsztangi, koła i krupnioki 08.04.11, 15:07 "Coraz więcej osób na łamach "Gazety" i w internecie z dumą wspomina, że za bajtla huśtało się na klopsztandze, jeździło na kole i jadło krupnioki." Czy to wystarczy, by być Ślązakiem? A jeśli dzieci na Śląsku huśtały się na trzepaku, jeździły na rowerze i jadły kaszankę, ale znają historię Śląska i czują z tym regionem związek - czy oni też są Ślązakami? Czemu rzekomo opiniotwórczy dziennik sprowadza śląskość do klopsztangi, koła i krupnioka? Oczywiście sama akcja jest bardzo ok, ale ten tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: bajtle, klopsztangi, koła i krupnioki 08.04.11, 15:16 Słuszna uwaga, takie podejście do górnośląskości to jej tabloidyzacja, za taką tożsamością nie kryje się świadoma refleksja ale naklejka. Ale w sumie walczyć z tym się nie da. Lepsze to niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys Re: bajtle, klopsztangi, koła i krupnioki 08.04.11, 16:55 Sama akcja jest w porządku, czepiam się tylko fragmentu artykułu o klopsztangach. Bardzo dobrze, że poza RAŚ są środowiska, które promują śląskość. Czy tego chcesz, czy nie, robota Waszych starszych kolegów w latach 90. spowodowała, że RAŚ jest nadal przez niektórych kojarzony z separatyzmem. Od XXI wieku zmienił się profil organizacji, jednak czarny PR pozostał. Sukcesów coraz więcej, jednak często wytłumaczenie ludziom z centralnej Polski, czy Małopolski, że autonomię ekonomiczną i parlamentarną realizuje się w granicach większego organizmu państwowego jest niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: bajtle, klopsztangi, koła i krupnioki 08.04.11, 17:14 jednak cz > ęsto wytłumaczenie ludziom z centralnej Polski, czy Małopolski, że autonomię ek > onomiczną i parlamentarną realizuje się w granicach większego organizmu państwo > wego jest niemożliwe. Jednak to nie wynika z czarnego piaru, ale ogólnie niewielkiej wiedzy o państwie, nawet wśród polityków i publicystów. Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys Re: bajtle, klopsztangi, koła i krupnioki 08.04.11, 17:29 > Jednak to nie wynika z czarnego piaru, ale ogólnie niewielkiej wiedzy o państwi > e, nawet wśród polityków i publicystów. Oczywiście, nawet nie tyle z państwa, ile z braku tradycji autonomicznych w Rzeczpospolitej Polskiej, nie licząc I Rzeczpospolitej Obojga Narodów i autonomicznego woj. śląskiego w II RP, jednak kto o tym wie? ... Paradoksalnie, tradycje autonomiczne Polska miała, jednak nie w modelu, jaki proponuje RAŚ, czyli kraje związkowe, regiony autonomiczne, kantony - to co ma miejsce od lat w Europie Zachodniej. Niemal każdy mój znajomy z centralnej Polski na hasło "autonomia" reaguje: "Jak chcecie, to się odłączajcie", a nie są to skinheadzi, czy naziści, a ludzie po lub w trakcie studiów, interesujący się życiem społeczno-politycznym. Śląsk to nadal terra incognita i takie akcje, jak powyższa Wyborczej, jak i informowanie o możliwości zadeklarowania przywiązania do etnicznej grupy śląskiej w spisie są dla Ślązaków wyjściem z cienia. Nasi rodzice i dziadkowie w PRLu musieli się ukrywać ze swoją śląskością, my możemy dumnie mówić: Jestem Ślązakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re:bajtle, klopsztangi, koła, krupnioki (i szajba) IP: *.1000lecie.pl 08.04.11, 19:17 Z tymi nalepkami to już całkiem wam "szajba odbiła"... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) (HKP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vd je żeś z RAS'iu:))) IP: *.mikolow.multimetro.pl 08.04.11, 17:21 umiesz godać? Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys jo niy, ale godać umja 08.04.11, 17:42 A kogo pytoš? Bo jo niy jest, niy mjyšům się do polityki. A tyž s tego, co žech čytůł, chyba niy trzeba umieć godać, žeby być w RAŚ, styknie ino pszajać Ślůnskowi, chcieć coś robić do tego regjůnu abo podzielać przekazanie władzy do regjůnów autonomicznych. Bezmaś działo tam pora osób, kere sům Polokami, deklarowali narodowość polsko. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: jo niy, ale godać umja 08.04.11, 18:36 wy jesteście durnie, bo wam wybiórcza pisi: naklejcie se naklejkę. Niech gnoje POwiedżą - będzie autonomia czy nie? Tego się domagajcie - ODPOWIEDZI. Nie naklejek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistral Re: jo niy, ale godać umja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 19:17 Jo takiemu jednymu co mo rejestracja SO bez jego wiedzy tako naklejka jepna na tylnio klapa. Jak na drugi dzien przyjedzie na Slask ,to bydzie oznaczalo ze w Zaglebiu sie duzo zmienilo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.joynet.3s.pl 08.04.11, 15:38 A czego niby mam się wstydzić. Co ta naklejka ma zmienić. Albo się jest Ślązakiem, albo nim się nie jest. Na siłę, to można kulturystą zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totolotek Re: Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.eimperium.pl 08.04.11, 15:41 Ja bym akurat wolał biało-czerwoną naklejkę z napisem "Ja też nie jestem Ślązakiem". Gazeta - dbająca o pragmatyzm - mogłaby je rozdawać z kolejnym numerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza wszędzie wonty :} IP: *.net.stream.pl 08.04.11, 15:48 Totolotku, dlaczego to "nie" w przekazie, który chciałbyś przekazać na naklejce? Nie lepiej "Jestem Polakiem", tak po prostu bez antagonizmu wobec Ślązaków? Ja czuje się Polką i Ślązaczką. I mnie ta środowa naklejka nie oburza... Równie dobrze może być "Jestem Góralem". Też by Tobie nie pasowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >?>?? Re: wszędzie wonty :} IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 19:21 wykręcają się sianem, udają, że są po śląskiej stronie, ale tylko na naklejkowaniu się twe ich popaprane poparcie kończy. Czemu nie optują za autonomią? Boją się, warszawka się boi? Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość 08.04.11, 22:11 Gość portalu: totolotek napisał(a): > Ja bym akurat wolał biało-czerwoną naklejkę z napisem "Ja też nie jestem Ślązak > iem". Gazeta - dbająca o pragmatyzm - mogłaby je rozdawać z kolejnym numerem. A dlo mie to nojlepszo bydzie nalepka w kolorze czorno-czerwono-zlotym i napisym: JO JE ZAKAMUFLOWANY OPCIOK NIYMIECKI (J.Kaczorek). Zrobia sie tako som! Pyrskp rzi szlustydniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masaccio trochę mocniejsze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 15:44 Narodowość śląska - solidarycą ! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Od urażonej dumy, do farsy 08.04.11, 15:45 proszę, jak pięknie można własnymi siłami okpić własne idee. najpierw, jak to na Śląsku, "rabunkowa eksploatacja" tematu narodowości śląskiej, a na koniec naklejka na czoło. pyszne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
madam81w Czemu nie naklejka "Jestem Polakiem"? 08.04.11, 15:46 Takie słowa dziennikarzom GWna by przez gardła nie przeszły co? Wszędzie tylko ten Śląsk, śląskość, ślązak, śląski... już się rzygać tym chce... A tymczasem tu jest POLSKA i z tego warto być dumnym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekMańkowy Re: Czemu nie naklejka "Jestem Polakiem"? IP: *.dibre.com.pl 08.04.11, 15:49 Bez naklejki widać madam81, żeś ...gorol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ ... IP: *.net.stream.pl 08.04.11, 15:50 Co mają oznaczać zdjęcia w Twojej stopce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupie pytanie bo to wstyd? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.04.11, 22:41 czy w np. Kongu, ktoś nosi nalepkę "jestem Belgiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: bo to wstyd? 09.04.11, 06:42 -Na naszych oczach dokonuje się rewolucja. Śląskość staje się modna i nie trzeba jej się wstydzić.- Pewnie jakiś Polak potrafi pisać dzisiaj już,i po latach polskiego analfabetyzmu dotarł do wniosku - śląskość staje się modna -,i już dostrzega wstyd. Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,113906,9400215,Nie_wstydz_sie__Naklej_swoja_slaskosc.html#ixzz1IztnAEy9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naród Śląska Utwórzmy żółto-niebieskie serce! 17.04.2011 IP: *.uvt.nl 08.04.11, 15:51 Termin 17 kwietnia · 17:00 - 18:00 Lokalizacja Plac przy Pomniku Powstańców Śląskich Aleja Korfantego Katowice, Poland Stworzone przez: Ruch Autonomii Śląska Więcej informacji Jesteśmy regionalistami, są wśród nas ludzie o zróżnicowanej tożsamości, łączy nas wzajemny szacunek i miłość do Górnego Śląska. Aby to wyrazić, spotkajmy się w niedzielę 17 kwietnia o godz. 17 i wspólnie utwórzmy żółto- niebieskie serce! Pokażmy wszystkim, że nie jesteśmy czarnym ludem o niecnych zamiarach, ale pogodnymi i ambitnymi ludźmi- Górnoślązakami! Sfotografowane z nieodległego wieżowca serce w barwach Górnego Śląska niech będzie tego symbolem! www.facebook.com/event.php?eid=152937178103645 Kartony w stosownych barwach zapewnia organizator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porysowany volks Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.omi.pl 08.04.11, 15:54 Z taka naklejką to raczej ryzykowne będzie wyjeżdżać poza .... ślunsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagatek Re: Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.uvt.nl 08.04.11, 15:58 Hehe nie wszyscy w Polsce są zwolennikami PIS, rzekłbym nawet, że poza Polską "B" jest to zdecydowana mniejszość więc spokojnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vc dlaczego oczerniasz zwolenników PiS?? IP: *.mikolow.multimetro.pl 08.04.11, 16:13 słyszałeś może o jakiś zamieszkach, pobiciach? generalizujesz rzeczywistość... gdybym był mieszkańcem tzw. Polski B, (kto wprowadził ten termi Polska a i b ? też PiS?:)) to dostałbyś w pysk za takie podjudzanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgfh absurd IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 15:54 hanys popierający GW już większego idioty nie potrafię sobie wyobrazić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Nie wstydź się! Naklej sobie na swoją śląskość IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 15:55 No popatrz, nawet wybiorcza pomagajet Rasistowskiej Partyji . Mam do tych "prawdziwych" Slazakow jedno pytanie , czy polski Slazak...... Polak bedzie musial nosic "P" jak kiedys , czy wystarczy "G" jak gorol....... wiadomo zeby nie mieszac tej aryjskiej krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: Nie wstydź się! Naklej sobie na swoją śląsko IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 16:20 Możesz se nawet na czole osioł napisać,Ślonzoki sa tolerancyjni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Nie wstydź się! Naklej sobie na swoją śląsko IP: *.mikolow.multimetro.pl 08.04.11, 16:33 i wyobraź se że tez głosujom na PiS, a nawet se możesz wyobraźić, że w jednej rodzinie głosujom na PiS, PO i UPR... nie panikuj i nie siej zamieszania, ni ma bulu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony [...] IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 16:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacrz Re: Nie wstydź się! Naklej sobie na swoją śląsko IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 20:05 NIE musisz nic naklejać żadnego G bo z daleka widać żeś GOROL ! Odpowiedz Link Zgłoś
synek_ze_sosnowca Niy mo gańby ? 08.04.11, 15:57 Jo sie wstydza, bo żech je Ślunzok ze Zagłymbio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ManieJóźkowy Re: Niy mo gańby ? IP: *.dibre.com.pl 08.04.11, 16:20 synek_ze_sosnowca...to se przyszyj igłum szmatkę z naPISeme,żeś gorol z zagłąbia , i fertig. Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Niy mo gańby ? 08.04.11, 16:41 synek_ze_sosnowca napisał: > Jo sie wstydza, bo żech je Ślunzok ze Zagłymbio Pewnie raczej się boisz dzikiej reakcji swoich. Tym czasem jest to miasto tak samo twoje, jaki i moje. Tak samo jak każdy inny zakątek tego kraju. Możesz sobie mieszkać gdzie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer A opolskie i dolnośląskie??? IP: *.OLOWEK.ds.uni.wroc.pl 08.04.11, 16:05 A opolskie i dolnośląskie??? To też Śląsk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: A opolskie i dolnośląskie??? IP: 93.175.66.* 08.04.11, 16:14 Szukają frajerów na bezpłatną reklamę szmatławca. Żałosne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stond Np. w dodatku Warszawskim dodajcie taką nalepkę IP: *.mikolow.multimetro.pl 08.04.11, 16:18 z takim artykułem, bo tam też żyją Ślązacy a i ktoś z poza Śląska dowie się więcej o tym Regionie. Chetnie drukujecie zdjęcia tylko pijanych górników, budując Nasz obraz. Dociekanie prawdy o "Wujku"..... wyczuwam reklamę RAŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys niektórzy wszędzie coś wyczują 08.04.11, 16:49 Są tacy ludzie, którzy wszędzie coś wyczują. Jak nie Żydzi to masoni, jak nie masoni to niemieccy okupanci, jak nie niemieccy okupanci to radzieccy okupanci, jak nie radzieccy okupanci to krypto-Niemcy, jak nie krypto-Niemcy to separatyści z RAŚ. Ciężko musi się Wam żyć. Z każdej strony wróg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stond prawie codziennie o RAS IP: *.mikolow.multimetro.pl 08.04.11, 17:20 więc o co Ci chodzi? to jest reklama. Nie wsadzej mi do ust słó których nei wypowiedziałem, dobra? I zapewniom Cie, żyje mi sie dobrze, a ty chyba mosz problym z żydami. Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys Re: prawie codziennie o RAS 08.04.11, 17:34 A może podświadomie wybierasz artykuły, które traktują o RAŚ? - zastanów się nad tym. Proponuję podstronę Magazynek - najciekawsze teksty, jakie przeczytasz na stronach katowickiej Gazety Wyborczej (ani słowa o RAŚ, chyba, że mi coś umknęło). Po drugie, tematu nie da się już ominąć, nawet gdyby GW bardzo chciała. Prezes RAŚ jest wicemarszałkiem, dr inż Henryk Mercik jest w sejmiku śląskim, Rafał Adamus z posłem Plurą z PO walczy o wpisanie godki ślonskij na listę języków regionalnych - to są ważne sprawy dla Górnego Śląska i dlatego GW o nich pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stond dobra dobra IP: *.mikolow.multimetro.pl 08.04.11, 18:03 godka godkom, to popierom. chodzi o nachalność tematu... dolewanie oliwy do ognia. Podświadomie to odbieram reklamy na tej stronie. Nie zbaczajmy z tematu. spadam Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Trocha kiepskie te abcybildry... 08.04.11, 16:45 ... mom lepszy na aucie :-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volx Wstydzę się GW IP: *.cable.smsnet.pl 08.04.11, 16:50 Podpieliście się do tematyki DZ o "Ślązakowcach", bo chwytny i nowy temat, wcześniej wymyśliliście BZDURNĄ nazwę metropolii - Silesia, którą o dziwo dalej lansujecie, mimo torpedowanie jej przez różne środowiska naukowe, prawne i społeczne, takie jak Rada Języka Polskiego. WSTYD WSTYD WSTYD !!! Napiszę wprost PRZYPAŁEM jest brać te Wasze nalepki, już lepiej kupić jakąś z RASiu (choć nie jestem zwolennikiem tego ruchu). Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys po czamu? 08.04.11, 16:58 Czy Gazeta Wyborcza pisze o Ślązakowcach, którzy działali na początku XX wieku? Czy Gazeta Wyborcza drukuje naklejki o treści: "Jestem Ślązakiem, popieram autonomię Górnego Śląska", czy naklejki: "Jestem Ślązakiem"? Ślązak jako osoba zamieszkująca Śląsk, utożsamiająca się z regionem, jego historią i dziedzictwem. Co to ma wspólnego z RAŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volt Ino jedna? IP: *.ngm.net.pl 08.04.11, 17:45 Ale jo mom wiencej niz jedna pukeltasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolantaa.p Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 17:50 Jo se to nakleja , a potym mie rzondzonce w mieście warszowioki z roboty wywalom, abo i ałto szczaskajom na łosiedlu. Slonskośc nosza w sercu. Godom po ślonsku kaj ino idzie. Szanuja kożdego kto się ze Ślonskiem czuje zwionzany, kto kocho nasza ziymia choby był z Przemyśla abo Łomży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 18:14 Jesli szanujecie KAZDEGO Slazaka , jak i kazdego kto zwiazal sie ze Slaskiem to dlaczego dopuszczacie do wzajemnego szczucia i plucia jednym przeciw drugim ? Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Proszę o odpowiedź 08.04.11, 18:20 1. Czy jesteście za bezpłatną autostradą od granicy do Pyrzowic czy nie? 2. Czy jesteście za autonomią śląską czy przeciw? Prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Proszę o odpowiedź IP: *.tvtom.pl 09.04.11, 08:06 Autostrada TAK Autonomia NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rud Wstydż się loga GW na naklejce IP: *.c193.msk.pl 08.04.11, 18:42 gazety ktora stale z Śląska kpi,ktora stale dokopuje gornikom,ktorzy są wizytówką regionu.Dokopuje od zawsze,robila to sugerujac jakoby 50 tyszł odpraw bylo ogromna suma,podczas gdy redktorzy po uwlaszczeniu gazet dostali miliony,gdy odprawy w innych galeziach przemyslu byly dużo wieksze.Dokopują górnikom bo górnicy popieraja prawicowe ugrupowania,i nie ukrywaja sie ze swą wiara z ktora gazeta walczy.Przyklejenie znaczka z logo gazty byloby hanbą,na sama myśl o akcji gazety chce misie zygac. Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość 08.04.11, 18:57 I żeby mi ta naklejka była w Częstochowie !! Bo jak był dodatek perły śląska, to w nim Częstochowa była ! Odpowiedz Link Zgłoś
gelynder_blues Re: Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość 08.04.11, 19:14 pregierz napisała: > I żeby mi ta naklejka była w Częstochowie !! Bo jak był dodatek perły śląska, t > o w nim Częstochowa była ! :)))) No wiesz, w końcu klasztor na Jasnej Górze i Obraz ufundował Ślązak. Bez tego to Częstochowa chyba by wsią dalej była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŚwitPustyni Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 19:14 A ja nie jestem Ślązaczką, i co z tego???? Co to za bzdurny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sos Nie wstydź się! Naklej swoją śląskość IP: *.telpol.net.pl 08.04.11, 20:48 tak jak zwykle slazacy daja sie latwo podejsc przez gw,zlorzecz,wyzywaja ,malo tego beda rekklama gw i o to chodzi -dalej tak ,jak zwykle jak poprzedni zycze wiecej luzu rozsadu,tolerancji........zawsze po tego typu artyk. dziwi mnie reakcja w strone zaglebia,sosnowca,itp-cos w tym jest..........!? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłośnik Przyrody ale pojechała Wyborcza hehehehehe IP: *.rdns.sun-net.pl 08.04.11, 21:39 Gazeta WYborcza jak w niemieckim filmie przyrodniczym:? DAJE D**PY!!!!! Fonetycznie: "JA FRIŚTIŚ JA FANTASTIŚ" - wysapał naczelny oddziału katowickiej obracając się do Srasia penetratora leżącego z tyłu ze słoiczkiem wazeliny Odpowiedz Link Zgłoś