Dodaj do ulubionych

Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."łomot"

IP: *.1000lecie.pl 13.11.11, 11:22
www.fakt.pl/Kto-tak-katuje-czlowieka-na-ulicy-FILM,artykuly,136513,1.html
Gdyby ten młody człowiek nie osłonił ramionami głowy, funkcjonariusz tajnej Policji okaleczył by mu oczy, połamał kopniakami nos i wybił zęby...
PO ChWDP mamy prowokację HGW. Tak oto wygląda "polska demokracja" w dniu Święta Niepodległości 11.11.11.
Najpierw prezydenckie decyzje o zgodzie na Marsz Niepodległości, a potem na lewacką "antyfaszystowską" Kolorową Niepodległość - czyli zaplanowaną prowokację uliczną w W-wie, a potem... zaostrzanie prezydenckie prawa do wolności i zgromadzeń.
Nieźle sobie to wykombinowali... ;-((((((((((((((((((((
[HGW do dymisji???]

A w Katowicach tym razem przemarszu i defilady w rocznicę Święta Niepodległości nie było, tylko k. Stadionu Śląskiego, na boiskowych trzech "11-kach"... 500 ludzi się do fotografii pamiątkowych... grzecznie ustawiło. ;-)))))))))))))))))
(HKP)
...
CZY TO... "JESZCZE POLSKA"... CZY MOŻE... JUŻ CO INNEGO???
Obserwuj wątek
    • Gość: Byno Re: Wina Tuska..sie napijcie IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.11, 11:56
      bidne prawiczki od prezesa,Niemce wos zas bijom
      • Gość: gość Re: Wina Tuska..sie napijcie IP: *.webair.com 13.11.11, 12:04
        mam nadzieję ,że nie powtórzy się rok 1939 ,choć tym którzy zdecydowali sie przyjechać do Polski na nasze święto to marzy się ta powtorka . Prawda folksdojczu wstepujący gościnnie i pokojowo na nasze polskie forum?
        • Gość: harc mistrz & HKP Re: Wina Tuska... się napijcie. ;-))))))))))))))) IP: *.1000lecie.pl 13.11.11, 12:35
          Gościówo z IP:*webair.com, jak tak będziesz natrętnie wpisywała do tego wątku te swoje posty, to najpierw Ciebie skasują moderatorzy GW, a potem (albo i od razu?)... usuną ten mój wątek.
          Dlatego bardzo proszę o umiar i o ku...lturalną powściągliwą dyskusję na Forum Katowice.

Uważam, że ten rozbestwiony policjant "po cywilu", który kopał po twarzy skulonego młodego człowieka, potem położonego na chodniku z pomocą innego (oznakowanego policjanta), powinien przed sądem odpowiedzieć karnie za swój czyn - czyli za katowanie bezbronnego człowieka.
          Ten bulwersujący i kompromitujący polskie władze filmik ze Święta Niepodległości 11.11.11. - ogląda ze zdziwieniem i poruszeniem CAŁY ŚWIAT. To nie może tak sobie ujść "na sucho"...
          (HKP)
          ...
          "NIECH PRAWO - ZAWSZE ZNACZY PRAWO, A SPRAWIEDLIWOŚĆ... SPRAWIEDLIWOŚĆ"!!!
          • Gość: Byno Re: Wina Tuska... się napijcie. ;-)))))))))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.11, 13:33
            Tysz tak mysla ze bandyty-policjanta ukarajom:
            www.youtube.com/watch?v=iEJn3SvnQlY&feature=youtu.be
            • Gość: Byno Re: Wina Tuska... się napijcie. ;-)))))))))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.11, 10:06
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10636969,Postepowanie_ws__brutalnej_interwencji_policjanta.html
          • Gość: . harc mistrz & HKP osądził IP: *.c201.msk.pl 13.11.11, 14:15
            Wyroków nie wydaję bo nie wiem co ten "biedaczek" robił kilka minut wcześniej. Może skakał jakiemuś komuchowi po twarzy albo to ten sam który na innego policjanta rzucił kratę zabezpieczającą drzewo o wadze 80-100kg miażdżąc mu stopy a gdy go dopadli udawał niewiniątko napadnięte przez "gestapo". Wystarczy udać się do zakładu karnego to każdy bandyta spytany za co siedzi odpowie za niewinność. Skoro są niewinni wypuśćmy ich na wolność. Zlikwidujmy więzienia - wśród nas żyją same niewiniątka. Jeśli ktoś chce wydawać wyroki najpierw powinien zapoznać się z całością zdarzenia a nie jego wybranym fragmentem.
            • Gość: . uzup IP: *.c201.msk.pl 13.11.11, 14:25
              www.youtube.com/watch?v=pIH3DD5VyfI&feature=related
            • Gość: harc mistrz & HKP harc mistrz & HKP nie osądził, a c201 "wybielił" IP: *.1000lecie.pl 13.11.11, 14:50
              ... tajnego policjanta - kopiącego po twarzy sku...lonego demonstranta. ;-)))))))))))))))

"Logika" takiego usprawiedliwienia brutalności policji, zaiste jest... PO'rażająca!!!:

Gość portalu: . napisał(a):
              > Wyroków nie wydaję bo nie wiem co ten "biedaczek" robił kilka minut wcześniej.
              > Może skakał jakiemuś komuchowi po twarzy albo to ten sam który na innego policj
              > anta rzucił kratę zabezpieczającą drzewo o wadze 80-100kg miażdżąc mu stopy a g
              > dy go dopadli udawał niewiniątko napadnięte przez "gestapo". Wystarczy udać się
              > do zakładu karnego to każdy bandyta spytany za co siedzi odpowie za niewinność
              > . Skoro są niewinni wypuśćmy ich na wolność. Zlikwidujmy więzienia - wśród nas
              > żyją same niewiniątka.

A wracając do tytułu wątku, to trzeba przyznać, że RAŚ te swoje Marsze Autonomii na Śląsku organizuje bardzo mądrze oraz efektownie. Chorągiewki żółto-niebieskie i baloniki takoż, radosna i przyjazna atmosfera pikniku, transparenty o nieagresywnej treści, kolorowo i widowiskowo, dużo dzieci w pochodzie ulicznym, rycerstwo i śląskie mieszczki w strojach historycznych, ładne dziewczyny...
              Nawet "goście z Niemiec" kulturalni i nie w kominiarkach, "na czarno ubrani". Sielanka.
              www.youtube.com/watch?v=h6vmTwItyWc
              (HKP)
              ...
              UCZ SIĘ OD KATOWIC, UCZ SIĘ, UCZ... WARSZAWO!!!
          • Gość: Kaczysta Re: Wina Tuska... się napijcie. ;-)))))))))))))) IP: *.static.sitel.net.pl 13.11.11, 14:34
            Ten młody chłoptyś to mistrz w rzucie trylinką i kostką, na odległość...następnym razem ten rekwizyt pokojowej zamiast pałki dyskusji trafi w niego.
            • Gość: Byno Re: Wina Tuska... się napijcie. ;-)))))))))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.11, 17:27
              Swietny Polikot,niezly Siwiec
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10633833,Palikot__Kaczynski_faszyzuje__PiS_chce_rozlewu_krwi_.html
              • Gość: . Swietny Polikot, niezly Siwiec IP: *.c201.msk.pl 13.11.11, 23:10
                W tym artykule piszą: "....Równocześnie Palikot podkreślił, że przyjazd do Warszawy lewackich bojówkarzy z Niemiec był niepotrzebny, a policja popełniła błąd nie zatrzymując ich...." A tak na prawdę to o co konkretnie zatrzymali tych 96 Niemców? Czyżby o to, że są Niemcami i byli o godz. 12.00 11.11.11 w Warszawie? Z relacji w mediach jednego z "pokrzywdzonych" wynika, że jakiś Niemiec na niego splunął gdy spokojnie wracał z rekonstrukcji historycznej w mundurze z 1812 roku (niczym w rocie "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, ni dzieci nam gejmanił" www.youtube.com/watch?v=8hEY52N_Oo4&feature=related Obecnie dzieci można angolić i to obowiązkowo od szkoły podstawowej) Czy to oznacza, że jeśli ktoś zgłosi na policję iż Jarkacz na niego splunął to zatrzymają wszystkich pisowczyków?
          • Gość: gość uzupeł.do Harcmistrza IP: *.webair.com 13.11.11, 15:45
            załatw u parobków rabiego ,którzy Ciebie harcmistrzu nie kasują to będe pisała sobie na swoim wątku .Na twoj nawet nai spojrzę .
    • Gość: gil Re: Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."ło IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 18:14
      HM . Sądzę, że ten młody buhaj był powiązany z Policją, bo wspólnie obrabiali tego nieszczęśnika, singla na ulicy, gdzie buszowały oddziały policyjne. Ale mnie tam nie było, więc.....strasznie się ogląda kopankę PO twarzy bezbronnego, zaskoczonego człowieka .
      Mam inny problem . Tyraliera policyjna to podobno szyk pieszy stosowany przez pododdziały Policji w działaniach przywracających naruszony porządek publiczny i innych, w których nie występują osoby uzbrojone w broń palną.
      Ty harcmistrzu, żołnierz PRl-u z Orzysza może wyjaśnisz mi jak się nazywa oddziały Policji, które " gęsiego" , jeden za drugim idą przeciw bezbronnym manifestantom trzymając przed sobą karabiny w pozycji gotowej do odpalenia, tak jak to miało miejsce w czasie Marszu Niepodległości w Warszawie w dniu 11.11.11. ???. Tyralierą policyjną to raczej zwać nie można , prawda ??
      Więc jak to nazwać ??
      Czuj duch.
      • Gość: Kaczysta Re: Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."ło IP: *.static.sitel.net.pl 13.11.11, 18:29
        Gęsiego....., w zagajniku brzozowym albo mieszanym_liściastym pod Orzyszem ....to polowanie na pierzaste; kaczki, gile....i inne ptoki_głuptoki oraz cietrzewie tudzież bażanterię.
      • Gość: gość Re:znalezione w sieci IP: *.webair.com 14.11.11, 00:24
        Sądzę, że dobrą ilustracją tego zjawiska będzie fragment pewnego listu. Ot, taka drobna, historyczna pocztówka z okazji Dnia Niepodległości,

M.p. 18. X. 1944 r.

(...) Organizacja w terenie z każdym dniem rośnie. Naród Polski tylko z nami sympatyzuje, a nieliczna garstka faszystów jest tylko garstką.(...) Pozdrawiam wszystkich kochanych towarzyszy. Bądź zdrów i żyj.

Moczar.

PS. Grzegorz! Wyłap wszystkich sku...synów faszystów.

To urywki z listu, który Demko Mykola vel. Mieczysław Moczar skierował do Grzegorza Korczyńskiego.

Obaj ci bojowcy z szeregów komunistycznej Gwardii Ludowej, a później Armii Ludowej mieli na sumieniu wielu polskich niepodległościowców. Kiedy Moczar pisał swój list, Korczyński przebywał na terenach „wyzwolonych” przez Armię Czerwoną,w Lublinie, gdzie pełnił funkcję komendanta Milicji Obywatelskiej. Nie było tam już ani śladu Niemców. Byli za to żołnierze Armii Krajowej i Narodowych Sił Zbrojnych, czyli „faszyści”, o których wyłapanie w swym liście Moczar apelował. Polowania na „faszystów” trwały długo, dziesiątki tysięcy z nich zabito, a jeszcze więcej uwięziono. Ostatni żołnierze polskiego podziemia niepodległościowego wychodzili z komunistycznych więzień na początku lat siedemdziesiątych ubiegłego stulecia!

Mieczysław Moczar, agent NKWD o pseudonimie Woron 36 był w latach 1944- 1948 członkiem KC PPR, a w okresie 1945- 1948 pełnił funkcję szefa WUBP w Łodzi. W 1947 r. uzyskał stopień generała. W latach sześćdziesiątych był szefem MSW.

Grzegorz Korczyński kierował w lecie 1945 r. pacyfikacjami lubelskich wiosek wspierających antykomunistyczną partyzantkę. W 1946 r. objął stanowisko wiceministra bezpieczeństwa publicznego. W tym samym roku co jego przyjaciel Moczar uzyskał stopień generała. W 1965 r. został wiceministrem obrony narodowej. Z komunistycznego wojska został usunięty po masakrze robotników na Wybrzeżu w grudniu 1970 r.

Bez wątpienia obaj panowie mają wielkie zasługi w zwalczaniu faszystów, jeżeli przyjąć szerokie znaczenie tego pojęcia.

Łączy ich jeszcze jedno. Obaj spoczywają w Alei Zasłużonych na Cmentarzu Powązkowskim w Warszawie.

• Gość: przy okazji Re:znalezione w sieci IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 09:05
          Gośćiowo masz jakieś konkretne propozycje?
          Taką wiedzę jak to twoje doniesienie , tu i teraz ??
          To piszesz w jakimś celu ?
          Zachodzę w głowę co Gośćiowo chcesz osiągnąć?

A może by tak, jak Czarnecki dla ojczyzny ratowania rzucić się przez morze??
          Ale ,ale nie zapomnij przytoczyć ...
          ...Nie należy jednak zapominać, że Czarniecki był najbardziej bezwzględnym polskim wodzem XVII stulecia. Jego wojska regularnie mordowały jeńców, ludność cywilną oraz łupiły współobywateli. Sam Czarniecki zgromadził wielki majątek z łupów i okupów za jeńców. Nie bez wpływu na psychikę Czarnieckiego były początki jego służby w oddziałach lisowczyków, które słynęły z okrucieństwa i bezwzględności, ani też fakt pochodzenia z niezbyt bogatej rodziny[2]. Wsławił się także okrutnymi pacyfikacjami na Ukrainie i dał się poznać jako wróg Kozaków, na co nie bez wpływu był udział w klęsce .

Tu sami patrioci
          nie zapominaj i nie obnażaj się jak nikt nie oczekuje.
          • Gość: wpolityce.pl Re:znalezione w sieci IP: *.c201.msk.pl 14.11.11, 09:15
            Ale Czarnecki był Polakiem więc wszystkie jego niegodziwości zostały mu wybaczone. Co innego gdyby był czerwonym Polakiem - to sqrwysyna trzeba byłoby usunąć z podręczników historii nawet gdyby nie zrobił żadnej niegodziwości. Tak nam dopomóż IPN!
            • Gość: przyok.. Re:znalezione w sieci IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 09:36
              ...sprawiedliwość musi być po naszej stronie....
    • Gość: . Specjalnie dla harcmistrza !!!!! IP: *.c201.msk.pl 14.11.11, 02:38
      Jeden cytat z netu: ~Ryszard Dodane: 01:54
      Przechodziłem tamtędy kiedy to się stało, sytuacja wyglądała zupełnie inaczej. Najpierw grupę tych ludzi ubranych na czarno co widać na zdjęciach zaatakowła grupa łysych młodzieńców z polskimi flagami, wkroczyła policja i koniec. Grupa rekonstrukcyjna szła chwilę później drugą stroną ulicy, ci na czarno w ogóle nie zwrócili na nich uwagi. Wtedy kilku dziadków z grupy rekonstrukcyjnej przeszło na drugą stronę i zaczęli coś mówić do tego na czarno, ten odpowiedział że nie rozumie po polsku i odszedł, wtedy jeden w mundurze zaczął go szarpać i krzyczeć "szkopy won" i wołać swoich kolegów żeby bili niemca (zignorowali go), potem zaczął go uderzać kolbą od broni, wówczas ten w czarnym zaczął do niego coś krzyczeć i wyrwał mu broń, na co ten w mundurze coś że mu zhańbił mundur. Byłem zażenowany zachowaniem człowieka w mundurze, jak teraz zobaczyłem tą relację o mało z krzesła nie spadłem. Tak jak wcześniej pisałem nikt nie ma patentu na prawdę, nawet należąc do PiS, ONR bądź MW I jeśli się uwzględni jakie wyroki zapadły przeciwko Niemcom to nie ma podstaw aby nie wierzyć świadkowi. Chcąc udowodnić pomówienia powtarzane przez policję, że rozróbę wywołali Niemcy prokuratura zadbałaby aby przykładnie ukarać Niemca i ogłosić ten fakt na całą Europę.
      • Gość: przy okazji Re: Specjalnie dla harcmistrza !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 09:27
        Nie ma 'to tamto' narozrabiali jedni i drudzy i 'uwaga wszystkich' zwrócona jest na to właśnie.
        Może to o to chodzi.
        Tak czy siak nie jest dobrze, ale może być gorzej , jak zaczną jedni na drugich wyszczerzać kły.
        Z każdej strony widać , że jesteśmy w duupie
      • Gość: Byno Re: Specjalnie dla harcmistrza !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.11, 10:08
        www.rozbrat.org/publicystyka/kontrola-spoeczna/2860-chcialbym-byc-oficerem-ss-relacja-zatrzymanej-w-warszawie
        • Gość: eot Re: Specjalnie dla Byna !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 11:01
          Przerażająca jest ta cicha aprobata dla bojówek co plują nam Polakom
          na wszystko co nam drogie i to w 'Dzień Niepodległości'
          • Gość: Byno Re: Specjalnie dla takich.. IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.11, 17:12
            ...jak ty:
            revelstein.blox.pl/2011/11/2451.html
            • Gość: Czesio Re: Specjalnie dla takich.. IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 19:46
              Ta babcia skopie twoją dupę !
              • Gość: byno Re: Specjalnie dla takich.. IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.11, 20:48
                Nastypny Polok z wielkim pyskiem i bez faldow na korze mozgowyj
                odadoradosci.salon24.pl/
                PS:bydziecie Wilno odbijac?
                • Gość: przy okazji - J23 Re: Specjalnie dla takich.. IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 08:57
                  Byno boroczq
                  insynuacje twoje w stylu 'dla takich jak ty' i te twoje linki ,to ty je sobie możesz ...wiesz co..
                  albo wiesz gdzie (kaj) wsadzić

Gość portalu: byno napisał(a):

> Nastypny Polok z wielkim pyskiem i bez faldow na korze mozgowyj
                  > odadoradosci.salon24.pl/
                  > PS:bydziecie Wilno odbijac?

Twoje intencje jak i język ,którym je przekazujesz są czytelne od zawsze.
                  Możliwe,że masz trudności ze zrozumieniem tego ,co w linkowanych materiałach zawarte.
                  Masz problem 'byno' i to pewnie przez te 'faldy na korze mozgowyj'.
                  Na moje widzimisię ,to ty masz tych 'fald' za dużo .
                  Od 'łowcyKretynów' podpatrzoną,
                  posyłam ci jego starą i jedyną mądrość życiową:
                  ..jak ci życie zbrzydnie lub zapachnie piekłem ,wsadź łeb do sedesu i przypierdziel deklem'

Nie ze mną takie numery Bruner ty świnio !!
                  • Gość: ŁowcaKretynów Re: Specjalnie dla takich.. IP: *.static.sitel.net.pl 15.11.11, 11:35
                    Fajnie...<przy okazji - J23>, że zabieg poprawił Ci fałdy , co teraz ordynujesz bliźnim! Zalecam powtórkę + poranny, nieustający nieszpór w intencji ubogacenia ufałdowanianie u p. byna
      • Gość: harc mistrz ;-(((( Re: S p e c j a l n i e ... OD harc'mistrza !!!!! IP: *.1000lecie.pl 14.11.11, 10:54
        N I E - P O - D L E - G Ł O Ś Ć . . . ? ? ?

(HKP)
        ...
        www.youtube.com/watch?v=vtNk5JXO6V0&feature=fvwre
        11.11.11
        • Gość: ŁowcaKretynów S p e c j a l n i e ... DO harc'mistrza !!!! IP: *.static.sitel.net.pl 15.11.11, 11:38
          hajotku: cukier krzepi, ale pała ....i wiesz, jak to dalej leciało w niepodległym Orzyszu i na sprincie ku wolności po Gliwickiej..
          • Gość: harc mistrz =----> S p e c j a l n i e... OD harcmistrza dla ŁoKr'a IP: *.1000lecie.pl 15.11.11, 15:54
            Gość portalu: ŁowcaKretynów napisał(a):
            > hajotku: cukier krzepi, ale pała ....i wiesz, jak to dalej leciało w niepodl
            > egłym Orzyszu i na sprincie ku wolności po Gliwickiej..

Ty, Ł'owco'K..., znowu wyskakujesz z tą ul. Gliwicką. PO PROSTU... przeinaczasz fakty.
            Tu w Katowicach k. Placu Wolności, w rocznicę 16 grudnia w Stanie Wojennym, było podobnie i "zadymowo": pomnik wdzięczności na tym placu dla Armii Czerwonej... stał w ogniu, obrzucony koktajlami Mołotowa oraz pooblewany kolorowymi farbami.

MYŚMY STALI TU, obok Pl. Wolności, przy przystanku tramwajowym "11-ki" na ul. 3 Maja - a TAM... STAŁO ZOMO (w ul. Zawadzkiego i Gliwickiej). Nagle za moimi plecami ktoś krzyknął: - MO Gestapo!!! MO Gestapo!!!..

I wtedy błyskawicznie podjechał pod nas "cywilny" Polonez i... wyskoczyło zeń 3-ch rosłych (trzech) umundurowanych zomowców z długimi białymi pałami. Wszyscy z tego przystanku rzuciliśmy się do ucieczki ul. 3 Maja. Ja biegłem ostatni, a wiadomo z przysłowia, że... "ostatnich gryzą psy". ;-((((((

Doganiali mnie, wzywającego rozpaczliwie na ratunek Matkę Boską Częstochowską, Piekarską i... OstroBRAMSKĄ. Gdy już prawie czułem ich "oddech na swoich plecach"... uratowała mnie najbliższa po prawej stronie BRAMA (ul. 3 Maja nr 38), do której wbiegłem i schowałem się w oficynach. Tamci wbiegli tam za mną, ale nie wchodzili głębiej w nieoświetlony zaułek.

Gdy po 20 minutach ostrożnie wyszedłem z tej zbawczej bramy, zmieniając na ile się dało swój wygląd oraz "dla niepoznaki udając... kulawego inwalidę", to widziałem jak zomowcy krążyli w tych swoich "sukach" z odsuniętymi drzwiami i... tłukli pałami po burtach aut.

Dlatego nie wiem, co byłoby "lepsze"?: zostać spałowanym przez 3 stróży prawa, czy być... skopanym przez nich - tak jak ten uczestnik Marszu Niepodległości w Warszawie. [???]
            (HKP)
            ...
            MAM SERCE BIAŁO-CZERWONE, KOCHAM I CENIĘ WOLNOŚĆ I NIEPODLEGŁOŚĆ POLSKI.
            www.youtube.com/watch?v=hgD8c22ad64&feature=related
            PS:
            W Katowicach, przy tej bramie na ul. 3 Maja 38... powinna być (na mój koszt) wmurowana TABLICA PAMIĄTKOWA ZE STANU WOJENNEGO, na okoliczność cudownego oraz za wstawiennictwem: MBCz, MBPiek. (moja parafia) i MBOstr. (ta brama) - ocalenia, przed 3-ma ZOMO-wcami z pałami, późniejszego harc mistrza FK. (!!!)
            • Gość: ŁowcaKretynów Re: S p e c j a l n i e... DO harcmistrza dla ŁoK IP: *.static.sitel.net.pl 15.11.11, 16:09
              No to już teraz nie wiem> co Ci hajotku POmogło , czy nie POmogło, i co..., wtedy? Bo teraz co innego wyłazi z twojej duszy.
            • pit-zeolit Re: S p e c j a l n i e... OD harcmistrza dla ŁoK 15.11.11, 16:56
              Gość portalu: harc mistrz =----> napisał(a):

wtedy błyskawicznie podjechał pod nas "cywilny" Polonez i... wyskoczyło zeń 3-ch rosłych (trzech) umundurowanych zomowców z długimi białymi pałami. Wszyscy z tego przystanku rzuciliśmy się do ucieczki ul. 3 Maja. Ja biegłem ostatni, a wiadomo z przysłowia, że... "ostatnich gryzą psy". ;-((((((

A ci którzy naprowadzali funkcjonariuaszy z "cywilnego" Poloneza na reakcyjnych gorolli, z dużym prawdopodobieństwem są teraz w EFie i narzekają jak ich gorolle prześladowały.

Parsk Harc-Mistrzu.
              • Gość: ŁowcaKretynów Re: S p e c j a l n i e... DO pito_lizoka IP: *.static.sitel.net.pl 15.11.11, 17:13
                pitol...no to teraz czekaj, bo pewnie przyjedzie deputacja_sonderafrtag, z pozdrowieniami do ciebie osobiście.
    • Gość: harc mistrz & HKP Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."łomot" IP: *.1000lecie.pl 15.11.11, 19:13
      Chciałbym jednak nawiązać do p o r ó w n a n i a tych dwu marszów o jakże (jakby nie było)... podobnych do siebie intencjach.

Marsz Autonomii, corocznie organizowany w lipcu przez RAŚ, mógłby być "wzorcem" dla... Marszu Niepodległości. W końcu dzień 11 listopada dla Polski jest najważniejszym świętem narodowym i państwowym. Tak jak np. dla Francuzów dzień 14 lipca każdego roku.

Dochodzę jednak do konkluzji, iż w ramach PO'litycznego "wajdowskiego scenariusza"... +POLSKIEJ WOJNY DOMOWEJ+, to Wielkie Święto Narodowe Polaków - nie mogło być inne.
      Utwierdza mnie w tym przekonaniu "pozornie absurdalna decyzja" prezydenta Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz, która "wyraziła zgodę" na dwie przeciwstawne demonstracje w dniu 11 listopada w tym samym miejscu i czasie. To musiało się TAK WŁAŚNIE skończyć...
      A jeszcze do tego to "zaproszenie" zagranicznych lewaków, gejów i antyfaszystów do kontrmanifestacji w Kolorowej Niepodległej. Z Niemiec.

Jest to ciąg dalszy "Polskiej Wojny Domowej", takiej samej jaka miała miejsce PO Katastrofie Smoleńskiej, przed pałacem prezydenckim na Krakowskim Przedmieściu też w Warszawie.
      Widocznie politycznie to się PO opłaca, bo odciąga uwagę społeczeństwa od innych ważnych rzeczy w kraju, a każdej ewentualnej opozycji... dorabia "gębę awanturnictwa", nacjonalizmu a nawet... faszyzmu.
      (HKP)
      ...
      O, JAKŻE PIĘKNY BYŁBY TEN MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI, PODOBNY DO MARSZU RAŚ, ALE W BIAŁO-CZERWONYCH KOLORACH!!! Bez ekstremistów i radykałów...
      www.youtube.com/watch?v=GtmT-QNL164&feature=related
      PS:
      A propos flagi narodowej i państwowej...
      W moim bloku na Osiedlu Tysiąclecia w Katowicach, w którym jest 228 mieszkań, biało-czerwoną flagę wywiesiło tylko... kilkunastu "faszystów". To i tak był jeden z rekordowych wyników. Bo całą znakomitą resztę: albo wcale to nie interesuje, albo ma to w... "głębokim poważaniu", albo "nie chce się politycznie wychylać" lub... boi się reakcji antyfaszystów.
      • Gość: przy okazji Re: Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."ło IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 20:06
        Ad wywieszanie flagi.
        Czy wywieszając flagę (w blokach nie ma masztów w których można osadzić flagę) czujesz się lepszym patriotą niż przed wywieszeniem ??

• Gość: harc mistrz & HKP Re: Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."ło IP: *.1000lecie.pl 16.11.11, 17:06
          Gość portalu: przy okazji napisał(a):
          > Ad wywieszanie flagi.
          > Czy wywieszając flagę (w blokach nie ma masztów w których można osadzić flagę)
          > czujesz się lepszym patriotą niż przed wywieszeniem ??
          >

Nie rozpatruję tego w takich kategoriach, czy przez wywieszenie flagi narodowej - czuję się lepszym patriotą. Ja nim po prostu, przez całe swoje świadome życie, byłem i nadal będę.
          A przez szacunek dla swoich przodków oraz dla historycznej tradycji, uważam to za swój prawie obywatelski obowiązek.
          Zaś do zwyczajnego wywieszenia flagi nie potrzeba jakichś specjalnych masztów czy urządzeń. Najpierw - trzeba taką flagę kupić (albo z 2 kawałków tkaniny uszyć). I tyle...

Dla bardziej ambitnych i sprawnych fizycznie "patriotów v faszystów" polecam dress w kolorach: bluza biała, spodnie czerwone, trick... i flaga gotowa:
          www.youtube.com/watch?v=A77nyGSGS1c
          (HKP)
          ...
          A TEGO GLINĘ "PO CYWILU" CO KOPAŁ PO TWARZY BEZBRONNEGO DEMONSTRANTA... CHCĄ ZLINCZOWAĆ INTERNAUCI Z FACEBOKU. ALEŻ ZROBIŁ ON "MARĘ" POLICJI...
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10651674,Po_11_listopada_groza_policjantowi_na_facebooku___Wiecie_.html
          • Gość: Kaczysta Marsz RAŚ - OK, Niepodległ. - też OK,bez faszytów IP: *.static.sitel.net.pl 16.11.11, 17:11
            drogi hajotku...a te uniformy to polecasz na wagę w cenie mundurku i krótkich galotków, cy cuś?
          • Gość: przy okazji Re: Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."ło IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 18:52
            Napisał Pan:
            W moim bloku na Osiedlu Tysiąclecia w Katowicach, w którym jest 228 mieszkań, biało-czerwoną flagę wywiesiło tylko... kilkunastu "faszystów". To i tak był jeden z rekordowych wyników.
            Bo całą znakomitą resztę: albo wcale to nie interesuje, albo ma to w... "głębokim poważaniu", albo "nie chce się politycznie wychylać" lub... boi się reakcji antyfaszystów.

Na różne sposoby sobie to tłumaczę.
            Nie ośmielam się nawet rozważać argumentu, że flaga to tylko substytut patriotyzmu. Najpierw przez wiele dziesiątek lat za biało-czerwony kolor groziła, w najlepszym przypadku, wywózka kibitką na wschód, lub konzentrationslager...
            Później, długo - za nie wywieszenie - zwolnienie z pracy...
            Teraz to nie obowiązek , ale mamy takie prawo.
            Dlaczego więc tylko garstka obywateli z niego korzysta?
            Dlaczego tak niewielu ozdobiło swoje domy czy bloki flagą narodową?
            Dlaczego biało-czerwone wstążeczki zawieszone na antenach samochodów nie powiewają na wietrze?
            Nie mówiąc już o wstążeczkach, czy kotylionach w na bluzce, koszuli, czy w klapie marynarki?

Mam wrażenie, że w przypadku Flagi Narodowej i w Jej obliczu -
            tak wiele nas Polaków dzieli i tyle nas łączy
            i różnic tych lepiej jest nie podkreślać.
            Niech miarą patriotyzmu nie stanie się wywieszanie flagi w dni uznane państwowo za święta.

• Gość: ŁowcaKretynów Re: Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."ło IP: *.static.sitel.net.pl 16.11.11, 20:45
              Tak , przy okazji....<Uważamy za rozsądnych tych, którzy są naszego zdania....>.Widzisz, ilu jest nierozsądnych?
              • Gość: Czesio Re: Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."ło IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 21:35
                Bój się!!!
                • Gość: harc mistrz -----* Trzeba zacząć BAĆ SIĘ... prowokacji PO 11.11.11... IP: *.1000lecie.pl 17.11.11, 18:46
                  Gość portalu: Czesio napisał(a):
                  > Bój się!!!

Nie dziwię się, że są ciągle takie zakusy wobec INTERNETU, aby nałożyć mu "medialny kaganiec" lub PO PROSTU wprowadzić (m.in. na fora)... wypróbowane w czasach przeszłych c e n z u r o w a n i e .
                  Coraz więcej bowiem dowodów wskazuje na to, że w dniu Święta Niepodległości 11.11.11 mieliśmy wobec uczestników, a zwłaszcza wobec tzw. Marszu Niepodległości do czynienia z... zaplanowaną prowokacją.
                  Internauci (jak zechcą) to wszystko potrafią w sieci... wyniuchać i pokazać miastu & światu.
                  Choćby ten film z YT, ktory ukazuje takie "zaprogramowane" wcześniej działania i kolejnego ich "bohatera", w białej (jak śnieżnobiały śnieg)... kominiarce:
                  www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk&feature=related
                  (HKP)
                  ...
                  CZUWAĆ I MIEĆ OCZY (DOOKOŁA GŁOWY)... BARDZO SZEROKO OTWARTE!!!

PS:
                  Przy okazji odpowiadam Gościówie z IP. webair... itd. w kwestii... kasowania na FK wątków.
                  Nie mam, jako harc mistrz, szczególnych "chodów", ani u... RABIEGO, ani u... HRABIEGO.
                  • Gość: sumarum Re: Trzeba zacząć BAĆ SIĘ... prowokacji PO 11.11. IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 19:22
                    Pan Janek jak mówi , to wie co mówi
                    • Gość: harc mistrz & HKP Re: Trzeba zacząć BAĆ SIĘ... prowokacji PO 11.11. IP: *.1000lecie.pl 17.11.11, 23:28
                      Pan Janek (słynny z czasów PRL-u Jan Pietrzak) jak mówi, to wie co mówi...
                      Czyżby to już był... powrót do tamtych "peerelowskich" czasów???

TU... II część filmu - który bym nazwał... "kota ogonem wykręcanie", bo I część filmu, to... "czekanie, czekanie, czekanie"...).
                      (HKP)
                      ...
                      PO 11.11.11. - Święcie Narodowym i po Marszu... Niepodległości:
                      www.youtube.com/watch?NR=1&v=5Qzumniiseo
                  • Gość: gość Re: do harcmistrza IP: *.webair.com 17.11.11, 23:51
                    Harcmistrzu po co kłamiesz .Żaden Twój wątek nie został skasowany ,a jak się raz tak stało omyłkowo przy okazji kasowania moich wątków ,parobek rabiego (rabiego ,on żadnym hrabim nie jest i nigdy nie będzie ) przywrócił Twój wątek i jeszcze się tłumaczył,że to przez omyłkę .
                    Zresztą wątek o zajściach 11.11 umieściłam pierwsza na tym forum i został trzy razy skasowany ,a twój sie ostał .Ale może dlatego ,że Ty jesteś ich,a ja jestem obca a na tym forum panuje filozofia rabiego Szechtera .
                    • Gość: Czesio Re: do harcmistrza IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 00:03
                      mniam mniam
                      • Gość: harc mistrz =----> Re: do harcmistrza i... OD harc mistrza: IP: *.1000lecie.pl 18.11.11, 13:01
                        Gość portalu: gość 17.11.2011 r. o godz 23:51 napisał(a):
                        Harcmistrzu po co kłamiesz .Żaden Twój wątek nie został skasowany ,a jak się raz tak stało omyłkowo przy okazji kasowania moich wątków ,parobek rabiego (rabiego ,on żadnym hrabim nie jest i nigdy nie będzie ) przywrócił Twój wątek i jeszcze się tłumaczył,że to przez omyłkę .
                        Zresztą wątek o zajściach 11.11 umieściłam pierwsza na tym forum i został trzy razy skasowany ,a twój sie ostał .Ale może dlatego ,że Ty jesteś ich,a ja jestem obca a na tym forum panuje filozofia rabiego Szechtera .

Ja sobie wypraszam, Pani Gościówo, takowe zarzuty pod moim adresem, że "harc'mistrz... kłamie". Przecież to właśnie Pani sama, emocjonalnie, nierozważnie i bardzo lekkomyślnie, imputuje komu tylko się da, niecne intencje i zarzuty.
                        Dla ścisłości powiem Pani, że moje wątki na FORUM GW oraz wpisy, także były nieraz kasowane lub lądowały na tzw. "Oślej Ławce".

I jeszcze dopowiem Pani to:
                        Ja nie jestem "ICH", ani też nie należę do NIKOGO. Jestem człekiem n i e z a l e ż n y m .
                        Zasadniczo, to zawsze na FORUM piszę prawdę. Choć niektórym złośliwcom się wydaje, że...
                        konfabuluję lub "picuję". ;-))))))))
                        I takim harc mistrzem internetowego forum do końca żywota swojego pozostanę. (!!!)
                        (HKP)
                        ...
                        STRZEŻCIE SIĘ PROWOKATORÓW, FANATYKÓW I NAWIEDZONYCH...
                        MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 11.11.11 NIE BYŁ GORSZYM OD... MARSZU AUTONOMII RAŚ - TO TYLKO MANIPULATORSKIE MEDIA DORABIAŁY MU "FASZYSTOWSKĄ I NACJONALISTYCZNĄ GĘBĘ". PROWOKATORZY I POLICJA TEŻ ZROBILI CO SWOJE...

www.youtube.com/watch?v=Q-ggVzK3KmY&feature=grec_index
                        • Gość: wpolityce.pl Re: do harcmistrza i... IP: *.c201.msk.pl 18.11.11, 14:56
                          harc mistrz =----> napisał
                          rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=Q-ggVzK3KmY&feature=grec_index
                          harcmistrzu czy paradę elektoratu Kaczyńskiego uważasz za marsz niepodległości? Dla nich zagrożeniem do końca życia będzie PZPR i KPZR. Za to gładko dogadają się z tymi co we wrześniu 1939r nieśli wolność z zachodu. Heil! Raz sierpem raz młotem pie...ć hołotę.
                        • Gość: gość tego nie pokazywała telewizja IP: *.webair.com 19.11.11, 02:01
                          www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8zDBR-ikjIA#!
                          • Gość: quo quo Re: tego nie pokazywała telewizja IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 09:00
                            ad film od Gośćiowej.
                            Gdyby nie ta filmowa muzyka ,która nadaje całości smutny wyraz, byłby to piękny dokument.
                            Widać,że ludzie coś krzyczą,śpiewają,ktoś nadaje kierunek i rytm.
                            To wygląda jak fragment filmu 'Quo Vadis Polsko?' ,którego następnym kadrem może być
                            pojawienie się na ulicach garkuchni z darmową zupą i koksowniki, przy których będą grzać się smutni i bezdomni z flagami uratowanymi przed wodą,gazem,pałami,opluwaniem z drugiej ulicy.
                            Quo Vadis Polsko? Wzruszył mnie refleksyjnie.

p.s
                            W załączeniu przesyłam link do filmu ,który mnie wzruszył pozytywnie
                            www.youtube.com/watch?v=TSpEBBwkpPc&feature=channel_video_title
                            Wspaniały naród tylko ludzie......
                            • Gość: wpolityce.pl Następne marsze wolności? IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 09:54
                              top1-1.com/wp-content/uploads/2010/09/ZEW-NATURY.jpg
                              • Gość: Czesio Re: Następne marsze wolności? IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 10:24

Gośćiowo
                                staraj się!!!

twojemu c201msk intelektualna
                                prostata się zablokowała znowa
                                • Gość: gość Re: Następne marsze wolności? IP: *.webair.com 19.11.11, 16:04
                                  gośc c201.msk ,to komuch zachowujący się wulgarnie na forum bez żadnych zachamowań .Wypluł go konserwatywny Kraków ,to przyszedł na Śląsk do Katowic ,który jest siedliskiem wszelkiej maści totalitaryzmów w tym komuny .
                                  • Gość: niepis Re: Następne marsze wolności? IP: *.183.132.224.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.11.11, 16:26
                                    zahamowań stara upierdliwa babciu ;)
                                  • Gość: wpolityce.pl gość IP: *.webair.com 19.11.11, 16:04 IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 23:50
                                    Szczęśliwa dewotka wróciła z marszu równości neofaszystów i kaczystów w Warszawce i dała głos na forum: Raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę, bo tylko tyle zapamiętała z tego marszu.
                                    • Gość: gość Re: gość IP: *.webair.com 19.11.11, 16:04 IP: *.webair.com 20.11.11, 00:08
                                      Niewyżyty komuch ,zanieczyszcza forum wulgaryzmami ;
                                      top1-1.com/wp-content/uploads/2010/09/ZEW-NATURY.jpg

www.youtube.com/watch?v=Ip6zMcCcR7E
                                      i tylko tyle na temat Święta Niepodległości i marszu niepodległości może powiedzieć .Skręca go ,że nastały czasy że za wywieszenie biało-czerwonej 11 listopada nie może zabić ,jak to robili jego przodkowie .
                                      Wole być dewotką niż komuchem .
                                      • Gość: wpolityce.pl Re: gość IP: *.webair.com 19.11.11, 16:04 IP: *.c201.msk.pl 20.11.11, 00:19
                                        mlektury.pl/dewotka/
                                        • Gość: gość Re: gość IP: *.webair.com 19.11.11, 16:04 IP: *.webair.com 20.11.11, 00:34
                                          niewyżyty ,wulgarny komuch po podstawówce będzie mi mówił ,kto to jest dewotka.
                                          • Gość: wpolityce.pl Re: gość IP: *.webair.com 19.11.11, 16:04 IP: *.c201.msk.pl 20.11.11, 02:35
                                            O przepraszam! Psychopatka z odchyleniami klerykalno-faszystowskimi !!!
                            • Gość: niepis Re:quo quo -znowu gil IP: *.183.155.108.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.11.11, 11:36
                              quo quo -znowu gil . wstydzisz się gilowy staruszku za siebie ? :)
                              • Gość: Czesio Re:quo quo -znowu gil IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 12:34
                                wybicia masz słabe wybitnie
                                • Gość: wpolityce.pl Czesio taki mądry bo siedzi w USA IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 12:51
                                  www.youtube.com/watch?v=Ip6zMcCcR7E
                                  • Gość: wpolityce.pl Re: Czesio taki mądry bo siedzi w USA IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 12:57
                                    www.youtube.com/watch?v=hwIK-M4RfHo&feature=related
                                    • Gość: qou quo Re: Czesio taki mądry bo siedzi w USA IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 13:31
                                      To był wielki marsz wolnych ludzi
                                      i nie ma
                                      potrzeby zmieniać jego kierunku
                                      osobistymi animozjami
                                    • Gość: harc mistrz & HKP Cóż za pasjonująca "dyskusja" na Forum Katowice... IP: *.1000lecie.pl 19.11.11, 15:29
                                      ... i do tego wyłącznie za pomocą "niebieskich linków". ;-)))))))))))))

Nie będę dawał "linku" do filmiku YT, na którym dziennikarze niezależnego NOWEGO EKRANU TV rozmawiają z Rzecznikiem Prasowym Komendanta Stołecznej Policji w Warszawie, tylko zacytuję bardzo istotny fragment z tej jego wypowiedzi:

- "Bo teraz musimy powiedzieć sobie jasno, jeżeli są na tych zdjęciach osoby, które mają kamizelki z napisem POLICJA - to duże prawdopodobieństwo, nawet większe niż pewność, że są to nasi funkcjonariusze". [koniec cytatu]

Też podobnie uważam, i mam takie przekonanie - PO MARSZU NIEPODLEGŁOŚCI 11.11.11. W WARSZAWIE - nawet większe niż pewność, że tamtejsza Policja realizowała wobec owego marszu... specjalne wytyczne i rozkazy z góry.
                                      (HKP)
                                      ...
                                      CZUWAJ!!!
    • Gość: hop hop hop Re: Marsz RAŚ - OK! Marsz Niepodległ. - polic."ło IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 19:41
      > Gdyby ten młody człowiek nie osłonił ramionami głowy, funkcjonariusz taj
      > nej Policji okaleczył by mu oczy, połamał kopniakami nos i wybił zęby.........itd patrz wyżej
      a tu dalszy ciąg tej smutnej historii:
      wolnapolska.pl/index.php/Prawo/2011111914875/skopany-przez-policjanta-skazany-za-pobicie/menu-id-309.html
      jak to pisze nasz 'ulubiony'
      Autor: Gość: wpolityce.pl IP: *.c201.msk.pl 19.11.11, 18:31
      Nie sądzisz, że stało się to już nudne jak flaki z olejem? Czy to ma być sensem egzystencji Polaków?

no to sami wicie rozumicie jak nie jego biją to co tam czyje flaki
      to musi być sens jego egzystencji !!!
      • Gość: . hop hop hop jak to łatwo wykrzyczeć IP: *.c201.msk.pl 20.11.11, 00:16
        hop hop hop napisał: no to sami wicie rozumicie jak nie jego biją to co tam czyje flaki to musi być sens jego egzystencji !!! Szukał guza w Warszawce to go znalazł. Gdyby miał olej we łbie to nie dałby sobą manipulować. A to są te niebite flaki prawda2.info/polska.html
        • Gość: gość Re: hop hop hop jak to łatwo wykrzyczeć IP: *.webair.com 20.11.11, 00:54
          dobrze ,że ujawniasz ,jakie są efekty rządów postkomuny w Polsce .Komuniści nie byli tak bezczelni bo trochę się bali ,że kiedyś się ich rozliczy ,ale jak rozliczenie nie nastąpiło to nowe pokolenie postkomuny oparte o zdrajcę Bolka i układy magdalenkowe i okrągłostołowe czuje sie całkowicie już bezkarne. I tylko idiocie można wmówić ,że rządzi solidarność .
          A ,że mamy się trochę lepiej niż za komuny to dlatego ,że okruchy spadające z ich stołu są innego rodzaju niż te które spadały ze stołów komuchów .Jeżeli ktoś je chleb ,to okruchy spadające ,którymi żywiliśmy się były chlebem ,a teraz gdy ta banda postkomunistyczna je szynke i ciastka ,to okruchy spadające z ich stołów też stanowią odpady ciastek i szynki i dlatego niektórzy idioci są zadowoleni i głosowali na zdrajców Polski czyli postkomuchów .
          • Gość: Czesio Re: hop hop hop kto nie skacze ten za Tuskiem IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 01:02

dość polityki
            i bijatyki
            nie zrobisz ambasadora
            z motyki

• Gość: gość Tusk spekulant? IP: *.webair.com 20.11.11, 01:34
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,130831093,130831093,Spekulant_Tusk_.html
          tak rządzi solidarnośc ? czy postkomuchy -złodzieje ?
          • Gość: harc mistrz & HKP PO! "Głupie cielęta same wybrały sobie rzeźnika"! IP: *.1000lecie.pl 20.11.11, 10:47
            Może już zbliża się pora na społeczne otrzeźwienie zwykłych ludzi z zaczadzenia medialnego oraz na rozsądne społeczne... o p a m i ę t a n i e ? ? ?

POBITEGO CZŁOWIEKA PRZEZ POLICJĘ... UKARANO W TRYBIE PRZYŚPIESZONYM ZA... POBICIE POLICJANTA! TEGO SFILMOWANEGO, CO KOPAŁ BEZBRONNEGO PO TWARZY.

"To niewyobrażalne! Brutalnie skatowany przez policjanta uczestnik Marszu Niepodległości został w trybie przyspieszonym skazany za... pobicie funkcjonariusza. Dziennikarze "Gazety Polskiej Codziennie" jako pierwsi dotarli do pobitego.

Dotarliśmy do pobitego przez policjanta w cywilu uczestnika Marszu Niepodległości. Film z Danielem Klocem bitym i kopanym w twarz umieszczony przez jednego z blogerów w sieci zbulwersował Polaków. Na wideo widać idących spokojnie kilkoro młodych ludzi. Wśród nich jest Kloc, który wraz z kolegami przyjechał do Warszawy z Obornik Śląskich, by uczcić Święto Niepodległości. Gdy grupa wracała już z Placu Konstytucji do autokaru, pojawili się policjanci w cywilu, którzy rzucili się na nich.

Dziennikarze „Gazety Polskiej Codziennie” dotarli do pobitego. Mężczyzna przebywa na zwolnieniu lekarskim. Jest z zawodu kierowcą. Jego szef boi się posadzić go za kółkiem.

─ Przyjechałem na marsz, bo dużo o nim słyszałem. Chciałem zobaczyć jak wygląda. Zachowywałem się spokojnie. Nikogo nie atakowałem. To policjanci rzucili się na nas. To co widać na filmie w internecie to prawda ─ powiedział nam Kloc. ─ Gdy usłyszałem krzyk >>Stać! Policja!<< zatrzymałem się ─ wyjaśnił. ─ Wtedy policjant w cywilu dopadł do mnie, obezwładnił gazem i bił po całym ciele ─ relacjonował Kloc. Po odwiezieniu na komisariat mężczyznę sądzono w trybie przyspieszonym. Sąd nie usłuchał wyjaśnień pobitego. Dał wiarę zeznań funkcjonariusza, który bił Kloca i innym policjantom, którzy nie wiedzieli, że zdarzenia nagrywał jeden z blogerów. Sąd nie uwzględnił prośby Kloca o uwzględnienie nagrań z monitoringu. Skazał mężczyznę na 3 miesiące bezwarunkowego pozbawienia wolności za naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza. O sprawie rozmawialiśmy też z kolegą Kloca, Michałem, który również był na Marszu Niepodległości w Warszawie i nie kryje swego oburzenia na policję. ─ Jest bezkarna. A ludzie i bez tego są rozgoryczeni tym, co się dzieje w kraju ─ dodał".

Ten fragment artykułu z niezależnej od rządu i partii PO prasy - wyjaśnia nam wszystko.
            Jakże obłudne i zakłamane były relacje tzw. "zaprzyjaźnionych mediów i stacji tv" (wg scenariusza p. Andrzeja Wajdy "Polskiej Wojny Domowej"), przedstawiające w fałszywym świetle obraz Marszu Niepodległości w Warszawie w dniu święta państwowego 11.11.11.

Ktoś za taką ohydną i wprowadzającą w błąd manipulację wobec społeczeństwa - powinien beknąć. Co ONI sobie myślą, ci byli "bohaterowie demokratycznego oporu z czasów PRL", że teraz... PAŃSTWO POLICYJNE nam w Polsce zaprowadzą?!...
            (HKP)
            ...
            HGW DO NATYCHMIASTOWEJ DYMISJI!!! (CO NAJMNIEJ... I CI WYŻEJ, CO NARZUCALI TAKIE "WYTYCZNE" ORAZ WYDAWALI ROZKAZY).
            - Demokracja i państwo prawa w Polsce są zagrożone - nowym i prawdziwym... FASZYZMEM oraz TOTALITARYZMEM.
            • Gość: Jula.ta Re: PO! "Głupie cielęta same wybrały sobie rzeźni IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 11:16

Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
              I przed narodem niosą oświaty kaganiec;
              A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei,
              Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
              • Gość: Czesio Re: PO! "Głupie cielęta same wybrały sobie rzeźni IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 15:38
                www.youtube.com/watch?v=myTktAvNM1w
            • Gość: czasżyciakrótki Re: PO! "Głupie cielęta same wybrały sobie rzeźni IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 11:43
              Napisał gość:
              Demokracja i państwo prawa w Polsce są zagrożone - nowym i prawdziwym... FASZYZMEM oraz TOTALITARYZMEM.
              Ten nowy oparty jest na starym i dziwne,że jeszcze nie skopali nam dup jak to potrafią robić
              co widać na filmie.
              Zaczną od ciebie, potem mnie ,potem Gośćiowa,gil .....

ŁowcyKretynów kończcie dzieło ,przybywajcie,idę nad Maroko
              możecie
              przecie mnie utopić
              a przynajmniej mnie ozłopić
              hej
              nikogo mi nie żal heeej

• Gość: harc mistrz =----> Re: PO! "Głupie cielęta same wybrały sobie rzeźni IP: *.1000lecie.pl 20.11.11, 14:29
                Gość portalu: czasżyciakrótki napisał(a):
                > Demokracja i państwo prawa w Polsce są zagrożone - nowym i prawdziwym... FAS
                > ZYZMEM oraz TOTALITARYZMEM.

> Ten nowy oparty jest na starym i dziwne, że jeszcze nie skopali nam dup jak to p
                > otrafią robić
                > co widać na filmie.
                > Zaczną od ciebie, potem mnie, potem Gośćiowa, gil .....
                >

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                Sprawa jest polityczna i bardzo poważna, więc nie przystoi teraz obracać tego wszystkiego tak sobie "na wesoło" lub w sarkastyczny choćby nawet... ż a r t .
                Bo to, co zrobiono z uroczystościami Święta Niepodległości w dniu 11.11.11 w Warszawie - to wielka hańba dla władz i skandal. Na miarę światową, albo przynajmniej europejską.

"Czas życia krótki" - jak sama widzisz - więc nie ma co bać się na wyrost, że ktoś nam... skopie dupy. Poza tym ja, harc mistrz z katowickiego Forum GW, mam bardzo twardą, Patriotyczną Dupę i... nieraz byłem w nią przez pieprzonych totalitarystów kopany.

Z wielkim narodowym wysiłkiem obaliliśmy już jeden barbarzyński totalitaryzm czerwony i nie możemy sobie pozwolić we własnym kraju NA TO, aby zastąpiony on został totalitaryzmem błękitno-tęczowym oraz... państwem policyjnym. (!)
                (HKP)
                ...
                ZAPAMIĘTAJCIE INTERNAUCI: "FUNKCJONARIUSZE TYRANII NIENAWIDZĄ WOLNOŚCI"!!!
                A pan Piotruś Fronczewski, śpiewał sobie kiedyś artystycznie tak: - Nikogo mi tak nie żal, jak funkcjonariuszy...
                BIJĄCE SERCE PO... DUPIE.

www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM&feature=share
                • Gość: Czesio Re: PO! "Głupie cielęta same wybrały sobie rzeźni IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 06:26

>. Poza tym ja, harc mistrz z katowickiego Forum GW, mam b
                  > ardzo twardą, Patriotyczną Dupę i... nieraz byłem w nią przez pieprzonych totalitarystów
                  > kopany.

z twardej Dupy sie wyrwalo w wielkim bulu i rozterce

• Gość: gil Re: PO! "Głupie cielęta same wybrały sobie rzeźni IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 18:30
                Czasżyciakrótki.
                Hasło PO na zwarciu szeregów w podwarszawskiej Jachrance brzmiało : " Będziemy jedną pięścią " . Warszawa 11.11.11. się kłania.

Czuj duch.
                • Gość: gość Re: PO! "Głupie cielęta same wybrały sobie rzeźni IP: *.webair.com 20.11.11, 23:48
                  wpolityce.pl/artykuly/18421-kod-potrzebny-od-zaraz-to-sie-dzieje-na-naszych-oczach-nie-mozna-dluzej-zwlekac
                  • Gość: harc mistrz & HKP Do wielonick'owego Czesia vel Czasżyciakrótki z WC IP: *.1000lecie.pl 21.11.11, 13:23
                    Bardzo "śmieszny" ten na klozecie w WC obrazek i "niebieski" doń głupi komentarz'ek:

"z twardej Dupy sie wyrwalo w wielkim bulu i rozterce"

Zasługujesz, Czesiu (vel Czas...itd.) w pełni NA TO, aby "policyjne bijące serce PO... DUPIE",
                    skopało Ci ją przy najbliższej ku... temu okazji.

Albowiem czas życia krótki i... jałowy,
                    więc po rozum PRZEZ DUPĘ do głowy.

(HKP)
                    ...
                    www.youtube.com/watch?v=ncV9NH-9VAY
                    W WIĘKSZOŚCI TO JEST GŁUPSTWO... TYLKO SAŁATKI I GAZETY SZKODA!!!
                    • Gość: Czesio Re: Do wielonick'owego Czesia vel Czasżyciakrótki IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 14:36
                      Gość portalu: harc mistrz & HKP napisał(a):
                      > Zasługujesz, Czesiu (vel Czas...itd.) w pełni NA TO, aby "policyjne bijące ser
                      > ce PO... DUPIE",
                      > skopało Ci ją przy najbliższej ku... temu okazji.

czosnek to samo zdrowie
                      używajcie go panowie

• Gość: gil Re: Do wielonick'owego Czesia vel Czasżyciakrótki IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 18:46
                        POwrót do czasu............" Pierdel, serdel, burdel ". / Naczelnik J. Piłsudski.
                        Czy o to walczyli dla wolnej POlski JPII i prezio Regan i 10 milionów solidaruchów ?
                        Czuwajmy, bo licho nie śpi.............
                        • Gość: echo Re:jeszcze Polska nie zginęła IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 08:41
                          Gość portalu: gil napisał(a):

> POwrót do czasu............" Pierdel, serdel, burdel ". / Naczelnik J. Piłsuds
                          > ki.
                          > Czy o to walczyli dla wolnej POlski JPII i prezio Regan i 10 milionów solidaru
                          > chów ?
                          > Czuwajmy, bo licho nie śpi.............

.....
                          "Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to k****" - mówił dosadnie marszałek Józef Piłsudski w II RP.
                          "Niech to sowieckie bydło, ci skur******, wiedzą, co o nich myślę!" - złościł się (ale nie w telewizji) PRL-owski sekretarz Władysław Gomułka.
                          Jego następca Edward Gierek nie urywał, że "wszystkie działania też ma w du***".
                          A już w III RP prezydent Lech Wałęsa zwracał się do prezydenta Lecha Kaczyńskiego per "s-syn".

Niezrównany marszałek ukuł określenie "łajdaniści".
                          O posłach mówił również "ladacznice", "marne wałachy" (czyli wykastrowane konie), "ścierwa" żądne "darmowej wyżerki".
                          W Sejmie zaś widział "burdel" i "kloakę" (czyli odbyt).
                          "Wam kury szcz... prowadzić, a nie politykę robić" - zwracał się do posłów w 1918 roku.
                          A do pułkownika, który go zdradził, zwrócił się kiedyś "ty chu** solony!".

Tak drogi Gili gilu . Tak człowiek musi bo inaczej się udusi.
                          To jest normalne ,że jest czas akcji i czas reakcji.
                          U nas też tak jest.

"Ja tego nie nazywam Konstytucją, ja to nazywam konstytutą.
                          I wymyśliłem to słowo, bo ono najbliższe jest do prostituty.
                          Pierdel, serdel, burdel" - mówił marszałek.
                          Na dawanie w "papę", czym groził Lepper dziennikarzowi TVN24 Andrzejowi Morozowskiemu, Piłsudski miał swoje określenie:
                          "Ja też potrafię w mordę bić".

tiaaaaa
                          po JP2 i Reganie pozostały pomniki , jako nasz wyraz uznania,szacunku,wdzięczności,miłości.
                          od Polaków co czuli,chcieli,mogli...
                          Tych 10 milionów jak jeszcze nie umarło, to weźmie się niebawem w kupę i zacznie tworzyć
                          swój nowy kawałek podłogi.
                          Zawsze tak było to i teraz będzie.
                          Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat! J.Piłsudski
                          Ten marsz co oglądałeś tu na YT mówi,że już się dzieje.

Mości hrabio, bić ku***!
                          J.Piłsudski

• Gość: harc mistrz & HKP Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 11.11. IP: *.1000lecie.pl 22.11.11, 09:05
                          Pani HGW nie pomoże nawet czosnek...
                          Ona i komendant stołecznej policji - za polityczny skandal w Warszawie, związany z obchodami w dniu 11.11.11 święta państwowego w Rocznicę Niepodległości Polski, za celowe prowokacje i tworzenie powodów do konfrontacji oraz zamieszek ulicznych - POwinni się oboje podać... do dymisji.

Cały wolny i demokratyczny świat jest zaszokowany, sprowokowanymi przez miejscowe władze wydarzeniami w Warszawie podczas Marszu Niepodległości. Zrobiono celowo wszystko, ażeby w Święto Niepodległości doszło do zakłócenia tych obchodów oraz do zamieszek ulicznych. Do bicia ludzi z biało-czerwonymi flagami i do podpalania aut.
                          A potem w oficjalnych mediach tendencyjnie przedstawiono zmanipulowane i sfałszowane relacje z tego święta...
                          (HKP)
                          ...
                          GDYBY NIE INTERNET I NIEZALEŻNE MEDIA - TO NIGDY NIE DOWIEDZIELIBYŚMY SIĘ... JAK NAPRAWDĘ BYŁO W DNIU 11.11.11 W WARSZAWIE!!!
                          www.youtube.com/watch?v=1FMj7gHgb-A&feature=related
                          Demokracja w Polsce wymaga obrony...
                          • Gość: cześć Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 09:24
                            Nie takie dziewice bohater jak HGW tu legały i polegały
                            a życie sobie płynie
                            patrz jako
                            Był cień, który biegł koło mnie - to wyprzedzał mnie, to zostawał w tyle. Cieniów takich było mnóstwo, cienie te otaczały mnie zawsze, cienie nieodstępne, chodzące krok w krok, śledzące mnie i przedrzeźniające. Czy na polu bitew, czy w spokojnej pracy w Belwederze, czy w pieszczotach dziecka - cień ten nieodstępny koło mnie ścigał mnie i prześladował. Zapluty, potworny karzeł na krzywych nóżkach, wypluwający swą brudną duszę, opluwający mnie zewsząd, nieszczędzący mi niczego, co szczędzić trzeba - rodziny, stosunków, bliskich mi ludzi, śledzący moje kroki, robiący małpie grymasy, przekształcający każdą myśl odwrotnie; ten potworny karzeł pełzał za mną jak nieodłączny druh, ubrany w chorągiewki różnych typów i kolorów - to obcego, to swego państwa, krzyczący frazesy, wykrzywiający potworną gębę, wymyślający jakieś niesłychane historie; ten karzeł był moim nieodstępnym druhem, nieodstępnym towarzyszem doli i niedoli, szczęścia i nie-szczęścia, zwycięstwa i klęski. (...) Ta szajka, ta banda, która czepiała się mego honoru, tu zechciała szukać krwi. Prezydent nasz zamordowany został po burdach ulicznych obniżających wartości pracy reprezentacyjnej, przez tych samych ludzi, którzy ongiś w stosunku do pierwszego reprezentanta, wolnym aktem wybranego, tyle brudu, tyle potwornej, niskiej nienawiści wykazali. Teraz spełnili zbrodnię.

* Źródło: Nie szablą, lecz piórem. Batalie publicystyczne II Rzeczypospolitej, red. Daria Nałęcz, wyd. IBL PAN, Warszawa 1993.

Ani sałatki mi nie żal ,ani gazety.pl
                          • Gość: Cześo Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 10:30
                            świat się dowiedział
                            nic nie powiedział
                            Janek Wiśniewski padł
                          • Gość: ,...., Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.c201.msk.pl 22.11.11, 10:56
                            harcmistrz czy chcesz wszystkich przekonać, że ta wataha neofaszystów która szła 11.11. w pochodzie to patrioci, którzy przyszli na pokojową manifestację? Pewnie na głowach mieli dlatego dresiarskie kaptury, na gębach szaliki aby z powodu wrodzonej skromności nie wyróżniać się z tłumu. Gwarantuję ci, że gdyby ktoś wtedy wskazał ręką mężczyznę w wieku ok 50-60 lat i powiedział że to jest były kacyk albo eSBek to byłyby to jego ostatnie minuty życia. Nawet gdyby nie mieli kostek brukowych i musieli go zatłuc krzyżami lub stylami od szturmówek. Przecież na takiego to szkoda podeszew. W III RP można mieć własne poglądy pod warunkiem, że są to poglądy nacjonalistyczne, szowinistyczne, neofaszystowskie, chadeckie i liberalne. III RP jest bardzo daleko do państw UE , w których poglądy są sprawą prywatną i nie mają podobnie jak wyznanie żadnego wpływu na karierę bądź życie. harcmistrzu najwyższa pora założyć na 1000leciu drużynę zuchów i wciskać jej "kit" o patriotyzmie polskim. Zuchy na pewno we wszystko uwierzą.
                            Prawdziwy patriota to taki człowiek, który bez oporu i bez zwłoki płaci państwu podatki i nie pyta na co są przeznaczane.
                            • Gość: Cześćo Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 11:28
                              c201msk napisał:

Zuchy na pewno we wszystko uwierzą.
                              Prawdziwy patriota to taki człowiek, który bez oporu i bez zwłoki płaci państwu podatki i nie pyta na co są przeznaczane.

Gośćowo znowu musisz zucha walnąć z lewej do prawego na

• Gość: allo allo Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 12:15
                              podsumowanie

Pałki, kastety, gaz - wszystko to znaleziono w warszawskim lokalu Nowy Wspaniały Świat, gdzie mieści się siedziba postępowej "Krytyki Politycznej".
                              Te znane już na całym świecie narzędzia do walki z faszyzmem zostawili po sobie członkowie brygad międzynarodowych z Niemiec, którzy na ulicach Warszawy walczyli z poplecznikami Napoleona a także z polskimi faszystami wykrzykującymi nienawistne hasła takie jak "Bóg Honor Ojczyzna".
                              Niestety bohaterowie z Niemiec nie zabawili długo w Polsce Ludowej.
                              Pozostał po nich smutek w sercach postępowych aktywistów .
                              Pozostały też Pałki, kastety i gaz.

Demokracja po raz kolejny zwyciężyła!
                            • Gość: harc mistrz =----> Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.1000lecie.pl 22.11.11, 13:29
                              Gość portalu: ,...., napisał(a):
                              > harcmistrz czy chcesz wszystkich przekonać, że ta wataha neofaszystów kt
                              > óra szła 11.11. w pochodzie to patrioci, którzy przyszli na pokojową manifestac
                              > ję?

Ta manifestacja i ten pochód w Warszawie w Dniu Święta Niepodległości, wyglądał w rzeczywistości tak:
                              www.youtube.com/watch?v=q056CUN924U&feature=related
                              Celowo porównałem ten Marsz Niepodległości w Warszawie do Marszu Autonomii RAŚ w Katowicach. Bo mogły się te dwa marsze różnić od siebie wyłącznie i tylko... kolorami flag.
                              Ale władze miasta stołecznego W-wy zaplanowały to inaczej, wydając zezwolenie lewakom (polskim i zaproszonym zagranicznym) na "antyfaszystowską" kontrmanifestację.
                              W tym samym miejscu oraz w tym samym czasie, co musiało doprowadzić do konfrontacji, do burd i zamieszek ulicznych. To zaś dało policji oficjalny pretekst do tego wszystkiego, co oglądały ze zdziwieniem oczy nasze... ;-((((((((((((
                              (HKP)
                              ...
                              WIĘC *C201.MSK.PL... NIE ŚCIEMNIAJ SPRAWY I NIE WCISKAJ NAM, TU NA FORUM... KITU!!!

PS:
                              - A ja, przyszły harc mistrz FK, całkiem niepotrzebnie zbierałem dla tej pani (HGW) w 1992 r. podpisy, bo kandydowała ona w wyborach na Prezydenta Polski. Potem się "taktycznie" z nich wycofała, żeby nie psuć interesu "Sile Spokoju", czyli Tadeuszowi Mazowieckiemu, który i tak przegrał w I turze wyborów ze Stanem Tymińskim. No i... prezydenturę zdobył Lech Wałęsa.
                              A ja i inni, którzy zbieraliśmy dla Niej te podpisy przedwyborcze... wyszliśmy na durni. ;-(((((

• Gość: gil Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 17:10
                                H.M..........a .......9.999.000 solidaruchów wyszło na co i dzięki komu ???. POwiem tak: HGW !!
                                Czuwajmy, bo licho nie śpi...........
                              • Gość: ,...., Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.c201.msk.pl 22.11.11, 21:16
                                harcmistrz nie wiem czy ja na stare lata jestem ślepy czy głupi albo jedno i drugie ale ja nie słyszałem o żadnej kontrmanifestacji. Wydawało mi się gdy oglądałem telewizornię, że "kolorowi" dostali zgodę na zablokowanie kilkuset metrowego odcinka ulicy i przez cały czas trzymali się, że tak powiem kupy. Marsz brunatnej prawicy zorganizowany między innymi przez wybitnych patriotów z ONR popieranego przez PiS mógł sobie iść sąsiednimi ulicami bez żadnych zakłóceń, kolizji z blokują2cymi. Chyba niektórzy patrioci nieco się wkur.... że kolorowi z odległości 200 m patrzyli na nich z ku...kami w oczach więc chcąc odreagować zaatakowali brukiem policjantów którzy stanęli im na drodze. No cóż niektórzy już tak mają że ku...ki ich nakręcają do działań patriotycznych. Przy okazji ciągle się powtarza o uzbrojonej 100 osobowej bandzie niemieckich lewaków i zabezpieczonych narzędziach bandytyzmu w lokalu Nowy Wspaniały Świat. Gwarantuję wszystkim, że gdyby przeszukać wszystkich pasażerów łącznie z kobietami w polskim autobusie miejskim to ujawniono by kilkakrotnie więcej miotaczy gazu pieprzowego, scyzoryków i noży, kastetów itp precjozów. Robić sensację z tego co ujawnili policjanci to były po prostu jaja propagandowe. www.antybandyta.pl/
                                • Gość: pitania Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 23:49
                                  www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kjp4hB_t5vM
                                  Ha! A może kto wie, co na tym filmie w 2 minucie robią policjanci z autem swoim.
                                  Czy oni rozpalali ognisko ? czy gasili ?
                                  Czemu nie użyli gaśnicy ?

• Gość: gil Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 23:52
                                  " Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach udając CZŁOWIEKA " / J.P.
                                  Czy ta wypowiedż Naczelnika , patrząc na to co działo się 11.11.11 w Warszawie, nie jest strzałem w dziesiatkę ?
                                  PS. A wszystkiemu winna HGW...kto ??
                                  Czuwajmy, bo licho nie śpi...........
                                  • Gość: cześio Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 00:25
                                    histeryczne panny, nie znoszące drapania po szkle, ale znoszące pranie ich po pysku) JP
                                    • Gość: harc mistrz ;-)))) Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.1000lecie.pl 23.11.11, 15:01
                                      No cóż, tej masakrze 11.11.11...
                                      winien był biało-czerwony zając,
                                      w rozdrażnienie biedne "PSY"
                                      w p r o w a d z a j ą c . . .

Teraz się zacznie długofalowe wybielanie władz W-wy i stołecznej policji oraz na wszelkie sposoby "udowadnianie", że ci wszyscy z biało-czerwonymi flagami uczestnicy pochodu w dniu Święta Niepodległości 11.11.11 - to jednak byli... faszyści, nacjonaliści oraz ekstremiści.

Będzie się takie przekonywanie społeczeństwa PO'przez media robić robić długo i aż do skutku.
                                      Aż "lemingowata społeczność" w to... uwierzy, albowiem zawsze w praktyce informacyjnej i w politycznej propagandzie liczy się tylko... skuteczność. I tak, jak w REKLAMIE - zwycięża ona
                                      nie przez (za przeproszeniem) logikę oraz zrozumienie... ale PO'oprzez powtarzanie ciągle tego samego. ;-))))))))))))
                                      (HKP)
                                      ...
                                      JUŻ TO ROBI, TAKIMI WŁAŚNIE "METODAMI" NA FORUM GW... NASZ *C201.MSK.PL!!!

Święci "Cyryl i Metody"... w Polskie Święto Niepodległości w dniu 11.11.11. ;-)))))
                                      Spójrzcie tylko na ich brutalne zachowania i na te butne, zakapturzone lub w przyłbicach, twarze naszych "szeryfów":
                                      www.youtube.com/watch?v=fC2XIh4_iPk&feature=grec_index
                                      No cóż... Cyryl - jak Cyryl, ale te... " m e t o d y " !? - Gdy dokoła są sami szeryfi [śpiew]:
                                      www.youtube.com/watch?v=e1iqp5jamqM
                                      • Gość: cowgirl Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 21:03
                                        No wreszcie coś optymistycznego zaserwowałeś na koniec
                                        i to z morałem!

miasto było tam, jakich tysiące,
                                        ludzkie w nim krzyżowały się drogi,
                                        lecz nie wszystkim świeciło tam słońce,
                                        bo bandyci krążyli bez trwogi

wyciągnijmy więc morał w tej balladzie ukryty,
                                        gdy nie grozi nam żadne riffifi,
                                        że czasami najtrudniej jest rozpoznać bandytę,
                                        gdy dokoła są sami szeryfi

To tak jak u nas .
                                        Sami szeryfi w rządzie, w partiach,na manifestacjach sobie nawet pokrzyczeć legalnie nie można bo dostaniesz kopa od szeryfa w tyłek owinięty barwami które czciłeś całe życie.
                                        (wśród licznych filmów z manifestacji jest taki jeden z Pietrzakiem w tle, gdzie jest taki tragi-farsa obrazek.
                                        Idzie dorosły facet ,wysoki,elegancki z faną rozwianą, za nim idą jeszcze jacyś pojedynczy ludzie.
                                        Dochodzi do tego z flagą policjant w białym kasku i kopie go w tyłek z całej siły ...
                                        Facet z flagą obruszył się , ale pewnie usłyszał wiązankę bo zaczął z tym sztandarem bardzo uciekać. Nie umiem go odnaleźć , a może usunięty...

Po tej manifie pewnie wielu zrozumiało ,że nie tędy droga.
                                        Zapomnieli już czym kończy się wyjście na ulice ,zapomnieli z kim mają do czynienia?
                                        No to sobie przypomnieli.
                                        .

• Gość: cowgirl Re: Trzeba sobie odważnie i jasno powiedzieć PO 1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 22:00
                                          www.youtube.com/watch?v=BFIGvCucroI
                                          to jest ten film co wyżej opisuję patrz od 2 minuty do końca jak szeryfi się starają
                                          ??
                                          kto tu jest okupant niech mnie kto odpowie
                                          ???
                                          jak mówi Byno ...brat brata po dupie harata...

• Gość: ,...., Gość portalu: harc mistrz IP: *.c201.msk.pl 24.11.11, 07:28
                                        harcmistrz ostrzegałem cię abyś nie popadał w skrajności. Stań z boku i dopiero wtedy zacznij oceniać. W przeciwnym razie zawsze będziesz widział zdeformowaną rzeczywistość. Nie traktuj incydentów jako standardów.
                                        • Gość: harc mistrz & HKP Re: Gość portalu: harc mistrz (odpowiada gościowi) IP: *.1000lecie.pl 24.11.11, 09:48
                                          > harcmistrz ostrzegałem cię abyś nie popadał w skrajności. Stań z boku i dopiero
                                          > wtedy zacznij oceniać. W przeciwnym razie zawsze będziesz widział zdeformowaną
                                          > rzeczywistość. Nie traktuj incydentów jako standardów.

Właśnie stoję zboku i i to wszystko oceniam, co działo się - przed, w trakcie, i PO - obchodach Święta Niepodległości Polski 11.11.11. O wnioski z tego skandalicznego zachowania się aktualnych władz wcale nie jest tak trudno.

A przecież to święto narodowe i państwowe mogło wyglądać całkiem i n a c z e j .
                                          Prezydent Polski i władze miasta stołecznego Warszawy PO'winny p a t r o n o w a ć takim centralnym obchodom, pochodom, defiladom uroczystym itp. imprezom związanym z Dniem Niepodległości i to jeszcze do tego o tak... "magicznej dacie" - w dniu 11.11.11. (sic!)

Nie trzeba było "kombinować" wcześniej (i w trakcie tego święta) jak je... zdeprecjonować i zohydzić zwykłym Polakom. Bo takie najwyraźniej było... zapotrzebowanie polityczne.
                                          Gdyby tą całą sprawą i jej kulisami (tak przed dniem ŚN, w trakcie, jak i PO)... zajęła się kompetentna, niezależna np. Komisja Śledcza - to łatwo dojdzie do tego jakie było nastawienie władz do święta, jakie poczyniono przygotowania, kogo I PO CO?!... zapraszano z zagranicznych "gości", kim naprawdę byli ci "demonstranci & zadymiarze" w białych i czarnych kominiarkach lejący w mordę dziennikarzy lub bijący po genitaliach albo kopiący po twarzy kogo popadnie. To wszystko jest do ustalenia oraz do wyjaśnienia...

Za rok będą obchody rocznicowe kolejnego takiego Święta Niepodległości i CO...???
                                          Znowu będzie zaordynowany ku... kurs na konfrontację???
                                          Znowu będą w Warszawie oraz w innych miastach "sportowe igrzyska i kryterium uliczne"?!
                                          Znowu...???
                                          (HKP)
                                          ...
                                          CZUWAJ NARODZIE I WŁADZO!!! I SIĘ PO'CZUWAJ...
                                          www.youtube.com/watch?v=eaen3xolIdU&feature=related
                                          • Gość: Byno Re: Gość portalu: harc mistrz (odpowiada gościowi IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.11, 10:54
                                            do obchodow 1-Maja sie przyzwyczailes ,teraz 11 Listopada trzeba swietowac a ze pochod decko inny....no coz przywykniesz, przeciez z ciebie "kombatant" ze stazem
                                          • Gość: ,...., a ,...., harc mistrz IP: *.c201.msk.pl 24.11.11, 12:03
                                            Bez napierd....ia, bez kamieni, bez pochodni, bez kapturów, bez szalików, bez gazów, bez armatek wodnych - w pełnym dziennym świetle. Czy ta atmosfera ONRowi i MW nie odpowiadała? www.se.pl/wydarzenia/warszawa/warszawa-swieto-niepodleglosci-w-stolicy-defilada-na-trakcie-krolewskim-gdzie-imprezy-z-okazji-11-li_213522.html
                                          • Gość: gil Re: Gość portalu: harc mistrz (odpowiada gościowi IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 17:43
                                            HM psze: " Za rok .........
                                            Prawda. Należy się jednak zastanowić, czy wtedy warto wywieszać polskie flagi , bo po zajściach 11.11, 11, kiedy to PO-lityczni mołojcy kopali nie tylko po dUpie niosących biało-czerwone flagi, HGW-kto może ci wybić szyby w oknie .
                                            30 lat temu, było prawie PO-dobnie.
                                            Czuwajmy, bo licho nie śpi.........
                                        • Gość: pyk pyk Re: Gość portalu: harc mistrz IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 14:01
                                          Nie trzeba szkiełka , wystarczy oko aby zobaczyć incydenty standardowe znane z czasów kamienia łupanego rzucanego przez krasnoludki w kapturkach .
                                          Rozentuzjazmowany i niestandardowy obrazek widać
                                          Tu
                                          Wszystko zależy od punktu patrzenia ,siedzenia,stania.
                                          Nic nowego panie dzieju
                                          fajny widoczek i nikt im nie zakłóca zabawy incydentalnie standardowo.
                                          Wszystko ku Chwale Ojczyzny .
                                          • Gość: harc mistrz & HKP a ,...., harc mistrz IP: *.1000lecie.pl 24.11.11, 19:26
                                            a ,...., harc mistrz... w dniu Święta Niepodległości Polski 11.11.11, wywiesił wysoko na balkonie swojego bloku na Tysiącleciu, WIELKĄ BIAŁO-CZERWONĄ ("faszystowsko-nacjonalistyczną") FLAGĘ, powiewającą swobodnie i dumnie na całe, to największe na Górnym Śląsku osiedle.
                                            Zdjąłem ją dopiero następnego dnia rano...
                                            Za rok zrobię tak samo!!! Choćby za taki czyn groziło kopane mordobicie, albo "gułag"...
                                            - TAK!!!

A wieczorem, na piłkarskim młodzieżowym boisku pod blokiem i kościołem parafialnym Matki Boskiej Piekarskiej przy ul. Ułańskiej - podbudowany owym happeningiem z trzema "11-kami" na boisku bocznym pobliskiego Stadionu Śląskiego, na których stanęło 500 polskich "patriotów-faszystów" - zrobiłem skromny sportowy "harcowy akcent" w DNIU ŚWIĘTA NIEPODLEGŁOŚCI.

Zapytałem się kopiących... ale piłkę futbolową młodziaków:
                                            - CO WAM MÓWI MAGICZNA I ŚWIĘTA LICZBA 33 ? I... PODZIELONA RÓWNO - Z CZYM WAM SIĘ KOJARZY??? - zagadnąłem podchwytliwie. ;-))))))))))
                                            Nie zgadli, że z... "wiekiem chrystusowym" (33 l.), ale odpowiedzieli poprawnie, że z... liczbą 11 lub trzema "11-kami".

- No dobra... - mówię: - Dzisiaj mamy 11.11.11, największe polskie święto narodowe i państwowe: DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI. Będziecie strzelali na bramkę rzuty karne, czyli "11-ki", a ja (z tej okazji) zawieszę w górnych narożnikach... c z e k o l a d y .
                                            I tak to było i się... odbyło! A interwencji miejscowej Policji "na szczęście" - nie było... ;-)))))
                                            (HKP)
                                            ...
                                            OT, CO ZNACZY... PRAKTYCZNE PATRIOTYCZNE WYCHOWANIE!!!
                                            - "Takie będą Rzeczpospolite - jakie jej młodzieży chowanie"...
                                            www.youtube.com/watch?v=eAVVWlUywO0
                                            PS:
                                            Zaś co do kwestii tzw. "tęczowych flag", to pamiętam z dzieciństwa taką łobuzerską, powojenną "zapytywankę":
                                            - CO TO JEST TAKIE KOLOROWE "W PASKI" NA NIEBIE? - pytano się naiwnego koleżki.
                                            Ten odpowiadał, że...: - TĘCZA!!!
                                            No to wtedy, ku wesołości ogólnej młodzieżowej gawiedzi, dopowiadało się z rymem...
                                            - TO PO'CAŁUJ... W DUPĘ NIEMCA!!! ;-))))))))))))))))))))))))))
                                            I wszyscy pokładali'śmy się ze śmiechu... Zaś PRL ścielił się "na czerwono" dookoła.

• Gość: gil Re: a ,...., harc mistrz IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 23:28
                                              HM . ....ale to juz było i nie .........
                                              Czuj duch.
                                              PS. Patrzmy na Kosowo i Serbię. Wojna w Europie ? Czy o tej wojnie myślał minister od mamony jan , vincent , czy o bliższej naszym stranom ?
                                              • Gość: harc mistrz =----> Re: a ,...., harc mistrz... tak TO sobie widzi... IP: *.1000lecie.pl 26.11.11, 21:13
                                                Gość portalu: gil napisał(a):
                                                > HM . ....ale to juz było i nie .........
                                                > Czuj duch.
                                                > PS. Patrzmy na Kosowo i Serbię. Wojna w Europie ? Czy o tej wojnie myślał minis
                                                > ter od mamony jan , vincent , czy o bliższej naszym stranom ?

Szkoda, że "wyparował" z wątku ten łagodny tudzież PO'godny wpis z linkiem, pokazujący antyfaszystowską demonstrację w Warszawie KOLOROWEJ NIEPODLEGŁEJ w dniu 11.11.11.
                                                Gdzie przy muzyce z estrady, udekorowanej tęczowymi flagami, odbywały się radosne pląsy gejów i lesbijek na Placu Konstytucji w dniu... Święta Niepodległości.
                                                [nieżyjący bohaterowie z dawnych lat odzyskiwania niepodległości Polski, PO DWU WIEKACH ZNIEWOLENIA (z 20-letnią przerwą międzywojenną)... chyba się PO TYCH DANCACH w swoich zimnych grobach ... poprzewracali???] ;-((((((((((

To były młodzieżowe środowiska lewackie i antyfaszystowskie (tzw. "Antifa") - blokujące uliczny kilkudziesięciotysięczny pochód warszawiaków, czyli tzw. MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI z udziałem, także młodzieżowych organizacji... ONR i MW.
                                                To właśnie zestawienie nasuwa podejrzenie o... zaplanowaną wcześniej PROWOKACJĘ.
                                                I to w dniu TAKIEGO święta... [???]

Szkoda, że ten filmik z tańców KOLOROWEJ NIEPODLEGŁEJ... zniknął tak sobie z forum.
                                                Byłoby to jakimś urozmaiceniem niniejszego wątku oraz przekazem także... z drugiej strony tych obchodów, państwowego i narodowego Święta Niepodległości.
                                                Może, "z braku laku"... ten właśnie filmik YT uzupełni ową lukę tematyczną?:
                                                www.youtube.com/watch?v=ee0_E4CxbSE
                                                Natomiast co do zapowiadanej, Gilu, przyszłej wojny w Europie (Kosowo i Serbia??? - to "....ale to juz było i nie .........")... więc póki co, to mamy +Polską Wojnę Domową+ wg reżysera p. Andrzeja Wajdy - czyli... WALKĘ Z FASZYZMEM (czytaj: "walkę z kaczyzmem"), kontynuowaną od paru lat, która być może przerodzi się w... światowy albo europejski konflikt zbrojny???
                                                Może to właśnie miał na myśli "minister od mamony, Jan Vincent"???... ;-))))))))

I jeszcze taka refleksja:
                                                Nie wydaje mi się, aby to był zbyt "mądry" pomysł, zdeprecjonowania naszego największego oraz najważniejszego dla Polaków Święta Niepodległości w dniu 11.11.11... frywolnymi pląsami "kochających inaczej" i do tego na Placu Konstytucji w Warszawie, wzmocnionymi antyfaszystowskimi tutejszymi bojówkami lewackimi oraz... z Niemiec. ;-(((((((((((((((((
                                                (HKP)
                                                ...
                                                CZUWA I... PRZECZUWAJ!!!
                                                • Gość: Olo Re: a pro po refleksji harcerzu IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.11, 23:18
                                                  Obojetnie ile ofiar , bedzie musialo
                                                  oddac zycie , w imie , jakiegos bozka spod znaku polamanego krzyza czy jakiegos
                                                  celtyckiego krzyza , ktory jest symbolem smierci a nie zycia .
                                                  T.Rydzyk wraz z Giertychem , M.Jurkiem , Zawisza zwanym Arturem czy Bosak jest
                                                  jednym z wielbicieli tego obcego kultu . Ty tez ,skoro tak gloryfikujesz to swieto?
                                                  • Gość: ,...., Olo napisał(a) IP: *.c201.msk.pl 26.11.11, 23:35
                                                    Masz rację. Ludzie nakręcają się datą 11.11 a w sumie jest to święto prawicy a nie Narodu Polskiego. W rzeczywistości Polska odzyskała niepodległość 7 października 1918 (ogłoszenie niepodległości Polski przez Radę Regencyjną). A z czym kojarzy się data 11 listopada 1918:
                                                    -przekazanie przez Radę Regencyjną władzy wojskowej (będącej częścią zwierzchniej władzy państwowej) Józefowi Piłsudskiemu. Piłsudski zostaje Naczelnym Dowódcą Wojsk Polskich.
                                                    po pertraktacjach Piłsudskiego z Centralną Radą Żołnierską wojska niemieckie zaczęły wycofywać się z Królestwa Polskiego.
                                                    -rozbrojenie w nocy niemieckiego garnizonu stacjonującego w Warszawie.
                                                    -objęcie nadburmistrzostwa miasta Poznania przez Polaka, Jarogniewa Drwęskiego.
                                                • Gość: ,...., Re: a ,...., harc mistrz... tak TO sobie widzi... IP: *.c201.msk.pl 26.11.11, 23:23
                                                  a na czym ci bardziej zależy na komentarzach neofaszystów i czy nieudolnie nakręconej propagandówce? Z resztą tutaj masz to i to: www.youtube.com/watch?v=ee0_E4CxbSE
                                                  A tak przy okazji: zamiast "nakręcać" się tematami zastępczymi nie zapomnij wyprowadzić piesków na spacer.
                                                  • Gość: gil Re: a ,...., harc mistrz... tak TO sobie widzi... IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.11, 23:51
                                                    Wydarzenia 11.11.11. w Warszawie można jedynie określić słowami naczelnika piłsudskiego józefa : " PO-lacy są narodem idiotów ".
                                                    I tym optymistycznym akcentem żegnam chłodno z domieszką goryczy.
                                                    PS. .PO-dobno Iran szykuje się do wojny z Turcją. Więc jednak jacek, vicent miał rację....MOndry chOp z tego ludzia, zna się nie tylko na mamonie, prawda ??
                                                    Czuwajmy, bo licho nie śpi..........
                                                  • Gość: harc mistrz ;-)))) Re: a ,...., harc mistrz... tak TO sobie widzi... IP: *.1000lecie.pl 27.11.11, 00:48
                                                    > a na czym ci bardziej zależy na komentarzach neofaszystów, czy nieudolnie nakręconej propagandówce?
                                                    > A tak przy okazji: zamiast "nakręcać" się tematami zastępczymi nie zapomnij wyp
                                                    > rowadzić piesków na spacer.

Dzięki Ci, *.c201.msk.pl, za czułe słowo o moich 3 pieskach sznaucerkach.
                                                    Właśnie wróciłem z nocnego spacerku z nimi i teraz, teraz... rewanżuję się pięknym utworem śpiewanym z udziałem akordeonu, w mistrzowskim zaiste wykonaniu, którego bardzo często słucham (i oglądam na YT):
                                                    www.youtube.com/watch?v=oUFL-fvxnTA
                                                    A dla Gila, z mł'odzieżowym, rześkim PO'zdrowieniem... POKÓJ Z WIDOKIEM NA WOJNĘ:
                                                    www.youtube.com/watch?v=O25bNoIW10w&feature=topvideos_mp
                                                    (HKP)
                                                    ...
                                                    CZUWAJCIE, PIJCIE I... ŚPIEWAJCIE!!!
                                                  • Gość: gil Re: a ,...., harc mistrz... tak TO sobie widzi... IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 18:48
                                                    Harcmistrzu. Jak zwykle jesteś na " właściwym kursie i ścieżce " kabaretowej. Żal, że ONI mieli inne POczucie ludzkiej , życiowej wartości.
                                                    Czuj duch, druhu drużynowy. HKP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka