Dodaj do ulubionych

Turyści z Katowic okupują hotel na Rodos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 13:44
Polakom nigdy nie dogodzisz. Co za naród.
Obserwuj wątek
    • Gość: onkel TOM Turyści z Katowic okupują hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 13:59
      Czy Polakom wybierającym się na wakacje - płacącym za 1 tydzień wakacji równowartość swoich 2,3 miesięcznych poborów naprawdę tak trudno wejść na jedną z SETEK stron zawierających oceny hoteli np. tu www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Costa+Lindia+Beach-ch_hb-hid_133522.html
      Z drugiej strony z opisów wynika, że itaka od 2 lat wie o tym co się dzieje w tym hotelu, a mimo to spokojnie wysyła tam ludzi bezkarnie ich OKRADAJĄC. Co robią i po co istnieją tysiące urzędasów/ przedsatwicieli organizacji w mniejszym lub stopniu dotowanych przez państwo, kórych obowiązkiem jest tępić takie zjawiska.
      • Gość: bm Re: Turyści z Katowic okupują hotel na Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 20:17
        Dokładnie się z Tobą zgadzam. Internet daje takie możliwości sprawdzenia danego hotelu, że biuro podróży może w ogóle się na temat danej oferty nie wypowiadać...Ludzi żal, ale po trosze sami sobie winni.
    • Gość: katowiczanka 2,5 tys za 5 gwiazdek? IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.11, 14:48
      jak ktos normalny moze uwierzyc, ze za 2.5 tys dostanie sie do 5 gwiazdkowego hotelu w grecji? w egipcie moze to mozliwe, ale nie w grecji. troche sami sa sobie winni, ale nie zmienia to faktu, ze za 2,5 tys mozna oczekwaic czystosci i schludnosci
      • Gość: Ania Re: 2,5 tys za 5 gwiazdek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 11:12
        Ten hotel miesiąc temu kosztował 5tys./os za 2 tygodnie... gwoli ścisłości....
        ja jestem w grupie tych oszukanych... zapłaciliśmy 20 000 za wczasy dla 4 osób.
        Wczasy wykupiliśmy w lutym, i wtedy jeszcze tragicznych opinii nie było (zwłaszcza zagraniczne były bardzo dobre).
        A pani z Itaki przekonywała, że dostaniemy to, za co zapłaciliśmy.... ehhhh
    • Gość: en Turyści z Polski okupują hotel na Rodos IP: *.promax.media.pl 23.08.11, 15:13
      ITAKA.......wcale mnie to nie dziwi. Cóż za tłumaczenie,ze własciciel sprzedał za duzo miejsc,co to obchodzi turyste,który płaci niemała sume za swoje wakacje-dla mnie takie tłumaczenie to żenada.My niedawno wróciliśmy z wakacji z ITAKĄ i ...wielkie dzięki,sami musielismy interweniowac,załatwiać inny hotel. Na szczęscie dla nas był to kompleks 3 hoteli-jeden właściciel,więc po dopłaceniu odpowiedniej kwoty udało nam się dokonać zmainy hotelu. Ten który nam polecono w ITACE miał byc w porzadku, ale rzeczywistośc przerosła nasze oczekiwania. Fakt otoczenie piekne,ale z pomieszczeń dosłownie wypychało - zapach nie do zniesienia,wietrzenie kłopotliwe- parter,pan z hotelu zapachu nie czuł,szkoda mówić. Szaro- buro byle jak. Dziekuje za wakacje z Itaką ,oszukiwanie turystów i tyle.
    • Gość: future Turyści z Polski okupują hotel na Rodos IP: 87.204.33.* 23.08.11, 20:33
      Skoro Itaka przyznaje że kilkakrotnie miała skargi na warunki hotelu, to rzeczywiście oferując go w takiej kategorii oszukuje swoich klijentów. Oj nieładnie oszuści!
      • Gość: WS Re: Turyści z Polski okupują hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 06:13
        Ładnie, czy nieładnie, kasa się tylko liczy :/
    • Gość: turysci Itaki Turyści z Polski okupują hotel na Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 20:57
      Itaka....rowniez dziekujemy im za beznadziejne uslugi...w zeszlym roku nasze wakacje za prawie 4tys za glowe okazaly sie najwiekszym koszmarem...w zamian za liste skarg otrzymalismy od biura 50zl upustu na zakup kolejnych wakacji w ich firmie - chyba jakis zart!!!!
      Ponadto w hotelu krazyla informacja, ze dla nastepnego turnusu nie ma miejsc hotelowych co potwierdzilo sie w dzien przylotu kolejnych turystow, ktorzy zaczeli z tego powodu robic awanture na recepcji. To wszystko dzialo sie wlasnie na Rodos.......
      • Gość: wakacjujsz Re: Turyści z Polski okupują hotel na Rodos IP: *.play-internet.pl 23.08.11, 22:47
        i takie sytuacje w największym Polskim biurze, które wysyła 500 000 osób rocznie ?

Może trzeba zacząć latać z niemieckich lotnisk - ceny niższe - hotele dokładnie opisane.

Sam prowadzę biuro podróży i powiem szczerze, że cieszę się że moi klienci do niego nie pojechali - bo słyszałem co się dzieje. A ceny faktycznie atrakcyjne ***** za 2500 zł. Jak na grecję super.

• 3.balbinka Re: Turyści z Katowic okupują hotel na Rodos 24.08.11, 22:09
      Co to za pie...nse ktoś pisze , że polakom trudno dogodzić?!!!Zapłaciłam ponad 11tys. za tydzień pobytu tam z rodzinom.Czy to są małe pieniądze?Wykupiliśmy już w lutym nie żadne last minut!!
      Poprostu polaczki {czyt.ITAKA} swoich rodaków robią w jajo.Wykupili najtańsze pokoje w hotelu bez gwiazdek a nam oferują niby 5*.Sam menager man to powiedział,że to biuro Itaka takie pokoje zamawia i to żeby do nich mieć pretensje.I zgadzam się z tym bo na hotelu nie ma ani 1*.A teraz pan Piotr Henicz z Itaki na koniec sezonu jak już kase zarobili na nas oświadcza w TV że wycofali ten hotel z oferty.CHamstwo w garniturach i złodzieje.
      • Gość: janka Re: Nigdy więcej z Itaką! IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 22:36
        Niestety, z Itaką nie warto nigdzie jeździć. To samo, czyli grzyb i brud w pokojach i stołówce zszokował naszą grupę w zeszłym roku w Turcji. Pracownicy hotelu Victoria w Kemer tłumaczyli, że Itaka właśnie te najgorsze pokoje w starym budynku zamawia tam od lat. Wodę w basenie wymieniono po interwencji turysty w lokalnym sanepidzie, a rezydentka Itaki zajmowała się wyłącznie sprzedażą wycieczek, w cenach o połowę wyższych, niż w najbliższym biurze podróży!
    • Gość: malgosia Turyści z Polski okupują hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:20
      Od dawna staram się w miarę mozliwości odradzać wszystkim biuro Itaka. Zdumiewa mnie jak szybko sprawa rozeszła sie po kosciach i nikt juz o tym nie pisze ? Złóżcie pozew zbiorowy! My nie mogliśmy /to było ze 3 lata temu/ i każdego z nas po kolei zbyli. BEZNADZIEJNE biuro ITAKA z doskonałym PR, niestety.
    • Gość: turysta Itaki Turyści z Polski okupują hotel na Rodos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.11, 11:12
      NOWA ITAKA - brak rzetelności

Byłem z rodziną w tym hotelu w sierpniu z Itaki.
      Potwierdzam wszystkie zarzutu dotyczące zakwaterowania klientów Itaki: zakwaterowanie w innym hotelu 2*, brudne pokoje, zniszczone wyposażenie, żadnej pomocy ze strony rezydentki i ze strony Itaki ( Itaka odsyła do rezydenta-rezydent do Itaki) .

Itaka wielokrotnie była informowana o problemach klientów na miejscu , ale nadal sprzedawała tę ofertę, a biuro sprzedaży informowało, że występujące problemy były jakoby incydentalne i zostały już rozwiązane - co było nieprawdą.

Dopiero po opisaniu sprawy w prasie , z inicjatywy klientów Itaki, Itaka wreszcie usnęła ten hotel z oferty i przeniosła klientów do nowego hotelu.
    • Gość: pawel Turyści z Polski okupują hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 10:19
      Itaka jedyne co ma dobre to prawników i układy w Sądzie w Opolu. W mojej sprawie pomimo uznania przez Itakę reklamacji. Sąd w Opolu uznał że jednak nie wiedzieli co czynia i nie przyjął tego dowodu. Ostrzegam - jesteście bez szans w sporze z ta firmą. A skoro oni to wiedzą to możecie sobie wyobrazić swoje wakacje.
    • Gość: zazum Itaka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 08:34
      kilkakrotnie korzystałem z usług tego biura - za każdym razem było coraz gorzej z jakoscią obsługi w ramach realizacji programu i opieki rezydentów
    • Gość: yanessi Itaka 'Królowie chadzali w ogrodach' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 18:34
      "Królowie chadzali w ogrodach" - 30.04-08.05.2012r. Nie polecam. Mimo, że oferta objazdówki jest ciekawa to biuro zawaliło sprawę w pozostałych kwestiach.
      Wylot z Warszawy zamiast o 21.15 - opóźniony o godzinę. Po dwóch godzinach snu ruszamy w trasę objazdówki. Przed wyjazdem, na śniadaniu 2 grupy 'obsługiwane są' przez jeden automat do kawy. I tak jest każdego dnia. Na śniadania po jednej sztuce słodkiego rogala, tost i dżemy. Hotele brudne, pokoje niewietrzone. I niech nikt mi nie odpowiada, że na objazdówkach nie chodzi o hotele czy wyżywienie. Nie w głównej mierze ale to nie znaczy, że jakiś poziom nie powinien być zachowany. Dlaczego uczestnicy naszej objazdówki zawsze byli 'spychani' do sal gdzieś na tyłach hotelu czy w podziemiach? Na zwiedzanie Sewilli 15 minut a na zwiedzanie domu - jaskini 1 godzina... Gdzie proporcje?
      Koszt wycieczki 3385 zl/os., jechałam z rodziną, w sumie 3 osoby. Wydatek nie był więc bez znaczenia. Nie spodziewałam się jednak takich warunków.
      W ostatnim dniu totalna klapa, uczestnicy mają sobie sami zagospodarować czas do wylotu o 3.25 w nocy. Wykupiliśmy wiec wycieczkę na Gibraltar za 48 euro/os. żeby jakoś spędzić ten czas (propozycja uczestników wyjazdu a nie pilotki).
      Dodatkowo pokoje mieliśmy opuścić do godziny 12 (w południe). Itaka zarezerwowała 2 grupom przebywającym w tym samym hotelu 4 pokoje na bagaże. Transfer na lotnisko - 1.00 w nocy. Do tego czasu mamy... No właśnie, co mamy robić i gdzie się podziać? To już nasze zmartwienie. W holu hotelu 4 pojedyncze fotele. Żeby jakoś dotrwać to godziny transferu zapłaciliśmy za możliwość pozostawania w przydzielonych nam wcześniej pokojach po 20 euro.
      To był mój 6 i ostatni wyjazd z tym biurem podróży. Warunki imprez w Itace pogarszają się z roku na rok i w tym roku nastąpiło całkowite zlekceważenie klientów przez biuro (Włochy 'Wiecznie i słonecznie' w 2010r. - hotele przy 40 stopniowym upale bez klimatyzacji, na śniadania koszmarne; w 2011r. nocleg w Sankt Petersburgu poniżej wszelkiej krytyki w śmierdzącym hotelu, w którym drzwi można było wystawić jednym mocniejszym popchnięciem).
      Szczerze nie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka