Dodaj do ulubionych

Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP

IP: 64.31.191.* 26.07.11, 13:47
uzytek zrobiony juz ze strony
Obserwuj wątek
    • Gość: el Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP IP: 64.31.191.* 26.07.11, 14:14
      PS
      strona przypomina nawet jira bug tracking ;)
      na ktorej pracuje codziennie ;)
      wiec jakos swojsko sie poczulem ;)
    • Gość: Egon Re: Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP IP: *.ingbank.pl 26.07.11, 14:42
      Bardzo dobra inicjatywa. Ale smutne jest to, że od pilnowania tych rzeczy są lenie w KZK GOP, którzy m.in. za to biorą pieiądze, a ich robotę społecznie muszą odwalać pasażerowie.
    • Gość: KUBER Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 14:47
      Gratuluję pomysłu, strona na pewno się przyda. Mnie KZK GOP nie odpowiedział na skargę - wysłałem ją w kwietniu.
    • Gość: mikiyee Re: Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 15:01
      Pani rzecznik pisze bzdury nt. odpowiadania na pisma przez KZKGOP. Na pismo w sprawie usprawnienia komunikacji miejskiej napisane w grudniu 2010 roku do teraz nie otrzymałem odpowiedzi.
      • Gość: Zkt Re: Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP IP: *.opera-mini.net 26.07.11, 15:27
        1. Rzeczniczka kłamie KZKGOP to ma w d.

2. Zróbcie porządek ze złodziejstwem i pijaństwem w Tramwajach Śląskich oraz jeżdżącymi na liniach niesprawnymi tramwajami, głównie hamulce.

3. Za co Urbańczyk zwolnił Jackiewicza z KZKGOP?3. Za co Urbańczyk zwolnił Jackiewicza z KZKGOP?
    • polsz Po drugie.................. 26.07.11, 15:39
      "Po drugie, nie wszyscy wiedzą, jak i gdzie się poskarżyć."
      ale wszyscy wiedzą że jest taka strona i znają jej adres....
    • Gość: Dino Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP IP: *.centertel.pl 26.07.11, 15:41
      Chciałbym zwrócić uwagę pani Annie Koteras , że służby kontrolne KZK GOP są nie tylko od sprawdzania czy pasażer posiada ważny bilet . Służby te przede wszystkim powinny informować firmę o sprawach związanych z prawidłowym funkcjonowaniem komunikacji. Jeżeli pasażerowie mają ich zastępować kontrolerów w tym zakresie - to nastąpiło pomylenie pojęć .
    • Gość: agnieszka Kzk gop nie zawsze odpowiada IP: *.unknown.vectranet.pl 26.07.11, 16:51
      Skargi które pozostały bez odpowiedzi.

Wczoraj (tj. 20.08.2008) o 16.41 wsiadłam w Chorzowie do autobusu linii nr
      870 jadącego w kierunku Gliwic. Planowałam wysiąść na przystanku Ruda
      Południowa, niestety kierowca autobusu jadąc DTŚ pominął ten
      przystanek. Pomimo upomnień i próśb także innych pasażerów, by
      zatrzymał się na najbliższym możliwym przystanku, kierowca odmówił
      mówiąc że takiego przystanku nie ma i podniesionym głosem dodał, że
      zatrzyma się dopiero w Zabrzu. Zdenerwowani pasażerowie wymusili jednak
      postój na przystanku przy ul. Skargi.
      Wszystko rozumiem: nieznajomość trasy, nowy kierowca, zmęczenie upałem,
      ale skąd ten upór, żeby sie nie zatrzymywać i bezczelność by
      krzyczeć na pasażerów?!

Wczoraj, tj jest 29.06.2009 czekałam na autobus linii 7 (planowy przyjazd
      godzina 17.32) na przystanku Skansen Guido (kierunek Zabrze Goethego).
      Autobus owszem przyjechał, ale się nie zatrzymał!
      Regularnie kupuję bilet miesięczny, ale coraz częściej zastanawiam się
      po co. Na moją wiadomość o pominięciu przystanku Ruda Południowa przez
      autobus 870 - kierunek Gliwice, do dziś nie dostałam najlichszej
      chociażby odpowiedzi. Po raz kolejny, Państwa firma uniemożliwiła mi
      dotarcie na czas na ważne spotkanie.
      I nie, nie mam pretensji o korki, spóźnienia- to są sprawy normalne i
      jako mieszkaniec miasta muszę się z nimi liczyć. Chodzi o to, że coraz
      częściej zauważam najzwyklejsze chamstwo i złośliwość ze strony
      kierowców.

Wczoraj tj. 01.11.2010 miałam wątpliwą przyjemność podróżować
      autobusem linii 111 - od przystanku Biskupice Osiedle Ratowników
      (wsiadałam o godz. 12.07) do Helenka PCK (wysiadałam o godz. 12.27).
      Kierowca praktycznie na każdym przystanku zamykał za wcześnie drzwi- na
      przystanku Rokitnica Pętla przytrzasnął w drzwiach wychodzących z
      autobusu ojca z dzieckiem, a w innych głęboki wózek z dzieckiem.
      Interweniującym rodzicom kierowca odpyskował: trzeba się ruszać i
      wsiadać szybciej!. Na przystanku na którym wysiadałam kierowca ponownie
      przytrzasnął wózek. Przechodząc chodnikiem obok kabiny kierowcy
      spojrzałam w jego stronę i na moje pytające spojrzenie kierowca pokazał
      mnie i mojemu narzeczonemu gest podrzynania gardła.
      Pojazd był w kolorze czerwonym, z tyłu widziałam naklejkę z numerem 25.
      Mam nadzieję, że moje informacje pozwolą ustalić Państwu kierowcę
      tego autobusu.

DOSKONAŁY POMYSŁ Z TĄ STRONĄ!
      • Gość: Porządek Re: Kzk gop nie zawsze odpowiada IP: *.opera-mini.net 26.07.11, 18:41
        Ludzie najważniejsze żeby było lepiej to kapować: telefonicznie, przez stronę KZKGOP, infolinia darmową 800 163 030 czy ta stronę z artykułu. Tramwaj autobus nie jedzie, jedzie niezgodnie np przed czasem czy grubo po czasie i inne nieprawidłowości. Przewoźnik ma to meldować KZKGOP, ale oni wolą nie informować by nie stracić kasy, kurs zapłacony choć nie wykonany. Jedna osoba to mało bo to jest słowo przeciwko słowu, pasażer że nie jechał a przewoźnik że jechał. Ale jeśli np 5 osób zgłosi to przewoźnik się już nie wywinie. Nie tylko nie dostanie zapłacone ale jeszcze karę za zatajanie. I wiem że tak jest z samego KZKGOP oni muszą mieć podstawę by pogonić przewoźnika. Ale ludzie wolą ponarzekać i nawet na darmową infolinię nie zadzwonią. Więc przewoźnicy jeżdżą jak chcą.
    • Gość: TP89 Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP IP: *.xdsl.centertel.pl 26.07.11, 19:29
      Autobusy na linii Katowice - Siemianowice Śl. Rozkład jazdy jest bardzo niewygodny ponieważ autobusy w obu tych kierunkach często są w rozkładzie jeden za drugim. 28,33,38 min po danej godzinie (linie 133,5,27,43,860) w momencie spóźnienia trzeba czekać godzinę na następny (przecież czasem zdarza się spóźnić każdemu), a w przypadku jak ktoś w ten sposób dociera do pracy jest wtedy w trudnej sytuacji. Autobusy linii 133 i 43 w godzinach wczesno-rannych niekiedy pojawiają się jeden za drugim. Jak jeszcze czekając w Katowicach na autobus czas przyjazdu jest zgodny z rozkładem tak o podróży z Siemianowic do Katowic już nie można nic dobrego powiedzieć. Stało się zwyczajem to, że autobusy pojawiają się jak chcą. Autobusy linii 5 i 27 standardowo pojawiają się 10-15 min później w miarę dokładnie jeździ "ostatnio" 133 - przestał się spóźniać (albo jak to często miało miejsce wcześniej nie pojawiał się wcale). W zimie jest już fatalnie rozumiem fatalny stan autobusów i to, że mają problemy z dojechaniem, a nawet wypadają (bardzo często) z rozkładu tak w lecie ciężko jest rozumieć notoryczne spóźnienia. Wiem, ze są to linie długodystansowe, które tylko przejeżdżają przez Siemianowice Śl. ale skoro tak jest to dlaczego mają ustawione tak ciężkie do realizacji rozkłady ... może gdyby na rozkładzie pojawiło się że linia 5 o godz. np 14:02 (akutalnie) przyjedzie 14:17 to pasażerowie byli by bardziej zadowoleni bo autobus by przyjechał tak jak napisano. Może trzeba dać kierowcom więcej czasu na dojazd z pt A do B? No i problem ten sam jak z rozkładem z K-ce do Siemianowic Śl. autobusy są ustawione jeden za drugim. Czy dało by się trochę bardziej rozłożyć godziny przyjazdu? Godzina jest długa przecież. Inna sprawa autobus 43 kiedyś jeździł taki gdzie głosowo były podawane nazwy przystanków, chce zauważyć, że tą linią często jeździ osoba niewidoma. Ostatnio spotkałem tego pana na przystanku i ku mojemu zdziwieniu podjechał stary i rozpadający się autobus linii 43 o głosowej informacji nie było mowy. Stanowiło to wyraźny kłopot dla tego pana, któremu tylko życzliwość innych pasażerów pozwoliła wsiąść do właściwego autobusu i wysiąść na dobrym przystanku. W dodatku kierowca zaparkował tak daleko od krawędzi przystanku, że ten pan miał problem by samodzielnie wejść i opuścić autobus brakowało tylko by to nie był niskopodłogowiec. Moje pytanie jest następujące skoro wydano 3 mln zł na wsiadanie pasażerów przednimi drzwiami (aktualnie w ogóle to nie funkcjonuje WSZYSCY wsiadają jak chcą, a kierowcy nic nie robią I DOBRZE bo po to autobus ma więcej drzwi niż autokar PKS'u by z nich korzystać i ułatwić poruszanie pasażerów i sprawność przewozu) czy nie tańsze i bardziej potrzebne było by zainstalowanie w autobusach komunikatów głosowych właśnie dla takich ludzi pozwoliło by im to częściej wychodzić samodzielnie z domów. Nowe tramwaje takie mają. Druga moja sugestia jak jedzie się do Krakowa tam wszystkie przystanki są obiektami chronionymi (większość z nich jest zadbana i estetyczna natomiast nasze? bez komentarza) tam nie dość, że zadbane to wszystkie ujednolicone, a u nas każdy to inny i zdewastowany świadczy to o bylejakości drodzy prezesi. W Krakowie chuligani też są wyprzedzam odpowiedź. Kolejne moje pytanie odnośnie podwyżek cen biletów. W Katowicach emeryci (gdzie większość to górnicy z wysoką emeryturą) maja przejazd za darmo w Krakowie płacą połowę. Czy muszę rozszerzać pytanie? chyba nie. Proste dlaczego skoro naszych emerytów stać mają mieć za darmo przejazd? 1,50 zł za bilet to nie jest dużo, a zawsze daje zarobek "Związkowi" natomiast cierpią zwykli ludzie 128 zł za bilet miesięczny?? o zgrozo zaraz podobnie będzie mnie kosztował dojazd do pracy samochodem i wielu ludzi też tak pomyśli (którzy jeździli autobusem do tej pory bo taniej) czy ktoś myśli długo-planowo w KZKGOP? Jeszcze jedna podwyżka i mają Państwo jednego mniej klienta czy się opłaca? I tak wszyscy źle mówią o KZK to może zmierza to ku upadkowi i nikomu w "Związku" nie zależy. Inne pytanie w Krakowie jest bilet na 1 linie dlaczego mam kupować taki za 128 zł bilet na wszystkie linie skoro jeżdżę 1 linią przez cały miesiąc? Oferta uboga. Wydajecie pieniądze na jakiś bilet elektroniczny, a moje kolejne pytanie a komu to potrzebne i któremu pasażerowi ułatwi życie? Takie rzeczy robi się na końcu jak wszystko dobrze funkcjonuje, klienci są zadowoleni, a infrastruktura komunikacyjna jest na wysokim poziomie. Bilet za pomocą SMS'a kolejny bubel pewnie za grube miliony czy przebadano rynek pod kontem zapotrzebowania na to? Informacja również żadna małym druczkiem pod rozkładem. Ostatni pomysły są naprawdę fatalne. Pytajcie ludzi czego potrzebują bo co pomysł to głupszy i żądacie od nas za to pieniędzy. Widać, że w "Związku" GOP funkcjonuje myślenie z czasów PRL. Ludzie my jesteśmy waszymi klientami, a wy świadczycie usługi! Zatrudnijcie sobie dobrego managera i zacznijcie zarządzać i gospodarować środkami naszymi (nie są wasze) jak należy bo to co się dzieje jest katastrofą! Jak zostanie odcięta pępowina dotacji od miasta to upadniecie. Pozdrawiam
      • janonet4-4 Re: Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP 27.07.11, 11:45
        Siemianowice śląskie to odcięte od świata w soboty i niedziele tak oto wygląda komunikacja w wydaniu polskim oto do czego doprowadzono ,tak jest radosna twórczość!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: corei5 Re: Pasażerowie chcą naprawić KZK GOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 13:57
          janonet4-4 napisał:

> Siemianowice śląskie to odcięte od świata w soboty i niedziele tak oto wygląda
          > komunikacja w wydaniu polskim

Mało w Polsce bywałaś, wyściub nos poza Śląsk nabierzesz szacunku do Polski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka