Dodaj do ulubionych

Które LO w Katowicach wybrać???

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 13:24
Kończę naukę w gimnazjum. Poszukuję dobrego liceum w Katowicach. Jak najmniej
oszołomów pedagogicznych. Najchętniej dobry poziom matmy i innych ścisłych,
atmosfera cool, turystyka (góry!). CO WYBRAĆ? POMÓŻCIE!
Na forum "Kujon Polski" niestety odzew na moje pytanie słaby. Może tu się uda!
Obserwuj wątek
    • Gość: W Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 21:33
      Każde, tylko nie "Kopernika". To liceum to syf rozreklamowany przez takie osoby
      jak np. pani redaktor Bochenek. Wszystko kręci sie wokół klasy "francuskiej", a
      reszta leży. Dużym problemem jest fatalna kadra tej szkoły złożona w dużej
      mierze z emerytów lub/i oszołomów, którzy za wiele Cię nie nauczą bo sami
      niewiele umieją np. niektórzy matematycy, poloniści, angliści. Ogólnie dużo
      zależy od szczęścia - do kogo się trafi. Naprawdę, są lepsze licea w
      Katowicach, a egzaminy wszędzie są te same.
      • Gość: :P Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 212.106.172.* 09.03.02, 12:52
        w X calkiem spoko bylo ale to tez zalezy do jakiego nauczyciela sie trafi ale
        dyrektor to faszysta
        • Gość: ktos Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 80.48.246.* 31.03.02, 11:58
          Ja odradzam paderewe. chodze tam i jedno co moge powiedziec, to ze dyrektorowi
          co raz bardziej bije na dekiel.
      • Gość: lyszka Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.tauzen.net 18.03.02, 11:19
        Calkowicie zgadzam sie z opinia W...chyba uczysz/uczylas(les) sie kiedys w
        Koperniku,bo cala prawde o tym Lo znaja tylko ci,ktorzy tam kiedys spedzili
        (zmarnowali?)kawalek zycia.ja tez odradzam.prawda o Koperniku to tajemnica
        poliszynela
        • Gość: W Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 18:57
          Tak, masz racje ukończyłem tę szkołę parę lat temu z wyróżnieniem. Teraz jestem
          studentem jednej ze śląskich (państwowych) szkół wyższych. I gdyby nie
          korepetycje z przedmiotów, które miałem zdawać nigdy bym się tam nie dostał.
          Śmieszy mnie więc dzisiejszy opis Kopernika z dopiskiem 100 % absolwentów
          dostaje się na wyższe uczelnie. Owszem dostają się lecz do prywatnych szkół
          gdzie jedynym "egzaminem" jest wpisowe. Z mojej klasy tam gdzie zamierzało
          dostało się może 5 osób z 30.
          Ale dostać się to nie wszystko, ja np. miałem i mam wciąż problemy z tym
          czego nie douczono mnie w Koperniku i na I roku musiałem, żeby się utrzymać,
          wszystko samemu nadrobić. Ten kto chodził do tej szkoły zna nauczycieli -
          nieudaczników którzy tam pracują, począwszy od polonistów przez matematyków,
          anglistów skończywszy na informatyku. Naprawdę dobrych nauczycieli można
          policzyć, bez przesady, na palcach jednej ręki. Wg. mnie Kopernik to jedno z
          najgorszych o ile nie najgorsze liceum w Katowicach.
          • Gość: Małek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.gorn.agh.edu.pl 02.04.02, 09:53
            Też kończyłem Koperbudę tylko,,, 14 lat temu. I nie było specjalnie problemu z
            dostaniem sie na studia. Wszystko zależy od klasy. Ode mnie 100% (słownie
            sto!!) poszło na studia z czego 90% studia zrobiło. No i jak, Młodziaki?
            • Gość: Młodziak Co z tym Kopernikiem??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 15:07
              Chcę powiedzieć tylko jedno. Kończyłeś te szkołe 14 lat temu. Od tamtego czasu
              wiele się zmieniło.Być może teraz jest zupełnie inaczej....Dorośli zachwalają
              tę szkołę, ale wcale nie wiedzą jaka jest obecnie. Komu więc mamy wierzyć?
              Licealistom czy absolwentom sprzed 14 lat?????????????????? Być może Kopernik
              14 lat temu był zupełnie OK.
          • Gość: Mac Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.bphpbk.pl 26.04.02, 16:45
            Stąd wniosek, że nie sztuką jest kończyć szkołę z wyróżnieniem, ale się czegoś
            dla siebie nauczyć.
            Również i ja jestem absolwentem tego liceum i maturę zdawałem blisko 10 lat
            temu.
            Wbrew przewijającym się przez forum opiniom - nie musiałem brać żadnych
            korepetycji, maturę zdałem bez problemów, dostałem się z wysokimi wynikami na
            studia wyższe na dużej państwowej uczelni (żeby nie było wątpliwości). Studia
            ukończyłem z wynikiem bardzo dobrym i od razu znalazłem pracę w dużej
            międzynarodowej firmie.
            Nie chcę przez to dowodzić, że Kopernik to najlepsze liceum. Wręcz przeciwnie –
            jedne z wielu. Ale to od każdego z nas zależy czy chce i czego chce się
            nauczyć. Nauczyciele nie zrobią tego za nas.
          • Gość: absolwent I LO Klasy dwujezyczne IP: *.agh.edu.pl / 192.168.18.* 29.09.02, 15:54
            Jest w tym duzo prawy zwlasza jesli sie nie jest w klasie dwujezycznej.
            Wszystko jest podporzadkowane klasie dwujezycznej (plan zajec, nauczyciele,
            przychylna derekcja) i najlepiej tam sie dostac. Reszta "cierpi" i uwaza ze "
            cale zlo tej szkoly to klasy dwujezyczne". Faktem jest to ze mozna sie nauczyc
            jezyka francuskiego na naprawde dobrym poziomie. Dlatego klasy dwujezyczne
            powinny byc odrebnym rozdzalem.
        • Gość: Bartek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.efbud.com.pl / 192.168.0.* 14.03.03, 15:49
          Coż fakt jest faktem ,że kadra w Koperniku jest fatalna. W zasadzie przy dobrym
          układzie można trafić ok ,ale ja bym nieryzykował. Część nauczycieli jest na
          wysokim poziomie ale reszta to poniżej krytyki. Ja dobrze wspomina ten okres
          ale tylko i wyłącznie dzięki ludzią z którymi się uczyłem :) Takiej ekipy ze
          świecą szukać.
          • kagrami Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 28.04.13, 00:09
            "LUDZIĄ" ???
            I to pisze absolwent Kopernika?? No pięknie..... ;)

• Gość: Hestobah Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 15:34
        ten gosc ktory napisal ze Koperbuda to syf rozreklamowany sam tym syfem jest.
        Jestem aktualnie uczniem Kopra i bardzo sobie chwale to szkole. Na
        nauczycielow tesh nie narzekam. Wiec chlopcze wsadz sobie swoja wypowiedz
        gdzies
        • Gość: j. Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.rzepicha.ds.polsl.gliwice.pl 30.10.02, 17:16
          koperbuda to nie syf, bo ja tworza uczniowie, syfem sa natomiast nauczyciele
          ktorzy wypaczaja rozum mlodego czlowieka od pierwszej klasy do czwartej, np.
          dyrektorka ktora jest beznadziejnym pedagogiem, ktora swoje opinie czerpie z
          licznych opracowan, ktory traktuje mlodych ludzi jakby byli zwierzetami, ktora
          jest po prostu glupia. uwazam , ze kopernik tylko ja moglby usunac ze
          stanowiska nauczyciela, bo dyrektorka jest dobra, lize dupe kazdemu i kopernik
          na tym zyskuje.
          oby mniej takich nauczycieli.
        • Gość: Miodek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.mirkas.pl 02.12.02, 12:27
          Najlepiej o poziomie tej szkoly swiadczy twoja wypowiedz. Skoro bedac w liceum
          mowisz (a raczej piszesz) NAUCZYCIELOW... to najlepiej oddaje faktyczny poziom
          tak nauczycieli jak uczniow Koperbudy. Sam skonczylem Kopernika i jedynymi
          nauczycielami ktorzy 3maja poziom sa p.Paluch, p. Wachstiel i p. Bochenek
          (obecnie Koprowska). Wiecej nie chce mi sie pisac bo szlag mnie trafia jak
          sobie pomysle...
    • tapirek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 10.03.02, 21:52
      Co tu duzo kombinowac: Maczek(Nowota), Mickiewicz, moze Skłodowska ? Ale to sie
      zmnienia szybko... Wiadomo ze odpada kawalec, koperbuda, paderewski
      • Gość: iver Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.bg.us.edu.pl 27.03.02, 12:17
        tapirek napisał(a):

> Co tu duzo kombinowac: Maczek(Nowota), Mickiewicz, moze Skłodowska ? Ale to sie
        >
        > zmnienia szybko... Wiadomo ze odpada kawalec, koperbuda, paderewski

cymbale!!!!! paderewa rulez, a reszta to budy dla tych co się uważają za elite
        • Gość: Ktos Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.try.wideopenwest.com 05.01.03, 21:48
          If Paderek "rulez" you need to change Your L.O. And I suggest You to go to
          VIII L.O. to lern different language "z.b." Deutch (German). Believe me, after
          a while You will notice that VIII L.O. rules.
          Your fan!!!
          P.S.
          Maybe in the future we will have a chance to have a conversation in German.
          Bye, bye.
          • Gość: j Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.dialup.tiscali.it 19.02.03, 22:46
            Jesli VIII rulez, to chyba nie dlatego, ze dobrze ucza tam angielskiego.
            Niesmialo chce zauwazyc, ze po 'suggest' NIGDY nie wystepuje 'to'.
            Pozdrawiam
            absolwentka Kopernika (z klasy ukochanego prof. Szydly)
        • Gość: AST Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.bratniak.krakow.pl 18.02.03, 23:03
          Dolacze sie do dyskusji w sprawie Kopernika. Skonczylem go w zeszlym roku z
          wyroznieniem, dostalem sie na studia. Nie mam najlepszej opinni o dyrekcji,
          ale argument, ze ludzie musieli brac korki zeby sie na studia dostac to dla
          mnie absurd. czym innym jest program LO, a czym innym egzaminy. podstawa to
          wlasna praca i nie ma cudow. nie badzcie naiwni, ze program LO wystarczy do
          egzaminow.

O nauczycielach opinii jest tyle, ilu uczniow. Ja odwiedzam Kopernika dla 2-3
          nauczycieli (nie wspominam o uczniach), bo oprocz nauczycieli slabych i
          przecietnych sa osoby naprawde wartosciowe. Tak jest w kazdej szkole, wiec
          opinie, ze Kopernik to najgorsze liceum w Katowicach jest po prostu krzywdzacy.

PS:jak ktos chce sie ze mna skontaktowac to mail na jacek_roch@interia.pl
    • Gość: BeAta Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 07:57
      Naprawdę więcej was, Koleżanki i Koledzy z Katowic i okolicy, tu nie zagląda?
      Może jednak.
      PS Dzięki za te kilka opinii
      • slezan Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 18.03.02, 11:29
        Moją szkołą były Lasy Kabackie.
    • Gość: Robert Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 11:37
      Ja skonczylem Maczka(IV) i ogolnie bylo bardzo fajnie-zwlaszcza jezyki,
      szczegolnie angielski prezentuja poziom swietny.Mata-tez b.dobra, fiza -zalezy
      z kim, gegra-nudy(ale to wina materialu,biola-ciezka,chemia-super,polski-
      znakomity.Na studia dostali sie wszyscy, z czego ok 75% tam gdzie chcialo. W
      razie czemgo sluze innymi informacjami.rock_n_roll@interia.pl
    • Gość: Aggi Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 18:44
      Polecam IV LO im Maczka,luzik da się znieść,całuski
    • Gość: Joanne Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 18:50
      Polecam Ci IV LO im Maczka.Nauczyciele spoko prawie wszyscy,konczylam je 3 lata
      temu no i tesknie.Szkoła ma poziom a to sie liczy.
      • Gość: __jan Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 03:21
        Gość portalu: Joanne napisał(a):

> Polecam Ci IV LO im Maczka.Nauczyciele spoko prawie wszyscy,konczylam je 3 lata
        >
        > temu no i tesknie.Szkoła ma poziom a to sie liczy.

masz racje::)) zrobilem tam mature w 1987

• tapirek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 25.03.02, 00:53
          to moze zrobimy internetowy zlot tych z maczka :))
          • Gość: Paltiel Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.tor.pathcom.com 25.03.02, 05:26
            tapirek napisał(a):

> to moze zrobimy internetowy zlot tych z maczka :))

Czemu nie. Ja konczylem IV LO jeszcze im. Nowotki.
            Kto jest tam teraz dyrektorem ?
            • tapirek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 25.03.02, 19:52
              Sobociński chyba ale moje dane sa stare :)
        • Gość: Bazyl Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 11:58
          Gość portalu: __jan napisał(a):

> Gość portalu: Joanne napisał(a):
          >
          > > Polecam Ci IV LO im Maczka.Nauczyciele spoko prawie wszyscy,konczylam je 3
          > lata
          > >
          > > temu no i tesknie.Szkoła ma poziom a to sie liczy.
          >
          > masz racje::)) zrobilem tam mature w 1987
          >

Ja tez polecam!!!skończyłem w 1996, fajnie było. Nie wiem jak jest teraz,ale
          dyrektorem jest Sobociński,który na dziadostwo nie pozwoli,to Ci gwarantuje.A
          poza tym, to w Nowocie były zawsze najładniejsze dziewczyny...
          Bazyl
    • Gość: Strorm Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 21:28
      Maczek rules! Pozdrowienia dla pani Flakus...
      • Gość: krzewik Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 80.48.243.* 18.04.02, 14:18
        Ja kończyłem Nowtke/Maczka w 1976 r. :)a w tym roku moja córka sie wybiera do
        liceum - może wybierze IV. Syn kończył X LO. Dyrcio owszem sobiepan ale uczą
        też nieźle.
        Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów IV.
        Zdziś Krzewiński
        • Gość: otho Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 11:33
          IV zawsze była najlepsza. Kończyłem w 1974.
    • Gość: wojtek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 02:56
      Trzymajcie sie jak najdalej od Kopernika. To zbieranina nauczycieli-psychopatow
      (kazdy kto konczyl wie o kogo chodzi). Obrzydliwie zmarnowane 4 lata
      • Gość: marta Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 212.244.106.* 19.04.02, 09:47
        Też kończyłam Kopernika jakieś 10 lat temu i żadnych psychopatów nie pamiętam.
        A byli to wtedy młodzi nauczyciele, więc nie sądzę, żeby była inna kadra.
        Czyżby się aż tak zmienili?
        Marta
        PS mam skończone studia
      • Gość: pawcio Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.famur.com.pl 23.04.02, 12:27
        >Gość portalu: wojtek napisał(a):
        > Trzymajcie sie jak najdalej od Kopernika. To zbieranina nauczycieli-psychopatow
        > (kazdy kto konczyl wie o kogo chodzi). Obrzydliwie zmarnowane 4 lata

Rozumiem twoje zaangażowanie :) ale gdybyś dał więcej szczegółów było by
        ciekawiej bo córa sie wybiera.
        Co sądzisz o Konopnickiej?

• Gość: m Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 80.48.73.* 23.04.02, 19:43
          ja osobiscie konopnickiej nie polecam... no, chyba, ze cora ma silne nerwy...
          szczegolnie odradzam klase 'a'...
        • Gość: wojtek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 11:41
          Gość portalu: pawcio napisał(a):

> Rozumiem twoje zaangażowanie :) ale gdybyś dał więcej szczegółów było by
          > ciekawiej bo córa sie wybiera.
          > Co sądzisz o Konopnickiej?

Znacznie lepsza. Trzymaja ludzi ostro ale przynajmniej zachowuja sie jak ludzie a
          nauczyciele wiedza jaki wykonuja zawod. W Koperniku nauczyciele skupiaja sie na
          przeszkadzaniu. Tylko dlatego dostalem sie na studia ze robilem wszystko
          dokladnie inaczej niz "nauczyciele" oczekiwali. Tam jest fatalna kadra -
          zbieranina bez zadnego przygotowania i do tego odczlowieczona. Na parterze
          wyklada pewna pani - pacjentka gabinetow psychologicznych, na 2 pietrze
          alkoholik, ktory powinien w najlepszym razie udac sie na emeryture, chociaz
          lepszy bylby chyba zaklad zamkniety. To jest karykatura szkoły.
          Nie zrob dziecku krzywdy i wybirz Konope albo Mickiewicza lub Maczka
        • damian.nowotny Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 12.11.14, 14:27
          łatwo oceniać nauczycieli, ale każdy doskonale wie, że szkola to nauczyciele i uczniowie, zresztą co tu dużo pisać, dzisjesza młodzież w dużej mierze to imbecyle, nie chce się im uczyć, ani pracować, i myślą, że nauczyciel, powinien się za nich uczyć, nauczyciel nakierowuje, i nic nie poradzi na to jak uczeń ma to gdzieś....najlepiej krytykować, dzięki temu nie trzeba nic robić, zwalajać winę na innych i system...gdy wpólnota chora zmiencie dyrektora, zmienili niemotę, popadli w ciemnotę
        • damian.nowotny Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 12.11.14, 14:30
          po co tam chodziłeś aż 4 lata, jak otaczała ciebie banda psychopatów, no chyba że sam nim jesteś i tobie toodpowiadało
      • Gość: gall anonim wyrzucic dyrektorke, wierzbicka!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.rzepicha.ds.polsl.gliwice.pl 30.10.02, 17:21
        kopernikowi mam tylko do zarzucenia to, ze dyrektorka jest beznadziejna
        nauczycielka, szkoda ze wielu mlodych ludzi bedzie jeszcze przez pare lat
        cierpiec przez takich jak ona, poniewaz ona miesza ludzi z blotem, z gownem,
        kto jej dal takie prawo??
        • Gość: maxx Re: wyrzucic dyrektorke, wierzbicka!!! IP: izba:* / 10.1.2.* 13.12.02, 09:53
          Co do Kopernika to sam konczylem ta szkole 6 lat temu i zgadzam sie z tym,ze
          kadra jest do niczego. Szczegolnym przypadkiem jest matematyczka (Rozlach),
          ktora spowodowala powstanie u mnie nienawisci do matmy do konca zycia. Inni
          nauczyciele nie sa lepsi, z chemii niezaleznie od wiedzy dostajesz 3. Jedyny
          nauczyciel ktory cos wnosi do umyslow ludzi w tej szkole to historyk Ponczek.
          Smutne jest to ze po skonczeniu tej szkoly nie ma sie ochoty na zaden kontakt z
          nauczycielami. Smieszne jest tez to ze szkola ma ambicje byc dobra, a dyr nie
          potrafi nawet zorganizowac wymian z innymi krajami.
          Co do plusow - to jest szkola raczej bezstresowa (wyjatek matma - Rozlach),
          organizowane sa swietne trampingi (polecam - impreza niezapomniana do konca
          zycia) i polozenie jest dosyc fajne (sporo knajp w poblizu).
          Innym aspektem sa ludzie. Najlepsi znajomi ktorych mam sa z Kopra, mozna
          naprawde dobrze trafic. Niestety nie wszyscy tak twierdza, szczegolnie dotyczy
          to ludzi z klasy dwujezycznej. Ida tam ludzie z chorymi ambicjami (ktore
          podkrecaja niektorzy nauczyciele), jest ciagle chora rywalizacja i w tej klasie
          mozna tylko sie nabawic wrzodow, jednakze poziom w niej jest dosyc wysoki.
          Podsumowujac, poziom w Koprze generalnie nie jest zly, ludzie fajni, a jedynie
          kadra jest totalnie bezplciowa (wyjatki - historycy, geograficzka)
    • Gość: ozetec Re: LO nr 4 im gen S. Maczka IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 14:17
      chodziłem, zdałem, jestem zadowolony, studiuję, zyję :)
    • Gość: *Marta Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 21:23
      Wlanie koncze "Maczka" i za dwa tygodnie zdaje tam mature.Z czystym sumieniem
      polecam te szkole.Jest naprawde ok, chociaz trzeba nastawic sie na troszke
      nauki, gdyz nie jest latwo.Jezeli wybierzesz "czworke" nie rozczarujesz sie.
      Pozdrawiam wszystkich absolwentow.
      • Gość: OBI Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 23:30
        Potwierdzam opinie przedmówców, Kopernik to zmarnowane 4 lata a czasmi 5 jeśli
        kogoś skusi klasa "dwujęzyczna".
        • Gość: boeder Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 16:22
          Bzdury wypisujesz o Koperniku. Jak ktoś jest leń i obibok to do żadnej szkoły
          sie nie nadaje. Koperbuda to dobry wybór.
    • Gość: matt Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 18:07
      Co ty wiesz o Koperniku? Trudno sie uczyc jak matematyki uczy pacjentka
      gabinetu psychiatrycznego, niemieckiego przefarbowana rusycystka, a historii
      nalogowy alkoholik. To najbardziej odhumanizowana szkola w Katowicach.
      • Gość: tapirek Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.strzecha.ds.polsl.gliwice.pl 05.05.02, 16:46
        ale slyszalem ze w maczku tez nie najlepiej
        najlepszy matematyk ksaizki posaje podobno....
    • Gość: kuba Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 22:16
      osobiście polecam Konope... ludzie różne rzeczy mówią ale w sumie to jest dobra
      szkoła- świetna matematyczka ( bez wazeliniarstwa:-), dużo wyjazdów (np.
      Szwecja, Szkocja) i przede wszystkim spoko ekipa - niezależnie od rocznika. są,
      owszem, pseudo-pedagodzy ale bez nich szkoła traci swój urok:-)
      może będziesz marudzić na początku ( to chyba leży w naturze ucznia:-) ale po
      wszystkim napewno nie powiesz, że znmarnowałaś/eś 4 lata- a to ważne!
      jeszcze raz polecam! aha... no i nie taki diabeł straszny... :-)
      • Gość: mysia Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 80.48.73.* 06.05.02, 11:09
        swietna matematyczka?! hmm... ciekawe ktora?...
        • Gość: kuba Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 20:58
          no cóż - są nauczyciele i nauczyciele.... trzeba mieć szczypte szczęścia żeby
          trafić na tych lepszych- mi się udało- dlatego jestem taki pełen może nie
          podziwu ale uznania dla niektórych pedagogów w konopie...
          może szkoła nie robi dobrego wrażenia na pierwszy rzut oka ale jak wiemy drodzy
          gimnazjaliści ( i nie tylko)- książki nie ocenia się po okładce:-)
          zresztą nie będe przekonywać na siłe... wszystko ma swoje zady i walety ;-)
          • Gość: mysia Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 80.48.73.* 07.05.02, 22:51
            no tak, to fajne co piszesz, ale ja sie tak zastanawialam, o ktorej to
            nauczycielce mowisz... ja juz naleze do tych, ktorym udalo sie skonczyc ta
            bude...
            pzdr:-)
            • Gość: kuba Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 19:58
              bądźmy konkretni- myśle o Nędzi....
              hmmm.. no ja też już zerwałem z Konopą - ale musze jeszcze pare razy tam wpaść -
              maturka przede mną:-)
              sie ma!
              • Gość: mysia Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 80.48.73.* 08.05.02, 20:25
                hehe:-)
                no to powodzenia!!!
                ja tam tez jutro bede!:-)
                na gornej sali:-)
                pzdr
                • Gość: kuba Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 21:25
                  ja pisze na dolnej... jestem ciekaw kim Ty jesteś droga mysiu:-)
                  będe w szkole już przed 8.00 - nie mam zamiaru sie spoźnić...
                  hmmm... chyba zaczynamy robić sobie prywatne pogaduchy na ogólnodostępnym
                  forum...
                  ale nie ma co... to forum jest o niebo lepsze od naszego szkolnego.... tam to
                  jest pyskówka - żałośni są nasi uczniowie pod tym względem
                  papatki!
                  • Gość: mysia Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 80.48.73.* 09.05.02, 17:53
                    :) ja tez jestem ciekawa kim ty jestes:) i czy cie znam:) moge sobie tylko
                    pogdybac, wyeliminowalam juz kilka klas, bo nie wszedzie uczyla ta sama
                    matematyczka:)
                    a teraz standardowe pytanie: jak ci poszlo? ktory temacik wybrales?
                    a jutro co cie czeka? matma, historia czy niemiecki?
                    pzdr i powodzenia!!!
                    • Gość: kuba Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 20:17
                      no to jesteś o jeden krok przede mną- bo ja nawet nie wiem z której klasy
                      jesteś....
                      wiem, że zdawaćbędziesz albo angola albo biologiie- skoro piszesz na górnej
                      sali:-)
                      pisałem na temat nr. 1 - sam nie wiem jak mi poszło ... boje sie niezgodności z
                      tematem:-(
                      a jutro pisze matme:-)
                      powodzenia!
                      :o)
                      • Gość: mysia Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 80.48.73.* 09.05.02, 21:11
                        tematy byly do bani... ja bylam i wlasciwie nadal jestem przerazona... a jako
                        jedna z nielicznych pisalam na ten trzeci temat... okropienstwo...
                        to tez ci zycze powodzenia! ja mam jutro angielski:)
                        pzdr
                        • Gość: kuba Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 19:41
                          ufff... już jest po wszystkim:-)a przynajmniej po pisemnych:-)
                          na matmi było nieźle - słyszałem, że angol też był nienajgorszy...
                          teraz tydzień wolnego i do roboty znowu...
                          P.S myśle, że warto by było przerzucić się na mejla, żeby innym ludziom głowy
                          nie zawracać... jeżeli podam mojego, wszystko będzie jasne co do tego kim
                          jestem: kuba.bierut@poczta.fm :o) zaskoczona?
                          see ya!
              • Gość: quesney hahahaha IP: 195.116.198.* 25.05.02, 13:35
                jak nedzi jest dobra matematyczka to pawliszyn jest sprawiedliwa fizyczka...
                • nieshka Re: hahahaha 23.08.02, 11:06
                  no coz. mnie tez uczyla nedzi. i musze powiedziec, ze do tej pory dziekuje
                  silom wyzszym ze wziela nasza klase. mialam tymczasowa przyjemnosc z druga
                  pania i to nie bylo mile przezycie.
                  bez zadnych korkow.
                  a na studia dostalam sie bez problemu- z matmy mialam 28/30 pkt na egzaminie.
                  dziekuje za to.
                  • Gość: renata Re: hahahaha IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 12:29
                    A ja Wam powiem ze nie ma co hahac tylko iśc do vi LO im. jana Długosza,
                    skonczyłam to liceum w 1995 roku i był to najpiekniejszy czas w moim życiu, z
                    powodu atmosfery panujacej w tej szkole , ale i także z powodu cudownego
                    człowieka prawdziwego kumpla Dariusza Koclejdy. najwspanialszy człowiek jakiego
                    spotkałam. Po wielu latach do dziś dnia jest naszym kumplem a nawet
                    przyjacielem. cały zespół Pedagogów utkwił mi w pamięci poprzez swoją
                    niezwykłość..jeśli chcecie zgłębiać wiedzę.ale i także po " ludzku " spędzic
                    ten czteroletni okres czasu..polecam to Liceum...:))))
      • kancgab KoNoPa RULEZZZZZZZZ 25.05.02, 13:38
        Konpa jest spoko, gdyby nie paru nauczycieli, którzy już parę lat temu powinni
        odejść na emeryturę (np. pani P). Konopianie łączcie się!!!!!
        www.2lo.katowice.ids.pl
    • czytelnikk Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 07.05.02, 13:28
      A ja polecam Mickiewicza ! Kończyłem tą zacną budę 9 lat i do dzisiaj wspominam
      z łezką w oku. Poziom wysoki ale nauczyciele sprawiedliwi. Niezła atmosfera.
      To były piękne lata..........:-)
      Absolwenci Mickiewicza ! Odezwijcie się !
      • kancgab Re: Które LO w Katowicach wybrać??? 25.05.02, 13:40
        9 lat? To ile razy nie zdałeś? Słyszałem że z jakieś pół roku temu na boisku
        szkolnym w mickiewiczu znaleziono martwegho ćpuna...
      • Gość: rrrjjj Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.inetia.pl 05.11.02, 12:17
        czytelnikk napisał(a):

> A ja polecam Mickiewicza ! Kończyłem tą zacną budę 9 lat i do dzisiaj
        wspominam
        >
        > z łezką w oku. Poziom wysoki ale nauczyciele sprawiedliwi. Niezła atmosfera.
        > To były piękne lata..........:-)
        > Absolwenci Mickiewicza ! Odezwijcie się !

Jestem absolwentem Mickiewicza i to sprzed ponad 30 lat. Wspomnienia super,
        poziom - wtedy chyba też. Dzisiaj, chyba też jest nieźle aczkolwiek sport
        podupadł w Mickiewiczu - a może się mylę ?. Posłałbym swoje dzieci właśnie do
        tego LO, bo Historia jest tam widoczna w każdym zakamarku. Mam nadzieję, że
        pedagodzy utrzymują poziom a uczniowie są wszędzie tacy sami.
        Pozdrawiam wszystkich absolwentów - być może widzieliśmy się na niedawnym
        święcie Mickiewicza.
    • Gość: Miu Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.05.02, 19:01
      hmm
      nad wyborem liceum zastanawiałam się już rok przed egzaminami...
      gorączkowo główkowałam: co wybrać?
      chciałam pójść do dobrej szkoły, gdyż poważnie myślę o przyszłości
      Myślałam m.in. nad Konopnicką...
      Jednak wizyta w tej szkole nie przekonała mnie do złożenia tam papierów- nie
      odpowiadała mi tamta atmosfera

Ostatecznie wybór padł na Kopernika-klasa dwujęzyczna
      pomimo ostrej selekci dostałam się i jeszcze tego nie żałuję!

Jest to szkoła dla chcących się uczyć
      tu nauczyciel nie goni cię, żebyś pisał sprawdzian-ty jesteś uczniem, chcesz
      coś osiągnąć. Twoje oceny -twoja sprawa.
      Większość nauczycieli jest fair, chociaż większość ma jakieś swoje mniejsze-
      prawie niezauważalne i trochę większe odchyły(bardzo nieliczni),
      ale co z tego.
      Jeśli ma się poczucie humoru można się z nich fajnie ponabijać
      a poza tym szkoła ma swój swoisty klimacik

Myślę, że dużo zależy od klasy w jakiej się żyje
      Fajnie ludzie to miła szkółka i mile w niej płynie czas

Nie sądzę, że tu uczą jacyś psychopaci
      Nauczyciel to też człowiek i da się go polubić mniej lub bardziej.
      Na każdego jest jakiś sposób.
      I może niektóre rzeczy dziwnie brzmią
      to nie taki diabeł straszny jak go malują

jeśli naprawdę masz ambicje, chcesz coś osiągnąć i nikt nie musi stać
      nad tobą z batem, żebyś się uczyła to śmiało możesz tu iść

A tak wogóle to polecam odwiedzić stronkę naszej szkoły
      www.kopernik.w3.com.pl
      • Gość: marco_ Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 13:17
        Nie ukrywal Miu ze bardzo rozsmieszylas mnie swoja pochwala LO im. Kopernika.
        Mam wrazenie ze przepisalas to z jakiegos rocznicowego biuletynu Koperbudy.
        Caly tekst traci kiepska belferska sztampa (typowa w Koperniku) a pod nickiem
        Miu kryje sie pewnie niejaka mgr. Teresa Wierzbicka lub niezmordowana mgr.
        Czech. Szanowna Pani! Dziekuje za Pani tekst. Potwierdza on to ze w Pani szkole
        nic sie nie zmienilo.
        • Gość: boeder Re: W obronie Miu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.05.02, 14:26
          Gość portalu: marco_ napisał(a):

> Nie ukrywal Miu ze bardzo rozsmieszylas mnie swoja pochwala LO im. Kopernika.
          > Mam wrazenie ze przepisalas to z jakiegos rocznicowego biuletynu Koperbudy.
          > Caly tekst traci kiepska belferska sztampa (typowa w Koperniku) a pod nickiem
          > Miu kryje sie pewnie niejaka mgr. Teresa Wierzbicka lub niezmordowana mgr.
          > Czech. Szanowna Pani! Dziekuje za Pani tekst. Potwierdza on to ze w Pani szkole
          >
          > nic sie nie zmienilo.

1'A może to Ty masz problem? Co nie chciało się uczyć w podstawówce i teraz za
          to,że ortografii nie znasz obwiniasz Miu - po skrócie mgr nie daje się kropki.
          2'I tak nazwiskami. Może sam się podpisz nazwiskiem.
          • kancgab Re: W obronie Miu 25.05.02, 13:42
            Chyba kolejny nauczyciel z Koperbudy. Prosi o nazwiska ale sam nazwiskiem to
            się nie podpisze...
      • Gość: francuz Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 62.233.153.* 10.05.02, 17:45
        Chodze do Kopernika od 1,5 roku i musze powiedziec, ze dokonalem swietnego
        wyboru. Mam swietna klase, swietnego wychowawce i "ciekawych" nauczycieli.
        Polecam!
        • Gość: xxx Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 23:37
          popieram francuza
          • Gość: YYY Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.05.02, 10:41
            Popieram XXX.
            • Gość: marco_ Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 11:52
              Mialbys radosc boeder gdybym sie przedstawil. Ale przypominam Ci ze to jest
              forum internetowe a nie gabinet Pani Dyrektor. Twoj list to dobry przyklad
              taktyki uwalania ludzi jaka sie stosuje w Koperbudzie.
              P.S Z niecierpliwoscia czekam az sam sie przedstawisz.
            • Gość: PPBOB Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 17:51
              popieram Francuza, XXX i YYY!!!!! Wyżej wymienieni i Miu, czy my się nie
              znamy???
              • Gość: Thai Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.pl / 62.89.126.* 16.05.02, 23:19
                Francuz to bez wątpienia.. jak go ostatnio nazywa się w naszych kręgach
                klasowych.. "Żyła" :). A reszta? Miu..? XXX, YYY..? Znamy się..? Co ja mam do
                powiedzenia o Koperbudzie.. Zgadzam się z moim kolegą z klasy, "Francuzem" -
                mamy naprawdę nader oryginalną klasę, CUDOWNEGO WYCHOWAWCĘ, klimat szkoły jest
                bardzo specyficzny i fajny, jest kilq nauczycieli, których zdecydowanie nie
                trawię, jest jeden belfer/belferka (wtajemniczeni - zgadnijcie) bez którego ta
                szkoła byłaby kilkanaście razy mniej stresująca & sympatyczniejsza, ale cóż..
                nigdy nie jest idealnie. Ogólnie podjęłam dobrą decyzję wybierając Kopernika,
                gdybym miała wybierać po raz drugi - decyzji bym nie zmieniła. Przede wszystkim
                kadra wyróżnia się kilkoma po prostu WSPANIAŁYMI nauczycielami. Psychopaci?
                Może by się znaleźli również.. No cóż, nie ma tego złego, co by na dobre nie
                wyszło - przynajmniej jest ciekawie.. Gdyby nie problemy z kilkoma przedmiotami
                (scisłymi.. - jestem totalnym antytalenciem) chodzenie do szkoły byłoby dla
                mnie po prostu znakomitą rozrywką.. :) Wybieraj Kopernika, tym osobom, które
                tak strasznie go obsmarowały, po prostu musiało coś się nie powieść w
                życiu.. :) Pozdrowionka dla Misia "Hestobaha", Francuza no i dla Miu, XXX i
                YYY - pomimo, iż nie wiem, czy się znamy:)
                • Gość: lyszka Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.tauzen.net 19.05.02, 09:21
                  Thai,my tez sie znamy.Ale ja Kopernika ze wzgledu na nauczycieli nikomu nie
                  polecam.Co mi z tego ze naucza francuskiego,kiedy naprawde nie ma drugiego
                  przedmiotu do zdawania na maturze,bo brak dobrych nauczycieli.Nie mowcie ze
                  tego nie widzicie.Pozdro,mimo roznicy zdan....
                  • Gość: ryszarda Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.altec.pl / *.altec.pl 06.06.02, 20:16
                    a wiecie co ludzie czemu wy sie wypowiadacie na temat Kopernika jak tam nie
                    chodziliscie ??? a pszynajmniej nie wszyscy. Koperbuda jest spox a to ze sa
                    tacy a nie inni nauczyciele tworzy klimat. nawet jesli sa psychopatami lub
                    alkoholikami da sie z nimi pogadac i sa o wiele fajniejsi nisz jacys
                    stereotypowi nauczyciele ktorych nic nie interesuje, nie maja swoich odchylow.
                    a nie sądze zeby Kopernik to bylo zmarnowane kilka lat bo ludzie sa naprawde
                    fajni i na nauczycieli tez malo osob narzeka.
                • Gość: Dzik Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 12:53
                  Psychopaci w Koperniku: mgr Czech, mgr Grudzien, mgr Tyburczyk
                  Alkoholicy: mgr Ponczek, mgr Terlecki
                  Nieudacznicy: mgr Kusnierz, mgr Majsak, mgr Kula
                  • Gość: WOJTEK Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 08:48
                    Gość portalu: Dzik napisał(a):

> Psychopaci w Koperniku: mgr Czech, mgr Grudzien, mgr Tyburczyk
                    > Alkoholicy: mgr Ponczek, mgr Terlecki
                    > Nieudacznicy: mgr Kusnierz, mgr Majsak, mgr Kula

Pelna zgoda. Do psychopatow dolicz jeszcze Rozlachowa i Szydle o ile ten
                    prostacki cham uczy jeszcze w tej "szkole"

• Gość: ryszarda Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.altec.pl / *.altec.pl 06.06.02, 19:59
                      Gość portalu: WOJTEK napisał(a):

> Gość portalu: Dzik napisał(a):
                      >
                      > > Psychopaci w Koperniku: mgr Czech, mgr Grudzien, mgr Tyburczyk
                      > > Alkoholicy: mgr Ponczek, mgr Terlecki
                      > > Nieudacznicy: mgr Kusnierz, mgr Majsak, mgr Kula
                      >
                      > Pelna zgoda. Do psychopatow dolicz jeszcze Rozlachowa i Szydle o ile ten
                      > prostacki cham uczy jeszcze w tej "szkole"
                      >

a do alkoholikow dodaj jeszcze mgr.Nyc i mgr.Tyburczyk:))a SZydlo uczy jeszcze
                      ale czy jest az takim chamem ... raczej nie sadzac po jego zachwoaniu na
                      lekcjach..

• Gość: bonkreta Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 21:53
                        > > Gość portalu: Dzik napisał(a):
                        > >
                        Kończyłam koperbudę już jakiś czas temu (matura 1992)i z sentymentem myślę o
                        tej szkole. Aż przykro czytać tyle niepochlebnym, a czasem wręcz nienawistnych
                        opinii... Ciekawe, że ci, którzy kończyli szkołę dawniej, piszą z sympatią.
                        Było lepiej ? A może czas zmienia perspektywę ?

A co do klasyfikacji profesorów:
                        > > > Psychopaci w Koperniku: mgr Czech,

Byłam w mat-fizie i miałam z nią przez 3 lata (niestety nie 4). Owszem jest
                        osobą BARDZO oryginalną i ma czasem różne odbicia, ale
                        po 1.: najsłabszy uczeń z mojej klasy lepiej znał matematykę niż 99% ludzi,
                        jakich poznałam później i
                        po 2.: ileż wspomnień ! Teraz ile razy spotykam się z ludźmi z mojej dawnej
                        klasy, rozmowa zawsze musi przynajmniej zahaczyć o Czesię. Takich ludzi się nie
                        zapomina.
                        W jej ocenie nie jestem do końca obiektywna, mnie lubiła ( miałam 6 z matmy).
                        Wiem, że nie wszyscy mieli tak dobrze. Ale psychopatka - to przesada.

mgr Grudzien,

znam tylko z opowieści, na szczęście, ja miałam z równie niekompetentną p. Pełką

mgr Tyburczyk

o, to jest rzadki okaz ! Niesamowicie niedouczona, także w zakresie
                        posługiwania się językiem polskim na poziomie podstawowym. W mojej klasie
                        niektórzy prowadzili dzienniczki, w których wpisaywali jej idiotyczne odzywki w
                        czasie lekcji. Moje ulubione: z całej klasy tylko dwoje uczniów rozwiązało
                        jakiś problem matematyczny. Doszli do przeciwnych wniosków. Tootsie (czy ktoś
                        ją tak jeszcze nazywa?)przeanalizowała oba rozwiązania i orzekła: "Jeśli te dwa
                        rozumowania są poprawne, to w którymś musi być błąd".

> > > Alkoholicy: mgr Ponczek,
                        To już za moich czasów, dodam jeszcze te obrzydliwie obcisłe spodnie
                        uwypuklające wiadome okolice, przycupywanie na ławce przy co ładniejszych
                        blondynkach, seksistowskie uwagi i przekonanie, że dziewczyny to w ogóle nadają
                        się tylko do... Dodatkowo absolutny brak tolerancji w sprawach poglądów
                        politycznych ( a przypuszczam, że również innych)

mgr Terlecki

za moich czasów alkoholikiem nie był, mówiło się raczej o romansie z uczennicą,
                        z którą potem się zresztą ożenił (chyba?). Palant, przekonany o własnej
                        wielkości. W szkole za karę.

> > > Nieudacznicy: mgr Kusnierz,
                        Nie miałam z nią.

mgr Majsak,
                        o, tak. Ciekawe, czy dalej w czasie lekcji chowa się za swoją torbą. Na
                        szczęście wystarczyło raz ją zagiąć, żeby bała się człowieka czepiać. Na mnie
                        zemściła się stawiając mi 3 z próbnej matury. Z normalnej już nie.

mgr Kula
                        > >
                        Nie znam

> a do alkoholikow dodaj jeszcze mgr Nyc
                        Z nią też nie miałam, ale jeździłam z nią na obozy w góry. Za moich czasów nie
                        była alkoholiczką, nie wiem, jak teraz. Za to jest to osoba o niespotykanym,
                        absurdalnym poczuciu humoru i niesłychanie sympatyczna. Może na lekcjach to nie
                        wychodzi...

i mgr.Tyburczyk

do niej to mi pasuje.>

Za to wymienię jeszcze dwa nazwiska, które zapamiętałam z drugiej strony:prof.
                        Wachstiel - absolutnie świetna i wie, co robi. Chyba w dużej mierze dzięki niej
                        skończyłam biologię. I prof. Kasprzyk (chyba już nie uczy w Koperniku) - nie
                        miała głowy do zaszytów, odpytywania i tym podobnych bzdur, za to zawsze miała
                        czas dla każdego, kto chciał się czegoś dowiedzieć. Nawet jeśli musiała np.
                        czekać trzy godziny po swoich lekcjach. Gdybyśmy wtedy umieli z tego
                        korzystać... Była jeszcze świetna polonistka prof. Izydorczyk, niestety też już
                        nie uczy...

Trzymajcie się ciepło

• Gość: paganini Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.03, 01:25
                          Powiem tak, Kopernik ogólnie jest OK, jednak osoby piszące tutaj nie potrafią
                          dobrze ocenić rzeczywistości. Napieprzacie na Szydłę piszecie, że jest chamem.
                          Nie - on po prostu jest tak inteligentny i ma takie ciekawe poczucie humoru, że
                          wasza głowa nie jest w stanie tego zrozumieć. Ale nie winię Was za to, tacy już
                          się urodziliście (piszę do tych którzy najeżdżają na prof. Szydłę). Ja mam z
                          jego jak najlepsze wspomnienia, nawet jeżeli raz czy dwa nazwał mnie cymbałem -
                          i tak miałem u niego 5. Jednak, teraz piszę do obecnych entuzjastów uczących
                          się w Koperbudzie, strzeżcie się. Wiecie czego? Tego że będziecie coraz
                          częściej okradani z pieniędzy, które będą zbierane na różne cele w "nieco"
                          większych ilościach. Odpowiedzcie sobie na pytanie kto jest za to
                          odpowiedzialny. Życzę Wam, abyście kiedyś potrafili się temu przeciwstawić,
                          niestety nasz rocznik nie potrafił, mimo że z naszych wyliczeń okazało się że
                          obrobili naszą klasę na 7700 PLN (tylko w ramach studniówki). Co do Rozlach to
                          jest kul nauczycielka, wymagania nie są duże - wystarczy mieć intelekt, jednak
                          tego Bozia nie wszystkim dała co widać po niektórych wpisach. Brońcie się też
                          przed kreowaniem politycznych przekonań w waszych głowach przez Terleckiego i
                          nie śmiejcie się jak te głupie jełopy gdy zacznie żartować z Samoobrony (dodam,
                          że nie lubię tej partii, choć szanuję). Paluch - może być szkoda tylko że
                          skacze dziwnie po temacie i można się zgubić. Majsak - przynudza, czasem
                          wkurza, w mojej opinii najlepszą polonistką jest Szlenk. Dyrekcja OUT OUT OUT z
                          tej szkoły. To jest kompromitacja, nieporozumienie, jak najszybciej wypieprzyć
                          je ze szkoły. Klasa dwujęzyczna i gimnazjum faworyzowane jak cholera reszta to
                          dodatek. Na wstępie napisałem że jest w sumie OK, bo poza tymi kilkoma czarnymi
                          owcami (Witek, dyrekcja), jest sporo fajnych ludzi- Wachstiel, Liberska i kilku
                          innych. Klasę miałem super. I tyle.
                    • Gość: a Prof. Szydlo jest OK IP: 212.244.180.* 11.10.02, 13:29
                      konczylem kopra w '96, jako pierwszy rocznik
                      eksperymentu. Moim wychowawca byl prof. Szydlo. Po 5
                      latach od matury zorganizowalismy spotkanie klasowe przez
                      ktore przewinelo sie w sumie 18 osob (na 33, ktore
                      skonczyly). Czesc nie mogla przyjsc bo rozjechali sie po
                      swiecie, czesc bo nie mieli zbytnio czym sie chwalic,
                      albo nie mieli czego swietowac. Jak to w klasie.
                      Zorganizowalismy lekcje lekcje francuskiego (odrdzewiacz
                      dla niektorych z nas) z prof. Poprawska. Dzieki
                      "Puchatkowi" myslimy dzis, konstruujemy wypowiedzi,
                      streszczamy i rozwijamy - czy tego chcemy czy nie -
                      inaczej. Z przykra swiadomoscia ze francuzi ucza sie tego
                      wszystkiego od podstawowki a my mielismy tak malo czasu
                      zeby tego poprobowac. I radoscia, bo stale spotykamy sie
                      z dobrze wyksztalconymi rowiesnikami, ktorzy tych metod
                      nigdy nie zaznali.
                      Z lekcji wychowawczej wyszlismy posikani ze smiechu.
                      Czesc wyszla tez z ogromnymi oczami - po 5 latach -
                      zaczelo do nas docierac jakim poczuciem humoru obdarzony
                      jest prof. Szydlo (tak, ten co sie tam kryje w swojej
                      kanciapie na drugim pietrze!). Rozumiem ze przerazonym i
                      wrazliwym idiotom ironia tego chemika moze sie wydawac
                      chamstwem. Szczegolnie ze poza wiedza wymaga on od
                      uczniow myslenia. Przyznaje ze po 10 latach od ostatniej
                      lekcji chemii latwiej mi takie laudacje wypisywac. Ale
                      temu cepowi - przepraszam niezainteresowanych - ktory
                      zarzuca prof. Szydlo prostactwo, to chetnie bym ryja
                      obil. Przepraszam poniewaz niestety forum to jest
                      zapchane nienawiscia i pogarda, az sie niedobrze robi.
                      Dzisiejsza diagnoza konfliktu pomiedzy klasa dwujezyczna
                      a pozostalymi jest bardzo interesujaca (z perspektywy).
                      Warto poszukac winnych tego stanu rzeczy (niepedagogiczni
                      pedagodzy?, kiepski samorzad szkolny - niezdolny do
                      rozladowywania napiec i integrowania ekipy?, wynioslosc
                      wybrancow, przytloczonych dodatkowa nauka? kompleksy
                      udreczonych mas?) Nie mam ochoty wdawac sie w oceny
                      wszystkich nauczycieli (swoje przeszedlem). Ciezkie
                      przejscia to w koncu tez pewna szkola zycia. Wole
                      zajmowac sie konserwowaniem dobrych wspomnien. Mam ich
                      mnostwo i nie mam dzis ochoty spiewac o pobycie w Koprze:
                      "w wyrku na wznak przechlapalem swoj czas..."

Nie ma sensu zebym sie podpisywal (nie ma takiego
                      zwyczaju, choc to smutne) - i tak przeciwnicy kopra beda
                      przekonani ze to "Czesia", "Wierzba", czy kto tam sie
                      najczesciej w antyrankingach pojawia...

PS. pozdrawiam moja klase - mam nadzieje ze wiedzie sie
                      wam dobrze i ze jestescie szczesliwi.
        • kancgab Koperbuda jest kul 25.05.02, 13:45
          mam paru qmpli i qmpeli w koperbudzie i oni tak znowu nie narzekają ani na
          nauczycieli, ani na klasy. mysle ze ci, ktorzy tak bluzgaja na kopernika to
          poprostu jacys nieudacznicy ktorym nie chcialo sie uczyc i teraz zwalaja wine
          na szskole.
      • Gość: sama Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 212.160.218.* 06.06.02, 20:08
        Bardzo się zdziwiłam widząc tyle obelg pod adresem Koperbudy. Nie jestem
        bynajmniej dyrektorką, ani tym bardziej Ponczkiem (!!);)), a mimo to nie mam
        do napisania nic złego o tej szkole. Jestem bardzo zadowolona ze swego
        wyboru. Fakt, profesorowie mają swoje dziwactwa, ale wystarczy choć odrobina
        poczucia humoru, żeby to znieść. Wszystko zreszta zależy od ucznia. W
        Koperniku, tak jak wszędzie sprawdza się zasada "umiesz liczyc, licz na
        siebie" ;)
        Mam prawie stuprocentowa pewność, że te wszystkie obraźliwe wpisy zostawiali
        jacyś zdesperowani frustraci. Przykre, ale czy należy na ich podstawie
        kształtować sobie opinię o szkole...?
        Koperbuda to przede wszystkim wyluzowana społeczność uczniowska, na poziomie,
        która nie ucieka z krzykiem, kiedy widzi napis "literatura piękna", to wypady
        klubu górskiego, to wesoły gwar na świetlicy i słoneczko na patio. Miła
        szkółka.
        Pozdrowienia dla Miu, xxx, yyy, chociaż was chyba nie znam ;)
        • Gość: RR Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 155.158.237.* 15.10.02, 14:55
          > Bardzo się zdziwiłam widząc tyle obelg pod adresem Koperbudy. Nie jestem
          > bynajmniej dyrektorką, ani tym bardziej Ponczkiem (!!);)), a mimo to nie mam
          > do napisania nic złego o tej szkole. Jestem bardzo zadowolona ze swego
          > wyboru. Fakt, profesorowie mają swoje dziwactwa, ale wystarczy choć odrobina
          > poczucia humoru, żeby to znieść. Wszystko zreszta zależy od ucznia. W
          > Koperniku, tak jak wszędzie sprawdza się zasada "umiesz liczyc, licz na
          > siebie" ;)

Po pierwsze - tez nie jestem ani Czesia, ani Wierzba, ani Poczkiem ...itd.
          Kopernik jest najlepszym moim wyborem szkoly, jakiego moglem dokonac. I nie
          mowie tego, jako "przychlast", chcacy w pierwszym roku nauki podlizac sie
          nauczycielom; ale z perspektywy kilku lat (czterech - bo czwarty rok wlasnie
          sie rozpoczal), ktore tu spedzam! Odrobina poczucia humoru to chyba najlepsza
          odpowiedz na to, co widzimy w szkole co dzien. Bo nasi nauczyciele to nie
          "sfiksowani wariaci", a ludzie, ktorzy wciaz nas UCZA, mimo wszystko WYCHOWUJA
          i kiedy trzeba pomagaja. To ludzie, do ktorych ani ja, ani nikt z mojego
          otoczenia, nie boimy sie zwrocic nawet z najbardziej absurdalnym pomyslem. W
          "Koperniku" pedagodzy spiewaja na lekcjach - owszem, w szukaniu ofiar do
          odpowiedzi ustnych licza wroble na parapecie - tak, ale tez przygotowuja na
          studia (i robia to ze swietnymi efektami), jezdza z nami w Tatry (polskie czy
          slowackie, mniejsza o to - zawsze jest swietna zabawa, wysilek, bo ciagle sie
          gdzies wspinamy i niezla radocha).

> Mam prawie stuprocentowa pewność, że te wszystkie obraźliwe wpisy zostawiali
          > jacyś zdesperowani frustraci. Przykre, ale czy należy na ich podstawie
          > kształtować sobie opinię o szkole...?

Ja mysle, ze to nie FRUSTRACI, a ludzie, ktorzy mimo wszystko pomylili liceum z
          zawodowa. Zegnam Panstwa - wio na "Murcki"!

> Koperbuda to przede wszystkim wyluzowana społeczność uczniowska, na poziomie,
          > która nie ucieka z krzykiem, kiedy widzi napis "literatura piękna", to wypady
          > klubu górskiego, to wesoły gwar na świetlicy i słoneczko na patio. Miła
          > szkółka.
          > Pozdrowienia dla Miu, xxx, yyy, chociaż was chyba nie znam ;)

Patio to taka kulturalna "agencja towarzyska";) - miejsce spotkan calej
          spolecznosci uczniowskiej w cieple (chodzi o pogode) dni; jeden z wielu plusow
          naszej szkoly. Poza tym gdzie indziej sa tak smaczne "bulki Pani Halinki" (z
          serem i ogorkiem:)) Pozdrawiam cala moja szkole - ludzi na prawde swietnych i
          "z jajem"! Hi!
          • Gość: willard Re: skonczylem Kopra IP: 62.148.89.* 27.11.02, 12:31
            Moje dwa centy:
            Skonczylem znienawidzonego kopra i znienawidzona klase dwujezyczna w roku
            panskim 1999. Przez piec lat mialem rozne odczucia - od nienawisci po
            zauroczenie. Jest faktem, ze w szkole tej faworyzuje sie zerowke
            cyt: "Jestescie nasza przyszloscia". To zerwoka dostaje najwieksze osobliwosci
            w postaci wymienianych przez Was profesorow. Osobiscie uwielbialem np. Szydle
            wlasnie za to, ze zmuszal do myslenia, wlasnie za to, ze byl taki ironiczny.
            Lubilem na swoj sposob wszystkich nauczycieli 'dwujezycznych' choc mam
            swiadomosc, ze wielu z nich francuski znalo ledwie roboczo. Ale podziwialem ich
            determinacje w uczeniu nas mitozy i mejozy w obu jezykach. Powiem Wam, ze w tym
            liceum, przez 5 lat nigdy nie bylem tak sfrustrowany jak traktowaniem czlowieka
            na studiach - bez krzty humanizmu.
            To Kopernik nauczyl mnie patrzenia z perspektywny na stosunki miedzyludzkie,
            nauczyl wybierania bo nauczyciele nie stali z batem i nie kazali zakuwac bzdur.
            Kazdy mial jakies przywary, cos z czego mozna sie bylo posmiac ale co czasem
            denerwowalo (Trzy szybkie pingpongi - KAPA SYNU!) ale co uczylo zycia.
            Moja dziewczyna chodizla w tym samym czasie do klasy A i dzieki temu moge
            powiedzic jakie sa roznice miedzy zerowka, a normalnymi. Otoz zerowka zna
            jakotako francuski ale ma 75% wiedzy klasy zwyklej. Dlaczego? Dlatego, ze np. w
            3 klasie na lekcje biologii jest tyle samo czasu. Pytanie stawia sie wiec samo -
            w jaki sposob nauczyc ludzi tego samego materialu w 2 jezykach w takim samym
            czasie jak w 1? Choc z drugiej strony np. mata u Czeski byla caly czas po
            francusku i szlismy cala naprzod.

Kilka dni temu pomagalem mojemu bratu (klasa maturalna - Maczek) z praca z
            Polaka. Myslalem, ze sie zalamie gdy zobaczylem jego konspekt pracy... mialem
            to szczescie, ze przez 4 lata polskiego uczyla mnie w koprze naprawde
            niesamowita osoba, ktorej dzis wiele jeszcze zawdzieczam. I to wlasnie na tym
            cholernym polaku mozna bylo napisac cos o osbie i od siebie (oczywiscie w
            kontekscie literatury). Boze jakie jak kiedys prace pisalem!

Reasumujac: zerowka (i Koper) nie daje moze ksiazkowej wiedzy ale daje o wiele
            wazniejszy bagaz doswiadczen i umiejetnosci myslenia, wspolzycia i szukania i
            pretwarzania (to wlasnie te glupie resume!) informacji. Patrzac wstecz nie
            zaluje 5 lat choc gdybym trafil do zwyklej klasy moze bylbym troche bardziej
            rozgorycznony.
            PS
            Uczyli mnie:
            Kidybinska, Czech, Szydło, Grudzien, Terlecki, Ponczek, Bochenek, Chmielewska,
            Kusnierz, Poprawska, Głowacka, Kula, Nyc... glupio przyznac ale nie pamietam
            nazwiska mojego wychowawcy (fizyka) ;(

Pamietajcie tylko o jednym - zerowka jest ogolna i zeby studiowac cos innego
            niz francuski albo w KJB to TRZEBA sie poduczyc.
            • Gość: j Re: skonczylem Kopra IP: *.dialup.tiscali.it 27.11.02, 16:53
              Moze Goszczynski?

nie bede tu uzywac takich gornolotnych slow, jak poprzednik. powiem tylko, ze
              skonczylam Koernika w 96 roku i bylismy pierwszym rocznikiem klasy
              dwujzeycznej- prawdziwy eksperyment. W szkole, jak to w szkole, raz bylo
              fajnie, raz niezbyt. Ale NIGDY PRZENIGDY nie zalowalam, ze spedzilam te 5 lat
              w Koperniku.
              Ps. Szydlo jest kochany (nota bene nasz wychowawca)
    • Gość: Kubuś Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 15:09
      A może tak PIĄTKĘ w Ochojcu. To zależy gdzie mieszkasz - z Bogucic czy 1000-
      lecia może nie być po drodze. Ale ... Tam sie coś na lepsze zmienia.
    • Gość: Alf Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 15:41
      IV
    • Gość: carpick Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.chorzow-jedenastego.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 10:56
      Słowaka w Chorzowie, własnie zdaje tam mature, i jest to jeden z powodów,
      dlaczego je polecam!!! matura tu to przyjemność!! o co mi chodzi? to nie na
      forum...;) a poza tym przezylem tam naprawde fajne 4 lata...
      • Gość: BeAta Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 08:44
        Po 2 1/2 miesiąca pojawił się istotnie nowy wątek. DZIĘĘĘĘĘKI.
        Może jednak parę dodatkowych szczegółów.
      • Gość: Kubuś Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 13:56
        OK, ale czy trzeba wyjeżdżać z Katowice, gdy się chce mieć normalną budę?
    • Gość: Michał K Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.tpnet.pl / *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 20:15
      Ja skończyłem IV LO i moge z czystym sumieniem polecić je każdemu. Najlepszy
      matematyk - Michałek, Najlepsza fizyczka - Pilot. Sa oczywiscie wyjatki takie
      jak Krotkiewska z polskiego - psychopatka z kompleksami ale reszta jest super.
      Panoramy, palarnia pod drzewem, sklepik u pani Trudzi. POLECAM. 5 gwiazdek
      • Gość: at Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.ame.net.pl 02.06.02, 13:45
        W Katowicach jest TYLKO JEDNE LICEUM-NR 3 - MICKIEWICZ.!
        • Gość: leoo Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 21:49
          popieram at!! W Katowicach jest rzeczywiscie tylko jedno jedyne liceum III LO
          im. Adama Mickiewicza!! Nauczyciele sa super, atmosfera jest swietna... Po
          prostu chce sie zyc
      • Gość: bart Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.acad.cai.cam.ac.uk 04.06.02, 21:29
        dekalog:

1. kopernik jest do bani ta szkole koncza nawet doliniarze
        2. konopa jest dla masochistow a i tak cie niczego nie naucza(oprocz tego jak
        sie stresowac)
        3. mickiewicz?wieszcz ale nie imie dobrej szkoly(romantyzm juz przeminal)
        4. czwarte liceum ogolnoksztalcace tu wszystko moze sie zdarzyc
        5. nie znam ale to tylko znaczy ze nie jest to najlepszy wybor
        6. dlugosz to troche daleko i brak renomy
        7. ci to tylko bronia katowic:)
        8. kto byles w piecku skonczysz w rybniku
        9. coz 6 lat temu do kawalca szli ci co sie niedostali do lepszych szkol
        10. oprocz tego ze chodzili tu ludzie z kalibra nie ma nic wiecej do
        zaoferowania

-gdzie chodzisz?
        -nowotka,czworka lub maczek- taka odpowiedz daje duza satysfakcje

nie tylko zdobywasz wiedze w dobrej szkole ale rowniez masz czas na zabawe
        prawie co roku przychodzi fajna ekipa ktora jak zawsze integruje sie kolo
        mieszkania woznego. nauczyciele traktuja cie jak czlowieka.

skonczylem maczka i zawsze bede z tego dumny(ze wzajemnoscia:)

przeslanie dla ludzi zastanawiajacych sie nad szkola:

jesli sie zastanawiasz ktore liceum wybrac maczek nie jest dla ciebie tu ida
        ludzie zdecydowani i w jakis sposob elitarni.jesli jednak czujesz ze to wlasnie
        ta szkola nie zawiedziesz sie.

rocznik matura 2000

• Gość: BB Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.06.02, 12:43
          Gość portalu: bart napisał(a):

> dekalog:
          >
          > 1. kopernik jest do bani ta szkole koncza nawet doliniarze
          > 2. konopa jest dla masochistow a i tak cie niczego nie naucza(oprocz tego jak
          > sie stresowac)
          > 3. mickiewicz?wieszcz ale nie imie dobrej szkoly(romantyzm juz przeminal)
          > 4. czwarte liceum ogolnoksztalcace tu wszystko moze sie zdarzyc
          > 5. nie znam ale to tylko znaczy ze nie jest to najlepszy wybor
          > 6. dlugosz to troche daleko i brak renomy
          > 7. ci to tylko bronia katowic:)
          > 8. kto byles w piecku skonczysz w rybniku
          > 9. coz 6 lat temu do kawalca szli ci co sie niedostali do lepszych szkol
          > 10. oprocz tego ze chodzili tu ludzie z kalibra nie ma nic wiecej do
          > zaoferowania
          >
          > -gdzie chodzisz?
          > -nowotka,czworka lub maczek- taka odpowiedz daje duza satysfakcje
          >
          > nie tylko zdobywasz wiedze w dobrej szkole ale rowniez masz czas na zabawe
          > prawie co roku przychodzi fajna ekipa ktora jak zawsze integruje sie kolo
          > mieszkania woznego. nauczyciele traktuja cie jak czlowieka.
          >
          > skonczylem maczka i zawsze bede z tego dumny(ze wzajemnoscia:)
          >
          > przeslanie dla ludzi zastanawiajacych sie nad szkola:
          >
          > jesli sie zastanawiasz ktore liceum wybrac maczek nie jest dla ciebie tu ida
          > ludzie zdecydowani i w jakis sposob elitarni.jesli jednak czujesz ze to wlasnie
          >
          > ta szkola nie zawiedziesz sie.
          >
          > rocznik matura 2000
          >
          >
          >
          >
          Bart!!! Skoro chodziłeś do maczka,to nie osądzaj negatywnie inne szkoły ,bo
          wystawiasz tym samym niepochlebną opinię "maczkowiczom".
          • Gość: Endi Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 62.233.184.* 05.06.02, 14:17
            Nie wiem, dlaczego tak wiele osob wyraza sie malo pochlebnie o XLO (tzw.
            Paderewski). Wlasnie skonczylem to liceum i uwazam, ze zostalem bardzo dobrze
            przygotowany do studiow a przy tym nie stracilem 4 lat zycia na kuciu. Moze nie
            ma jakichs olimpijczykow czy inych wyroznien, ale ludzie sie po prostu dostaja
            na AE i PolsSl bez zadnych problemow.
            Maczek to liceum dla tych, ktorym sie nie chce nic robic, w skrocie - meneli.
            Taka "elita" sie tam wybiera, ze dziekuje.
            • Gość: bart Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.acad.cai.cam.ac.uk 05.06.02, 21:46
              gdybym nie znal ludzi z tych szkol to bym tego nie napisal,moze mam podawac
              nazwiska,ksywy lub sytuacje?jak zreszta widzisz ta lista jest odrebna czescia
              postu i maczek nie jest jakos wyniesiony na wyzyny kazda szkole postaralem sie
              okreslic jednym(moim zdaniem trafnym) zdaniem. jest to ocena subiektywna i nie
              mam sie czego wstydzic wyrazajac moje poglady.

inna sprawa: zadna szkola w katowicach nie moze sie pochwalic olimpijczykami a
              przynajmniej tymi z prawdziwego zdarzenia w okresie 2 ostatnich lat a nawet jak
              juz to sa wyjatki-nie ma w katowicach ludzi ktorzy potrafiliby stworzyc kuznie
              olimpijczykow zreszta to nie olimpijczycy pomoga ci w nauce na studia choc ich
              grono podniesie prestiz szkoly.

co do X to nie napisalem niczego zlego :P

hehe ludzie o ktorych mowisz "menele" wcale tacy biedni nie sa - zareczam cie
              znalem 6 kolejnych rocznikow.sa zawsze w jednej klasie: a
              ale taka klasa dzieci byznesmanow jest w prawie kazdej szkole.przy okazji
              takich prawdziwych nierobow jest ulamek nawet wsrod tych meneli.
              piszac o elicie nie mialem na mysli takiej"elity" ludzie pewni siebie, wiedzacy
              czego chca, to jest elita. w kazdym liceum sa tacy ludzie lecz nie wszyscy
              potrafia sie przebic.

nie mowilbys o nierobach gdybys znal wymagania wiekszosci nauczycieli
              przynajmniej tych co mnie uczyli.

co do przygotowania na studia...to jest tak: ten sam material(a wszedzie na
              poziomie ogolnym powinno byc zrobione mniej wiecej tyle samo) mozna przedstawic
              w sposob ktory przygotuje cie na studia(mowie tu o matmie, fizyce czy polskim)
              albo tak bys zdal mature na 3 wszystko zalezy nie tylko od szkoly ale takze od
              samego ucznia i nawet najlepsza szkola nie zrobi z osla prymusa(albo taki
              prymus bedzie zwyklym kujonem) i tu wielkosc pokazuja nauczyciele (niektorzy
              ale troche ich jest) w IV nie ma sposobu by sie nauczyc na fizyke czy matme
              zdac tak ale nie dostaniesz nic powyzej 3+ czasami 4 na cos wiecej trzeba
              myslec.

wydaje sie to oczywiste ale w innych szkolach czesto o tym zapominaja-naprawde
              moge podawac szczegoly ale czy warto???w koncu kazda szkola jest wyjatkowa dla
              osoby do niej chodzacej jednak po 2-3 latach patrzysz i pytasz sie czy moglem
              wybrac lepiej??malo ludzi z mojego rocznika odpowiedzialo sobie tak ale oni
              byli "inni".

maczek naprawde jest wyjatkowy ale nikt z zewnatrz tego od razu nie
              zauwazy,jednak bedac w tym samym dniu w maczku i np konopie w tej ostatniej
              masz wrazenie jakbys trafil do ponurego bardzo powaznego liceum.coz pani dyr ma
              dziwne metody mobilizacji uczniow do pracy...
              • Gość: berg Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.06.02, 10:58
                BeAto !!! Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś o II LO Konopnickiej wejdź na
                adres:users.nethit.pl/forum/forum/konopa/ poczytaj i sama wyciągnij
                wnioski.
                • Gość: ______ Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 22:10
                  Uwazam ze Kopernik to swietna szkola. Zgadzam sie ze niektorzy nauczyciele to
                  psychopaci ale w kazdej budzie sie tacy znajda. Niektorzy to alkoholicy np P..
                  i N... (niektorzy wiedza o kogo chodzi) no ale komu przeszkadza ze jest luz na
                  wycieczkach ? Tu taj z nauczycielami mozna fajnie pogadac a nie jak w innych
                  budach ludzie siedza cicho i sie odezwac boja. Jeden z nauczycieli robi nawet w
                  swoim domu imprezy co jest najlepszym dodowem na to ze ucznowe sa w swietnych
                  kontaktach z nauczycielami. No oczywiscie wiadomo ze nie ze wszystkimi. Ludzie
                  ktorzy pisza ze Kopernik jest do niczego to albo tam nie chodzili albo im sie
                  nie chcialo uczyc, a to jest buda dla ludzi ktorzy naprawde chca sie duzo
                  nauczyc i zdac bez problemu na studia. W tej budzie jest super klimat. Jezeli
                  chodzi o j francuski to ludzie bez problemu zdaja tu mature francuska,
                  wyjezdzaja do francji na wymiany. Niektorzy dostaja sie nawet na studia we
                  Francji. A jezeli chodzi o wycieczki to sa super: do Wloch, Francji, Grecji,
                  Hiszpani, Portugalii, Anglii itd. i jest na nich pelny luz. Mozna robic
                  wlasciwie co sie chce. W kazdym badz razie ja polecam ta bude chociaz i tak
                  kazdy zrobi jak uwaza.
                  • Gość: O Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 19:35
                    Właśnie kończę 3 klasę gimnazjum w Koperniku i z czystym sumieniem mogę
                    powiedzieć, że nie żałuję swojego wyboru i zamierzam konynuować tu naukę w
                    liceum. Egzamin gimnazjalny nie stanowił dla mnie właściwie żadnego problemu,
                    zresztą tak jak dla innych z tej szkoły. To prawda, że niektórzy nauczyciele
                    czasem dziwnie się zachowują, ale szczerze mówiąc dzięki temu jest znacznie
                    ciekawiej. Najważniejsze jest to, że panuje tu po prostu wspaniała atmosfera i
                    to nie tylko dzięki uczniom ale także (a właściwie w szczególności)dzięki
                    właśnie nauczycielom. Zapewniam,że poziom nauczania jest naprawdę wysoki. Poza
                    tym chyba w żadnej szkole nie ma tylu okazji do wyjazdów za granicę (Grecja,
                    Włochy, Hiszpania, Portugalia, Francja), a do tego istnieje klub górski, który
                    organizuje wycieczki w polskie góry i nie tylko.
                    Przypuszczam, że wszystkie negatywne opinie o tej szkole wypłynęły z ust osób,
                    którym po prostu nie chciało się uczyć i olewali szkołę i którym z tego powodu
                    później nie wyszło a teraz próbują całą winę zwalić na Kopernika i nauczycieli.
                    Myślę, że nie potrafią docenić ich starań. Z doświadczenia wiem, że w razie
                    jakichkolwiek problemów nauczyciele zawsze chcą pomóc i obchodzi ich los
                    uczniów.
                    A jeśli chodzi o tych "negatywnie nastawionych", no cóż, z pustego i Dawid nie
                    naleje...
                    • Gość: ******** Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 19:34
                      Dorośniesz dziecko, poznasz ludzi z innych szkół i zobaczysz różnicę! Teraz
                      ciesz się życiem w Koperniku. Naraska!
                    • Gość: marco_ Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 22:07
                      Gość portalu: O napisał(a):

> Właśnie kończę 3 klasę gimnazjum w Koperniku i z czystym sumieniem mogę
                      > powiedzieć, że nie żałuję swojego wyboru i zamierzam konynuować tu naukę w
                      > liceum. Egzamin gimnazjalny nie stanowił dla mnie właściwie żadnego problemu,
                      > zresztą tak jak dla innych z tej szkoły. To prawda, że niektórzy nauczyciele
                      > czasem dziwnie się zachowują, ale szczerze mówiąc dzięki temu jest znacznie
                      > ciekawiej.

W to nie wątpie. Tanczący i śpiewający w czasie lekcji nauczyciel, albo
                      nauczycielka mówiąca że będzie uczyć tak jak jej płacą czyli beznadziejnie to
                      rzeczywiście ciekawostki.

Najważniejsze jest to, że panuje tu po prostu wspaniała atmosfera i
                      > to nie tylko dzięki uczniom ale także (a właściwie w szczególności)dzięki
                      > właśnie nauczycielom. Zapewniam,że poziom nauczania jest naprawdę wysoki. Poza
                      > tym chyba w żadnej szkole nie ma tylu okazji do wyjazdów za granicę (Grecja,
                      > Włochy, Hiszpania, Portugalia, Francja)

A do tego w czasie tych tzw. trampingów można zobaczyć mgra P. jak sie po
                      pijanemu bije z kierowcami i wyzywa uczestniczki od "k...w". Naprawde
                      niezapomniane wrażenia.

, a do tego istnieje klub górski, który
                      > organizuje wycieczki w polskie góry i nie tylko.
                      > Przypuszczam, że wszystkie negatywne opinie o tej szkole wypłynęły z ust osób,
                      > którym po prostu nie chciało się uczyć i olewali szkołę i którym z tego powodu
                      > później nie wyszło a teraz próbują całą winę zwalić na Kopernika i nauczycieli.
                      >
                      > Myślę, że nie potrafią docenić ich starań. Z doświadczenia wiem, że w razie
                      > jakichkolwiek problemów nauczyciele zawsze chcą pomóc i obchodzi ich los
                      > uczniów.
                      > A jeśli chodzi o tych "negatywnie nastawionych", no cóż, z pustego i Dawid nie
                      > naleje...

Następny okropny belferski tekst. Autorze! O wyczynach nauczycieli z Twojej
                      szkoły wiedzą całe Katowice i nie trzeba naprawde być "negatywnie nastawionym"
                      żeby o tym mówić i pisać.

• Gość: Ewa Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 08:33
                      Na czym opierasz twierdzenie, że poziom nauczania jest naprawdę wysoki? Podaj
                      jakieś dowody? Masz porównanie z innymi szkołami? A może masz w Koperniku same
                      5 i 6 i uważasz się za geniusza? Byłeś na jednej z tych niezapomnianych
                      wycieczek zorganizowanych przez pożal się boże historyka? W totalnym syfie,
                      zwiedzałeś z tym menelem Europe?
                      Zobaczysz na egzaminach na studia - jak za parę lat w dzień wyników w popłochu
                      będziesz szukał prywatnej "uczelni" typu GWSH lub "Galusa". Chyba, że od razu
                      tam się udasz co po tylu latach spędzonych w Koperniku jest niemal pewne.

• Gość: O Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 19:09
                        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Na czym opierasz twierdzenie, że poziom nauczania jest naprawdę wysoki? Podaj
                        > jakieś dowody? Masz porównanie z innymi szkołami? A może masz w Koperniku same
                        > 5 i 6 i uważasz się za geniusza? Byłeś na jednej z tych niezapomnianych
                        > wycieczek zorganizowanych przez pożal się boże historyka? W totalnym syfie,
                        > zwiedzałeś z tym menelem Europe?
                        > Zobaczysz na egzaminach na studia - jak za parę lat w dzień wyników w popłochu
                        > będziesz szukał prywatnej "uczelni" typu GWSH lub "Galusa". Chyba, że od razu
                        > tam się udasz co po tylu latach spędzonych w Koperniku jest niemal pewne.
                        >
                        >

Myślę, że mam powody twierdzić, że poziom nauczania jest wysoki skoro moi dwaj
                        bracia skończyli Kopernik i nie mieli żadnych problemów z dostaniem się na dobre
                        studia i to bez korepetycji. A poza tym chyba nie dość dokładnie przeczytałaś to
                        co wcześniej napisałam. I szczerze mówiąc w ogóle się nie martwię o to co mnie
                        czeka po liceum właśnie dlatego, że chodzę do Kopernika.

• Gość: Ewa Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 21:17
                          Gratuluje wyboru i jestem pod wrażeniem, pozdrów wspaniałe "grono pedagogiczne"
                          bo nie watpię, że masz z nim znakomite kontakty przetarte przez wybitnych
                          braci.
                          • Gość: O Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 18:09
                            Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Gratuluje wyboru i jestem pod wrażeniem, pozdrów wspaniałe "grono pedagogiczne"
                            >
                            > bo nie watpię, że masz z nim znakomite kontakty przetarte przez wybitnych
                            > braci.

Po twoich wypowiedziach stwierdzam, że są z całą pewnością bardziej wybitni niż
                            ty!

• Gość: simone Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 212.160.218.* 13.06.02, 15:48
                          O,trzymaj się. Popieram cię na całej linii :)
                          A nawiasem mówią, czy my się nie znamy? ;)
                          • Gość: O Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 19:27
                            Dzięki za poparcie :)

A co do tego czy się czasem nie znamy to nigdy nic nie wiadomo, jest to nawet
                            dość prawdopodobne.
      • Gość: Ul Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.chem.au.dk 18.09.02, 11:46
        popieram wlasnie siedze w Danii na stypendium i to wszystko dzieki prof Pilot
        (szczegolne pozdrowinia); buda swietna, skonczylam 2 lata temu i tesknie
      • Gość: maczak rulez Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.net.pl 19.01.03, 11:28
        Krotkiewska?? Przeciez to swietna kobieta!!! Chodze aktualnie do czwóreczki
        [ŚWIETNA SZKOŁA!!! POLECAM GORĄCO!!!!] i Pani Krotkiewska jest moja
        polonistka, mysle ze to swietna kobietka hehe. Kochana Kleo!!!

pozdrawiam wszystkich, ktorzy sa byli lub hehe beda zwiazaniz Maczkiem!!
    • Gość: polak Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 217.97.234.* 09.06.02, 20:02
      przyjedź dziecko do polski!tam będziesz się uczyć naprawdę!
      w katowicach to Ty się tylko debilizmy o autonomii śląska nauczusz!
      • Gość: simone Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.best.pl / *.gazeta.pl 10.06.02, 13:54
        Gość portalu: polak napisał(a):

> przyjedź dziecko do polski!tam będziesz się uczyć naprawdę!
        > w katowicach to Ty się tylko debilizmy o autonomii śląska nauczusz!

Haha! Polaku, ty lepiej popracuj nad gramatyką języka polskiego, a potem
        udzielaj "patriotycznych rad" ;)) "uczyć się debilizmy"...
        • Gość: polak [...] IP: 217.97.234.* 10.06.02, 20:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: simone Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 212.160.218.* 12.06.02, 14:37
            żałosne...
    • Gość: boeder Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.06.02, 12:15
      BeAto !!! Czy dokonałaś już wyboru? Napisz proszę.
      • Gość: BeAta Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 12:42
        Gość portalu: boeder napisał(a):
        > BeAto !!! Czy dokonałaś już wyboru? Napisz proszę.

Włąściwie to jeszcze czekam na wynik sprawdzianu. Ale trzy teczki są przygotowane
        do zawiezienia (nie tylko jako skutek Waszych postów, za które bardzo dzięki, ale
        i rozpytywania wśród obecnych uczniów itd.). W tym Maczek i chorzowski Słowak
        oraz LO "blisko domu", gdyby wynik nie dawał realnych szans. Ale może będzie OK.
        Pzdr
      • Gość: BeAta Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 12:44
        Gość portalu: boeder napisał(a):
        > BeAto !!! Czy dokonałaś już wyboru? Napisz proszę.

PS 1 Dzięki za zainteresowanie
        PS 2 Właśnie widzę, że założyłam parę miesięcy temu wątek, który ładnie się
        rozrósł. Może i ktoś inny skorzystał.

• Gość: BeAta DZIĘKI WSZYSTKIM!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 09:19
      Serdeczne dzięki wszystkim. Dziś ostatni dzień składania dokumentów.
      Co się będzie działo za tydzień - zapewne horror.
      Uśmiechy dla miłych Forumowiczów i wszystkiego dobrego Koleżankom i Kolegom ex-
      gimnazjalistom.
      Wychodzę z tego wątku.
      Pa.
      BeAta
      • Gość: misty Kopernik górą!!! IP: 212.160.218.* 19.06.02, 16:00
        Najlepszym gimnazjum w województwie wg rankingu Wyborczej jest Gimnazjum nr 24
        w Katowicach. A które to...? No właśnie gimnazjum przy I LO, czyli znieważanym
        tutaj, zupełnie bezpodstawnie zresztą, Koperniku. Wnioski wyciągnijcie sobie
        sami :)
        • Gość: Tapir Re: Kopernik górą!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.strzecha.ds.polsl.gliwice.pl 19.06.02, 21:07
          Czytaj Wyborcza - daleko zajdziesz
          • Gość: hej Re: Kopernik górą!!! IP: *.best.pl / *.gazeta.pl 21.06.02, 08:30
            najlepiej przeczyc wszystkiemu
            to taka cecha narodowa
            BADZ PRAWDZIWYM POLAKIEM I ZBLUZGAJ TO CO SIE WYCHYLA PONAD PRZECIETNOSC
    • Gość: on Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 14:44
      Dziś oficjalne wyniki. Koniec z rekrutacją w wersji Ł (jak Łybacka).
      Na
      wakacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: wsciekla Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 23:54
        no i gdzie nasza kochana beatka się dostała ???
        • Gość: BeAta Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: 212.160.218.* 22.08.02, 15:37
          Łaskawie przyjęło mnie ILO. Co prawda dostałam się też do IV-ki i miałam
          dylemat, ale wybralam ILO i myślę, że dobrze zrobiłam. POzdrawiam
          • Gość: WalerJan Uwaga FAŁSZYWKA! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 14:21
            Powyższy post NIE JEST AUTORSTWA BeAty (tej, która rozpoczęła wątek). Wiem, bo
            ona jeszcze przez kilka dni nie będzie obecna. I na pewno nic nie pisze.
            Jaki miał interes Szanowny Podszywacz (-ka?)?

No i ona (BeAta) wcale nie starała się do I LO. Prawdopodobnie więc trudno
            byłoby jej się tam dostać, no nie.
    • Gość: wojtas Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 13:25
      To mi wyglada na robote zakompleksionych ludzi z I LO.
      • Gość: :) Re: Które LO w Katowicach wybrać??? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 05.10.02, 12:42
        negatywne wypowiedzi na temat koperbudy utwierdziły mnie w przekonaniu, że w
        niedalekiej przyszłości będę zdawać własnie tam. Ze względu na INNOSĆ tej
        szkoły. pzdr :)
    • macieklip popytaj w szkolnelata.pl 07.10.02, 18:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka