Dodaj do ulubionych

Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 12:03
Jak slysze Ikea to mnie skreca... wszystko prorodzinne, idealnie zorganizowane ... okradli mi samochod na parkingu IKEA Katowice. Nikt z ochrony Ikea nie chcial pomoc, powiedzieli ze parking nie jest wlasnoscia Ikeas i nic ich to nie obchodzi. Tak prosze panstwa zapamietajcie parking przed ikea w katowicach nie nalezy do ikea i ikea za nic tam nie odpowiada, tylko robi sobie dobre wrazenie. Ochrona Ikei w gescie dobrej woli pozwolila mi ze swojej budki zadzwonic na policje, sami nie chcieli tego zrobic i to po wielu prosbach....
Obserwuj wątek
    • Gość: richie-rich Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 12:05
      No i bardzo dobrze! Mam nadzieję, że pan Jarek, jak i jego prawnicy się nie poddadzą, a sąd zasądzi naprawdę wysokie odszkodowanie. A IKEA, która na swej www szczyci się m.in. tym, że Wizją IKEA jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. pójdzie po rozum do głowy i wyciągnie konsekwencje od osób, które naraziły wizerunek firmy na śmiech, czyli ochronę, czy rzecznika prasowego.
      • Gość: maciej UWAGA !!! Przestroga dla rodziców.... IP: *.toya.net.pl 09.03.12, 23:10
        Skoro ,dla zdobycia upragnionego HOT-DOGA ludzie dziczeją i skłonni są zabic..nie podawajcie tego swoim DZIECIOM !!!!!!
        Strach pomyślec ,jakie składniki zawiera taka parówka !!!!!
        • Gość: drMuras Parówki ze śmieci IP: *.icpnet.pl 10.03.12, 12:22
          Kiedys ze znajomymi skusiliśmy się na te pyszności zwane hot dogami w ikea. Po 2 godzinach i cały następny dzień wszyscy biegali do wc bo im du_py chciało pourywać. NIGDY WIECĘJ HOT DOGÓW W IKEA !
    • Gość: Zadowolony Pięknie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 12:20
      Mam nadzieję, że jeśli dojdzie do procesu, to zostanie zasądzone na rzecz Pana Jarka astronomiczne odszkodowanie i może wtedy pójdzie Ikea po rozum do głowy! Ikea zarabia miliony, a podejście do klienta ma poniżej wszelkich norm!
      • Gość: gość ps. witamy w Katowicach tutaj kultura jest obca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 14:36
        tyle w temacie
    • Gość: vlala Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.bnet.pl 09.03.12, 12:37
      Ale co miała Ikea zrobić? Czy jeśli pod Waszym blokiem ktoś się pobije lub zgubi kołpaki to czy przychodzi do was po odszkodowanie?
      Czy Ikea ma stać z ochroniarzem nad każdym klientem? Czy chcielibyście żeby każdego odwiedzającego sklep ochrona traktowała jak potencjalnego bandytę? Czy parking jest strzeżony? Jeśli nie chcecie żeby wam okradali samochody, to nic w nich nie zostawiajcie i tyle. Równie dobrze mogli was okraść pod własnym domem. A tak to przynajmniej jest szansa na kogo zwalić winę za własną bezmyślność nie? Naoglądaliście się reklam i myślicie że jak pojedziecie kupić wersalkę albo hotdoga do Ikei to już jesteście w Skandynawii. Niestety Polacy nie Szwedzi i nawet pod Ikeaą cie ograbią.

Fakt, może powinni lepiej tych ochroniarzy wyszkolić, z drugiej strony gdyby ochroniarze zmasakrowali bandytów, ci by poszli do sądu o odszkodowanie i znowu sprawca stałby sie ofiarą.
      • Gość: zzz Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 12:50
        Czy jeśli pod Waszym blokiem ktoś się pobije lub zgubi kołpaki to czy przychodzi do was po odszkodowanie?

ale to nie było "pod" sklepem, tylko w ochranianym, monitorowanym sklepie!
        Myślenie nie boli, zapewniam!
        • Gość: vlala Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.bnet.pl 09.03.12, 22:36
          Dalej nie rozumiem, dlaczego Ikea ma płacić za jakiś palantów którzy na jej terenie pobili innego gościa. Rozumiem, gdyby to ochroniarze dali mu w mordę, ale w tym przypadku co ma do tego sklep?

Ikea powinna popracować nad sprawnością ochrony, ale ciąganie jej po sądach za to że paru chłopców się pobiło na jej terenie jest grubą przesadą i wyciąganiem kasy na siłę. Gdyby mi dał ktoś w gębę na ulicy w rodzinnym Zabrzu, to czy powinnam pozwać do sądu panią prezydent miasta??
          • Gość: Dwikozy Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.238.64.17.ip.abpl.pl 10.03.12, 11:26
            Wiesz, ty debilem jesteś.
          • forsch Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B 10.03.12, 11:27
            Ikea jest odpowiedzialna za bezpieczenstwo osob w niej przebywajacych! Czy tak trudno to pojac???
            • Gość: najmądrzejszy Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.centertel.pl 10.03.12, 12:42
              Odpowiada, ale bez przesady. Kto to mógl przewidzieć? niektorzy z was naprawdę oczekują chyba, żeby zarząd ikei podał sie do dymisji...
          • Gość: Tomek To wtedy dzwonisz po Policję itd. IP: *.static.akk.net.pl 10.03.12, 11:33
            A potem żądasz odszkodowania od swojego ubezpieczyciela.
      • Gość: normalny Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.ip.netia.com.pl 09.03.12, 12:52
        Gdyby pod blokiem okradli mojego gościa to chciałbym mu pomóc. Kołpaki to pierdoła. Ale gdyby przebili koła to chyba jasne, że bym go nie zostawił na pastwę losu. Czego tu nie rozumiesz?

Dla Ikei ważniejsze od zwrotów kosztów dla pobitego (przynajmniej) powinno być uratowanie image'u firmy, który został nadszarpnięty. Ale to Polska i pewne rzeczy trzeba wywalczyć zanim staną się normalne.
        • Gość: vlala Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.bnet.pl 09.03.12, 22:39
          Gość portalu: normalny napisał(a):

> Gdyby pod blokiem okradli mojego gościa to chciałbym mu pomóc. Kołpaki to pierd
          > oła. Ale gdyby przebili koła to chyba jasne, że bym go nie zostawił na pastwę l
          > osu. Czego tu nie rozumiesz?

No a co byś zrobił? Kupiłbyś mu nowe opony żeby uchronić swój wizerunek?

> Dla Ikei ważniejsze od zwrotów kosztów dla pobitego (przynajmniej) powinno być
          > uratowanie image'u firmy, który został nadszarpnięty. Ale to Polska i pewne rze
          > czy trzeba wywalczyć zanim staną się normalne.

No to widać że poza Polską nie byłeś.
          • forsch Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B 10.03.12, 11:33
            "Poza Polska" czy masz na mysli Ukraine i Rosje? Bo jak tak to oczywiscie masz racje. Ale na tzw. zachodzie "Klient nasz Pan" pisze sie duza litera.
      • Gość: QpaMięci Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 13:12
        No i właśnie przez takie myślenie jest jak jest. Czemu nie zacząć pracować nad tym żeby u nas było jak w Skandynawii?? To, że tak jest oznacza, że ma tak być? Czemu nie reagować na złe zachowanie? Czemu nie sprzątać po psie? Czemu nie wychowywać dzieci? Czemu bać się zgłaszać problemy bandytyzmu w swoim otoczeniu?
        Niestety tak przemiana wymagałaby zaorania Polski i rozpoczęcia wszystkiego od nowa, bo Twoje podejście do tematu jest niestety podejściem większościowym. I w tym jest błąd.
        Powinno być: przewinienie=konsekwentna kara, a tak ...

• Gość: vlala Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.bnet.pl 09.03.12, 22:57
          Moje podejście podejściem większościowym? Może kilka lekcji czytania zabrakło?
          Spójrz na komentarze - tylko ja nie wylewam pomyj na Ikeę i próbuję zrozumieć jej punkt widzenia. Ale wylewanie pomyj zabawniejsze przecież.

Czemu u nas nie ma jak w Skandynawii? Ponieważ my nie jesteśmy skandynawami.
          Założę się, że wy wszyscy, praworządni z poczuciem sprawiedliwości społecznej wygrażający Ikei i innym "znieczulonym" w momencie zdarzenia na żywo nawet nie kiwnęlibyście palcem żeby samemu nie dostać w ryło. Boli przyznanie się przed samym sobą, co? No ile razy udawaliście, że to "nie moja sprawa"?
          3/4 stojących w tej strasznej kolejce to ludzie tacy jak wy i jakoś nikt facetowi nie pomógł tylko wszyscy gapili na rozwój wydarzeń.
          A teraz zgrywacie twardzieli i speców od wizerunku.

Możecie teraz komentować jaka jestem niemyśląca. Ale wiem jedno, gdyby to was ktoś miał oskarżyć, wypielibyście poślady i udawali że wsjo ok.

Hipokryzja, tyle wam wszystkim powiem.
          Pozdro
          • Gość: zzz Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 09:17
            Może kilka lekcji czytania zabrakło?
            Spójrz na komentarze - tylko ja nie wylewam pomyj na Ikeę i próbuję zrozumieć jej punkt widzenia. Ale wylewanie pomyj zabawniejsze przecież.

O tym czytaniu, to Ty i o sobie piszesz, prawda?
            Bo jakoś nie widzę, żebym w swojej wypowiedzi (do której zresztą się odnosisz) wylewała wiadro pomyj na kogokolwiek.
            Czytasz to, co chcesz przeczytać - kiedy idziesz na korki? :)
      • wrd6611 Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B 10.03.12, 16:25
        Twoja argumentacja jest zla. Ikea to teren prywatny nalezacy do Ikei. Nie mozna tam nawet fotofrafowac bez zgody IKEI. Wlasciciel odpowiada za bezpeczenstwo gosci, tak jak wlasciciel samochodu za bezpieczenstwo pasazerow - jest ubezpieczony od wypadkow. Odszkodowanie powinno byc nie mniejsze niz 50000 zl. Jezeli ochrona jest tylko od ochrony mebli w czesciach to prawnicy sa od odszkodowania - proste.
    • Gość: QpaMięci Niech pan nie popuszcza ikei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 13:02
      Gdyby tylko nasze uwagi miały przełożenie na spadek obrotów w tym sklepiku, to zaraz inaczej by to wyglądało. Ale że mamy ogólnie znieczulicę społeczną i "jak mnie nie dotyczy to nie ruszam", to przechodzi się do porządku dziennego nad tego typu problemami. Dlatego mamy psie kupy na chodnikach, zasikane przez pijaczków ławki na przystankach, dywany z petów na ulicach. Żyć nie umierać. W Skandynawii niedopuszczalne, u nas normalne. Niech Pan nie popuszcza, panie Jarku. Po co w takim razie ochrona? Pilnować zwykłych ludzi, żeby nie wynieśli świeczki lub nie wzięli dodatkó do hotdoga za 1 zł? O ile mniej pieniędzy wydawałaby IKEA, a efekt byłby ten sam, gdyby nie było tych panów ze słuchawkami jak ochrona prezydenta. No bo obojętnym obywatelom mogę się trochę nie dziwić, bo zwyczajnie mogą się bać o siebie i o rodzinę (choć bardziej to problem o którym piszę powyżej). Ludzie zdają sobie sprawę, że z problemem zostaną sami i żadna instytucja im nie pomoże jak tacy bandyci za życiowy cel obiorą sobie pobicie lub zabicie zwykłego obywatela, za to że sie odezwali. Panie Jarku niech Pan tylko nie pozwoli na publikację swoich zdjęć, ponieważ zaraz dostanie Pan telefony z pogróżkami lub na ulicy oberwie Pan jeszcze raz. Bo to Pana napiętnują i obnażą przed światem a bandytów i tak nie znajdą, a nawet jak znajdą to przykleja czarny pasek na zdjęciu i podadzą tylko inicjał nazwiska kretyna. Hehehe nie jest to nienormalne???? Ale to Polska właśnie.
      • Gość: DNA Re: Niech pan nie popuszcza ikei IP: *.bb.dnainternet.fi 10.03.12, 08:14
        Ikea w katowicach to meble i market z logo. Menagerami sa polacy, tacy sami jak ci ktorych
        psy robia kupska na chodniku, albo odwracaja glowe jak kogs leja kibole.
        Nie dziwie sie ich reakcji na pobicie klienta w sklepie. Polskie podejscie - klient kombinuje.
        Dzis pobity facet kupil za 200zl, jutro moglby kupic za 2000zl.
        W ikei w finlandii nie widzialem ochroniarza do tej pory
    • Gość: jo Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 13:10
      dla sklepu klient powinien być ważny - bo bez klienta nie ma handlu - dlatego klient powinien być w sklepie bezpieczny - i to bezpieczeństwo powinien mu zapewnić monitoring i ochrona. Byłam zaskoczona info o tym do czego doszło - moze przypadek pana Jarka pomoże w innym podejściu do ochrony klienta - niech pan walczy - moze wszyscy na tym skorzystamy
    • Gość: tr Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: 83.230.108.* 09.03.12, 13:20
      Chyba temu panu wydaje się, że jest w Ameryce. Gdyby w ten sposób pozywać każdego o odszkodowanie, bo ktoś tam gdzieś dostał w nos, w autobusie, pociągu, tramwaju, sklepie, na przystanku to sądy chyba zajmowałyby się tylko odszkodowaniami. Poza tym kto nosi okulary za pensję równą miesięcznym zarobkom normalnego obywatela i wychodzi w nich między ludzi, gdzie nie trudno o guza?
      • Gość: QpaMięci Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 13:41
        hehehe ty jesteś niespełna rozumu, czy tylko podpuszczasz innych???
      • wrd6611 Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B 10.03.12, 16:44
        Acha, to do IKEI moga tylko chodzic bandyci? Co ty bredzisz?
    • Gość: angel Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.156.246.94.ip4.artcom.pl 09.03.12, 13:31
      ja również mam astygmatyzm. za szkła płacę 150 zł, wybieram te najdroższe
      • Gość: gość Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 13:54
        A jakie to ma znaczenie ? Jak sobie gośc kupił okulary za 2 tyś i ma na to rachunek to co Ci do tego ? Jak kogoś stać to kupuje, jak nie to nie i tyle. Po co trollować.
      • Gość: lucip. Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 17:14
        Nie masz astygmatyzmu i p...dolisz jak potłuczony, ponieważ:

1. Gdybyś miał, to wiedziałbyś, że za 75 zł porządnego szkła cylindrycznego nie kupisz, nawet tego najtańszego
        2. Wiedziałbyś, że choroba chorobie nie równa, są różne szkła, ergo różne ceny - koszt może wynosić nawet kilkaset zł (za sztukę!) i to bez przepłacania
    • Gość: gość zszokowany Niestety sprawdza się stara prawda o ochronie IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 13:52
      Niestety sprawdza się stara prawda o ochronie w polskich sklepach - ona nie jest od zapewniania ochrony KLIENTOM, ale chronienia WŁAŚCICIELA SKLEPU przez ZŁODZIEJAMI.
      Tak jest w wielu marketach - ochroniarz ma w d... to, że np. klienta sklepu okradł złodziej, albo tak jak w przypadku IKEA został pobity.
      To nie jest jego obowiązek i ma to gdzieś. Dziwi mnie tylko, że akurat IKEA, która jest nastawiona na zakupy rodzinne, a więc tam gdzie jest masa dzieciaków i ich rodziców, dopuszcza do tego, że w sklepie ochrona nie ma OBOWIĄZKU dbania o bezpieczeństwo klientów.
      Jako klient tego sklepu odwiedzający go w sumie stosunkowo często z RODZINĄ, jestem ZASZOKOWANY, że do czegoś takie tam się dopuszcza. To właściwie stawia POD ZNAKIEM ZAPYTANIA całą filozofię IKEA z tym rodzinnym i bezpiecznym dla rodzin z dziećmi miejsce.

Ciekawi mnie w tej sytuacji jak IKEA np. zapewnia ochronę DZIECIOM zostawianym przez część rodziców przy wejściu w mini przedszkolu ? Czy gdyby jacyś bandziorzy postanowili PORWAĆ jakieś dziecko z przedszkola to ochrona będzie DŁUBAĆ PALCEM W NOSIE, a nic nie zrobi ??????????????????????????????????

TO JEST JAKIŚ JEDEN WIELKI SKANDAL !
      Mniejsza o to odszkodowanie, ale mam nadzieję, że NEGATYWNY PR, który teraz IKEA będzie miała z powodu tej sprawy wreszcie otrząśnie oderwanych od rzeczywistości menadżerów tego przybytku.
    • Gość: qwerty Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 14:06
      IKEA - tu Cię urządzą.....
      • Gość: BALBINKA Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.strefa.com 09.03.12, 19:56
        Gość: qwerty 09.03.12, 14:06 Odpowiedz
        "IKEA - tu Cię urządzą..... "

DOBRE.....
      • Gość: Tomek Dobre! IP: *.static.akk.net.pl 10.03.12, 11:18
        Pzdr.
    • Gość: gość byłem niedawno w ikei i zmierzyłem sie z bydłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 14:35
      żeby normalnei kupić hotdoga- nie ma szans - swołocz rodzinami szturmuje maszyny i kasy bez kolejki - to samo do keczupu i musztardy - mozna film o zwierzętach nakręcić
    • terminal_slawkow Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B 09.03.12, 14:51
      Jestem oburzony zachowaniem pracowników Ikea i pracowników przez Ikea zatrudnionych. Nie wyobrażam sobie by można być pobitym w sklepie z "ochroną" i by ta ochrona nie była w stanie zatrzymać sprawców. Podobnie czytam jest na parkingu. ONI nie czują sie odpowiedzialni za samochody. Ciekawe czy są to szwedzkie zwyczaje?
      Dlatego też nie ma kto wybudować kładki dla pieszych pomiędzy Ikea, a Castoramą. ONI klientów mają w głębokim poważaniu.
      • Gość: obserwator Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 15:00
        ciekawe czy jakby ktoś podjumał szafke albo krzesło czy by ochroniarze też tak szybko i profesjonalnie zareagowali...
        a co do któregoś z powyższych komentarzy - ochroniarze nie maja "zmasakrowac" sprawców. Wystarczyłoby gdyby ich obezwładnili i poczekali na przyjazd policji.
    • Gość: bytomski Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 16:10
      ikea...nie byłem,nie kupuję,nie powzam.
      Ale to mimo wszystko nie ikea odpowiada za nieszczepionych klientów...
      • Gość: lko Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 20:42
        moim zdaniem ikea dałą ciała z ochroną

ale z druguej strony dziennikarze pompuja temat
    • Gość: Hm Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 16:40
      Kierownictwo koncernu uważa, że sklep jest miejscem publicznym.

Skoro to jest miejsce publiczne to czemu nie można w takich miejscach publicznych robić zdjęć? Zauważcie, że w większości hipermarketów jest zakaz robienia zdjęć bez pisemnego zezwolenia. Czyli w końcu jest to miejsce publiczne czy prywatne?
      • Gość: pal666 Re: Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. B IP: *.teoc.pl 10.03.12, 14:21
        Skoro sama Ikea twierdzi, że teren jej sklepu jest miejscem publicznym, to wobec tego jest to świetne miejsce na, np. spacer z psem, katowiczanie, wyprowadzajcie pieski w Ikei !
    • Gość: zakk Pan Jarek kozaczył i dostał oklep IP: *.mtvk.pl 09.03.12, 16:55
      moze myslał ze jak ma bryle za dwa koła to moze wiecej. Wyobrażam sobie odpicowanego cwaniaczka w okularkach za dwa klocki karnie stojacego w kolejce po hotdoga w Ikea. Niezła wiocha.
      • Gość: gość zakk strzelił kula w płot IP: *.slaskdatacenter.com 09.03.12, 23:12
        Jesteś prymityw ,tak pisząc .
        Okulary za 2tys zł to przeciętna cena .Szkła zeissowskie ,jeżeli są jeszcze progresywne to kosztują ponad 1,5 tys złotych i dodaj jeszcze oprawki .Trzeba troche coś wiedzieć o okularach aby zabierać głos
        • Gość: Ślepiec Re: zakk strzelił kula w płot IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.03.12, 13:12
          Ciężko mi się zgodzić. Okulary na astygmatyzm są tańsze niż na inne wady, a moje okulary bez zniżek, na wadę wzroku -10, z antyrefleksem, przycieniane (bo kto wie ile to jest -10, ten wie że gdyby nie były przycienione to wyglądałyby jak denka od słoików) i z nasadką przeciwsłoneczną, kosztowały 400 złotych. CAŁE. Obydwa szkła, oprawa, nasadka. Także tamte okulary musiały być chyba wysadzane rubinami.
          Co nie zmienia faktu, że i na takie ma prawo oczywiście jeśli dobrze zarabia i stoję jak najbardziej po jego stronie w tym konflikcie.
      • pal666 Re: Pan Jarek kozaczył i dostał oklep 11.03.12, 07:36
        Skąd wiesz, a może to ty mu spuszczałeś ten oklep ?
    • milosniktrojki Straty wizerunkowe - stawiam na kilka milionów zł. 09.03.12, 19:35
      Straty wizerunkowe - stawiam na kilka milionów zł. Tyle pewnie będą kosztować reklamy tej firmy w najbliższym czasie by zatrzeć złe wrażenie. A wystarczyło dać poszkodawanemu nawet nie tyle co prosił a 10 tysięcy 20 tysięcy i grzecznie przeprosić, żadna Wyborcza by się tym nie zainteresowała. Oj, niech się tylko PRowcy modlą, żeby zagraniczna centrala nie dowiedziała o tym jak świetna marka straci w 40-milionowym kraju przez Hot-Doga za złotówkę.

Kolejna sprawa to stan polskich firm ochroniarskich i prawa. Zatrudnianie do ochrony strategicznych obiektów inwalidów tylko dlatego, że od Brukseli można dostać dotację jest po proste chore. Nie mówię, że tak było w tym przypadku, ale znam inne firmy gdzie takie patologie są na porządku dziennym.
      • leziox Re: Straty wizerunkowe - stawiam na kilka milionó 09.03.12, 19:51
        Na miejscu poszkodowanego napisalbym pismo do dyrekcji Ikei w Skandynawii,tlumaczac to przy pomocy tlumacza aby bylo jasne o co chodzi,zapowiadajac opisanie sprawy w paru duzych zagranicznych gazetach i chwile odczekal.
        Kto wie,co mogloby sie ciekawego wydarzyc.
    • Gość: gość Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 20:19
      Wkleiłam link z tą wiadomością na facebookowym profilu Ikea Katowice z myślą, że sami się ustosunkują do sytuacji. Usunęli komentarz w ciągu 5 minut...
    • Gość: MO Ogłaszam bojkot Ikea IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 09.03.12, 20:40
      tylko oficjalnie, bo faktycznie od lat tam nic nie kupiłem. Drogo i tandeta!!!
      • Gość: gość Re: Ogłaszam bojkot Ikea IP: *.slaskdatacenter.com 09.03.12, 21:00
        zgadza sie ,wg mnie to czym handlują to są wyroby uczniów szkół zawodowych stolarskich (u nas zlikwidowanych ) ,trochę chińszczyzny i tekstylia pochodzenia indyjskiego ,gdzie ludzie trują się farbując te tkaniny .
        Kiedyś mieli taka reklamę, Opony nakryte kocem i mówili ,że w Polsce mamy takie meble ,żeby do nich przyjśc po "prawdziwe kanapy "albo deska sedesowa stanowiła ramę do fotografii .było to takie obrzydliwe ,że postanowiłam tam nigdy już nie iść.Albo serwisy to są fajansowe ,tak jak byśmy nie mieli wspaniałej ćmielowskiej porcelany ,cieniutkiej ,przeswitującej ,tylko musielibyśmy z ich fajansu pić.
        IKE po prostu od dawna bojkotuję .
    • ropuch1pincet Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... 09.03.12, 20:47
      UWAGA!
      rusza casting do polsko-szwedzkiej produkcji:
      "Przepraszam czy tu biją? II"
      zgłoszenia prosze przesylac na adres email Ikea Katowice.
    • Gość: vera powodzenia panu zycze IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.12, 21:09
      centrala ikea powinna wywalic polski zarzad z katowic, bo chamstwem przebili wszystko. prostackie odpowiedzi. teren publiczny taaaaa co za bzdety.WSTYD!!! a panu zycze zdrowia i odszkodowania na okulary do konca zycia:)) trzymam kciuki i bede sledzic newsy z procesu.
    • ropuch1pincet Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... 09.03.12, 21:21
      skargi i wnioski:
      pl-pl.facebook.com/people/Karolina-Horoszczak/100000108304239
    • Gość: Tomek Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 22:55
      Niech się clopina wynosi z tej jeb... patologii choćby do Krk, tam takich zdarzeń nie ma :)
    • Gość: Klient Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.12, 00:17
      Chyba jak większość osób jestem oburzony postępowaniem kierownictwa wobec tego Pana, a biernością ochrony zszokowany. Życzę Panu dużo zdrowia oraz aby otrzymał pan maksymalne odszkodowanie od firmy Ikea. Nie tylko za zniszczone okulary ale również za upokorzenie.
      Naprawdę jest mi wstyd że światowa firma postępuję tak wstrętnie wobec klienta. A może tak na facebooku skrzyknąć się i bojkotować Ikea Katowice?
    • Gość: Tomek Mężczyzna pobity w Ikea chce odszkodowania. Będ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 01:17
      Czytelnikom spoza grajdoła katowice -> proszę wziąć pod uwagę fakt, że czas się tutaj zatrzymał jakoś około Czarnobyla, czyli mamy 1986 rok :) , co widać na tzw mieście :)
    • Gość: HH Świetny sposób na łatwy zarobek! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 10.03.12, 08:17
      Umawia się kilku kiboli, że jednego lekko stłuką w Ikei, ci co go lali zwiewają, "pobity" składa donos i żąda odszkodowania od sklepu!
      Popierdzielony świat - czyli jak u mnie na klatce schodowej w domu kogoś pobiją, to lokatorzy budynku mają płacić odszkodowanie ofierze?
      • Gość: Tomek Sprawna ochrona w "twojej klatce schodowej" IP: *.static.akk.net.pl 10.03.12, 11:24
        zatrzymuje kiboli do przyjazdu Policji, prokuratura przeprowadza śledztwo, a sąd wymierza sprawiedliwość. Tak to działa. Zgadnij gdzie IKEA dała dooopy?!
      • wrd6611 Re: Świetny sposób na łatwy zarobek! 10.03.12, 17:10
        Jezeli na klatce schodowej jest sklep to wlasciciel ponosi odpowiedzialnosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka