Dodaj do ulubionych

Sobota to nie czas na koszenie trawy

01.06.12, 14:44
TAK, sobote mam wolna bo pracuje na etacie od pn do piatku
wracam z pracy kolo 18, jem posilek, jest godzina 18 30 i najnormalniej w swiecie nie mam ochoty ani sily zeby jeszcze kosic!
robilem, robie i bede to robil w soboty
mnie tez rozne rzeczy nie odpowiadaja, w tygodniu, sobote etc, ale nie ograniczam tym swobody innym, skoro moje fanaberie moga wiekszosci nie pasowac to nie bede ich im narzucac, oczywiscie jesli to co sie dzieje miesci sie w ramach prawa, moralnosci i obyczajowosci
oczywiscie w niedziele nie kosze, szanuje tym samym siebie i innych, ktorzy oczekuja wypoczynku w ciszy...
jak ktos pracuje tak ze jakis dzien w tygodniu ma wolny kosztem soboty, to moze sobie w tym dniu kosic( moze mi przeszkadzac w niedziele za to, nie ze wzgl na wyznanie , tylko ze u nas generalnie sie tak przyjelo) a szukanie problemow tam gdzie ich nie ma uwazam za absurdalne
moze jescze wysmarowac artykul ze w pale nie miesci sie koszenie w poniedzialek do poludnia? bo kac za bardzo meczy?
Obserwuj wątek
    • bestcjanek Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieton] 01.06.12, 14:59
      Niech się Autorka artykułu wyprowadzi na bloki (najlepiej pow. 5 piętra) - tam odnajdzie ciszę i spokój.
    • mikan11 Gdybym był posiadaczem firmy produkującej kosiarki 01.06.12, 15:05
      to nazwał bym swój produkt "zemsta proletów".
    • adik7swiony Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieton] 01.06.12, 15:06
      Co wy dajecie na główną strone... jakieś wypociny pożal sie Boże feletonistki... jak jej nie pasuje to niech się wyprowadzi... szkoda, że nie wiem gdzie mieszka bo specjalnie dla nie od 6 rano bym zaczął a o 23 skończył...
    • Gość: Marek Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy IP: 194.150.167.* 01.06.12, 15:08
      Nie jestem katolikiem i koszę też w niedzielę - jeśli wtedy mam czas i szczerze mówiąc w dupie mam co pomyślą inni, dla mnie to dzień jak każdy inny. A jeśli pani pisząca ten feleiton ma naprawdę takie problemy, myślę, że powinna skontaktować się ze specjalistą.
      • Gość: Albin Siwak Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy IP: *.183.130.250.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 17:22
        Znaczy, jesteś zwykłym aspołecznym chamem.
    • laguardia Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieton] 01.06.12, 15:13
      Mam takie nieśmiałe pytanie i liczę, że któryś z Redaktorów mi odpowie - skoro puszczacie do druku "takie coś", to czy każdy może napisać odpłatnie felieton z nadzieją na opublikowanie?
      Bo chętnie bym sobie dorobił, a pisać potrafię. I też mnie masa rzeczy irytuje.
      A i przyznam się do czegoś - jak zobaczyłem tytuł "felietonu" (felietony to pisał Kisiel czy Rybiński, proszę nie obrażać ich świętej pamięci) to obstawiałem autorstwo pani Furtak.
      Okazuje się, że znalazła naśladowców.
      • Gość: mm Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 08:06
        Furtak, Żurek jedna ci...pa. Walczy kobiecina o utrzymanie sie w redakcji.
    • wesus Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieton] 01.06.12, 15:22
      Staram się kosić trawę w tygodniu po pracy, ale nie zawsze tak się da. Czasami trzeba w sobotę.
      Ja mieszkam w kraju wielokulturowym i w niedzielę niestety też zapylają z kosiarkami...
      • Gość: Albin Siwak Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieto IP: *.183.130.250.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 17:25
        Nie jest problemem koszenie w sobotę, bo kiedyś skosić trzeba, tylko robienie tego od bladego świtu do późnego wieczora. A wystarczy umówić się z sąsiadami: np. nie kosimy w sobotę przed 10 rano i po 15. Ale do tego trzeba minimum dobrej woli oraz kultury osobistej (ze strony wszystkich zainteresowanych).
        • bartoszcze Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieto 01.06.12, 18:39
          I zapewne pani redaktor napisała, że próbowała się umawiać z sąsiadami w tej sprawie..
          Oops, nawet nie wiemy co to dla niej rano.
          • Gość: Zygfryd Radził bym jej zwrócić się bezpośrednio do trawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 10:57
            żeby tak nie rosła. Chętnie poczytam kawałek rzetelnego dziennikarstwa - gorącą relację z polemiki u samego źródła problemu.
    • bartoszcze Sobota to nie czas na grillowanie 01.06.12, 16:24
      Jak zobaczyłem tytuł to w pierwszej chwili pomyślałem, że to kolejna prowokacja Peadara, ale dzień nie pasował.
      Pani redaktor proponujemy przeprowadzkę do bloków w centrum miasta, do ekskluzywnego grodzonego osiedla albo do ranczo pod lasem. Tymczasem musi poznosić jakoś koszenie trawy w naturalnie do tego stworzony dzień, a w ramach dbałości o dobro wspólne powinna zaniechać psucia sąsiadom atmosfery sobotnimi grillami, które powinna przenieść na czwartki w południe, wtedy kiedy nikt (prawie) nie poczuje tego smrodu z jej ogródeczka.
      • Gość: s Re: Sobota to nie czas na grillowanie IP: *.146.135.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 16:51
        Czy autorka upadła na głowę?
        1) Kosić można wtedy gdy się chce.
        2) Polska to kraj świecki, nie katolicki, jak można pisać w Polsce nie znając nawet Konstytucji RP i jej podstawowych założeń?
    • wieslawkowalski Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieton] 01.06.12, 16:49
      HA...HA...w centrum Katowic mieszkańcy prawie codziennie przez całą noc mają zapewnione ryki pijanej młodzieży (zgodnie z polityką władz miasta i z poparciem lokalnej Gazety) a tej dziennikarce nie podoba sie kosiarka w ciągu dnia.Przecież walczyliście od dawna o zniesienie ciszy nocnej przyczyniając się do zrobienia mieszkańcom centrum miasta koszmaru z życia,odmawiając nawet nocnego wypoczynku,a sawe biedactwa oburzone z powodu kosiarki w ciągu dnia
    • jalat Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieton] 01.06.12, 17:26
      Bełkot. Durny.
    • yaman49 Koza 01.06.12, 17:48
      A można przecież kupić kozę. Taką co je trawę, albo baranka, to oprócz równego trawnika, to może i mleko będzie i jakaś wełna. A ten nawóz - ho,ho.A że czasami trochę pobeeeeczy, to już chyba nikomu nie przeszkodzi.Chociaż w tym kraju, kto wie.
    • Gość: oszuk Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 23:29
      w niedziele beda dzwony napierd*ły ;)
    • Gość: mm Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy IP: *.play-internet.pl 02.06.12, 08:21
      Komentarze ciekawsze od tego pożal się Boże ''felietonu''. Ciekawe ile p. Żurek wierszówki dostała? Moje dziecko w szóstej klasie lepsze wypracowania pisało.
    • kanurwa Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieton] 02.06.12, 11:08
      Szanowni Dziennikarze

Czy naprawdę nie ma cie ciekawszych tematów i problemów?
      Proszę wysilić trochę korę, tą mózgową i zaciekawić nas interesującym artykułem.

Pozdrawiam,
      Tomek
    • shroeder1970 Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieton] 02.06.12, 15:38
      Wszystkim opowiadającym się przeciwko autorce polecałbym obejrzeć "Dzień Świra".
      A w Czechach, w kraju, do którego ponoć cywilizacyjnie nam najbliżej, są ograniczenia w używaniu takich urządzeń. Wolno w piątki oraz soboty do 11 czy jakoś tak, a potem jest zakaz. Po to, żeby WSZYSCY mogli wypocząć w weekend, także ci, którzy pracują w systemie zmianowym, a nie tylko te tumany, co robia pon-pt 8-17 i inni ich nie obchodzą.
      BTW w Niemczech nie wolno prania wywieszać na balkonach, a jak ktoś wierci w ścianach w innych godzinach niz 8-16 to wzywają policję, bo niezaleznie od ciszy nocnej ja mam prawo do pełnego odpoczynku nawet w budynku wielorodzinnym.
      BTW 2 - w Katowicach na Tauzenie sąd zabronił grać zawodowemu pianiście po godzinie 16 uzasadniając to tym, że KAŻDY ma prawo do wypoczynku.
      A na dodatkowym marginesie - jeden tuman kosi trawę/wierci w ścianie/gra na pianinie, a kilkadziesiąt MUSI tego słuchać choć nie chce...

Koście sobie kosą.
      • Gość: gość Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieto IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 16:09
        Owszem, to wszystko prawda. Ale problem koszenia trawnika w sobotę rano nie jest odpowiednim tematem na felieton, opublikowany na stronie gazety i za który ktoś zebrał kasę. Dodatkowo "felieton" tego typu napisałaby uczennica podstawówki, to ok, ale ta Pani chyba jest ciut starsza.
        Wstyd Gazeto - płacić wierszówkę za takie coś.
      • bartoszcze Re: Sobota to nie czas na koszenie trawy [felieto 02.06.12, 17:54
        > A w Czechach, w kraju, do którego ponoć cywilizacyjnie nam najbliżej, są ograni
        > czenia w używaniu takich urządzeń. Wolno w piątki oraz soboty do 11 czy jakoś t
        > ak, a potem jest zakaz.

Ale może weź najpierw sprawdź, a potem opowiadaj?
        wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,12776,nie-dla-kosiarek-w-niedziele.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka