Dodaj do ulubionych

Po co Katowicom Straż Miejska

IP: *.ngm.net.pl 11.01.12, 15:20
Po co Katowicom Straż Miejska?? Czy pieniądze na pensje, samochody i nieruchomości które zajmuje nie lepiej przeznaczyć na doposażenie i zwiększenie liczebności policji?
Pytam o Wasze opinie bo ilekroć razy widzę jak parka albo trójca spacerujących Strażników karają za śmieszne rzeczy a uciekają przed dresiarzami to budzi się we mnie taka refleksja...wiele miast likwiduje Straże ale w Katowicach to źródło dochodu do kasy miejskiej najwyraźniej... SToi radiowóz na pitra skargi czatuje aż jakiś zabłąkany kierowca wjedzie przypadkiem nie zauważając zakazu wjazdu...Niby łamie przepis ale czy zagraża to bezpieczeństwu? A oni czatują tam godzinami podczas gdy autobusy nagminnie przejeżdżają na czerwonym świetle albo auta mkną mickiewicza prędkością 80 i szybciej...tam straży nie ma...
Dzisiaj się wzięli za samochody zaparkowane na chodniku na Korfantego - za rondem. Brak zakazu parkowania - to nic - trzeba interweniować bo każda okazja jest dobra.
W mojej opinii Straż jest to ochrony bezpieczeństwa i porządku mieszkańców- u nas są wyłącznie by uprzykrzać życie mieszkańcom i to za nasze - podatników pieniądze...
Zlikwidować Straż Miejską!
Obserwuj wątek
    • Gość: szofer Re: Po co Katowicom Straż Miejska IP: *.takihost.net 11.01.12, 19:12
      Płacz sfrustrowanego kierowcy, ktory dostal mandat za nieprzepisowe parkowanie na zakazie.
      • Gość: .,,...) Re: Po co Katowicom Straż Miejska IP: *.c201.msk.pl 12.01.12, 17:56
        Z dwóch powodów. Pierwszy to prestiż - Jak brzmiałaby nazwa STRAŻ WIEJSKA? Drugi powód - ze względu na odległość Młyńskiej do peryferyjnych zakątków gdzie mieszkają biurwy miejskie (w wolnych chwilach zakładają blokady żeby była forsa na premie dla biurw miejskich).
        • Gość: Alek Re: Po co Katowicom Straż Miejska IP: *.ngm.net.pl 13.01.12, 15:39
          Szofer - pewnie jest przedstawicielem Strażników Miejskich w tym temacie...Otóż minąłeś się z diagnozą..jeśli dostanę mandat słusznie- wtedy problemu nie ma - jeśli natomiast ktoś ze mnie chce zedrzeć pieniądze mimo że może zadziałać inaczej - to cwaniactwo. Istotnie karają - mimo ze racja jest po stronie kierowcy - co jest łatwe do udowodnienia w sądzie - bo mandatu nie przyjąłem. Nie chcę opisywać konkretnej sytuacji bo to nie wszsytkich może interesować ale uważam że w żaden sposób SM nie zwiększa poczucia bezpieczeństwa mieszkańców - są to posadki dla osób które nic nie potrafią albo nie są w stanie uczciwie zapracować na życie. Widząc nową siedzibę SM i ogrom pieniędzy które poszło na adaptację tego budynku - bo SM nie jest już jak wiecie na młyńskiej lecz na żelaznej to żal mi marnotrawienia pieniędzy podatników. W żaden sposób koszt straży nie przekłada się na jej skuteczność - w tym problem. Wiele miast już z powodzeniem funkcjonuje bez tej instytucji - u nas SM to wciąż maszynka do robienia łatwych pieniędzy...
          Obserwuję to wszystko i żal mi tego kraju...
          • Gość: , Re: Po co Katowicom Straż Miejska IP: *.c201.msk.pl 13.01.12, 16:38
            Chciałem skromnie zauważyć, że w latach '90 zanim obecna władza dorwała się do koryta w centrum ustawione były elektroniczne parkometry. Parkometry naliczały opłatę za każdą minutę postoju. Nie przypominam sobie aby wtedy były problemy z parkowaniem i żeby kierowcy musieli zostawiać samochody gdzie popadnie. Więc i SM była zbędna bo nie miała komu blokad montować. SM jest to przerost formy nad treścią. Poza tym jest niezbędna aby osoby takie jak Kropiwnicki mogły odreagować realizując swoje arcytrudne zadania (słynne: "Gdzie masz chu.ju czapkę?" Czyż nie poprawia samopoczucia? Nerwowy policjant na taką odzywkę mógłby przy.jebać z piąchy więc lepiej nie eksperymentować)
    • Gość: Gość Re: Po co Katowicom Straż Miejska IP: *.ngm.net.pl 13.01.12, 16:08
      Popieram głos za likwidacja Strazy Miejskiej. oprócz polowania na mandaty najbardziej lubia jeszcze zakladać blokady na koła jak jakis niszczęsnik zaparkuje na miejscu pod prywatnym sklepem.Wtedy interwencja jest blyskawiczna.Ale jak bezdomni sraja po klatkach schodowych a zdesperowani lokatorzy prosza o interwencje - to wtedy . .. . . . wszystkie patrole sa zajete!!!!!
      • Gość: niepis Re: Po co Katowicom Straż Miejska IP: *.centertel.pl 14.01.12, 14:06
        Zgadzam się w pełni. SM w Katowicach jest zupełnym nieporozumieniem i powinna być zlikwdiowana.
      • Gość: Marcel Re: Po co Katowicom Straż Miejska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.12, 09:36
        Nieszczęśnik? Zaparkowało biedactwo pod prywatnym sklepem? To właśnie właściciele tych sklepów i ich klienci nagminnie parkują pod samymi drzwiami, a jak się nie da, to na przystanku, na chodniku, na przejściu dla pieszych, na ścieżce rowerowej, na zakazie - a co! Poza wozami firm kurierskich (bo ten za kilka minut i tak odjedzie) nie mam dla takich litości i dzwonię na 986. Szybka interwencja murowana. Następnym razem spacer dla zdrowia z miejsca DOZWOLONEGO parkowania też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka