Dodaj do ulubionych

Hipopotam został sam

11.04.11, 11:37
Tak jest jak się za bezcen oddaje zwierzęta do innych Zoo...
Obserwuj wątek
    • Gość: czerw Hipopotam został sam IP: 78.133.199.* 11.04.11, 11:42
      A chciałem w tym roku pokazać córce żyrafę...

Oj coś to nasze ZOO coraz gorzej wypada na tle konkurencji. Nie słyszy się nic o dużych inwestycjach, a konkurencja ucieka (np. wrocławski ogród).
      • Gość: dsd Re: Hipopotam został sam IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 19:43
        > A chciałem w tym roku pokazać córce żyrafę...

nie cierpię ogrodów zoologicznych, ale byłam ostatnio z siostrzenicą właśnie w Chorzowie-warunki zwierzęta mają masakryczne, lwy leżące w pokrzywach, żyrafa ledwo mieszcząca się pod dachem, piszczące i krzyczące dzieci aż echo oddaje w betonowych bunkrach (tam gdzie hipopotamy, żyrafy)-wszystkie futrzaki biegające po wybiegu który był kiedyś trawnikiem ale od kopyt jest po prostu błockiem i breją w której te zwierzęta leżą... okropne okropne i jeszcze raz okropne. Ale najważniejsze żeby dziecku pokazać żyrafkę z bliska, nieważne że warunków dla niej brak.. ehh.. (tak, wiem, sama na błagania siostrzenicy tam poszłam-dzieciom zoo wydaje się czymś fantastycznym, mnie wręcz przeciwnie)
    • Gość: szary_gosc Re: Hipopotam został sam IP: *.unknown.vectranet.pl 11.04.11, 11:46
      smutne życie mają te zwierzaki w zoo.
      :(
    • Gość: czerw Hipopotam został sam IP: 78.133.199.* 11.04.11, 11:48
      Właśnie znalazłem info na stronie ZOO, że 41% pracowników to opiekunowie, czy to oznacza, że pozostałe stanowiska (pomijąjąc weterynarza, konserwatora itp.) to stanowiska administracyjne? 68 takich stanowisk to trochę dużo...
      • Gość: wwi Re: Hipopotam został sam IP: *.static.dagmapsz.3s.pl 11.04.11, 12:20
        Skąd wiesz? Tak się dobrze znasz na prowadzeniu ogrodów zoologicznych?
        • Gość: czerw Re: Hipopotam został sam IP: 78.133.199.* 11.04.11, 13:03
          W ogóle się nie znam na prowadzeniu ogrodów zoologicznych.
          Ale podejrzewam, że również w ich przypadku sprawdzają się zdroworozsądkowe zasady.
          A przy ZOO, które nie jest urzędem, państwowym (przynajmniej tak sięwydaje z nazwy...) 60% stanowisk "nieprodukcyjnych" mnie się wydaje przerostem.
          Ale jeżeli wiesz coś więcej - napisz proszę; chętnie się czegoś dowiem.
          Pozdrawiam
          • Gość: bipo Re: Hipopotam został sam IP: *.238.70.144.ip.abpl.pl 11.04.11, 15:59
            Służby techniczne, konserwatorzy, magazyn, przygotowanie paszy, utrzymanie terenów zielonych - to drugie ok. 40 %, pozostali to zwykle pierdzistołki, bo bez nich nie obejdzie się nigdzie.
    • Gość: Albin Siwak Zwierzęta zdychają IP: 62.29.174.* 11.04.11, 12:19
      a nie umierają.
      • fazan1991 Re: Zwierzęta zdychają 11.04.11, 13:11
        Gość portalu: Albin Siwak napisał(a):

> a nie umierają.

Zdychają? Ok. Niech Ci będzie, chociaż z Tobą się nie zgodzę.
        Zwierzęta umierają, tak jak ludzie. Może m.in dlatego, że tak jak My, mają uczucia.

Ale jeżeli uważasz ze zdychają, to ja Ci powiem jedno.
        Ludzie nie umierają i nie idą do NIEBA!
        IDĄ DO ZIEMI, tam gdzie zjadają je robaki!

Lepiej sie czujesz!?
        Bo ja tak.

To przez takich ludzi jak Ty, mamy coraz więcej przypadków maltretowania zwierząt. Bicia, katowania. A to dlatego, ze traktuje sie je jak zabawki, dodatek do życia, który można pozbawic konczyn.

Szacunek dla życia jest ważny. I nie ważne, czy człowiek, czy zwierze!
      • Gość: Kociaa Re: Zwierzęta zdychają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 18:39
        olewator.salon24.pl/104812,w-polsce-zwierzeta-zdychaja-gdy-na-swiecie-umieraja
        Wejdź sb tam. może zmienisz zdanie ;/
    • Gość: Egon Hipopotam został sam IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.11, 13:41
      Slaskie ZOO bez zyrafy........ten znak z przodu tez juz zlikwidowano?
    • Gość: bruno Hipopotam został sam IP: *.ryb.abpl.pl 11.04.11, 15:49
      jak byłem bajtlem to mnie wywieźli z całą klasą do ZOO w Chorzowie to były lata 70te
      teraz sam mam dzieci i jeździmy do Ostravy -nigdy nie wezmę bajtli do Chorzowa.
      • Gość: lloll Re: Hipopotam został sam IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 17:07
        i bardzo dobrze.

Gorole raus , gorole won , gorole wypierd.... stąd.
        • rangerek Re: Hipopotam został sam 11.04.11, 17:17
          napisałbym Ci to samo ale szkoda czasu............

zastanawiałem się kiedy zabrać dziecko do ZOO i widzę, że jednak wygra Ostrava (bo u nas niestety z roku na rok marniej :(:(:( )

ps. Ostrava też leży na śląsku :)
        • Gość: katowiczanka i vice versa - o ile to rozumiesz IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.11, 09:28
          piekna robisz reklame naszemu regionowi. i dziwic sie potem ze w polsce nas nei lubia, skoro takie pierunskie hanysy jak ty maja glos. to raczej do siebie powinnienes skierowac te slowo nienawisci a'la jaurs kaczynski. on tez nienawidzi wszystkiego poza samym soba. skoro ty nie szanujesz ludzi to zapewne zwierzat tez nie. smutne, ale mzoe spotka cie kiedys jaksi gorol i pokaze gdzie twoje miejsce. tego ci szczerze zycze
    • Gość: dfdgd byłem w piątek w zoo we Wrocławiu IP: *.kiga.pl 11.04.11, 17:15
      mimo że mniejsze to wybiegi na europejskim poziomie. Śląskie zoo to przy Wrocławiu obraz nędzy i rozpaczy.
      • Gość: Finwal Najpotężnijszy słoń? IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.11, 19:29
        Przecież Thisiam jest słoniem indyjskim. Jego ojciec Siam również. Siam był duży ale słonie afrykańskie są większe. Jednak dla Małgorzaty Goślińskiej to nie ma znaczenia. Podobnie jak to, że Siam padł w roku 1997 (jeszcze przed urodzeniem Thisama) i nie zamieszkuje już w Paryżu.
    • Gość: mimi Hipopotam został sam IP: *.sic.pl 11.04.11, 18:42
      Ja, mimo że mieszkam w Chorzowie, polecam ZOO w Opolu - cudowne goryle, brak poczucia "zamknięcia" zwierząt, doskonały pawilon z owadami. Może i duuużo mniejsze, ale jakoś czuć jakość.
      Szkoda żyraf, były dla mnie - zaraz po słoniach - ulubionym punktem wizyty w ZOO.
    • Gość: edi Zoo w Opolu. IP: *.zaw.net.pl 11.04.11, 20:03
      Zapraszam do Opola. Nasze ZOO rozwija się z roku na rok. Goryle! Uchatki! I piękna sawanna z żyrafami, zebrami i strusiami. Gepardy, wilki grzywiaste i inne mięsożerne! Naturalne duże wybiegi dla zwierząt i wszędzie piękna roślinność! Samo zwiedzanie na spokojnie zajmie 4 godziny. POLECAM GORĄCO!!! Opole to też ŚLĄSK ;))).
      • Gość: edi Re: Zoo w Opolu. IP: *.zaw.net.pl 11.04.11, 20:07
        A po drodze jeszcze fajny Dinopark w Krasiejowie 25 km od Opola. Kierunek Częstochowa. Moc atrakcji dla dzieci!!!
        • Gość: Byno Re: Zoo w Opolu. IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.11, 20:19
          panowie agigatorzy tu je mowa o ZOO w Chorzowie
          o skandalicznym zarzadzaniu,niekompetencji ,burdelu czyli polnische wirtschaft na Slonsku
          Reklama na trupie nie jest dobra idea,panowie z Opola i okolicy
          • Gość: edi Re: Zoo w Opolu. IP: *.zaw.net.pl 11.04.11, 20:29
            Ale ty sie nie gorsz! To niy jest żodno agitacjo! Jo ino pisza jakie Zoo w Opolu jest fajne. Te sprawy z Chorzowa to inna inkszość. To jest rychtyk skandal...
            • Gość: Byno Re: Zoo w Opolu. IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.11, 21:00
              Wierza ci na slowo, ze fajne, musza roz zrobic stop w Opolu.
    • Gość: xyz Hipopotam został sam IP: *.c193.msk.pl 12.04.11, 00:53
      ZOO umiera... Ale jak bilet kosztuje grosze, brak inwestycji to takie skutki. Polecam ZOO w Hanowerze:
      www.zoo-hannover.de/
    • Gość: Hamba Hipopotam został sam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.11, 14:39
      Dodam, że oprócz Hipopotama i Żyrafy padł jeszcze jedyny samiec Niedźwiedzia Brunatnego.
    • Gość: gość Przydałoby się trochę remontów IP: *.play-internet.pl 21.04.11, 22:00
      Szkoda mi tych Żyraf, były fantastyczne, niestety ich obejście pozostawia wiele do życzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka