Dodaj do ulubionych

Poprawkowicze mile widziani na studiach

IP: *.tktelekom.pl 23.08.11, 12:12
a po co nam tylu studentów ,skoro państwo i tak nie ma dla nich pracy. Za granicą nie wiem czy nawet mają pojęcie o uniwerkach polskich. Zresztą poziom w liceach jest taki wysoki ,widać to po zdanych maturach. Tacy wykształceni rządzą potem krajem to nie dziwota ,że zamiast do przodu cofamy się .
Obserwuj wątek
    • Gość: gościówa Poprawkowicze mile widziani na studiach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 13:18
      sratatata, na 32 kierunki II naboru tylko 12 oferuje termin po terminie 15 wrzesień, ściema ten II nabór
      • Gość: miki Re: Poprawkowicze mile widziani na studiach IP: *.via.zamek.net.pl 23.08.11, 22:34
        Ale wyniki matur są 13 września, a uczelnie pobierają je automatycznie z Krajowego Rejestru Matur, więc 28 z 32 kierunków się liczy. Nie wiem, czemu uważasz, że to ściema...
    • polsz Poprawkowicze mile widziani na studiach 23.08.11, 14:07
      teraz studentem może zostać każdy d..l
      Deprecjacja wykształcenia postępuje
    • Gość: angrusz1 Teraz już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 08:18
      nie będzie można zrzucić odpowiedzialności za porażkę na nauczyciela .
      Uczniowie mieli ponad dwa miesiące na solidną pracę .
    • Gość: angrusz1 Skąd się to bierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 08:50
      Wg BBC

www.bbc.co.uk/news/education-14661746

Egzamin gimnazjalny czyli GCSE lepiej jest zdawany przez dziewczynki ale już przy maturze to się wyrównuje .
      Wg mnie to kwestia zdyscyplinowania . Chłopcy są w tym wieku mniej zdyscyplinowani i dopiero dojrzewają później i to się wyrównuje .
      • angrusz1 Re: Skąd się to bierze 27.08.11, 07:56
        tu dokładnie to zdanie

Wg BBC

"Girls have increased their lead over boys in top-grade in GCSEs, in another record-breaking year of results."

W Polsce jest podobnie , po prostu w tym wieku dziewczęta są bardziej ambitne, pracowite i zdyscyplinowane .

Czyli to jest klucz do lepszego poziomu nauczania : zdyscyplinowanie, praca i chęci .

No ale tzw postępaki będą co innego nam - nauczycielom - wciskać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka