Dodaj do ulubionych

Prośba o podpisanie petycji

06.07.11, 12:50
Zwracam się do Państwa z prośbą o podpisanie poniższej petycji dot. elektronicznego systemu opłat za przejazd autostradami w Polsce, która przesłana zostanie do Premiera R.P.:

proca.pl/pokaz/5872/petycja_w_sprawie_wylaczenia_niektorych_odcinkow_autostrad__drog_ekspresowych_i_krajowych_z_systemu_oplat_elektronicznych
Marek Berezowski

Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Prośba o podpisanie petycji 06.07.11, 15:33
      A po co? Lepiej żeby TIR-y nie płaciły, niż żeby płaciły? Logika niektórych zadziwia, chyba że zapomnieli wspomnieć, że są właścicielami TIRa.
      • Gość: ....>>> Prośba do bartoszcze IP: *.c201.msk.pl 06.07.11, 17:48
        żeby nie pierdo.... od rzeczy. Właściciele środków transportowych świadczących usługi do czerwca 2011 płacili podatek za korzystanie z dróg w cenie paliwa i winietki. Ale forsa szła na wszstko z wyjątkiem dróg. Poza tym ekipa Tuska musiała zatrudnić ponad 70 tysięcy wiernych platformie urzędasów dla których zaczyna brakować forsy na wynagrodzenia a wybory tuż, tuż więc sięgnęli po forsę do kieszeni przewoźników, ci natomiast sięgną do kieszeni pasażerów i firm przewożących towary. Przy okazji pytanie: ile na e-mycie zarobi firma KAPSCH a ile skarb państwa? Czy ten temat nie jest z wiadomych względów objęty tzw "tajemnicą handlową" ? Jest kwestią 2-3 miesięcy gdy ceny międzymiastowych biletów autobusowych oraz towary na półkach zdrożeją o kilka %. Chociaż znając demagogię platformy można przyjąć za pewnik, że przed wyborami podadzą iż ceny się obniżyły (podobnie robią gdy zbliża się waloryzacja rent i emerytur). Czy ty chłopie sądzisz, że masz do czynienia z osobami odmóżdżonymi będącymi pod wpływem demagogi POPiSowskiej? Lepiej zacznij wypisywać swoje brednie na tych reklamowanych przez siebie blogach i nie podnoś ludziom ciśnienia.
        • bartoszcze Re: Prośba do bartoszcze 06.07.11, 21:11
          Gość portalu: ....>>> napisał(a):

> żeby nie pierdo.... od rzeczy.

Rozumiem, że używanie mózgu kojarzy Ci się tylko z kopulacją, ale niektórym zdarza się inaczej.

> Właściciele środków transportowych świadczących usługi do czerwca 2011 płacili
          > podatek za korzystanie z dróg w cenie paliwa i winietki.

A od 1 lipca nie płacą za winietki, tylko za przejechane. Więc lepiej, żeby płacili za więcej odciinków, niż za mnie, to chyba oczywiste?

> Przy okazji pytanie: ile na e-mycie zarobi firma KAPSCH a ile skarb państwa?

Use your Google, Luke.

> Czy ty chłopie sądzisz, że masz do czynienia z osobami odmóżdżonymi będącymi
          > pod wpływem demagogi POPiSowskiej?

Z jedną na pewno, nie zastanawiałem się nad przyczynami Twojego odmóżdżenia.
          • Gość: ....>>> Re: Prośba do bartoszcze IP: *.c201.msk.pl 06.07.11, 21:58
            bartoszcze napisał: > Rozumiem, że używanie mózgu kojarzy Ci się tylko z kopulacją, ale niektórym zda > rza się inaczej. Tobie się tylko wydaje że uzywasz mózgu do myślenia ale wystarczy że ktoś napisze coś krytycznego na twoja umiłowaną platformę i dostajesz furii. Czy ty chłoptasiu wiesz ile kosztowała winietka a ile kosztuje w/g e-myta 1 km? Zatem nie zabieraj głosu w dyskusji bo się ośmieszasz jak smarkacz w osranych galotach. Use your Google, Luke Czy sądzisz, że wtrącając jakieś zdanie po angielsku rzucisz kogoś na kolana? Здеcь Пoльшa или бритaнcкaя кoлoния? Jest znacznie więcej języków obcych. Spróbuj może wrzucić coś w Jidisz. Przy "jednorękich bandytach" dżentelmeni z PO też o forsie nie mówili, zwłaszcza po cmentarzach. Za to plebs szepta, że KAPSCH będzie kasował za usługę 40%. Drynknij do swoich mocodawców z warszawki i zaprzecz albo dyskutuj ze swoimi kolesiami o dobrobycie na swoich blogach.
            • bartoszcze Re: Prośba do bartoszcze 06.07.11, 22:50

> bartoszcze napisał: > Rozumiem, że używanie mózgu kojarzy Ci się tylko z
              > kopulacją, ale niektórym zda > rza się inaczej.
              Tobie się tylko wydaje
              > że uzywasz mózgu do myślenia ale wystarczy że ktoś napisze coś krytycznego na
              > twoja umiłowaną platformę i dostajesz furii. Czy ty chłoptasiu wiesz ile koszto
              > wała winietka a ile kosztuje w/g e-myta 1 km? Zatem nie zabieraj głosu w dyskus
              > ji bo się ośmieszasz jak smarkacz w osranych galotach.

Umyj ręce, jeśli skończyłeś się już masturbować.

> Use your Google, Luke Czy sądzisz, że wtrącając jakieś zdanie po angielsku rzucisz kogoś na kolana?

Nie, to był tekst dla inteligentnych. Przepraszam, że cię o coś takiego posądzałem.

> Za to plebs szepta, że KAPSCH będzie kasował za usługę 40%.

Och, jej, i będzie darmowo dostarczał hel oraz generatory mgły.
              • Gość: ....>>>> Re: Prośba do bartoszcze IP: *.c201.msk.pl 07.07.11, 07:33
                bartoszcze napisał: >...Umyj ręce, jeśli skończyłeś się już masturbować.... Nie oceniaj innych przez pryzmat swoich odruchów bezwarunkowych. To że ty onanizujesz się szukając pokrętnej odpowiedzi nie oznacza iż inni robią tak samo. Gdy ty się masturbowałeś ja poświęciłem trochę czasu firmie KAPSCH i znalazłem szczątkową informację na temat jej polskiego "biznesu" cyt.: System ETC ma objąć w Polsce docelowo ok. 2000 km autostrad, 5000 km dróg ekspresowych i 600 km dróg krajowych. Spodziewane zyski z systemu w latach 2011-2018 (czyli czasu trwania umowy) to 19,5 mld PLN. Na Wiedeńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych notowania Kapsch TrafficCom gwałtownie wzrosły w momencie ogłoszenia wyników wspomnianego wyżej przetargu, osiągając w poniedziałek (1.10.2010) cenę 41,86 EUR za akcję. Jest to znaczący wzrost, w porównaniu do ceny z lutego 2010, gdy cena akcji Kapsch TrafficCom wynosiła ok. 23,5 EUR. Niezły zarobek: 2,6 mld zł/rok Kolejny cyt. z innego portalu: W poszczególnych latach przychody Skarbu Państwa będą wynosić od ponad 360 mln zł do 3,7 mld zł - szacuje GDDKiA. Porównując zyski firmy zagranicznej i skarbu państwa można powiedzieć, że skandal to mało powiedziane. No ale co na ten temat może powiedzieć smark, który nawet matematyki nie miał na maturze o ile ma wogóle maturę? Trzeba być na prawdę zaimpregnowanym za wszelkie argumenty niczym bartoszcze, żeby nie widzieć potężnych przekrętów do których dochodzi od kilku lat. No ale z drugiej strony trudno się dziwić etatowemu pracownikowi partii rządzącej, że nawet stojąc w gnojówce zachwala krystaliczną czystość wody. No bo co on zrobi ze swoimi kwalifikacjami, gdy pogonią PO? A kredyty we frankach musi spłacać.
                • bartoszcze Re: Prośba do bartoszcze 07.07.11, 07:57
                  Gość portalu: ....>>>> napisał(a):

> bartoszcze napisał: >...Umyj ręce, jeśli skończyłeś się już masturbować.
                  > ...
                  Nie oceniaj innych przez pryzmat swoich odruchów bezwarunkowych.

Zapytaj kogoś mądrzejszego, co to jest odruch bezwarunkowy. A, zapomniałem, nie zrozumiesz odpowiedzi.

>Spodziewane zyski z systemu w latach 2011-2018 (czyli czasu trwania umowy)
                  > to 19,5 mld PLN.[/b] Niezły zarobek: 2,6 mld zł/rok W poszczególnych latach
                  > przychody Skarbu Państwa będą wynosić od ponad 360 mln zł do 3,7 mld zł - szacu
                  > je GDDKiA.

Gdybyś się mniej skupiał na masturbacji, może dostrzegłbyś, że w obu przypadkach cytujesz dane o przychodach Skarbu Państwa. Pardon, jak mogę cię odrywać od masturbacji.

> ale z drugiej strony trudno się dziwić etatowemu pracownikowi partii rządzącej,
                  > że nawet stojąc w gnojówce zachwala krystaliczną czystość wody. No bo co on z
                  > robi ze swoimi kwalifikacjami, gdy pogonią PO?

Muszę ci serdecznie pogratulować: poziomem paranoi zbliżyłeś się do pani Obcy. A może tylko wyraziłeś swoje lęki o byt?
                  • Gość: gość obcy Re: Prośba do bartoszcze IP: 64.18.130.* 07.07.11, 09:45
                    Przyglądam sie tej dyskusji między bartoszcze a gościem c.201msk ,nie zabieram głosu ,bo mnie te sprawy nie bardzo dotyczą ,ale musze przyznać merytoryczne uzasadnienia gościa c201msk. Szacunek ,gościu c201msk. Natomiast to co tu przedstawia bartoszcze to żenada ,najpierw skręcił na obsceniczny wątek masturbacji !!! ,a jak już dostał duża dawkę merytorycznych wiadomości o firmie Kapsch Traffic Com to już tak go poniosło ,że ujawnił swoje czyli gnidy właściwości i znowu przyczepił się do mnie i określił mnie stalinowskimi epitetami .Przecież stalinowcy widzieli u swoich przeciwnikow paranoję bezobjawową i to stalinowiec kanalia Zadróż zrobiła mi taką opinię na forum .
                    Piszę to jako bezstronna internautka ,po przecież za chamskie wypowiedzi do mnie mam na pieńku z gościem c201msk i nie chcę aby odpowiadal na moje wpisy .Ale musze przyznać ,że zna sie na tym co tu pisze o tym podatku i związanych z tym sprawami a Ty bartoszcze pokazujesz swoja naturę narcyza i gnidy .
                  • Gość: ....>>>> Re: Prośba do bartoszcze IP: *.c201.msk.pl 07.07.11, 10:24
                    Jesteś wyjątkowo ograniczonym głąbem z bardzo wubujałym mniemaniem o sobie. Tak się składa, że kwota 19,5 mld została zaczerpnięta z portalu firmy KAPSCH i dotyczy zysków tej właśnie firmy jakie planuje osiągnąć w Polsce. Ja im bilansu i planów siedmioletnich nie sporządzałem po to żeby mogli podnieść wartość swoich akcji o 100%. Kwoty 360 mln zł do 3,7 mld zł natomiast podała GDDKiA jako dochody skarbu państwa Oczywiście dochody firmy KAPSCH GDDKiA pominęła milczeniem. No bo faktycznie wychodzi na to, że podzielą się wpływami nie w proporcji 4: 6 tylko 1:1 czyli jeszcze lepiej. I nie pomogła twoja paranoja na punkcie zaciemniania tematów odwracaniem "kota ogonem" i wrzutami nie na temat aby wyautować istotę tematu zwłaszcza gdy chodzi o dziwne poczynań rządzącej od 3,5 roku partii wybitnych prywatyzatorów fabryk za przysłowiową złotówkę. Za krótko się jeszcze szkoliłeś w zakresie propagandy. Zacznij czytać dzieła Goebelsa może twoja skuteczność wzrośnie. A może tylko wyraziłeś swoje lęki o byt? Owszem ale nie własny tylko milionów Polaków szukających szczęścia na śmietnikach po to aby etatowym funkcjonariuszom rządzącej od 3,5 roku partii żyło się w III RP dostatnio i coraz lepiej. No ale czy zrozumie to głąb pracujący na etacie stworzonym przez rządzącą partię, który nie ma pojęcia czym grozi rosnący w zastraszajacym tempie za sprawą oczywiście rządzącej partii dług publiczny www.zegardlugu.pl/ ...poziomem paranoi zbliżyłeś się do pani Obcy... Czy ty sądzisz, że jeśli kogoś porównasz do Obcy to zdyskredytujesz go na forum? Poczytaj sobie lepiej opinie o osobie wypisywane na FK. To ty podobnie jak Obcy czepiasz się jak rzep psiego ogona jeśli tylko wątek dotyczy partii, która daje ci papu. Ale pamiętaj: przed KLD zanim zniknęła ze sceny też była świetlana przyszłość.
                    • Gość: ....>>>>> różnica cen IP: *.c201.msk.pl 07.07.11, 11:00
                      Tu są ceny winietek www.firmatransportowa.pl/wip/google/oplaty-winiety/?gclid=CPKIz7bq7qkCFUwc4QoduUhSYA a tu są ceny e-myta www.trans.info/message/view/11519/53_grosze_za_1_km_drogi__stawki_e_myta_ustalone.html Wystarczy mieć 4 klasy szkoły podstawowej aby wyliczyć, że za cenę rocznej winietki kierowca tira przejedzie 6360 omytowanych kilometrów. Pytania 1) Ile kilometrów przejeździ rocznie przeciętna ciężarówka po omytowanych drogach? 2) Ile kilometrów rocznie wyjeździła przeciętna ciężarówka po polskich drogach przed wprowadzeniem e-myta? 3) O ile % wzrosną ceny towarów po doliczeniu e-myta? 4) Jak zrekompensuje rząd Tuska wzrost kosztów egzystencji emerytów, rencistów i pracowników z wynagrodzeniem brutto 1386zł stanowiących większość zatrudnionych w III RP? odp4 najprawdopodobniej wzrostem cen gazu, energii elektrycznej, węgla, leków, wody, kanalizacji gdyż należy ograniczyć w zdrowym ulu jakim jest "zielona wyspa" liczbę trutni "zapylających" królową.
                    • bartoszcze Re: Prośba do bartoszcze 07.07.11, 13:06
                      Gość portalu: ....>>>> napisał(a):

> Tak się składa, że kwota 19,5 mld została zaczerpnięta z portalu firmy KAPSCH
                      > i dotyczy zysków tej właśnie firmy jakie planuje osiągnąć w Polsce.

Staraj się kłamać mniej nieudolnie.
                      www.kapsch.net/en/ktc/press/articles/Pages/ktc_101102_pr.aspx
                      Może podasz linka do swoich rewelacji na portalu firmy KAPSCH? Śmiało, jak raz przeczytałeś...

> Zacznij czytać dzieła Goebelsa może twoja skuteczność wzrośnie

Tobie nie pomogło.

> To ty podobnie jak Obcy czepiasz się jak rzep psiego ogona

Na wypadek gdybyś zapomniał: to ty się mnie doczepiłeś w tym wątku. Ale wiem, faktami się nigdy nie przejmowałeś, przywykłem.
                      • Gość: ....>>> Re: Prośba do bartoszcze IP: *.c201.msk.pl 07.07.11, 14:23
                        bartoszcze napisał: > Na wypadek gdybyś zapomniał: to ty się mnie doczepiłeś w tym wątku. Facet nie dość, że wypisujesz bzdury to na dodatek łżesz w żywe oczy licząc, że wcześniejsze wpisy zostały "wygumkowane". Na forum pojawiła się taka oto prośba: [/i]
                        Autor: marek_berezowski 06.07.11, 12:50 Zwracam się do Państwa z prośbą o podpisanie poniższej petycji dot. elektronicznego systemu opłat za przejazd autostradami w Polsce, która przesłana zostanie do Premiera R.P.: proca.pl/pokaz/5872/petycja_w_sprawie_wylaczenia_niektorych_odcinkow_autostrad__drog_ekspresowych_i_krajowych_z_systemu_oplat_elektronicznych Marek Berezowski Nieco później pojawił się taki wpis. Ciekawe po co? Autor: bartoszcze ☺ 06.07.11, 15:33 A po co? Lepiej żeby TIR-y nie płaciły, niż żeby płaciły? Logika niektórych zadziwia, chyba że zapomnieli wspomnieć, że są właścicielami TIRa. W/g mnie bartoszcze licząc, że większość nie wie o co biega w temacie e-myta narzuconego przez genialnych polityków PO z Tuskiem na czele, którzy przejęli w Polsce władzę mamiąc naród m.in. niższymi podatkami zaatakował gościa chcąc go w swoim stylu sdyskredytować gdyż ten ważył się "podnieść" rękę na jedyną słuszną władzunię.
                        Może podasz linka do swoich rewelacji Niestety, nie podejrzewałem że prokurator bartoszcze oprócz cytatu zażąda materiałów źródłowych do informacji. No i wtopa.Ponieważ informacje były zapisane jako pdf google nie potrafią go już odszukać. Chyba będę musiał oddać komputer do firmy odzyskującej dane albo go wyzłomować aby zaspokoić chore potrzeby masturbacyjne bartoszcza. Ale jeśli masz chcicę to wejdź na stronę Wiedeńskiej Giełdy Papierów Wartościowych i sobie zweryfikuj, czy cena akcji wzrosła 1.10.2010r z 23,5 EUR do 41,86 EUR. Pewnie nastąpił wtedy jakiś cud w firmie Kapsch TrafficCom i odbiło się to notowaniami na giełdzie.
                        • bartoszcze Re: Prośba do bartoszcze 07.07.11, 15:41

> bartoszcze napisał: > Na wypadek gdybyś zapomniał: to ty się mnie docze
                          > piłeś w tym wątku.
                          Facet nie dość, że wypisujesz bzdury to na dodatek łżesz
                          > w żywe oczy licząc, że wcześniejsze wpisy zostały "wygumkowane".

Na wypadek gdybyś nie był w stanie przeczytać, kolejność postów w wątku jest następująca:
                          marek_berezowski 06.07.11, 12:50
                          bartoszcze 06.07.11, 15:33
                          Gość: ....>>> IP: *.c201.msk.pl 06.07.11, 17:48
                          Czyli albo użyłeś nicka marek_berezowski (witamy) albo dopieprzyłeś się do mnie i łżesz jak ostatni gó...arz (czyli nieudolnie i prymitywnie).

> Może podasz linka do swoich rewelacji Niestety, nie podejrzewałem że p
                          > rokurator bartoszcze oprócz cytatu zażąda materiałów źródłowych do informacji.
                          > No i wtopa.

Co za pech. Kumple od masturbacji łykają bez popitki informacje, dla których jedynym źródłem jest Twój palec?

> Ponieważ informacje były zapisane jako pdf google nie potrafią go już odszukać.

Jakże prymitywnie kłamiesz. Google znajdują informacje zawarte w pdfach.
                          http://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1C1CHMR_plPL325PL325&q=System+ETC+ma+obj%C4%85%C4%87+w+Polsce+docelowo+ok.+2000+km+autostrad&oq=System+ETC+ma+obj%C4%85%C4%87+w+Polsce+docelowo+ok.+2000+km+autostrad&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=35879l35879l0l1l1l0l0l0l0l0l0ll0

> Ale jeśli masz chcicę to wejdź na stronę Wiedeńskiej Giełdy Papierów Wartościowych i sobie
                          > zweryfikuj, czy cena akcji wzrosła 1.10.2010r z 23,5 EUR do 41,86 EUR. Pewnie n
                          > astąpił wtedy jakiś cud w firmie Kapsch TrafficCom i odbiło się to notowaniami
                          > na giełdzie.

Dla inteligentnego człowieka sprawdzenie tego na Wienerboerse to krok numer 1.
                          I oczywiście cena akcji Kapsch nie wzrosła w w dniu 01.10.2010 z 23,5 EUR na 41,86 EUR. Cena akcji Kapsch wzrosła w dniu 05.10.2010 na 41,86 EUR z 38,935 EUR.
                          kurse.wienerborse.at/teledata_php/prices/dispatch_single_view.php?TYPE=P&ID_NOTATION=18274989&LANG=de&ACTION=2
                          I już od tygodnia trzymała się w okolicy 38-39 EUR.
                          Sam już nie wiem, ty jesteś taki głupi ogólnie, czy tak nieudolnie kłamiesz?
                          • Gość: @..dup Re: Prośba do bartoszcze IP: *.c201.msk.pl 07.07.11, 16:05
                            Szczylku z masturbacją, ten ostatni twój wpis wskazuje, że powinieneś jak najszybciej rozpocząć kurację psychiatryczną.
                            • bartoszcze Re: Prośba do bartoszcze 07.07.11, 16:52
                              Ojej, czyżby kolega był niedelikatny i dupcia cię rozbolała?
                              Bo nie zaryzykuję twierdzenia, że dotarły do ciebie fakty, przecież twoim zdaniem fakty kłamią i są chore psychicznie.
    • Gość: pomorzanin. Re: Prośba o podpisanie petycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 16:04
      Apel poparli także posłowie z Pomorza:
      www.facebook.com/pages/Apel-w-sprawie-wy%C5%82%C4%85czenia-niekt%C3%B3rych-odcink%C3%B3w-dr%C3%B3g-z-systemu-op%C5%82at/203082266405664
    • Gość: kierowca Re: Prośba o podpisanie petycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 23:41
      Podpis senatorow.
    • slazak999 Re: Prośba o podpisanie petycji 12.08.11, 13:28
      Prośba o podpisanie poniższej petycji do premiera ws. opłat za autostrady:
      www.wiadomosci24.pl/artykul/petycja_do_premiera_w_sprawie_oplat_za_autostrady_podpisz_201528.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka