Dodaj do ulubionych

PST! Tiszina! Cisza Wyborcza na Forum G. Wyborczej

IP: *.1000lecie.pl 09.10.11, 14:37
...Polacy stawiają po 2 "krzyżyki" (jeden na białej liście, a drugi na liście żółtej).
Liście, liście, liście... ino liście lecą z drzew. WYBORAMI, "MIMOZAMI JESIEŃ SIĘ ZACZYNA"...
(hkp)
Obserwuj wątek
    • Gość: harc mistrz & HKP Re: załącznik muzyczny (foto i montaż - Tomasz): IP: *.1000lecie.pl 09.10.11, 14:40
      www.youtube.com/watch?v=wfM56mJOTM8
      • Gość: niep.czuj.sruch ;) Re: załącznik muzyczny (foto i montaż - Tomasz): IP: *.152.146.93.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.10.11, 15:24
        mnie admin wywalił ,chyba z powodu nicka ;0)))
        a ja z tak pozytwną energią wystąpiłem :)
        • Gość: ...> JOW IP: *.c201.msk.pl 09.10.11, 16:33
          A ja nie będę legitymizował wyborów partii rządzących. www.youtube.com/watch?v=kbRwqp8YgYQ&feature=related
          • Gość: niepis Re: JOW ...> IP: *.152.146.93.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.10.11, 17:02
            nie bądź świnia ,wrzuć coś weselszego :)
            • artjomka Re: JOW ...> 09.10.11, 17:12
              Gość portalu: niepis napisał(a):

> nie bądź świnia ,wrzuć coś weselszego :)

Ja by tam weselszego co wrzucil - ale wszystko to polityczno-wyborczo zabarwione. No i jeszcze od admina krache jako dostane - a po co mi to! Wystarcza grozby debila pita!
              Pyrsk!
            • Gość: ...> nie bądź świnia ,wrzuć coś weselszego :) IP: *.c201.msk.pl 09.10.11, 17:32
              Po wyborach www.youtube.com/watch?v=IBIOg6UU5lI&feature=related
              • Gość: ...> Re: nie bądź świnia ,wrzuć coś weselszego :) IP: *.c201.msk.pl 09.10.11, 17:36
                lub z animacją www.youtube.com/watch?v=i4WmG__TU6E&feature=related
    • Gość: @ruska Wyborczy odpust na Forum G. Wybo IP: *.static.sitel.net.pl 09.10.11, 17:26
      www.youtube.com/watch?v=Uor0K6nLxNE
      • Gość: harc mistrz =----> Jestem pełen uznania dla Wszystkich Kandydatów, co IP: *.1000lecie.pl 09.10.11, 18:35
        ...walczą w tych wyborach o mandaty poselskie i senatorskie do Polskiego Parlamentu.
        Tak konsekwentnie buduje się polska DEMOKRACJA, nadrabiająca stare "zaległości" z lat ub.
        Czyli... z lat ubiegłych, ubiegłego wieku (XX stulecia)... ;-)))))))))))

Szczególną estymę mam dla tych wszystkich kandydatów w wyborach, którzy z dalszych i bardzo trudnych do sukcesu miejsc na listach, jednak aktywnie biorą udział w kampanii wyborczej.
        Te różnorakie i barwne plakaty oraz ulotki wyborcze, co zaścielają wszelkie ludne miejsca w polskich miastach i na ulicach... kojarzą się i przypominają mi... BAJECZNIE KOLOROWE LIŚCIE NASZEJ, POMYKAJĄCEJ... J E S I E N I .
        (hkp)
        ...
        Ten utwór jesienny i film właśnie Im dedykuję:
        www.youtube.com/watch?v=IcRFdnvpJhs&feature=related
        • Gość: ...> wcześniej czy później ale będą JOW IP: *.c201.msk.pl 09.10.11, 18:56
          harc mistrzu pora przemieścić się mentalnie w XXI wiek www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw&feature=related
        • artjomka Re: Jestem pełen uznania dla Wszystkich Kandydató 09.10.11, 19:31
          Gość portalu: harc mistrz =----> napisał(a):

> ...walczą w tych wyborach o mandaty poselskie i senatorskie do Polskiego Par
          > lamentu.

Druhu Harcmistrzu!
          Jak tak czytam Twoj tekst, to przypominaja mi sie lata minione. Taka wode lali przy kazdej okazji mniejsi lub wieksi Führerkowie PZPR-u. A potem ich nastepcy.
          Bylem lata temu zaproszony na otwarcie nowej fabryki pewnego duzego koncernu do Poznania.
          Przemowienia otwartosciowe mialy tylko ouszczone peamy na czesc PZPR-u i jej pierwszego sekretarza. Zastanawialem sie wtedy, czy wodolejstwo jest cecha narodowa genetycznie zakorzeniona w Polakach.
          No tak naprawde, to byla jedna roznica. Zamiast 1 sekretarza - z nozyczkami wstegoprzecinania dokonal arcybiskup. Ale wszyscy byli rutyniarzami - robili to juz zapewnie od lat jako towarzysze (no moze poza arcypasterzem).

Ale teraz do tematu. Nie pomyslales, ilu z tych "walczacych w tycg wyborach" ma przed oczyma tylko przywileje zwiazane z ta fucha. Idealy to pikus - wazne by kasa grala! A maluczkim mydla oczy i szermuja cos takiego, w co Ty uwierzyles!
          Pyrsk!
          • Gość: ,,..., Była gra wstępna...a kiedy orgazm? IP: *.c201.msk.pl 09.10.11, 21:00
            Gdzieś na kuszących, wietrznych wrzosowiskach
            Wtoczylibyśmy się na zieloną wyspę
            Miałeś, jak ja, zazdrosne usposobienie
            Zbyt gorący, zbyt zachłanny
            Jak mogłeś opuścić mnie
            Kiedy chciałam cię posiąść
            Nienawidziłam cię, ale i kochałam twoje pieniądze

Nocą złe sny
            Mówiłeś, że przegram tę bitwę
            Zostawię za sobą swoje wichrowe, wichrowe
            Wichrowe wzgórza wyborów

Heathcliffie, to ja, twoja Platforma, wróciłam do domu, tak mi zimno
            Wpuść mnie swoim oknem

Wpuść mnie swoim oknem

Och, ściemnia się! Staje się samotnie
            Po drugiej stronie od ciebie
            Więdnę, pojęłam, że przeznaczenie
            Nie ma sensu bez ciebie
            Wracam, kochany
            Okrutny Heathcliffie, mój jedyny śnie,
            Mój jedyny panie

Zbyt długo błądziłam w nocy
            Wracam do niego, aby wszystko naprawić
            Wracam do domu, na moje wichrowe, wichrowe
            Wichrowe wzgórza

Wpuść mnie swoim oknem

Wpuść mnie swoim oknem

Och, pozwól mi zdobyć
            Pozwól mi zagarnąć swoją duszę
            Och, pozwól mi zdobyć
            Pozwól mi zagarnąć swoją duszę
            Wiesz, że to ja, Platforma

Wpuść mnie swoim oknem

Wpuść mnie swoim oknem

(tłumaczenie z internetu faszerowane 'rodzynkami')
            www.youtube.com/watch?v=WChywYrwHBY&feature=related
            • Gość: @ruska Re: Była gra wstępna...a kiedy orgazm? IP: *.static.sitel.net.pl 10.10.11, 14:45
              www.youtube.com/watch?v=Uor0K6nLxNE
          • Gość: harc mistrz~~~~~~~ Re: Jestem pełen uznania dla Wszystkich Kandydatów IP: *.1000lecie.pl 10.10.11, 10:17
            Startowałem kiedyś w wyborach, jako bezpartyjny kandydat niezależny, to wiem jaka ciężka jest własna praca w takiej kampanii wyborczej. Pomagali mi w rozlepianiu plakatów na mieście i w rozprowadzaniu ulotek członkowie rodziny, znajomi oraz przyjaciele. Uzyskałem najlepszy wynik w całym tym ugrupowaniu... tylko, że ONEMU... zabrakło nieco do... przekroczenia tzw. PROGU WYBORCZEGO.
            [za wysokie progi na bezpartyjne nogi]

Jednak głównie tym, co zadało nam wtedy przegraną... była niska FREKWENCJA WYBORCZA!
            Tylko 32 % ludzi poszło głosować i tak było (może poza W-wą) w całej Polsce. Nasz (i mój) potencjalny "elektorat"... został wtedy w domach, przy telewizyjnych serialach i jedzeniu, nie ruszając dupska NA WYBORY! Głosowało gorliwie głównie partyjniactwo, wraz ze swoimi... "krewnymi i znajomymi królika".

Dlatego przy tych wyborach sympatyzowałem z tymi kandydatami z dalszych miejsc, co ubarwiają te wybory i kampanię swoją pomysłowością oraz aktywnością, a nie... zapełniają tylko listy partyjne i, jak tych list liderzy czekają, aż "jabłko wyborcze"... samo Im wpadnie do koszyka.
            To głównie dzięki nim i ich ciężkiej pracy, wybory są wyborami, bo w ten sposób tworzy i rozwija się polska demokracja. Nie tak jak to było "za komuny" i w PRL-u...

[nie zdążyłem w czasie tej tzw. "CISZY WYBORCZEJ" napisać tego...
            DLACZEGO PRZESTAŁEM W PRL-u W OGÓLE CHODZIĆ NA WYBORY?]
            (HKP)
            ...
            GRATULUJĘ WYNIKU PO, PALIKOTOWI, NO I... KUTZOWI!!!
            www.youtube.com/watch?v=2UVy5Z-AAAo&feature=related

• tadeusz542 czyli dostałeś w dupę za PRL-u. 10.10.11, 10:33
              Z tego wynika ,że nasz drogi harcmistrz brał udział w wyborach w latach 80, bo wcześniej raczej nikt ulotek wyborczych nie rozlepiał a skoro powiada ,że przestał po tym chodzić na wybory w PRL-u to oznacza ,że startował w ciemnych latach Jaruzelskiego bo zakładam ,że w 1989 r jednak poszedł na wybory.
              Nie chcę być upierdliwy ale wtedy zwłaszcza na listy wyborcze nie wciągali wolnomyślicieli i antykomunistów nawet bezpartyjnych.
              • Gość: harc mistrz ;-)))) Re: czyli dostałeś w dupę za PRL-u. IP: *.1000lecie.pl 10.10.11, 10:59
                Coś ci się, Tadziu, POpier...ło!!!
                W jakich to wyborach "prl-owskich" frekwencja wyborcza mogła być... 32-procentowa???
                Myśl, chłopie...

To było, oczywiście, już... w "wolnej, niepodległej i suwerennej" Polsce. ;-)))))))))
                A na tzw. "wybory" przestałem W OGÓLE chodzić za PRL-u (z jakiego, powodu?);
                może jeszcze o tym napiszę... [???]
                (HKP)
                ...
                CZUWAJ!!!
              • artjomka Re: czyli dostałeś w dupę za PRL-u. 10.10.11, 11:10
                tadeusz542 napisał:
                > Z tego wynika ,że nasz drogi harcmistrz brał udział w wyborach w latach 80, bo
                > wcześniej raczej nikt ulotek wyborczych nie rozlepiał a skoro powiada ,że przes
                > tał po tym chodzić na wybory ....

A moze Harcmiszcz kandydowal w wyborach na prezesa Kolka Gospodyn Wiejskich Osiedla Tauzynda?

Pyrsk!
            • Gość: @ruska Re: Jestem pełen uznania dla Wszystkich Kandydató IP: *.static.sitel.net.pl 10.10.11, 14:51
              lustracja hajotka z zadu , przodu i podbrzusza przed rzeczonymi ...wyborami! Nie przeszedł, za daleko przeskoczył był
              .wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/5,35767,4980166,Konskie_targi_w_Skaryszewie___zdjecia_Pawla_Koziola.html
              • Gość: harc mistrz & HKP Re: Jestem pełen uznania dla Wszystkich Kandydatów IP: *.1000lecie.pl 13.10.11, 14:58
                Gość portalu: @ruska napisał(a):
                > lustracja hajotka z zadu , przodu i podbrzusza przed rzeczonymi ...wyborami!
                > Nie przeszedł, za daleko przeskoczył był

Nie śmiej się, ruska czy pruska "małpo"(@), z moich PRZEGRANYCH WYBORÓW...
                Tylko jeden raz w życiu kandydowałem w takich wyborach. Napracowałem się przy nich straszliwie i... na próżno, bo "nasz leniwy elektorat" POZOSTAŁ W DOMACH (aż 68 %), "OLEWAJĄC" POWSZECHNE WYBORY.

Nawet o mało co (bo aż 2-krotnie!)... ŻYCIA W TYCH WYBORACH NIE STRACIŁEM:

- za pierwszym razem, gdy wiozłem na rowerze z drukarni plakaty i ulotki wyborcze oraz wiązkę kilkumetrowych listew (co b. ważne!)... "wpierdykałem" się z tym całym majdanem propagandowym... czołowo na osobowe auto, co nagle wyjechało zza zakrętu.
                Uratowały mnie właśnie, te listwy wiezione, jak lance ułańskie pod pachą, bo poderwały mnie z roweru do góry i - przewieziony na masce tego samochodu kilka metrów - uderzyłem o szybę, rozkwaszając sobie nos i doznając kilku niegroźnych zadrapań na twarzy.

- za drugim razem, było to nieopodal KWK "Wujek", gdy w nocy na Os. Wincentego Pola wylepiałem plakaty oraz roznosiłem po klatkach bloków ulotki, i byłem już tak zmęczony, że "na chwilę, aby odpocząć" przysiadłem sobie na bocznym murku schodów pobliskiego kopalnianego Domu Kultury, oparłszy się plecami o ścianę i... przysnąłem na długo.
                I wtedy... i wtedy... przyszedł do mnie ANIOŁ STRÓŻ (co uratował mi być może życie) i zaczął mnie szarpać za ramię. Ocknąłem się na moment i zobaczyłem przed sobą... nieogoloną twarz ubranego w czarny mundur jegomościa, który miał na plecach napis "OCHRONA". A gdy spojrzałem na prawo w dół, to... aż ciarki mnie przeszły, bo zionęła tam wielometrowa przepaść aż do piwnic, najeżona gzymsami, kratami...
                Gdybym się we śnie tam gibnął... to miałbym już PO WYBORACH i... po wszystkim. (!)

Relacja oparta na faktach.
                Dlatego rozumiem i szanuję Wszystkich Kandydatów z List Wyborczych!!!
                (HKP)
                ...
                Podobną miał twarz ten "ochroniarz" z "Wujka" do tego na czarno ubranego jegomościa z filmiku YT o "Aniele Stróżu Mój": www.youtube.com/watch?v=Mlz6VKOfjeY
                • tadeusz542 zobaczta Anieli ,jakżeśwa cierpieli. 13.10.11, 16:56
                  co krok to cierpienie dla sprawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka